Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 13:04 |
Kampery w TVN Turbo? - pomysł :) |
| Autor |
Wiadomość |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2007-02-11, 12:35 Kampery w TVN Turbo? - pomysł :)
|
|
|
Koledzy kamperowcy,
oglądając ostatnio TVN Turbo, zauważyłem że jest tam nowy program o wędkowaniu,
więc może warto pomyśleć o jakiejś inicjatywie z programem o kamperowaniu, lub też o caravaningu ogólniej?
zadaję temat mając świadomość że to duża sprawa i wymagałaby pewnie ponadklubowej i "ponadforowej" konsolidacji ale jak mogłoby to przyczynić się do popularyzacji tematu?
TVN Turbo ma raczej ciągle niedobór programów bo lecą powtórki...
o kolejny pomysł - może cykliczny program z budowania kampera
co wy na to? |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2007-02-11, 13:11
|
|
|
Hm...
Pomysł świetny, ale...przygotowanie materiału dla telewizji to nie taka prosta sprawa.
Po pierwsze- sprzęt. Te kamery, którymi dysponujemy (nawet najlepsze) niestety nie nadają się do tego celu. W telewizji stosuje się systemy BetaCam i każdy film wykonany inną techniką będzie wyglądał amatorsko.
Po drugie- realizacja takiego przedsięwzięcia (np: z budowy kampera) to kawał czasu.
Myślę, że najlepszym pomysłem byłoby zaproszenie takiej telewizji na jakiś nasz zlot lub inną imprezę, gdzie filmowcy zrobiliby sobie taki materiał sami własnym sprzętem.
No chyba, że ktoś z kolegów zajmuje się czymś takim zawodowo i zrobiłby to w ramach swoich obowiązków? |
|
|
|
 |
Paweł P.
Kombatant

Twój sprzęt: KNAUS LIWE I
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 1/2 Skąd: Mała Karawana
|
Wysłany: 2007-02-11, 13:11
|
|
|
Dla mnie bomba. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku. Jak mi się uda
 |
|
|
|
 |
paf
Administrator
|
Wysłany: 2007-02-11, 13:14
|
|
|
Kazek Kluska, może niedokładnie to napisałem, oczywiście we współczesnej telewizji nikt nie puści na poważnie nie profesjonalnego programu, chodziło mi o zainteresowanie TVN Turbo produkcją programu a maniacy kamperowania występowali by w tym programie, programach jako bohaterowie
coś a'la Orange County Choppers z Discovery, czy inne Monster House |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2007-02-11, 14:21
|
|
|
paf pomysł dobry ale może zacznijmy np.od rendgenu i porównania dwóch kamperów, albo programu o caravaningu ogólnie, albo może pamiętacie był taki program gdzie każdy właściciel przedstawiał swój samochód w 4 minuty to my możemy swoje kampery to też samochody tylko z zabudową kampingową , lub może w wadze ciężkiej były różne pojazdy to może być jeden program o kamperach też to są pojazdy specjalnie nie jak twierdzi u nas urząd celny że są to pojazdy do przewozu osób |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
paf
Administrator
|
Wysłany: 2007-02-11, 14:23
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | paf pomysł dobry ale może zacznijmy np.od rendgenu i porównania dwóch kamperów |
o jakże dobry pomysł - to co szukamy dawców czy raczej ktoś będzie molestował redaktora Kornackiego z TVNT żeby jakieś nowe campery porównał?
no i może jeszcze zakup kontrolowany? nie kupuje ktoś za chwilę kampera?
a na cykliczny program przyjdzie czas - racja |
|
|
|
 |
hubert
trochę już popisał

Twój sprzęt: Arca Freccia 360 Super (na bazie Fiat Ducato)
|
Wysłany: 2007-02-11, 15:48
|
|
|
| paf napisał/a: | | eler1 napisał/a: | | paf pomysł dobry ale może zacznijmy np.od rendgenu i porównania dwóch kamperów |
o jakże dobry pomysł - to co szukamy dawców czy raczej ktoś będzie molestował redaktora Kornackiego z TVNT żeby jakieś nowe campery porównał?
no i może jeszcze zakup kontrolowany? nie kupuje ktoś za chwilę kampera?
a na cykliczny program przyjdzie czas - racja |
Jakoś kiepsko to widzę, ale może to tylko wrodzony pesymizm
Jak poszukiwałem kampera dla siebie (wrzesień/październik 2006) to akurat był w TVN nabór do "Zakupu kontrolowanego". Zgodnie z zaleceniami w reklamowym spocie wysłałem zgłoszenie i... absolutna cisza.
Nawet nie byli uprzejmi wysłać jakiejś standardowej formułki w stylu "Dziękujemy za zgłoszenie".
Ale może wam się uda |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-02-11, 15:51
|
|
|
Jakieś dwa lata temu wysłałem maila do redakcji TVN Turbo że mam zbudowanego kampera i też nic, "ani me ani be ani kuku ryku.
Pewnie nie mają redaktora prowadzącego, który znał by się na tych sprawach i boją się kompromitacji. Na samochodach osobowych tak jak na medycynie znają się wszyscy i nie trudno znaleźć grupę telewidzów interesujących się osobówkami. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
| Ostatnio zmieniony przez janusz 2007-02-11, 15:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
paf
Administrator
|
Wysłany: 2007-02-11, 15:54
|
|
|
wysłać maila to sorki gregorki nie za wiele, tam trzeba sobie wydreptać temat, trzeba lekkiego maniactwa i wtedy może się telewizja zainteresuje.
im trzeba pokazać że warto,
a w im bardziej niekonwencjonalny sposób tym lepiej
co wy na to aby się umówić na spotkanie z kimś tam odpowiedzialnym i przyjechać na spotkanie w 10 albo wiecej kamperów? to jest sposób.
za jednym razem zrobicie sobie wyjazd i spotkanie fajne a poza tym pokażecie że zależy - email to za mało... |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-02-11, 15:57
|
|
|
Super zlocik na Wiertniczej w Warszawie - Paweł Pawlak organizator. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2007-02-11, 17:09
|
|
|
Kiedy to rezerwuje termin i przyjadę
Paweł |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
tatkog
weteran Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
|
Wysłany: 2007-02-11, 18:51
|
|
|
| paf napisał/a: | wysłać maila to sorki gregorki nie za wiele, tam trzeba sobie wydreptać temat, trzeba lekkiego maniactwa i wtedy może się telewizja zainteresuje.
im trzeba pokazać że warto,
a w im bardziej niekonwencjonalny sposób tym lepiej
co wy na to aby się umówić na spotkanie z kimś tam odpowiedzialnym i przyjechać na spotkanie w 10 albo wiecej kamperów? to jest sposób.
za jednym razem zrobicie sobie wyjazd i spotkanie fajne a poza tym pokażecie że zależy - email to za mało... | A najlepiej takie spotkanko z rozróbą, może jakieś gesty ogólnie znane jako faszystowskie.Tylko wtedy to chyba przyjedzie TVN a nie TVN turbo. |
|
|
|
 |
Paweł P.
Kombatant

Twój sprzęt: KNAUS LIWE I
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 1/2 Skąd: Mała Karawana
|
Wysłany: 2007-02-11, 20:13
|
|
|
| janusz napisał/a: | Super zlocik na Wiertniczej w Warszawie - Paweł Pawlak organizator. | O coś się dzieje. Spoko loko luz is ponton... ma być zlocik będzie zlocik!! Tylko hasło co kiedy resztą się zajmę |
_________________ Piszę poprawnie po polsku. Jak mi się uda
 |
|
|
|
 |
Marcin T
zaawansowany

Twój sprzęt: Hobby
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lut 2007 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2007-02-11, 20:13
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | albo może pamiętacie był taki program gdzie każdy właściciel przedstawiał swój samochód w 4 minuty to my możemy swoje kampery to też samochody tylko z zabudową kampingową |
Sądzę, że o kamperze można by gderać 40 minut |
_________________ Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
Stopczyk
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2007-02-12, 21:56
|
|
|
| paf napisał/a: |
|
O nie! Tylko nie Kornacki! Cały czas gadałby tylko o niemieckich pompowtryskiwaczach |
|
|
|
 |
|
|