Co warto zobaczyć |
Autor |
Wiadomość |
MarcoPolo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Giottiline
|
Wysłany: 2009-06-15, 16:06 Co warto zobaczyć
|
|
|
Przeglądając to forum najczęściej szukam informacji dotyczących konkretnych miejsc, które warto zobaczyć będąc Tam .
Będąc w Bułgarii na pewno warto zobaczyć Bałczik .Miasto leży na północnym wybrzeżu Bułgarii . Same informacje na temat Balczika są tu
http://www.bulgaricus.com...ci/balczik.html
Ja od siebie dodam ,że dla camperowców może być problemem niewielki parking i dosyć trudny dojazd przez miasto - na przełomie 05/06 2009 centrum miasta przez które trzeba przejechać od strony drogi prowadzącej wzdłuż wybrzeża miało kladzioną nową nawierzchnię. W gorący letni dzień można znaleźć tam ukojenie. Na nas największe wrażenie zrobiło założenie ogrodu w stylu mauretańskim. W sumie to się dziwię , że Bułgarzy nie reklamują tego miejsca bardziej . Moim zdaniem robi nie mniejsze wrażenie niż Alhambra w Granadzie w Hiszpanii. Warto!
ps. cena wejściówek do Parku i Pałacu na podanej stronie jest nieaktulana,nie pamiętam dokładnie ale teraz jest to chyba 10 lewa od osoby
IMAG0125.JPG Jedna z budowli w parku... |
 |
Plik ściągnięto 11755 raz(y) 163,44 KB |
IMAG0142.JPG w ogrodach... |
 |
Plik ściągnięto 11755 raz(y) 148,04 KB |
IMAG0159.JPG W parku znajduje się druga co do wielkości kolekcja kaktusów w Europie... |
 |
Plik ściągnięto 11755 raz(y) 169,72 KB |
IMAG0163.JPG wszędzie płynie woda... |
 |
Plik ściągnięto 11755 raz(y) 187,74 KB |
|
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-06-15, 18:36
|
|
|
Nie byliśmy jeszcze w Bułgarii i nie podejrzewałem tego kraju o takie fajne widoczki. Następne piękno do odkrycia przed nami. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2009-06-16, 11:36
|
|
|
MarcoPolo napisał/a: | W parku znajduje się druga co do wielkości kolekcja kaktusów w Europie... | Sorry ale wolałbym oglądać kaktusy w naturze a nie w ogrodzie... może kiedyś mi się uda? |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
bakiM
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs Globetrotter 2,5 D '85
Nazwa załogi: Baki, czasem z rodziną
|
Wysłany: 2009-06-30, 10:42
|
|
|
Ja w ogrodzie mam też kaktusy (opuncje takie jak na zdjęciu). Właśnie kwitną dużymi żółtymi kwiatami - noooormalnieeee Meksyk...
Pozdr.
ps. ja znam bardziej okolice Sozopola i dalej w stronę Turcji, tam jednak nie ma już nic do podziwiania, chyba że dzikość natury... |
_________________ Baki
--------------------------------
http://4trucks.pl
http://www.motoleasing.pl |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-06-30, 16:58
|
|
|
Cytat: | ps. ja znam bardziej okolice Sozopola i dalej w stronę Turcji, |
A nie wiem czy wiecie że to właśnie Sozopol jest najstarszym miastem Bułgarii a nie Nesseber ..... przepiękne miejsca i jedno i drugie ..... urokliwe uliczki i domeczki w stylu czarnomorskim .... do oglądania za normalne pieniądze jeszcze .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
grzesp
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot J5
|
Wysłany: 2009-08-31, 10:33 w temacie ciekawych miejsc
|
|
|
Witam
DLa bywalcow Bulgarii
czy w okolicy melnika jest miejs by spokojnie przenocowac jakis kemping albo parking ?
i jak dotrzec do mostów pod Ardino i jaskini devetashka (nie dokona wiem jak to sie pisze)
pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-06-27, 21:00
|
|
|
Wybieramy się do Bułgarii,proszę o podpowiedz co trzeba po drodze zobaczyć.Mogę jechać nawet dwa dni dłużej jeżeli po drodze jest coś ciekawego do zobaczenia. |
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 566/303 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2011-06-28, 00:21
|
|
|
Kamienny las nieopodal Warny |
|
|
|
 |
BOGDAN WADECKI
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: watercamp
|
Wysłany: 2011-07-03, 18:44 Bułgaria i jej skarby
|
|
|
a Koprivstica , ktoś z kolegów słyszał lub widział ? polecam to jakby Nesebar w górach , niezwykła historia i architektura , miejsce wybuchu powstanie antytureckiego , polski akcent przywódcy tego powstania a wszystko oglądasz bez nachalności nadmorskich straganów tandety ...i jedzenie ...już się ślinię.
...a Dolina Królów ....też warto
...dolina róż która potem zamienia się w dolinę lawendowych łąk .
Nad morzem polecam półwysep Emona wspominany już przez Homera , dzikie czyste plaże...w przeciwieństwie do kołchozów jak nazywam duże kurorty. |
_________________ Bogdan Wadecki |
|
|
|
 |
krasnopiura
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hobby de lux 400
Nazwa załogi: Teresa,Bogumił
|
Wysłany: 2012-03-15, 05:44
|
|
|
darek krupa napisał/a: | Wybieramy się do Bułgarii,proszę o podpowiedz co trzeba po drodze zobaczyć.Mogę jechać nawet dwa dni dłużej jeżeli po drodze jest coś ciekawego do zobaczenia. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|