Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyprawa w Góry Stołowe
Autor Wiadomość
Krzysztof M 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2000
Piwa: 28/5
Wysłany: 2011-04-04, 12:12   Wyprawa w Góry Stołowe

Planuję wyprawę w góry stołowe. W Internecie znalazłem taką informację, którą nie bardzo rozumiem. "Droga 100 Zakrętów
Droga łącząca Radków z Kudową-Zdrój, zbudowana w latach 1967-1970. Dojazd samochodem do tej drogi odbywa się wahadłowo (wjazd o pełnych godzinach a zjazd w połowie godzin)." Czy ktoś może mi rozszyfrować, o co w tym chodzi? Może wiecie gdzie najlepiej wylądować, aby najwięcej zwiedzić. Proszę tych, którzy tam byli o informację.
Postaw piwo autorowi tego posta

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2343
Wysłany: 2011-04-04, 12:24   

Ta informacja o ruchu wahadłowym dotyczy drogi prowadzącej z dołu na górę do wejścia na szlak pieszy, do kasy biletowej i parkingu górnego, a nie drogi Kudowa - Radków.
Szczegóły opisałem tu:

http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0

Michał Fendt 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Dukato 1994 zabudowa Fendt
Wysłany: 2011-04-26, 22:25   

witam ! nie wiem czy temat dalej aktualny ale polecam miejsce które wraz z naszymi przyjaciółmi zaliczyliśmy w zaszłym roku . Polecam Karłów skąd jest wejście na Szczeliniec i szlak na Błedne skały . Spacer szlakiem na błędne skały - super . W Karłowie przy deptaku którym się idzie na Szczeliniec (przed parkiem Jurajskim) po lewiej stronie mieszkaja wspaniali ludzie Andrzej i Ania u których zatrzymaliśmy sie dwoma camperkami - miejsce z widokiem na skały, obok wspaniały stary las , było ognisko i dużo opowiadań pana Andrzeja który był pierwszym człowiekiem wskrzeszającym schronisko na Szczelińcu . Rano wspaniały pstrąg prosto z wędzarni . Polecam i życze dobrej pogody .
Do miasta skalnego w Czechach tez blisko.
Radze z dala od boiska szkolnego w Karłowie - mówią że to pole namiotowe. :czacha
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu