|
|
Povltavi - maj 2013 |
Autor |
Wiadomość |
GregdeWal
stary wyga

Twój sprzęt: ALIELIDOMEK IV - Globebus I2
Nazwa załogi: GA2E
|
Wysłany: 2013-03-27, 16:37 Povltavi - maj 2013
|
|
|
Witam
Dziś poczyniłem pierwsze konkretne (pociągające za sobą koszty) przygotowania do planowanej w weekend (a raczej tydzień) okołomajowy podróży do naszych południowych sąsiadów...
Wyprawa roboczo nazwana z biegiem Wełtawy spełni (wierzę w to) nasze oczekiwania co do pięknych krajobrazów i ciekawych miejsc. Plan przewiduje trasę od południowych rubieży Pragi wzdłuż brzegów tej rzeki przez Czeskie Budziejowice, Czeski Krumlow po Szumawę wraz z odszukaniem jej źródeł. Wisłę i Odrę mam zaliczoną, to można dalej .
Po odbyciu chętnie się podzielę przeżyciami.
Jeśli ktoś w podobnym miejscu i w podobnym czasie będzie - zapraszam na spotkanie na szlaku
Pozdrawiam
DSCF9115.jpg 330 CZK poszło jak w dym :) |
 |
Plik ściągnięto 5159 raz(y) 24,47 KB |
|
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Historia ALIDOMKU I
Wypociny nałogowca
 |
|
|
|
 |
Kowal120
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato 2.8 itd
Nazwa załogi: Kowal
Dołączył: 10 Cze 2012 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Skoczow okolice
|
Wysłany: 2013-04-22, 21:05
|
|
|
Po sprawdzeniu prognoz pogody decyzja zapadła na spędzenie przedłużonego wykendu majowego u naszych południowych sąsiadów.Wyjazd planujemy 27 kwietnia.Soboę i niedzielę planujemy spędzić na zwiedzaniu Pragi.Następnie będziemy posuwać się wolno w stronę naszej granicy zwiedzając ciekawe miejsca.Drugą część naszego wyjazdu planujemy spedzić po Polskiej stronie.
Nie znamy terminu waszej wyprawy ale może spotkamy się w drodze na jakiejś kawie.
|
|
|
|
 |
GregdeWal
stary wyga

Twój sprzęt: ALIELIDOMEK IV - Globebus I2
Nazwa załogi: GA2E
|
Wysłany: 2013-04-22, 21:24
|
|
|
Witam krajana
A mi właśnie trochę plany się zmieniły (dodatkowi załoganci ) i też (najprawdopodobniej) znajdę się w Pradze, a następnie Melnik, Kokorinsko, Tiske Steny, Ceske Svycarsko, a później do Reichu po Drezno ...
Więc ewentualne spotkanie bardzo prawdopodobne
Wyjazd popołudniu w piątek i do piątku następnego czas
Pozdrawiam (na priva wysyłam nr więc w razie czego proszę o SMS-a i możemy kombinować ) |
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Historia ALIDOMKU I
Wypociny nałogowca
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|