Przesunięty przez: gino 2011-03-20, 10:15 |
ADAC |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Kombatant
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 426/100 Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2010-01-27, 23:54 ADAC
|
|
|
przemka napisał/a: |
A tak serio to najlepsze jest ubezpieczenie ADAC o którym już niektórym opowiadałam.Naprawią każdy drobiazg jak i poważną awarię na terenie praktycznie całego świata.To wszystko za jedyne 78 euro rocznie.Kilkakrotnie korzystałam już z ich pomocy.Kiedyś przez głupotę rozładowałam akumulator i za parę minut mogłam jechać bez proszenia się kogokolwiek o pomoc.Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to o dodatkowe informację proszę na PW. |
Szkoda że nie mogę skorzystać z tej formy pomocy. ADAC niestety nie pomoże w przypadku Milki.... za duża, za ciężka ale przede wszystkim za stara.....
Może faktycznie jest to dobre miejsce aby podać więcej informacji o ADAC a zwłaszcza dotyczące wieku, masy i gabarytów pojazdu. |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
|
Ostatnio zmieniony przez janusz 2010-02-03, 16:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemka
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato
|
Wysłany: 2010-01-28, 09:30
|
|
|
Świstak,to nie prawda że nie możesz skorzystać z pomocy ADAC,bo to nie milka będzie ubezpieczona tylko Ty a przy okazji za te same pieniądze Twoja żona czy przyjaciółka która jest zameldowana pod tym samym adresem.Podaję nr telefonu pod którym można się dowiedzieć więcej chociaż też w ogólnych zarysach.Jest to numer gdzie zgłasza się w Polsce awarie.0618319888.Zgłaszają się po niemiecku ale po grzecznym dzień dobry przechodzą na j.polski.Wyrażając chęć przystąpienia do ADAC przekazują dane do centrali w Monachium ,która przysyła dokumenty do wypełnienia,niestety po niemiecku.Ale to chyba nie problem. |
_________________ przemka |
|
|
|
|
przemka
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-01-28, 09:46
|
|
|
P R O Ś B A
Może ktoś zna na tyle j.niemiecki żeby mógł przetłumaczyć z niemieckiej strony ADAC to na jakie usługi w ramach tych kilkudziesięciu euro można liczyć.Ja jestem zachwycona ich działalnością i wydaje mi się że jest to świetna sprawa dla kamperowców i nie tylko.Tym bardziej, że pomoc ta jest świadczona w całej europie i nie tylko. |
|
|
|
|
gino
Kombatant
Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-01-28, 09:48
|
|
|
wklejasz tekst..i masz przetlumaczone..
http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#de|pl| |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
|
Świstak
Kombatant
|
Wysłany: 2010-01-28, 10:35
|
|
|
przemka napisał/a: | bo to nie milka będzie ubezpieczona tylko Ty a przy okazji za te same pieniądze Twoja żona | Wszystko prawda, ale mi właśnie zależało na ewentualnej pomocy przy Milce, bo nią mam zamiar podróżować w miejsca gdzie taka pomoc może się przydać.... Pozostałe auta które posiadam też jakoś nie bardzo mieściły się w kryteriach, choć może się mylę...
Tak czy owak dzwoniłem, dowiadywałem się i nie uzyskałem porady która zachęciłaby mnie do udziału w programie. A byłem bardzo chętny.... Właściwie wciąż jestem, tyle że według posiadanych informacji aktualnie nie skorzystam z ich pomocy gdyby była mi potrzebna. A szkoda... |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
|
|
|
|
|
przemka
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-01-28, 10:52
|
|
|
Ej coś w piętkę gonisz,przecież napisałam Ci że jesteś ubezpieczony Ty bez względu jakim jedziesz autem może to być nawet milka.Jeżeli jedziesz milką i coś się jej stanie to dadzą jej zastrzyk i pojedziesz dalej.Nie rozumiem dla czego Ci powiedziano inaczej.Może przeniesiemy tą rozmowę na pw. |
|
|
|
|
lord0905-1
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 TD
|
Wysłany: 2010-02-01, 15:49
|
|
|
Warszawa Międzylesie. Emerytowany mechanik z warsztatem,woda,prąd, miejsce na 2 kampery Tel. 022 6156575 lub 603606249 |
|
|
|
|
andreas p
Kombatant
Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2010-02-01, 21:57
|
|
|
Jestem czlonkiem ADAC od 19 lat. Wytestowalem praktycznie wszystko. Jak mialem wypadek kamperem w polsce /wjechal we mnie TIR) sholowali moje autko do podanego przezemnie warsztatu w BRD.a ja dostalem autko zastepcze na dojazd do domku. Jak mialem na urlopie klopoty zdrowotne .dowiezli mnie (karetka z 3 osobowa obsada) do szpitala w miejscu zamieszkania, a po kamperka wyslali kierowce ktory go dostarczyl do domku. Dodam ze klopoty zdrowotne mialem poza granica niemiec. To wszystko kosztowalo skladke ktora place raz w roku. Polecam wiec ADAC jako wytestowane. Polisa obejmuje kierowce nie auto, wic jest obojetne jakim autem jedziesz masz pomoc zapewniona. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
|
|
|
|
|
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 27 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 221/498 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2010-02-01, 22:43
|
|
|
andreas p napisał/a: | Jestem czlonkiem ADAC od 19 lat. Wytestowalem praktycznie wszystko. |
Czy musi się być członkiem ADAC, żeby uzyskać takie ubezpieczenie? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
|
|
|
|
|
przemka
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-02-02, 08:30
|
|
|
Tak ,trzeba być członkiem ADAC i w ramach tego członkostwa masz te wszystkie dobroci.Płacisz za członkostwo a usługi są w ramach tego członkostwa i za jedne pieniądze |
|
|
|
|
Świstak
Kombatant
|
Wysłany: 2010-02-02, 11:34
|
|
|
Z informacji które uzyskalem w centrali ADAC wynika że auto prowadzone przez ubezpieczonego musi spełniać pewne wymagania dotyczące wagi, długosci i wieku aby ADAC było skłonne pomóc (przy naprawie auta). Milka jest za stara, za duza i zbyt ciężka. Jeśli te informacje sa niepełne lub nierzetelne - wkrótce zostanę członkiem ADAC |
|
|
|
|
|
przemka
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-02-02, 12:09
|
|
|
Ponieważ Twoje PW jest wyłączone napisałam na e-maila ,prosząc Cię żebyś przesłał mi na mojego e-maila dowód rejestracyjny milki,ale nie odpowiedziałeś i nie bardzo wiem czy nie jesteś zainteresowany czy nie dotarła do Ciebie ta wiadomość.Pisałam że dowiem się w Monachium co z Twoją milką.Monachium to centrum ADAC |
|
|
|
|
Świstak
Kombatant
|
Wysłany: 2010-02-02, 12:17
|
|
|
Jestem daleko od domu i nie sprawdzalem poczty. Natychmiast po powrocie odpowiem na maila i prześlę dokumenty. |
|
|
|
|
|
Dorota i Robert
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: 9lat James Cook teraz HYMER
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 5/2 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2010-02-02, 23:11 ADAC
|
|
|
pojazdy objete pomoca klubu ADAC (kierowca jest czlonkiem tego klubu i posiada wazne prawo jazdy) do: 9 miejsc siedzacych, do max 2,55m szerokosci, lacznie do 10m dlugosci, do 3m wysokosci i 3,5t ciezaru calkowitego,
w przypadku kampera (konieczny wpis w dowodzie rejestracyjnym) : do3,2m wysokosci i do 7,5t ciezaru calkowitego,
Uwaga:
tzw. klasyczne czlonkowstwo klubu ADAC (44,50 Euro rocznie) zapewnia pomoc tylko na terenie Niemiec,
Czlonkowstwo PLUS (79,50 Euro rocznie) obejmuje pomoc w calej Europie oraz m. in. transport w przypadku choroby, samochod zastepczy i inne o czy moge napisac jezeli sa osoby zainteresowane,
przemka, Twoje informacje sa prawidlowe, kazda osoba stale zamieszkujaca w Uni Europejskie moze byc czlonkiem ADAC,
Osoby zainteresowane: nie zapominajcie o premi dla "werbujacego" sa to czesto ciekawe rzeczy, albo pokrycie rocznej skladki podstawowego czlonkowstwa,
osobiscie bardzo polecam ta instytucje, pomagali nam juz kilkakrotnie
Dorota |
|
|
|
|
papamila
Kombatant
Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2010-02-03, 07:51
|
|
|
Dorota i Robert napisał/a: | w przypadku kampera (konieczny wpis w dowodzie rejestracyjnym) : do3,2m wysokosci |
gdzie to ma być wpisane?
w naszych dowodach nie ma wysokosci
Generalnie to prosba:
jako znający jezyk, przyblizcie szczegoly, gwizadki
i to co jest napisane malym drukiem
bo oferta wydaje sie ciekawa |
|
|
|
|
|