Nasza Grecja via Wenecja 2011 |
Autor |
Wiadomość |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/68 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2011-08-10, 20:14
|
|
|
Od 21 czerwca do 27 lipca przebyliśmy około 7200 km, z czego bez mała 2000 km promem.
W Niemczech jeździliśmy po autostradach, ale w innych krajach unikaliśmy płatnych dróg, za wyjątkiem tunelu Felbern w Austrii w ciągu drogi nr 161 (koszt 10E).
Spalanie naszego 4,5-tonowego kampera oscylowało w przedziale 11-13l/100km. |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2011-08-10, 20:57
|
|
|
Kasia Cytat: | Wrak na plaży ekscytujący chciałabym go obejrzec z bliska. |
Na plażach Mauretanii takich wraków są setki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na plaży u wejścia do portu w Porto (Portugalia) leży na boku wyrzucony na brzeg kontenerowiec. Wysoki jak wieżowiec. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
DAMIAN.CZ
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato KNAUS 510C
Nazwa załogi: Czołhanki
|
Wysłany: 2011-08-10, 21:10
|
|
|
Fascynująca relacja, piękne fotki-super!
pozdrawiamy |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2011-08-10, 21:44
|
|
|
znowu sie wlaczylo chodzilo mi o koordynaty ktore podales w zalacznikach wyzej,dla mnie za duzo pykania,dzieki za odpowidz,cala relacje czytalam na blogu zony, |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2011-08-10, 22:02
|
|
|
lepciak napisał/a: | Na plażach Mauretanii takich wraków są setki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na plaży u wejścia do portu w Porto (Portugalia) leży na boku wyrzucony na brzeg kontenerowiec. Wysoki jak wieżowiec. |
Zbychu, nie popisuj się |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
wałęsa
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer B Classic - Fiat Ducato 2.8 JTD
|
Wysłany: 2011-08-16, 17:20
|
|
|
lepciak napisał/a: |
Na plażach Mauretanii takich wraków są setki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na plaży u wejścia do portu w Porto (Portugalia) leży na boku wyrzucony na brzeg kontenerowiec. Wysoki jak wieżowiec. |
Może kiedyś i tam dotrzemy. Fajnie by było. Kasia |
_________________ " Jestem za, a nawet przeciw "
 |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2011-08-18, 21:29
|
|
|
Super relacja, przepieknie napisana i garść przydatnych koordynatów. Jestem pod ogromnym wrażeniem, nie pozostaje mi nic innego jak postawić piwo. Zjechaliście spory kawał Grecji ale to jest możliwe tylko podczas tak długiego wyjazdu...
Miałem rację, że to będą Wasze wakacje roku...
Dzięki |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2011-08-19, 15:56
|
|
|
Kuba L. napisał/a: | Miałem rację, że to będą Wasze wakacje roku...
|
trochę się jednak pomyliłeś, to były wakacje życia
ps. a czemu nie pojawiłeś się w Ełku, na "balonach" |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2011-08-19, 17:27
|
|
|
Witaj, niestety w tym czasie wypoczywałem w górach dlatego nawet nie potwierdzałem swojego przyjazdu, z resztą mój kamperek od trzech tygodni stoi w serwisie na uszczelnianiu zabudowy... |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2011-08-19, 19:44
|
|
|
Kuba L. napisał/a: | Witaj, niestety w tym czasie wypoczywałem w górach |
mam nadzieję, że wypocząłeś
a ja w Twoim i Łosia zastępstwie przytachałem do Dembomena dwie załogi. spot się chyba udał, bo Andrzej się do mnie odzywa |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2011-09-18, 12:37
|
|
|
tu barbara muzyk,jezeli pozwolisz to od czsu do czasu,napisze o naszych odczuciach w tych samych miejscach co ty.Taka krytyka odnosnie pisania na forum nie sluzy niczemu dobremu,ludzie podrozuje a nie maja ochoty dzielic sie nimi na forum,ze wzgledu na czas,oraz wstydza sie lub nie moga sie zalogowac.Sa to slowa uslyszne od camperowcow na tym wyjezdzie.Zaczelismy 2 m-c nasze wycieczki.Wczoraj ze Zbyszkiem przeczytalismy razem jeszcze raz wasza relacje,bowiele zapomniala.Jestesmy dzis rano po zwiedzaniu ruin w Methoni.16 przyjechalismy o 17 na ten sam parking na ktorym spaliscie/podobne mamy zdjecie/,ale spacerem z pieskiem ruszylismy do plazy,patrzymy a cale centrum miasteczka wokol plazy i parkingu.Stoja 3 wypasione integry hymera/GB/stanelismy obok,potem dojechali dwa niemieckie campery,wygonili ich z Pylos,a przeciez my stalosmy tam2 dni.Drugi raz zdjelismy rowery tu i w Elea.Dzis sobie popisze,a jutro rano jedziemy do Finiki,piszesz ze bedzie tam troche cienia,i wi-fi,prosi nam sie pomalu Lidl,ale pewno dopiero w Kalamacie.Chcemy doczekac do zbiorow oliwek,granatow,a moze pomaranczy,na razie brak sadow pomaranczy. |
|
|
|
 |
Roza
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Mar 2010 Piwa: 103/18 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-09-19, 10:02
|
|
|
Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi- to a propos Twojego wpisu, ze ludzie nie dziela sie na forum relacjami z podrozy z powodu wstydu np. Mysle, ze prawdziwym powodem najczesciej jest zwykle lenistwo. Trzeba zrzucic fotki, wybrac te najlepiej obrazujace przezycia i dany wpis, napisac tekst, poprawic ew bledy. To sporo pracy. Mnie zajmowalo to od 1 do 3 godzin kazdego dnia w Grecji. Uwazam jednak, ze skoro sami korzystamy z pracy innych- naszym moralnym obowiazkiem jest rewanz.
Najblizszy Lidl niestety bedzie dopiero w Kalamacie- nie pamietam innego w okolicy. Sady pomaranczowe tez zaczna sie blizej tego miasta, ale beda, beda! Pokrojcie sobie pomarancze na plastry, posypcie cynamonem i odrobina cukru- pyszny deser w greckim stylu.
Granatow zazdroszcze. |
_________________ "...wszyscy jesteśmy Grekami na wygnaniu..." |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2011-09-26, 12:37
|
|
|
po Finiki bylismy 5 dni Bouka,ale to nazwa na plazy Paralia Messyni.bylo camperow miedzy 10-15 oczwiscie sami niemcy,rowniez z Elea,jedni czesi,dogadalismy sie z jednymi i drugimi.Na plazy jest druga lepsza toaleta i tam faceci chodzili z kasetami camperowymi do oproznienia.Jarzyny przy plazy tanie a do lidla mozna bylo jechac motorkiem ,lub Marysia od niemca na rowerze.Teraz jestesmy zaraz za Kalamata,jest przy hotelu internet i woda w morzu cudowne kamyczki i glebokosc stopniowo schodzi w dol,jedziemy na zwiedzanie Mani,Pps nastawilismy na twoje Itilio.pozdrowienia dla wszystkich Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
Roza
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Mar 2010 Piwa: 103/18 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-09-26, 12:56
|
|
|
idziecie jak burza
wracaja wciaz zywe wspomnienia!
Na Neo Itilo to sie tak entuzjastycznie nie nastawiaj bo my tam stanelismy przyduszeni zmeczeniem i checia zjedzenia rewelacyjnego posilku w jednej z licznych, znanych ze wspanialej kuchni tawern. Miejsce samo w sobie niekoniecznie zachwyci
Nam akurat w polaczeniu z posilkiem podanym "pod nos" , cudnym wieczorem z gwiazdami i latarniami widocznego nieopodal Karavostasi kojarzy sie pieknie! |
_________________ "...wszyscy jesteśmy Grekami na wygnaniu..." |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
|