Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyprawa dla początkujących.
Autor Wiadomość
jarek73 
weteran

Piwa: 72/95
Wysłany: 2015-07-15, 09:35   

każdy ma swoją racje ja w tym roku chciałem jechać do Hiszpanii i może Portugalii na urlop miałem max. 20 dni uznałem że to za mało i pojechałem do Chorwacji . Uważam że wyjazd Hiszpania i Portugalia to min. 1,5 mc i ......... na uważaniu się kończy gdyż nie wiem kiedy taki urlop będę miał a z chcę tam jechać z dzieciakami a wiecznie czekać nie będą dorosną i nie pojadą . Najczęściej jest tak ( np. w moim wypadku ) że robienie dużych przebiegów dziennych to nie świadomy wybór ( mimo że jazda sprawia mi dużą przyjemność ) a konieczność.
Nie można powiedzieć nikomu że jak nie masz miesiąca czasu to siedż w domu , a nie raz to na tym forum czytałem i żadnych kontrowersji .
Ciekawe jak ktoś by napisał jak nie masz tysiąca euro to siedż w domu , zaraz by się dyskusja wywiązała no ale przecież można taniej.
Najlepiej mieć czas i pieniądze ,ale nie zawsze i nie każdemu to się zdaża ( niestety )

Roberto 
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Piwa: 68/30
Wysłany: 2015-07-15, 12:41   

Czas w takiej wyprawie to największy problem. Zwłaszcza jak się jest w wieku "produkcyjnym" :(
My za 2 dni ruszamy na podbój płw. iberyjskiego. Mamy do przejechania łącznie około 9000 km w 30 dni (cud, że żonka dostała tyle urlopu :mrgreen: ). Biorąc pod uwagę, że 5000 km to dojazd i powrót z półwyspu (na co przeznaczam 4 dni) pozostaje 26 na zrobienie 4000.
4 tys. km w prawie cztery tygodnie to już brzmi inaczej... :) Myślę że spokojnie zwiedzimy to co zaplanowaliśmy, jak również znajdziemy czas na plażowanie...

Owszem, można taką trasę zrobić w 2 tygodnie, ale miejsc które się "zaliczy" (bo na pewno nie zwiedzi) będzie raptem kilka :-/ ...ale jak ktoś lubi... :lol:

PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE... ;)
Postaw piwo autorowi tego posta

jarek73 
weteran

Wysłany: 2015-07-15, 12:57   

Roberto cieszę się że udało Wam się z urlopem ,ale jeśli miałbyś powiedzmy max 21 dni to czekałbyś nie wiadomo jak długo na dłuższy urlop , czy byś pojechał rezygnując z niektórych miejsc lub nie co skracając trasę .
ps.
wszystkiego dobrego w podróży.

Roberto 
weteran

Wysłany: 2015-07-15, 13:14   

Pewnie że bym pojechał !!! 3 tygodnie to też kupa czasu. Katalonię już kiedyś zwiedzaliśmy, więc pewnie bym sobie teraz podarował i byłoby OK, ale 2 tygodnie to deczko mało :( dlatego podziwiam chłopaków :ok
Aczkolwiek widzę tu pewną zależność: 20 lat temu może i bym się pisał na taką objazdówkę w 2 tygodnie :roll: teraz walczyłem o miesiąc :mrgreen: , ale za kolejne 20 lat może być tak że będę potrzebował na taką trasę 2 miesiące :!: Na szczęście wtedy będę już stypendystą ZUS-u :haha:

PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE... ;)

jarek73 
weteran

Wysłany: 2015-07-15, 13:49   

Nie mogles tego lepiej ująć . :spoko

ZEUS 
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Piwa: 64/64
Wysłany: 2015-07-15, 13:54   

Roberto napisał/a:
ale za kolejne 20 lat może być tak że będę potrzebował na taką trasę 2 miesiące :!: Na szczęście wtedy będę już stypendystą ZUS-u :haha:

chyba jednak nie... nawet gdyby został przywrócony poprzedni wiek emerytalny... :-P

Roberto 
weteran

Wysłany: 2015-07-15, 16:47   

ZEUS napisał/a:
Roberto napisał/a:
ale za kolejne 20 lat może być tak że będę potrzebował na taką trasę 2 miesiące :!: Na szczęście wtedy będę już stypendystą ZUS-u :haha:

chyba jednak nie... nawet gdyby został przywrócony poprzedni wiek emerytalny... :-P

Niektórzy mają lepiej... :-P

PS.

ZEUS 
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Piwa: 64/64
Wysłany: 2015-07-15, 17:54   

chyba, że tak... :wyszczerzony:
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.