Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamperem troche inaczej ,pomalutku ale bardziej na sportowo.
Autor Wiadomość
robert1965 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Aktualnie brak
Nazwa załogi: Monika i Robert
Piwa: 2/11
Wysłany: 2015-11-20, 09:59   Kamperem troche inaczej ,pomalutku ale bardziej na sportowo.

Witam
Co prawda na dzien dzisiejszy jeszcze kamperka nie posiadamy ale to kwestia paru miesiecy i bedzie bo przyszloroczne wakacje mamy zaplanowane. :lol:
Przegladajac w roznych miejscach odnosnie kamperowania w zachodniej Europie trafilem na fajny opis z wyprawy po spotach do uprawiania sportow wodnych jak windsurfing czy kitesurfing.
link ponizej.
http://www.sieplywa.pl/na...erem_po_Europie

Ale chlopaki podrozowali glownie we Francji a mnie ciagnie jeszcze dalej Hiszpania lub Portugalia.
Czy ktos widzial,plywal i zna moze takie specjalne miejsca gdzie mozna przyjechac,rozbic sie kamperem i bawic na wodzie?

I-love-Kitesurfing.jpg
Plik ściągnięto 4192 raz(y) 11,69 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

Pierrot 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Knaus Sport 650 MEG / Ducato
Piwa: 23/23
Wysłany: 2015-11-21, 00:29   

Mekką kitesurfingu jest Tarifa w Hiszpanii. Wiatr przez okrągły rok. Miejsce które wskazuję jest bezpłatne. W barze obok internet i serwis keita. W miasteczku opodal Lidl i po drodze stacja benzynowa.

Tarifa

a tutaj zdjęcia google z taryfy
Zdjęcia z google

a tutaj temperatury
Temperatury

Roberto 
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Piwa: 68/30
Wysłany: 2015-11-21, 13:14   

Potwierdzam.
Byliśmy tam w tym roku.
Jak ogarnę się trochę z czasem to wrzucę kilka naszych fotek.
W odległości kilku kilometrów od miasteczka, wzdłuż plaży, jest dłuuugi parking (darmowy).
W miasteczku znalazłem bardzo tanią stację paliw (ze wskazaniem dla kitowców i kamperowców). Zatankowałem 10 centów taniej na litrze, a oprócz tego woda i serwis za free.
Dużo serwisów zajmujących się sprzętem i osprzętem dla kitów.
Miasteczko bardzo pozytywnie nastawione i przychylne kamperom. Nigdzie nie widziałem takiego zagęszczenia kamperków stojących w bocznych uliczkach. Nikt tam nikogo za to nie ścigał - przynajmniej ja nie zauważyłem...

Na trasie między Lizboną a Porto trafiliśmy też na plażę ze świetną (również darmową) infrastrukturą, gdzie swój raj "odnaleźli" surferzy. Warunki do surfingu fantastyczne. Plaże szeroka i czysta. Widać było ślady znacznych różnic w poziomie wody (przypływ-odpływ). Nie wiem czy to ma znaczenie przy surfingu, ale fanów tego sportu były tam dziesiątki...
Jak znajdę namiary tej plaży to też podam :)

PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE... ;)

Michal 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Pickup4x4+Terrano+?????
Nazwa załogi: Michal Alicja AnnaMaria JanGustaw
Piwa: 1/2
Wysłany: 2015-11-21, 17:13   

Witam ponownie po kilku latkach....nieobecnosci na tym pozytywnym portalu.Pewnie dlatego ze Bodzio zostal sprzedany i dozywa swych dni na Fuerteventurze.... Z racji tematu moge polecic nasza plazke niedaleko Sant Pere Pescador . Czyli pierwsza sensowna plazka od wjazdu z Francji do uprawianaia Kitesurfu. Moj synek po kursach na Helu jest obecnie w temacie... a ja jako jego wsparcie rowniez. :wyszczerzony: Wiele plaz tutaj ma ogranicznik wysokosci do 2.15m ale w tym rejonie jak sie pobuszuje to mozna zatrzymac blisko plazki. Drugie fajne miejsce to 2km na poludnie od Estartit. Piekna plaza z widokiem na wyspy Medes. Mila atmosfera i co najwazniejsze mozna blisko plazki stanac kamperkiam. Oba miejsca dzieli ok 10 km. Sa to miejsca gdzie prawie zawsze wieje , dlatego Club Mistral ma tylko 2 spoty w Hiszpanii na Tarifie i na kemping Balena Alegre niedaleko Sant Pere Pescador. Jakby ktos sie wybieral i bylbym na miejscu to sluze rada. Akutrat jutro ma wiac Tramontana czyli urywajacy glowe wiatr z polnocy . Dzis wial do 35 wezlow.... jutro ok 25 ma byc i chyba skoczymy zobaczyc czy da sie cos poplywac. Jest taka stronka http://www.spotfav.com/spot/sant-pere-pescador/cam
Mozna po zalogowaniu bezplatnym zobaczyc ile wieje i jak .... Pozdrawiam wszystkich kamperowcow i plywajacych jednoczesnie.Michal PS juz zaczalem poszukiwania jakiegos kamperka..... :spoko

2015-11-21_165405.png
Plazka 400 m na polnoc od kempingu La Gaviota to raj dla kitesurfowcow. Zawsze ok 100 latawcow w akcji jak wieje.
Plik ściągnięto 60 raz(y) 183,41 KB

2015-11-21_170031.png
Plazka miesci sie ponizej miejscowosci Estartit
Plik ściągnięto 63 raz(y) 172,77 KB

robert1965 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2015-11-21, 17:32   

Fajnie ze temat ruszyl:)ja juz wszystko skrzetnie notuje i zapisuje.
A do tego sie kroi ze na dniach kamperka w koncu kupimy:)

robert1965 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2015-11-21, 17:36   

Fajnie ze temat ruszyl:)ja juz wszystko skrzetnie notuje i zapisuje.
A do tego sie kroi ze na dniach kamperka w koncu kupimy:)

Screenshot_2015-11-21-18-35-27.png
Plik ściągnięto 3923 raz(y) 24,32 KB

Odpowiedz do tematu