Twój sprzęt: Adria Coral Sport A571 SP 2007
Nazwa załogi: Adam Marzena i Maciek
Wysłany: 2016-07-04, 19:20 Kangur i halogeny ewentualnie listwa led - co polecacie ?
Witajcie
Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam wątek ale chciałbym założyć kangura i mocne dobre halogeny - dużo jeżdzę po bezdrożach i drogach niskiej kategorii w Czechach - chcę czuć się bezpiecznie.
Macie jakieś doświadczenia polecacie jakieś halogeny ( oprócz Hella za kilka tysięcy ) które warto dołożyć do kampera - mam w innym aucie halogeny Wesem ale tak sobie jestem z nich zadowolony.
Co myślicie o listwie led - chcę tego używać na drodze więc nie chcę aby mi dowód zabrano :D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/95 Skąd: torun
Wysłany: 2016-07-04, 21:22
Ja mam potężna listwę Led, jedziesz jak w dzień, ale wątpię żeby była legalna . Ja kupiłem ją jak zimą jechalem do Skandynawii od tamtej pory zawsze zasłonięta .
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ
Wysłany: 2016-07-04, 21:35
jarek73 napisał/a:
Ja mam potężna listwę Led, jedziesz jak w dzień, ale wątpię żeby była legalna . Ja kupiłem ją jak zimą jechalem do Skandynawii od tamtej pory zawsze zasłonięta .
a podzielisz sie gdzie cos takiego nabyc i moze fotke jak to u Ciebie wyglada
Wysłany: 2016-07-04, 21:38 Re: Kangur i halogeny ewentualnie listwa led - co polecacie
krzlac napisał/a:
Depeche napisał/a:
dużo jeżdzę po bezdrożach i drogach niskiej kategorii
3,5 tonową alkową z przednim napędem chcesz polować w nocy na czeskie kangury?
nie ale nie lubię jeździć w nocy w deszczu po nieoświetlonych drogach, już swoje przeżyłem w Norwegii z łosiami, śniegiem, na Węgrzech nad Balatonem gradobicie i huragan....
od wielu lat na każdym moim aucie mam dołożone halogeny
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-07-04, 22:02
jarek73 napisał/a:
potwierdzam...prezentacja w Zieleninie wypaliła mi oczy
tez jestem na etapie szukania czegoś wartego przyczepienia do rurki ostatnie wynalazki jakie miałem odpadły na rumuńskich asfaltach rok temu
jarek...podaj jakieś namiary na to co masz , może jednak listwa
Twój sprzęt: PILOTE Fiat Ducato 1,9 TD, 2000r.
Wysłany: 2021-01-10, 19:47
Problem oświetlenia samochodu jest zdefiniowany w:
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. z 2016.2022 t.j. | Akt obowiązujący)
_________________ Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci. (Paulo Coelho)
Co do kangura... wszystko ok w terenie, na offie etc., . Jednak wszystko, co wystaje ( wiem, halogeny też wystają) z przodu bardziej niż zderzak , w kontakcie z pieszym może przyczynić się do o wiele dalej idących uszkodzeń ciała, niz "zwykły" zderzak.
Owszem rozumiem intencję, ja także cierpię na premanentny brak "jasności" przed autem - zwłaszcza w Rumuni, Bułgarii czy Mołdawii - jednak znając z praktyki, co może spowodować takie żelastwo - nigdy sie na nie nie zdecyduję. Wszelkie dodatki tylko "u góry". Właśnie skończyła mi sie gwarancja na Mastera i mogę "wiercić" Pewnie jak zwykle dołożę Wesemy, choć korci mnie belka ledowa - niestey, nie spotkałem żadnej, która miałby homologację.. Za taką małą, "Bez homo" juz zapłaciłem pokutę u towarzyszy czeskich...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum