Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2016-08-02, 22:27
dominik napisał/a:
...
z OPLA działają bez problemowu. Montaż był opisywany na forum.
Gdzie jest opis?
Już drugi raz mnie podpuszczasz
.
.
chris_voyager napisał/a:
...
Waeco Magic Speed MS-50
...
Jedyną wadą w stosunku do oryginalnych tempomatów jest pewne opóźnienie w reakcji ...
Używam taki sam już w drugim kamperku.
Tym razem przed montażem zrobiłem symulację na stole.
Na reakcję są 2 sposoby: Przełącznik w centralce 3 pozycyjny lub ilość impulsów z czujnika.
Impulsy sygnalizuje dioda led, w przeliczniku 3 impulsy=1 mrugnięcie.
Impulsów nie może być za gęsto ani za rzadko.
Jak dobrze wszystko zestroisz to działa szybko i stabilnie.
Do tego możesz przyśpieszać i zwalniać klawiszami bez fatygi ruszania nóżki z wygodnej pozycji na pedał gazu
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Twój sprzęt: BUERSTNER Viseo I 690 G
Nazwa załogi: YaskY Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Paź 2011 Piwa: 31/27 Skąd: FWS
Wysłany: 2016-08-02, 22:52
Dzięki socale - używam go już tyle lat, że zapomniałem że ma jakieś opcje regulacji.
Co do opóźnienia reakcji - miałem na myśli nieco dłuższy czas reakcji w stosunku do elektronicznych fabrycznych tempomatów. To że urządzenie jest w większości mechaniczne powoduje że czuć pewną bezwładność. Ale sprawdzę ustawienie czułości .
Brakuje mi w nim jeszcze pamiętania dwóch prędkości - szkoda że nie ma tej funkcjonalności.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Tak jak doczytałem się zauważyliście Panowie, iż moja firma oferuje urządzenie jakim jest Tempomat, pasujący do Waszych Camperów lub samochodów osobowych.
Po pierwsze nasze rodzaje tempomatów pasują do wszystkich samochodów osobowych jak i dostawczych, camperów itp z instalacją 12V.
Członek forum o nicku BRAT zadeklarował również swoje zainteresowanie w zakupie tempomatu czekamy na finalizacje transakcji
JaroW napisał/a:
Witajcie
ja montowałem tempomat uniwersalny we Fiacie Ducato.
Waeco Magic Speed MS-50
Model, który Pan prezentuje jest to podstawowy model tempomatu sterowany pneumatycznie (linka sterująca tempomatem jest ciągnięta pod ciśnieniem),
natomiast AP500, który my oferujemy jest to nowszy model w/w produktu, w naszym tempomacie do zestawu dołączamy silnik krokowy sterowany elektrycznie - silnik elektryczny steruje linką!
piotr1 napisał/a:
Witam. czy ten polski tempomat będzie działał w Fordzie 2.0 125 KM. 2005 r
Jak najbardziej tempomat będzie współpracował z Pańskim autem, kontaktuję się z Panem na PRV.
Zapraszam do odziedzenia naszej strony tempomaty.pl Przypominam, iż oferujemy zniżki dla Państwa jako uczestników forum CamperTeam!
W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji!
Pozdrawiam,
Leszek
tel. 506-165-113
Ostatnio zmieniony przez TEMPOMATY 2016-10-13, 16:14, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Piwa: 22/17 Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2016-10-13, 15:02
Witam
nie są takie same..
może sterownik jest z tej samej firmy ale...
Tempomat Waeco Magic Speed MS 50 sterowanie linka serwomechanizmem próżniowy z cięgnem Bowdena( z serwomechnizmu sterowanie podcisnieniem) cena około 600zł bez montażu.
Tempomat Waeco Magic Speed MS 50
Tempomat uniwersalny AP-500 mechaniczno elektryczne sterowanie przepustnicą
cena nie podana ...
Tempomat uniwersalny AP-500 + manetka CM35
prawie ŻYWIEC
POZDRAWIAM .
ps.. cene znalazłem ponad 1400zł czyli 2x wiecej
przykładowy link >>1490zł
Model, który Pan prezentuje jest to podstawowy model tempomatu sterowany pneumatycznie (linka sterująca tempomatem jest ciągnięta pod ciśnieniem),
natomiast AP500, który my oferujemy jest to nowszy model w/w produktu, w naszym tempomacie do zestawu dołączamy silnik krokowy sterowany elektrycznie - silnik elektryczny steruje linką!
Tak jak napisałem powyżej, AP500 jest to model WYŻSZY niż MS50. Odpowiednikiem MS50 jest w Lite-ON model AP300, którego NIE MA JUŻ W PRODUKCJI!
Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Piwa: 22/17 Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2016-10-13, 15:57
TEMPOMATY napisał/a:
TEMPOMATY napisał/a:
Tak jak napisałem powyżej, AP500 jest to model WYŻSZY niż MS50. Odpowiednikiem MS50 jest w Lite-ON model AP300, którego NIE MA JUŻ W PRODUKCJI!
Witam
Do Ducato 1 i 2 nadal można taniej zamontować Waeco magic speed ms-50 bo jest nadal produkowany.
Podkreślam taniej..
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057 Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 264/191 Skąd: Dębica
Wysłany: 2017-01-22, 11:26
Podnoszę temat.Tempomat,o którym była mowa tj.AP900 kupiłem i zamontowałem w kwietniu 2015 do auta Peugeot Boxer 2010 3.0 HDI.Sprawuje się doskonale i też w ogóle tempomat,jakikolwiek polecałbym każdemu,zwłaszcza na dłuższe trasy.Kosztował 1300,z firmy C4-D z Warszawy - instrukcja po polsku plus kontakt telefoniczny w trakcie montażu,gdy są wątpliwości.Sprzedawcę spoko polecam.
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057 Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 264/191 Skąd: Dębica
Wysłany: 2017-01-23, 16:04
Firma z Tajwanu LITEON a sprzedawca C4 -D.Grzywa,P.Grzywa Spółka Jawna Warszawa,ul.Chełmżyńska 180 tel.022 740-13-60 a przy montażu dzwoniłem na numer 515601431.Polecam,Rafał.
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2017-01-23, 23:07
wirefree napisał/a:
Ja mam ten waeco MS50 i dziala z tym ze nie trzyma predkosci zwalnia jak na moj skromny gust , pewnie cos sie obluzowalo.
Kilka antidotum na te zachowanie:
Krótki mój opis: http://www.camperteam.pl/...p=592704#592704
W centralce jest mrugająca dioda, w czasie jazdy mruga mniej więcej co 1-3 sekundy, jeśli zdecydowanie rzadziej, to źle ustawiony czujnik bądź jego defekt. Ja swój naprawiłem sam, nawinąłem nową cewkę.
W centralce jest przełącznik, popstrykaj nim kilka razy w obie strony żeby kontakt przeczyścić i pozostaw na większej czułości.
Sprawdź szczelność wężyków i oringów w zaworkach w niebieskiej puszce.
Tempomat nie utrzyma prędkości zawszelką cenę jeśli brakuje mocy.
Zobacz jak mój stabilnie latał na tym tempomacie, a już na S3 to rumak wyścigowy:
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Firma z Tajwanu LITEON a sprzedawca C4 -D.Grzywa,P.Grzywa Spółka Jawna Warszawa,ul.Chełmżyńska 180 tel.022 740-13-60 a przy montażu dzwoniłem na numer 515601431.Polecam,Rafał.
Witamy,
Dziękuje serdecznie za polecenie naszej firmy na forum, a także za udaną transakcję. Cieszymy się iż urządzenia spełnia Pana wymagania!
Jeśli chodzi o numer kontaktowy to zapraszam bezpośrednio do mnie, pod numer telefonu: 506 165 113 ten numer telefonu, który Pan przedstawił w rzeczy samej jest do kolegi, który zajmuje się pomocą techniczną przy montażu
Przypominam, iż Was jako użytkowników forum obejmuje zniżka na komplet tempomatu do wybranego auta!
Wysłany: 2017-02-03, 17:02
Pozdrawiam.Wcześniej kupiłem u Was też alarm do auta i też jestem zadowolony ale przede wszystkim cenny dla mnie i mojego elektryka był właśnie bezpośredni kontakt telefoniczny w celu omówienia zasad montażu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum