|
|
|
Dobra miejscówka - Gniezno w centrum |
| Autor |
Wiadomość |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2016-08-09, 21:31 Dobra miejscówka - Gniezno w centrum
|
|
|
Pewnie wcześniej niż we Wrześniu nie uda mi się napisać relacji z naszych wyjazdów, a mam informację która może przydać się podróżującym po Wielkopolsce: znaleźliśmy w Gnieźnie bardzo miły parking, blisko centrum i darmowy (w Gnieźnie ulice blisko centrum są objęte płatnym parkowaniem).
Otóż przy ulicy Jeziornej jest mała przecznica a przy tej przecznicy mały plac za bramą. Brama jest otwarta na oścież a na placu parkują osobówki. Obsługa pobliskiej pizzerii Wenecja twierdzi że nikt się tym placem nie interesuje i wszyscy tu parkują jak chcą. My spędziliśmy tam niemal dwa pełne dni i jedną noc. Bez problemów, cicho, spokojnie, do rynku na nogach parę minut.
Jeśli więc wybieracie się do Gniezna, chcecie zanocować albo po prostu postawić na parę godzin kampera, to miejsce może być przydatne. Nie wiem jak długo jeszcze będzie dostępne, ale jeszcze dziś dało się tam stanąć
Link do punktu na mapie:
http://maps.google.com/ma...33787+17.591295 |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2016-08-11, 09:05
|
|
|
yahoda, miejscowi twierdzą że nie wiadomo jak długo będzie ten parking dostępny. W przyszłym roku może już nie być a ja nie będę miał tego jak sprawdzić. Szkoda dodawać do Free Miejscówek takich miejsc tymczasowych (moim zdaniem szkoda). Może się komuś przyda w tym roku a później to nie wiadomo co będzie |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
|
|
|
 |
mckomp
początkujący forumowicz
Nazwa załogi: Mckamp
|
Wysłany: 2016-10-14, 12:18
|
|
|
| Drodzy moi kamperbracia i siostrzyczki - jestem z Gniezna i zawsze mogę pomóc. Pytajcie jakby co, gdzie jak stanąć, czy dojechać. Miejscówek na jeden nocleg za free jest kilka moze nie w ścisłym centrum, ale zawsze mozna krótkie zwiedzanko zaliczyć. |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2016 Piwa: 138/26 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 2018-06-10, 09:18
|
|
|
| Byłem tam kilka dni temu. Spokojne miejsce. Na razie nic się nie zmieniło, żadnych problemów i bliziutko do centrum. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|