Telefon/internet za granica |
Autor |
Wiadomość |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2017-01-14, 21:18
|
|
|
Mazur
O to miałem właśnie pytać, jak się w zasięgu pojawię. A tu odpowiedź na tacy. Jakbyś mi w myślach pytanie przeczytał
Czyli do czerwca Three UK bezlitośnie najwięcej GB i "hurtowo" najtaniej za GB, no i ponad 40 krajów, a w czerwcu się zobaczy. Może wreszcie zacznie mieć sens znów polski numer |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
wirefree
stary wyga
Twój sprzęt: EuraMobil
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lis 2016 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: internet
|
Wysłany: 2017-01-14, 23:14
|
|
|
mischka napisał/a: | aldi ma pakiet 500MB na 7 dni za 4,99€ w roamingu a edeka hula po całej unii europejskiej bez dodatkowych kosztów |
Tak sobie czytam cennik tej edeki i niestety ale mysle ze nigdy tego nie uzywałes. Mieszkam w szkoplandii i uzywam ALDI bo ma najtanszy pakiet Internetu , mam tez Nettokom i mialem kilka innych prepaidow. Niestety kolego ale jak dobrze doczytasz to ten cennik edeki dotyczy tylko "Nationale Datenverbindung" czyli wewnatrz deutschland podobnie jak z rozmowami . W aldi zreszta jest podobnie jak i w innych sieciach. W roamingu musisz doplacic jesli w ogole dziala internet bo jak masz pakiet tylko z danymi wtedy nie dziala toto w roamingu wiem bo uzywam na codzien. Z polskich chyba tylko Tmobile ma duzo internetu w roamingu .
https://www.edeka-mobil.d..._Preisliste.pdf |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2017-01-14, 23:36
|
|
|
Cytat: | Mieszkam w szkoplandii i uzywam ALDI bo ma najtanszy pakiet Internetu , |
"Kolego" wirefree,
nie podoba mi się Twój ton pisania , w każdym wpisie piszesz i określasz kraj - jak widzę gdzie nawet mieszkasz jako o szkopolandii ... maniery masz powiem otwarcie bardzo prymitywne .
Chyba się tylko przyplątałeś przypadkowo do kamperowania !
...bo powiem Ci prawdziwy kulturalny kamperowicz poważa inne narody jak i tego samego od nich oczekuje .
Więc pochamuj swój język i zacznij używać adekwatnych wyrażeń.
A co do tematu Internet EDEKA i ALDI to nie masz zielonego pojcia w tej materii - jak tak to przedstawiasz |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2017-01-14, 23:56
|
|
|
Juz kiedys pisalem,polski T-mobile za 49,99 nielimitowany internet w calej unii na dwa tygodnie.Jak wyjezdzamy to trzeba wlaczyc wczesniej i nawet filmy za granica online ogladam i hula.Ale trzeba miec abonament i tylko na na numerze abonamentowym da sie wlaczyc |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 144/173 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2017-01-15, 00:16
|
|
|
wirefree, nie wiem jak to jest u was w szkopladii, ale u nas w Niemczech (tak tu mieszkam i na dodatek znam język ) jest tak że trzeba czytać opis ze zrozumieniem. Poniżej link który świadczy o tym że nie masz racji:
https://www.edeka-mobil.d...net-flat-l.html
Kluczowy w opisie jest moment: "3 GB Highspeed-Volumen (nutzbar auch im EU-Ausland)" co znaczy że można używać w krajach unijnych co zresztą osobiście sprawdziłem
Aldi: https://www.alditalk.de/i...-option-ausland
Nie znam szkoplandskiego i nie znam ich operatorów ale Niemiecki znam biegle i sprawdziłem obie opcje. Nie ukrywam że i wyspiarskie Three chętnie wypróbuję, bardziej z ciakawosci niż konieczności ale lubię nowe rzeczy.
A tak na marginesie mi w kraju najtaniej wychodzi o2 jestem ich abonentem od 15lat i mam super umowę |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2017-01-15, 06:41
|
|
|
izola napisał/a: |
"Kolego" wirefree,
nie podoba mi się Twój ton pisania , w każdym wpisie piszesz i określasz kraj - jak widzę gdzie nawet mieszkasz jako o szkopolandii ... maniery masz powiem otwarcie bardzo prymitywne .
Chyba się tylko przyplątałeś przypadkowo do kamperowania !
...bo powiem Ci prawdziwy kulturalny kamperowicz poważa inne narody jak i tego samego od nich oczekuje .
Więc pochamuj swój język i zacznij używać adekwatnych wyrażeń.
A co do tematu Internet EDEKA i ALDI to nie masz zielonego pojcia w tej materii - jak tak to przedstawiasz |
Trafna ocena. Nic dodać nic ująć . Po prostu zwykły pastewny burak.
Izola .... |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2017-01-15, 07:09
|
|
|
tom-cio napisał/a: | Juz kiedys pisalem,polski T-mobile za 49,99 nielimitowany internet w calej unii na dwa tygodnie.Jak wyjezdzamy to trzeba wlaczyc wczesniej i nawet filmy za granica online ogladam i hula.Ale trzeba miec abonament i tylko na na numerze abonamentowym da sie wlaczyc |
Tomek, a czy pod Twoim wtedy postem kiedyś też nie napisał ktoś, że ten nielimitowany to 1GB?
Niektóre sieci nazywają nielimitowany, bo nie limitują danych, ale po np. 1GB zwalnia do 32kB/s.
Czyli jest nielimitowany, ale strona google otwiera się 2 minuty.
Ja bym tak chętnie na tym internecie ściągnął ze 2 filmy w full hd i chętnie zobaczył tą nielimitowalność.
Jakby było jak piszesz, to byłaby to najlepsza oferta na całej planecie. |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2017-01-15, 09:21
|
|
|
"Dziwne" zjawisko jest w pewnej sieci w nazwie mającej owoc cytrusowy.
Nielimitowany internet po przekroczeniu gdy jest zasięg LTE.... z tym, że jakoś tak się dzieje, że nagle gdzie było dotychczas 4 G, robi się 3G i tak zawsze gdy pakiet się skończy.
Wtedy żenująca, historyczna prędkość nawet nie istnieje.
A tak zapytam, ilość ilością a jaka szybkość.... "organoleptycznie" ?
Bo czasem mając nawet wifi darmowe, wolałem za pieniądze, gdyż te sieci np. kempingowe różnie mają |
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2017-01-15, 10:31
|
|
|
wirefree napisał/a: | ...
Mieszkam w szkoplandii
... |
Ziomku, to Zielona Góra jest w Niemczech? Grunberg może się zwie, ten k/ Frankfurtu.
Przespałem coś. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
wirefree
stary wyga
|
Wysłany: 2017-01-15, 11:07
|
|
|
Jeśli obraziłem kogos z szanownego towarzystwa to bardzo przepraszam, mieszkam w Zielonej Gorze ale też i w Cottbus a pracuje w całych Niemczech. Pracuję na codzięn z ludzmi z całego świata i nie jestem rasista ani nie mam uprzedzen w odroznieniu chyba do kogos kto od razu stara sie mnie zdyskredytowac ze jestem burak albo moze i cham nie daj Boze ale to takie typowo polskie prawda? W tej chwili mam akurat urlop i grzebie przy swoim swiezo zakupionym kamperku. Co do Edeki to co prawda na ich stronie ogolnie napisali ze cytuje "nutzbar auch im EU-Ausland" czyli osiagalny w EU co nie znaczy ze w tych samych kosztach. Jednak pokusiłem sie przeczytac regulamin do konca i faktycznie wynika z niego ze te 3 GB mozna wykorzystac w EU, w ALDI trzeba doplacic . |
|
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 144/173 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2017-01-15, 11:58
|
|
|
Pomylić się rzecz ludzka, przyznać się do błędu to już inna sprawa. Po to jest forum żeby informacje wymieniać i w razie potrzeby korygować. W idealnym przypadku w formie merytorycznej dyskusji a nie... Najważniejsze że Roaming wewnątrz unii ma być bezpłatny, a w jakiej formie dowiemy się niebawem... |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2017-01-15, 12:00
|
|
|
wirefree napisał/a: | Jeśli obraziłem kogos z szanownego towarzystwa to bardzo przepraszam, mieszkam w Zielonej Gorze ale też i w Cottbus a pracuje w całych Niemczech. Pracuję na codzięn z ludzmi z całego świata i nie jestem rasista ani nie mam uprzedzen w odroznieniu chyba do kogos kto od razu stara sie mnie zdyskredytowac ze jestem burak albo moze i cham nie daj Boze ale to takie typowo polskie prawda? |
wirefree, jak Cię widzą, tak Cię piszą. Pracujesz na to , co o tobie piszą |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2017-01-15, 19:14
|
|
|
wirefree napisał/a: | Jeśli obraziłem kogos z szanownego towarzystwa to bardzo przepraszam, ... |
OK - również przepraszam, poniosło mnie
Nie mniej, staram się pamiętać o tym, że nawet skundlony owczarek alzacki nie kąsa ręki z której żre. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
wirefree
stary wyga
|
Wysłany: 2017-01-15, 19:40
|
|
|
"Nie mniej, staram się pamiętać o tym, że nawet skundlony owczarek alzacki nie kąsa ręki z której żre."
Wiesz jakoś trudno mi to zrozumieć. grozisz mi ? |
|
|
|
 |
|