Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2017-11-05, 20:18
Bronek napisał/a:
... Szukam blisko w miarę Dillera co by miał taki 883F na stanie.. Aby sprawdzić w realu, czy to co widzę wirtualnie jest też tak mi pasujące. Mniej jak 500 km ch5ba nie ma.? ...
W automacie nie ma, więc pod zamówienie. Teraz zamówisz w marcu odbiór. Tak czy tak trzeba jechać i obejrzeć. Wyjazd osobowym o 4 rano, o 9 na miejscu. Tylko kiedy ?
Amen.
Dzisiaj mnie odwiedziła śliczna para, tych co muszą chodzić, by dostąpić. Tak mają, ich sprawa.
Mnie to nie przeszkadza, wolę to od propozycji kredytowych itp.
Ponieważ mój domek ma dwa wejścia , (elka), to gdy staneli w jednym, które im otworzyłem. Oznajmiłem, że nie boję się śmierci i ma w ie co będzie potem.
Śliczna panienka na to : " że nie wszyscy umrą" Pozytywnie
A ja podniecony jej widokiem, pożegnałem się i zamknąłem drzwi, by nie kusić diabła. I nie wchodzić w spór bez końca.
Za momet stali u moich drugich wrót, myśląc, że to inna posesja.
Otwierając z uśmiechem oznajmiłem tej pięknej Pani że miała rację. : Nie umarłem.
Dlatego jam Lucky Man
............
Endi musimy pogadać , mam kilka pytań gdyż nie jestem kumaty w sprawach ewentualnego zakupu za granicą. Forsa, forsą ale też wygoda jest dla nas ważna. Niemniej forsa... to wygoda
Ta... 520km ale dobrą drogą. Nie wiem czy zrobili autostradę do Berlina. Coś mi Monika mówiła, że im się zapadła
Ciekawe czy te siedzenia drugiego rzędu są wygodne do pasażerów na długiej trasie ??? raczej wydaje mi się że nie , ale to tylko moje zdanie.
Od ok drugiej minuty. Dłuższy kamper, ale przód ten sam
I tak oto koło się zamknęło.
Od pytania Was o opinię itp. do decyzji o zakupie.
Kilka godzin temu pożegnałem swojego ulubionego i kamperka. Oby służył bezawaryjnie nowym właścicieom jak do tej pory mi służył.
Nie mogę wskazać, co było bezpośrednią przyczyną tych zdarzeń. Skąd pomysł i dlaczego akurat o tej porze.
Widocznie tak miało, być.
Właściwie kupiłem już kampera, wpłacając 10% zadatku na model Rapido 883f z automatyczną skrzynią biegów, ciemnymi meblami u naszego Dillera- "CamelCamp" w Poznaniu. Poprzedni kamperek też od niego pochodził. I mam dobre doświadczenia z współpracy.
I jak to mówią : "Forsa to nie wszystko..... Łaskawie może w czerwcu będzie. Popyt przewyższa podaż i moce przerobowe. Rapido to nie największq firma.
Dzięki Wszystkim za opinie.
Liczyłem, że mnie jednak zniechęcicie
A szczególnie dziękuję Biorcy (Adamowi), za powstanie u mnie imperatywu kupna, gdyż znalazł mi kupca na dotychczasowego kamperka i lobbing.
Endiemu (Andrzejowi), za merytoryczne rady i poświęcony swój czas.
Wszystkim za.... skuteczną presję.
PS. Czy ma ktoś suchy chleb dla konia?
Andrzej73 zauważył, że mam coś... nie tak
. Trzy tygodnie i po sprawie. Sprzedane /kupione...
Chyba lombrad założę
Ostatnio zmieniony przez Bronek 2017-11-19, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2017-11-19, 13:43
Brawo TY. Za decyzję i szybkie działanie.
Trochę będziesz się nudził i trochę będzie smutno, szczególnie wiosną kiedy wszyscy będą startować z nowym sezonem. Ale nic to , wyczekiwanie to też powolny wzrost adrenaliny.
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-11-20, 10:35
Andrzej 73 napisał/a:
Brawo TY. Za decyzję i szybkie działanie.
Trochę będziesz się nudził i trochę będzie smutno, szczególnie wiosną kiedy wszyscy będą startować z nowym sezonem. Ale nic to , wyczekiwanie to też powolny wzrost adrenaliny.
Bronek napisał/a:
Andrzej73 zauważył, że mam coś... nie tak
Nie koniecznie będzie się nudził.
Jak jest kozak to mu Nuggeta pod chatę podstawię, Nugget mały Pan Bronek duży jaja będą. Może nawet by go sprzedał skoro tak dobrze mu to idzie. A ja bym miał otwartą drogę do czegoś innego kamperowego . Prowizja oczywiście ludzka
Zasada jedna, sprzedawaj za tyle za ile byś Ty kupił . I już.
Gdy się liczy na "gupka", to jest ich wielu ale się maskują, to sprzedaż jak ciągnie się jak flaki z olejem.
Jak kupuję, to kupuję a nie zawram ę. Czas to wartość a nie tylko wymiar... delikatność nie pozwala mi dalej pisać . Bo tu wielu alfa niby, a zeta w realu. Oczywiście, każdy ma prawo robić wszystko po swojemu.
"Ja Panie Ferdku, robię wszystko dynamicznie!!!
Sprzedaję dynamicznie ; kupuję dynamicznie i wypróżniam się dynamicznie!
Kamperek, blaszaczek jest w miom targecie dla szwagierki
Ale to musi być babska fura. Elegancka i przypicowana. Szpanerska..
Pracujemy by ją wyrwać z wiru pracy, bo lada moment całe nasze towarzystwo zacznie się sypać i będziemy myśleć o rehabilitacji a nie rekreacji.
.
Bardziej niejaki JW był zakonspirowany. Ale On to śpich wywiadu obcego Państwa. Tak przynajmniej z jego postów wynikało. Ciągle namawiał do zakupów na zachodzie. A charakter szkocko/poznański miał, nawet oddychał chyba wolniej?
Ja jestem chyba Prawdziwy I Polak KAtolik (czytaj..........idiota .) , kupiłem w kraju, zapłacę 18,6% akcyzy, podatek, koszty transportu.
Ale komfort i wygoda nie ma ceny, spokój ducha, jasność sytuacji.
Zero tłumaczenia i udawania, że to czy tamto. Bo i ponieważ. A i tym samym, że i dlatego.... . Ja a oni to i.....bo. itd.
Sam bym może kombinował, by urwać tych parę groszy, ale Monika (zawsze Nią tłumaczę swe postępki) - spojrzała na mnie, gdy bąknąłem o kombinacji i wszystko jasne. Jak to mówią : "nie uchodzi". I pozamiatane. Smalec i ogóry..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum