Straż miejska Władysławowo a brudasy |
Autor |
Wiadomość |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-05-31, 07:29
|
|
|
Masz racje to wina miedzy innymi radnych .Nie wszystkie kempingi mają zlewnie w Polsce i nie tylko u nas |
|
|
|
|
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2020-05-31, 14:11
|
|
|
andi at napisał/a: | Ale sracie haha .To te miasta wioski itd nic nie zrobiły do nas kamperowcow .Myślę tu o zlewniach tego brudu .] |
A bardzo przepraszam czy te miasteczka MUSZĄ cos robić dla kamperowców ? Jutro powstanie turystyka kosmiczna i będą musieli robić doki dla wahadłowców zamiast łodzi ?
Prawda jest taka ,że kamperowiec dla miasteczka na helu to tylko kłopot , oni tam już od dziada są zarobieni na zwykłym turyście , maja po kilka domów a w nich po naście pokoi i żyją jak pączki w maśle łupiąc turystę kilka miesięcy w roku . Kamperowiec to zło i szkoda inwestować w jego śmieci i ścieki , kamperowiec nic nie wnosi do ich biznesu a to sie tam liczy i nic więcej .
Oni tam nie muszą i nie chcą inwestować w coś co nie przyniesie zysku z założenia i wcale im sie nie dziwię .... |
|
|
|
|
moskit
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2020-05-31, 20:32
|
|
|
Na trasie S7 przed Gdańskiem miałem pilną potrzebę zatankować i wyprowadzić zwierze, podjechałem na stację paliw zatankowałem i zapytałem obsługę, gdzie mogę opróżnić kasetę toalety 18 litrów odpowiedź była że nie ma możliwości , grzecznie poprosiłem aby podali mi numer telefonu opiekuna z ramienia koncernu, chyba kierownik zmiany powiedział że sam zadzwoni , po pięciu minutach kaset była pusta .
Parę kilometrów za stacją jeszcze czułem na plecach wzrok obsługi , zbytnio nie okazywali wielkiego zadowolenia z kamperowego klienta.
Niestety i tak trzeba sobie pomagać , aby nie rewanżować się Szwedom za XVII wiek |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
|
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 81/131 Skąd: Południe
|
|
|
|
|
Pawcio
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2020-06-02, 07:42
|
|
|
moskit napisał/a: | Na trasie S7 przed Gdańskiem miałem pilną potrzebę zatankować i wyprowadzić zwierze, podjechałem na stację paliw zatankowałem i zapytałem obsługę, gdzie mogę opróżnić kasetę toalety 18 litrów odpowiedź była że nie ma możliwości , grzecznie poprosiłem aby podali mi numer telefonu opiekuna z ramienia koncernu, chyba kierownik zmiany powiedział że sam zadzwoni , po pięciu minutach kaset była pusta .
Parę kilometrów za stacją jeszcze czułem na plecach wzrok obsługi , zbytnio nie okazywali wielkiego zadowolenia z kamperowego klienta.
Niestety i tak trzeba sobie pomagać , aby nie rewanżować się Szwedom za XVII wiek |
Zostawiłeś napiwek obsłudze? |
|
|
|
|
ZbigStan
Kombatant
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 883/267 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2020-06-04, 06:23
|
|
|
W MOPach na autostradach spotyka się tablice informacyjne WC BUS. Jest to stanowisko przygotowane do wypuszczenia szarej i opróźnienia kasety. Najczęściej jest to mała studzienka przykryta żeliwną pokrywą, a obok jest kran z wodą. Korzystałem z tego na A4 Kraków-Rzeszów. Często opróżniam kasetę i tankuję wodę na stacjach paliw. Odwdzięczam się wafelkiem "pince polo". Jest na to pozytywna reakcja. Metoda na wafelka jest wzięta od Basi Muzyk i się sprawdza. Pozdrawiam. |
_________________ Grecja 2019
Normandia 2019
Czechy 2019
Narty, Włochy 2020 |
|
|
|
|
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 15 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 209/161 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2020-06-04, 20:42
|
|
|
ZbigStan - po drodze na swojej trasie masz Dębicę.Gdybyś kiedykolwiek szukał bazy na nocleg lub towarzystwa zapraszam. |
|
|
|
|
ZbigStan
Kombatant
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 883/267 Skąd: Opole
|
|
|
|
|
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA
Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 186/139 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-06-05, 20:05
|
|
|
ZbigStan napisał/a: | W MOPach na autostradach spotyka się tablice informacyjne WC BUS. Jest to stanowisko przygotowane do wypuszczenia szarej i opróźnienia kasety. Najczęściej jest to mała studzienka przykryta żeliwną pokrywą, a obok jest kran z wodą. Korzystałem z tego na A4 Kraków-Rzeszów. Często opróżniam kasetę i tankuję wodę. |
Zawsze korzystam z nich na A! ; A4 a ostatnio na S5 za Wrockiem |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
|
|
|
|
|
moskit
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2020-06-06, 08:43
|
|
|
Pawcio napisał/a: |
Zostawiłeś napiwek obsłudze? |
Nie dodałem że na mapie stacja była oznaczona WC Bus.
napiwku nie zostawiłem, sytuacja była napięta i stąd moja próba telefonu do opiekuna |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 303/15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-06-06, 10:06
|
|
|
Ja wyprowadzałem zwierzę na MOP na S5, miejsce do opróżniania WC zamknięte na kłódkę, ale pani z budynku WC przyjechała rowerem, otworzyła i specjalnie nie narzekała.
Natomiast co do infrastruktury dla kamperów, można to ignorować, ale to jest coraz większa grupa konsumentów, która chce zostawić kasę, a kto się nad tym pochyli - coś zarobi.
Gdy w 2008 roku jechałem nad morze w długi weekend nie zobaczyłem żadnego kampera, teraz w tygodniu, poza sezonem stoję w Dziwnówku w towarzystwie 7 kamperów, na sąsiednim kempingu jest też ich parę.
Budowa infrastruktury pod taką formę turystyki to nie uprzejmość, ale wyczucie rynku. |
|
|
andi at
Kombatant
|
Wysłany: 2020-06-06, 15:57
|
|
|
Cyryl napisał/a: | Ja wyprowadzałem zwierzę na MOP na S5, miejsce do opróżniania WC zamknięte na kłódkę, ale pani z budynku WC przyjechała rowerem, otworzyła i specjalnie nie narzekała.
Natomiast co do infrastruktury dla kamperów, można to ignorować, ale to jest coraz większa grupa konsumentów, która chce zostawić kasę, a kto się nad tym pochyli - coś zarobi.
Budowa infrastruktury pod taką formę turystyki to nie uprzejmość, ale wyczucie rynku. |
Zarobi ta stacja tankowanie do pełna .Coś za coś |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
|
Wysłany: 2020-06-06, 16:14
|
|
|
Nie pisałem o stacji benzynowej, ale o MOP miejsce obsługai podróżnych, tak zwany parking toaletą.
Tam są miejsca do opróżniania WC dla autobusów.
Znak drogowy "parking" z napisem BUS oznacza możliwość opróżniania WC. . |
|
|
|
andi at
Kombatant
|
Wysłany: 2020-06-06, 19:08
|
|
|
Ale stacja benzynowa ktora ma zlewnie i wode i skorzystam tam z tego to chętnie zatankuje tam do pełna paliwo .Coś za coś .Na 5 Poznań -Wrocław zapomnieli o nas i autobusach.Potem zrobili i prawdopodobnie na tej trasie jest 1 |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
|
Wysłany: 2020-06-07, 04:40
|
|
|
Na tej trasie nie potrzebowałem zrzutu (postaram się sprawdzić), ale nabierałem wody, co więcej na jednym z MOP jest cały czas otwarty prysznic. |
|
|
|