|
|
Podhajska |
Autor |
Wiadomość |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.
Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2020-09-09, 12:56
|
|
|
Termy Podhajska c.d.
Cena za wstęp na termy dla mieszkańców campingu to 4.5 Euro. Baseny czynne są od 9:00 do 19:00. W poniedziałek obiekt otwierają o godz. 13:00.
Wszystkich stanowisk dla camperów/przyczep naliczyłem 38. Ale, jest też kilka parceli bez numerów. Na końcu 1 poziomu z lewej strony, kilka parceli ma trawę.
Kuchnia w murowanym budynku była bez zastrzeżeń. Była sprzątana na okrągło. Miała zlewy do zmywania naczyń i blaty kuchni indukcyjnych (chyba 6 szt.). Były też stoliki i krzesła.
WC i natryski też lśniły czystością. Papieru toaletowego nigdy nie zabrakło.
Skrzynki energii elektrycznej 230 V były przy każdej parceli, a na 2 i 3 tarasie też kilka było. Podobnie było z kranami wody pitnej.
Termy Podhajska.jpeg W tym basenie co jakiś czas wzbudzana była sztuczna fala. Woda tam jest chłodna. Nadaje się do hartowania. |
|
Plik ściągnięto 7 raz(y) 81,36 KB |
Termy Podhajska.jpeg Po prawej stronie drogi widoczne jest stanowisko serwisu kamperów/przyczep. Powyżej znajdują się dwa kolejne tarasy do ustawianie aut + namiotów. |
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 119,14 KB |
Termy Podhajska.jpeg Budynek z: WC + natryskami i kuchnią w środku. Nr 38 oznacza ostatnie stanowisko na campingu. Na foto widoczne są podłącza: wody i en. elektr. 230 V. |
|
Plik ściągnięto 7 raz(y) 138,34 KB |
|
_________________ Andrzej
|
|
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
ZbigStan
Kombatant
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 883/267 Skąd: Opole
|
|
|
|
|
samotny wilk
|
Wysłany: 2020-09-09, 20:27
|
|
|
Termy Podhajska c.d.
Termy Podhajska.jpg Taką piękną (bo różową) opaskę na rękę otrzymujemy w recepcji w dniu przybycia. |
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 150,82 KB |
Termy Podhajska.jpg Termy oferują także morskie kąpiele w cenie 1.5 Euro/10 min. |
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 107,84 KB |
Termy Podhajska.jpg Bary i restauracje obok basenów termalnych. |
|
Plik ściągnięto 10 raz(y) 124,85 KB |
Termy Podhajska.jpg Są i barki ze "zdrową" żywnością. |
|
Plik ściągnięto 3 raz(y) 97,68 KB |
Termy Podhajska.jpeg Panie na termach też maja co robić i w czym przebierać. |
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 109,87 KB |
Termy Podhajska.jpg Ten barek w rejonie basenu pływackiego polubiłem od razu. Coś w sobie miał. |
|
Plik ściągnięto 13 raz(y) 87,24 KB |
Termy Podhajska.jpeg Basen pływacki i rekreacyjny w jednym uratował cały wyjazd. Tu i w barku się hartowałem. |
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 98,08 KB |
|
|
Ostatnio zmieniony przez samotny wilk 2020-09-10, 06:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
samotny wilk
|
Wysłany: 2020-09-10, 06:10
|
|
|
Termy Podhajska c.d.
Termy Podhajska.jpeg Na murkach otaczających termy były tablice informacyjne przypominające o obowiązku zachowaniu dystansu społecznego, ale nikt tego nie przestrzega. |
|
Plik ściągnięto 4883 raz(y) 49,35 KB |
Termy Podhajska.jpeg Już kilkanaście minut po otwarciu term było "trochę" ludzi. |
|
Plik ściągnięto 7 raz(y) 83,65 KB |
Termy Podhajska.jpeg Obok budynku recepcji stoi plansza z planem term. |
|
Plik ściągnięto 9 raz(y) 126,46 KB |
Termy Podhajska.jpeg Bary, barki, restauracje. Jest tego bez liku. |
|
Plik ściągnięto 5 raz(y) 127,67 KB |
Termy Podhajska.jpeg Basen pływacko-rekreacyjny w jednym. To ten obiekt z chłodną wodą uratował cały wyjazd. |
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 98,08 KB |
Termy Podhajska.jpeg Basen pływacko-rekreacyjny w jednym. Na 1 planie część rekreacyjna basenu. |
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 99,77 KB |
Termy Podhajska.jpeg Na termach, przy alejkach. |
|
Plik ściągnięto 5 raz(y) 122,96 KB |
Termy Podhajska.jpeg Na termach, przy alejkach. |
|
Plik ściągnięto 3 raz(y) 141,22 KB |
Termy Podhajska.jpeg Na termach są i budki z obuwiem ortopedycznym. |
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 138,91 KB |
Termy Podhajska.jpg Mój wybór drogi dojazdowej nie był udany. Prace drogowe od Piotrkowa Trybunalskiego, prawie do Częstochowy znacząco opóźniły dojazd. Wracałem drogą przez Kraków. Było znacznie lepiej. |
|
Plik ściągnięto 16 raz(y) 112,88 KB |
|
|
|
|
|
|
Andrzej 73
Kombatant lawendowy
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 267/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-09-12, 09:19
|
|
|
Od wczoraj jesteśmy w Podhajskiej na termach.
Kemping maleńki , parcele podzielone na pół , aby było więcej stanowisk , co uważam za słabe.
Wczoraj z braku laku musieliśmy stanąć na jednej parceli z inną załogą z Polski.
Jednak brak wystawienia krzesełek oraz złapania sygnału sat zmusił nas do zmiany parceli.
Dzisiaj przed godziną 10 tą sztuka ta się nam udała.
Obecnie mamy TV i drugą wolną parcelę czyli w naszym rozumowaniu całą do naszej dyspozycji.
Teraz idziemy na moczenie. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
|
samotny wilk
|
Wysłany: 2020-09-12, 12:56
|
|
|
Andrzej 73, Andrzej 73 napisał/a: | Kemping maleńki , parcele podzielone na pół , aby było więcej stanowisk , co uważam za słabe | To prawda. I na dodatek jeszcze na stanowiskach ten tłuczeń kamienisty. Pewnie parcele, te na końcu z lewej strony z trawką były już zajęte?
Kiedy ja tam koczowałem wszyscy tak stali tzn. po 2 załogi na 1 parceli, bo brakowało miejsca.
Andrzej 73 napisał/a: | Obecnie mamy TV i drugą wolną parcelę czyli w naszym rozumowaniu całą do naszej dyspozycji. | Ale takie zajęcie parceli wg cennika kosztuje 25 €. Połówka natomiast kosztuje 15 €.
W moim czasie, kiedy było już luźniej napotkanym, polskim załogom pani z recepcji liczyła po 15 €.
Jestem ciekawy tylko jednego: jak długo wytrzymacie w tych termalnych wodach? Ja już po 1 dniu miałem serdecznie dosyć.
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej 73
Kombatant lawendowy
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 267/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-09-12, 13:08
|
|
|
Dla ścisłości to 23 E , ale nie oto chodzi. Lubię swobodę i przestrzeń , a ta jest jako taka wyłącznie przy całej parceli dla siebie.
Co do Twoich Wilku narzekań na jadło , muszę szybko sprostować informację dla potomnych.
Żarcia w knajpach jest w bród Na dodatek różnorodnego od kuchni słowackiej po węgierską , włoską i fast foody.
Przedstawiłeś , że w Podhajskiej jest wyłącznie polevka kapustna czy jakoś tak. Ku naszemu zadowoleniu zgoła jest inaczej.
Podsumowując baseny w Podhajskiej można powiedzieć , że warto przyjechać.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
|
samotny wilk
|
Wysłany: 2020-09-14, 06:37
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | narzekań na jadło , muszę szybko sprostować informację dla potomnych |
Niczego prostować nie musisz. To była moja indywidualna ocena i tyle. Z jedzeniem każdy ma inaczej. Nie mam stalowego żołądka. To, że jest tam spory wybór nie oznacza, że jest to dobra kuchnia. Ja zjadłem tam tylko 2 pierwsze obiady. Zamiast na termach wysiedziałem się po nich. ale w innych "szacownych" pomieszczeniach. Napotkana polska załoga miała identyczną opinię - niestety też negatywną. Nigdzie nie napisałem, że w Podhajskiej jest wyłącznie polevka kapustna. |
|
|
|
|
|
|
Yanko23
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Opel Vivaro
Nazwa załogi: Haljany
|
Wysłany: 2020-09-20, 09:39
|
|
|
Szkoda tylko, że nie można tam zatrzymać się przy powrocie z Chorwacji. Zdaję się, że obowiązuje tylko tranzyt 8-mio godzinny dla powracających z Chorwacji. A byłby fajny przystanek relaksujący. |
|
|
|
|
koko
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2020-09-20, 11:53
|
|
|
Yanko23 napisał/a: | Szkoda tylko, że nie można tam zatrzymać się przy powrocie z Chorwacji. Zdaję się, że obowiązuje tylko tranzyt 8-mio godzinny dla powracających z Chorwacji. A byłby fajny przystanek relaksujący. |
skąd ta wiadomość gdzie napisane? |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
|
MAZUREK
stary wyga gitarzysta-chałturnik, wędkarz
Twój sprzęt: CARTHAGO T 40 CHIC 2,8 JTD
Nazwa załogi: LECH i GRAŻYNA
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Lip 2007 Piwa: 19/149 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2020-09-20, 11:55
|
|
|
Yanko23 napisał/a: | Szkoda tylko, że nie można tam zatrzymać się przy powrocie z Chorwacji. Zdaję się, że obowiązuje tylko tranzyt 8-mio godzinny dla powracających z Chorwacji. A byłby fajny przystanek relaksujący. |
Ależ można się zatrzymać ile chcesz bez ograniczeń, tranzyt 24 godzinny dotyczy Węgier. Podhajska leży na Słowacji |
_________________ Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
|
Yanko23
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Opel Vivaro
Nazwa załogi: Haljany
|
|
|
|
|
ZEUS
Kombatant
Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 64/64 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2020-09-20, 14:59
|
|
|
dwa dnie temu wjechałem do Chorwacji, jadąc m.in. przez Słowację... po Słowacji "włóczyłem" się bez pośpiechu prawie trzy dni, wjazd bez jakiejkolwiek kontroli, wyjazd również... |
_________________ --------------------------------------------------
Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
---
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r. |
|
|
|
|
samotny wilk
|
Wysłany: 2020-09-20, 15:17
|
|
|
Ja do Podhajskiej jechałem przez Czechy i dalej drogami słowackimi (3-8 08 br.). Na granicach żadnej kontroli, ani żywego ducha nie uświadczysz. Jest tak, jak było w czasach przed Covid 19. Ja w Cieszynie nawet nie zauważyłem, kiedy znałem się w Czechach. Ze Słowacją było tak samo.
Yanko, nic nie cykaj. Jedź i baw się dobrze. |
|
|
|
|
|
|
koko
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2020-09-20, 16:38
|
|
|
DZIĘKUJĘ |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|