Przesunięty przez: Banan 2023-01-27, 20:25 |
Jakie macie plany wyjazdowe w 2023 |
Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 303/15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2023-02-03, 10:43
|
|
|
ale spójrz na to inaczej:
w Spale, Drzonkowie, Wałczu jak i w Cetniewie masz COS-y z basenami, te baseny są dostępne w określonych godzinach dla publiczności, więc co szkodzi, aby będąc w okolicy wjechać kamperem popływać, zanocować na parkingu i dalej w drogę? |
|
|
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit RT na auto s pici na kapotou
Pomógł: 14 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 140/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2023-02-03, 15:52
|
|
|
Cyryl,gdyby co,mieszkam 20 km od Spały |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
|
Wysłany: 2023-02-03, 17:44
|
|
|
masz fajnie, ja w Twoim wypadku byłbym na tej sali co tydzień.
ale podaję te przykłady jako miejsca w trasie gdzie można zaplanować sobie bezpieczny postój z basenem. |
|
|
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 238/489 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-02-21, 08:15
|
|
|
Basia/Zbychu już w trasie?
|
_________________ komplet |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
|
Wysłany: 2023-02-21, 10:11
|
|
|
w tym roku Mistrzostwa Polski Oldbojów w Siatkówce (halowej) odbędą się w Drzonkowie.
polecam kemping na terenie tego ośrodka sportu.
dobre sanitariaty, basen, boisko do plażówki, okolice idealne na spacery i wycieczki rowerowe.
do centrum Zielonej Góry - palmiarni 7 km. |
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
daimer
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Citroen Clever
|
Wysłany: 2023-03-12, 21:09
|
|
|
Witam
Zakupiłem pierwszego kampera w swoim życiu i szukam pomocy w przebrnięciu pierwszego wyjazdu .Mamy urlop od 01.lipca kierunek Chorwacja i dalej lub Włochy jesteśmy otwarci na propozycje i z mila chęcią podczepimy się pod inna załogę |
|
|
|
|
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2023-03-12, 22:32
|
|
|
daimer napisał/a: | Witam
Zakupiłem pierwszego kampera w swoim życiu i szukam pomocy w przebrnięciu pierwszego wyjazdu .Mamy urlop od 01.lipca kierunek Chorwacja i dalej lub Włochy jesteśmy otwarci na propozycje i z mila chęcią podczepimy się pod inna załogę |
Bratnią duszę o podobnych zainteresowaniach możecie poznać na organizowanych zlotach z imprezami integracyjnymi, nawiązać znajomość przyjaźnie, to najszybszy i najprostszy sposób wejścia w świat karawaningu, można też samemu rozkminiać temat, nie wiadomo która droga jest lepsza, z marszu może być ciężko, założenie własnego tematu np. tu na forum jest też dobrym wyjściem Koledzy pokierują jak najlepiej zarazić się tą pasją z czego korzystać by robić jak najmniej błędów.
|
|
|
|
|
|
Robert-4
stary wyga
Twój sprzęt: Burstner TravelVan T690
|
Wysłany: 2023-03-12, 23:58
|
|
|
Kolego,
Warto napisać coś więcej - ile osób?, czy są dzieci?, dlaczego tam?, czego oczekujesz? itp
Na razie wiemy, że masz czym i.............. tyle.
A ja w tym roku zabieram "zielonych" (pierwszy wyjazd pożyczonym) w dzicz do Norwegii |
_________________ Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
|
Wysłany: 2023-03-13, 06:29
|
|
|
nasz plan legł w gruzach - pierwszy dalszy wyjazd Hiszpania marzec nie wyszedł, bo teściowa zaległa i nie możemy wyjeżdżać na dłużej.
z planów krótkoterminowych 17-19.03 Puchar Polski na hali w Warszawie na Pradze, jak zwykle kamperem, jak zwykle pod halą. |
|
|
mischka
Kombatant
Twój sprzęt: Dethleffs
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 121/134 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2023-03-13, 07:38
|
|
|
Zakupiłem pierwszego kampera w swoim życiu i szukam pomocy w przebrnięciu pierwszego wyjazdu . |
Jak ja kupiłem pierwszego to się po prostu spakowaliśmy i pojechaliśmy w miejsce które lubimy. Wyjazd był krótki ale podpatrzyliśmy na kempingu jak to robią inni. Na początku tylko kempingi a z biegiem czasu sytuacja się wyklarowała i zaczęliśmy w pełni korzystać z uroków kampera. Weekendowe wyjazdy pomagają w zrozumieniu jak to wszystko funkcjonuje, czego nam potrzeba, jak się zorganizować itp.
Powodzenia życzę i do zobaczenia na trasie |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
|
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2023-03-13, 07:49
|
|
|
mischka napisał/a: | daimer napisał/a: | Witam
Zakupiłem pierwszego kampera w swoim życiu i szukam pomocy w przebrnięciu pierwszego wyjazdu . |
Jak ja kupiłem pierwszego to się po prostu spakowaliśmy i pojechaliśmy w miejsce które lubimy. Wyjazd był krótki ale podpatrzyliśmy na kempingu jak to robią inni. Na początku tylko kempingi a z biegiem czasu sytuacja się wyklarowała i zaczęliśmy w pełni korzystać z uroków kampera. Weekendowe wyjazdy pomagają w zrozumieniu jak to wszystko funkcjonuje, czego nam potrzeba, jak się zorganizować itp.
Powodzenia życzę i do zobaczenia na trasie |
Pewnie 90% robi podobnie |
|
|
|
|
daimer
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-03-13, 20:25
|
|
|
Tak jak piszecie pierwsze wyjazdy będą już niedlugo weekend kwietniowy majówka itd ,ale już myślę o wakacjach o czymś dalszym Tak o nas to jesteśmy energiczni i kontaktowi 45+ córka 16 lat lubimy ruch zwiedzanie i oczywiście leżakowanie to wszystko ma być przyjemnością i tak do tego podchodzimy.Kiereunek wakacyjny ;w Chorwacji byliśmy kilka razy niżej już niekoniecznie Włochy jeszcze nie zdobyte więc mamy jeszcze gdzie jeździć .Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do wyjazdów kamperem i we troje tez będzie miło więc napewno damy radę a jak ktos będzie jechał w tym czasie na południe to może uda się zorganizować coś wspólnego |
|
|
|
|
markoni7
trochę już popisał
Twój sprzęt: CI Horon
Nazwa załogi: Marki
|
Wysłany: 2023-03-14, 10:13
|
|
|
Gratulacje podjętej decyzji.
Według mnie zacznij od Polski (jakiś weekend). Zobaczysz jak ta forma wypoczynku w praktyce działa.
Przekonasz się czego ci brakuje, co powinieneś przygotować w przyszłości itd.
Nie ma strachu to prościzna, najważniejsze jest nastawienie.
Dlaczego Polska- bo łatwiej sobie poradzić z tym czego nie przewidziałeś, a później świat jest otwarty.... |
|
|
|
|
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 357/492 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2023-03-14, 17:37
|
|
|
daimer napisał/a: | Tak jak piszecie pierwsze wyjazdy będą już niedlugo weekend kwietniowy majówka itd |
To będzie czas nauczyć się gospodarowania wodą i obsługi kota.
Przy dwóch kobietach już Ci współczuję... |
_________________ Pozdrawiam - Darek
|
|
|
|
|
daimer
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-03-14, 20:23
|
|
|
Przez 10 lat jeździliśmy po Polsce z przyczepa kempingowa wiec żona ogarnięta jeżeli chodzi o takie tematy a córa jest do ogarnięcia najważniejsze ze wyjazd w cieple miejsce i połączenie internetowe i będzie szczęśliwa .W tym roku planuje dużo czasu spędzić w kamperze |
|
|
|
|
|
|