Wysłany: 2023-06-27, 16:16 USA, Kanada, Alaska - wakacje życia, 2023
Budowa kamperka zakończona, teraz czas zobaczyć jak się sprawdzi w praktyce. Ruszamy na Alaskę. Na YT playlista z wyprawy jest pos adresem http://evangel.pl
Można w niektórych miejscach, np. na terenie należącym do państwa, czyli do wszystkich obywateli. Można też parkować pod niektórymi sklepami, czy restauracjami, np. na parkingu Wal-Martu, czy restauracji Cracker Barrel. Takie dzikie miejsce pokazałem na tym filmie:
Jednak miejsca na farmach, czy na stanowych kempingach zwykle są piękniejsze od parkingu Wal-Martu. Ponadto na terenie samych Parków Narodowych parkować przez noc wolno tylko na wyznaczonych kempingach.
Byliśmy w 2011 roku w USA , podróżowaliśmy kamperem po zachodnim wybrzeżu , relacja była w zakładce Ameryka , postanowiliśmy że tam jeszcze raz wrócimy ,niestety pesel już nie pozwala na takie eskapady , szkoda że nie wyszło - ale warto tam jechać.
Czekam na Wasze dalsze relacje z bardzo ciekawej wyprawy.
Przygoda goni przygodę. Zgubiłem już kluczyki do samochodu, wykąpałem telefon w strumyku, a teraz to... Będzie okazja do przetestowania liny do wyciągania, ale czy van się nie przewróci na bok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum