|
|
Włochy. Kempingi ze slipami |
Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 86/84 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2023-07-20, 06:37 Włochy. Kempingi ze slipami
|
|
|
Czy możecie mi polecić jakieś kempingi w Włoszech w których można bez problemu zwodować łódkę?
Właśnie zabrałem się za układanie planu trasy. Wyjazd koniec sierpnia.
Jakie są ceny kempingów we wrześniu? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
mischka
Kombatant
Twój sprzęt: Dethleffs
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 121/134 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2023-07-22, 11:17
|
|
|
Janusszr napisał/a: | Jakie są ceny kempingów we wrześniu? |
z ACSI od 13€ |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-13, 15:21
|
|
|
mischka napisał/a: | Janusszr napisał/a: | Jakie są ceny kempingów we wrześniu? |
z ACSI od 13€ | Chyba miałeś na myśli parkingi, a nie kempingi. Jak na razie nie znalazłem żadnego poniżej 35 €. Niewielka różnica |
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
mischka
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-13, 18:00
|
|
|
Janusszr napisał/a: | mischka napisał/a: | Janusszr napisał/a: | Jakie są ceny kempingów we wrześniu? |
z ACSI od 13€ | Chyba miałeś na myśli parkingi, a nie kempingi. Jak na razie nie znalazłem żadnego poniżej 35 €. Niewielka różnica |
No widzisz nie rozróżniam kempingu od parkingu bo wiesz... młody głupi niedoświadczony...
Z ACSI od 13€ (2 osoby plus kamper)
https://www.campingcard.c...tellina-120218/ |
|
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-13, 19:35
|
|
|
Papier wszystko przyjmie Najtaniej 35, najdroższy 50€ za dobę na którym byliśmy. .Na południu Włoch koszt dochodzi do 75€. Wiadomość od spotkanego Polaka. |
|
|
|
|
|
mischka
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-14, 05:30
|
|
|
W niedzielę wróciłem z Włoch, gdybym pytał spotkanego Polaka pisałbym tak jak Ty.
Z ACSI za 23€ sporo ofert. Bez ACSI / ADAC i innych kart rabatowych ceny wyższe, ale jak dobrze pogadasz na recepcji to też urywają z ceny. To nie są zasłyszane informacje tylko własne doświadczenie. We Włoszech jest mnóstwo miejsc gdzie można przycupnąć na dziko, są wypasione kempingi z basenami, spa, minigolfem, strzelaniem z łuku itp. Niezliczona ilość parkingów ze Stellplatzem (to właśnie te których nie odróżniam od kempingu) jak i zwykłe kempingi bez atrakcji.
Akurat w tym kraju każdy znajdzie coś dla siebie, a jak nie to znaczy że fujara jest.
Nie wiem w ilu jeździcie i czy ciągniecie za sobą przyczepkę, ale we wrześniu kempingi tanieją i wtedy cena 75€ za kampera i dwie osoby jest mocno przesadzona. W lipcu i sierpniu sytuacja wygląda inaczej, za rodzinkę można spokojnie stówkę wyłożyć. |
|
|
|
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-14, 07:10
|
|
|
Jesteśmy obecnie w Toskanii. W wielu kempingach brak miejsc. Piszę o tych usytuowanych nad morzem. Możliwe, że wewnątrz lądu w miejscach nieatrakcyjnych można potargować się. Podkreslam-nieatrakcyknych.W pobliżu Pizy, Lucci wszystko koszmarnie drogie i zajęte. Polak o którym wspomniałem wracał do kraju. Pogadaliśmy sobie trochę. Nie mogłem go spytać o ceny? To chyba bardziej rzetelne informacje podawane przy lampce wina. W Polsce jest z tym lepiej, bo są darmowe parkingi z prądem, wodą, łazienką. Pełną obsługą kampera. Nie trzeba szukać płatnych kempingów. I co z tego? Będę układał sobie trasę wg tych darmowych parkingów? Napisałem, że chyba pomyliłeś parking z kempingiem, bo widziałem płatny parking- 6€ za 4 godziny. Pewnie są po 13 za nockę.
. Możliwe, że korzystając z park4nigh korzystamy tylko z tych tłustych kempingów. Jest połowa września i nie widać aby było tutaj po sezonie. Kempingi obłożone w 99-100%. 99% to kampery z Niemiec. Czyli tacy sami nieudacznicy jak my. |
|
|
|
|
|
LukF
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 453/350 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2023-09-14, 07:56
|
|
|
Janusszr,
Masz kartę ACSI?
Masz przewodnik po kempingach ACSI?
Jeśli nie to znaczy, że nie wiesz o czym rozmawiamy.
Byłem z Michałem w Włoszech o których pisze i ceny z ACSI są aktualne. Twoje ceny też są aktualne bo nie dotyczą ACSI. |
|
|
|
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-14, 08:39 UJ już kom
|
|
|
Nie mam takiej karty. Ile to jest% taniej? Staramy się wybrać najpierw atrakcyjne miejsce. Kemping jest na drugim planie. Zdziwiła mnie ta cena 13€, bo na niektórych kempingach włoskich wypożyczenie leżaka plażowego na dobę kosztuje 20€. Nie jest to zasłyszana wiadomość. Porównując Włochy bez łodzi do drogiej Norwegii z łodzią i miejscem do cumowania wychodzi, że Norwegia pod tym względem jest 3x tańsza. Może nad jeziorem Garda są jakieś kempingi w przyzwoitej cenie?
. |
|
|
|
|
|
LukF
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 453/350 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2023-09-14, 13:21 Re: UJ już kom
|
|
|
Janusszr napisał/a: | Nie mam takiej karty. Ile to jest% taniej? Staramy się wybrać najpierw atrakcyjne miejsce. Kemping jest na drugim planie. Zdziwiła mnie ta cena 13€, bo na niektórych kempingach włoskich wypożyczenie leżaka plażowego na dobę kosztuje 20€. Nie jest to zasłyszana wiadomość. Porównując Włochy bez łodzi do drogiej Norwegii z łodzią i miejscem do cumowania wychodzi, że Norwegia pod tym względem jest 3x tańsza. Może nad jeziorem Garda są jakieś kempingi w przyzwoitej cenie?
. |
No to zainteresuj się kartą ACSI, poczytaj o tym programie rabatowym i na kolejny sezon będziesz przygotowany.
Ceny z ACSI sa sztywne w kilku progach i wynoszą: 13E, 15E, 17E, 19E, 21E i 23E w zależności od standardu kempingu (plus miejscowa opłata klimatyczna jeśli występuje). Cena dotyczy: kampera z prądem i 2 osób zawsze PO SEZONIE lub PRZED sezonem. Oczywiście nie wszystkie kempingi w Europie uczestniczą w tym programie. Dlatego z kartą ACSI kupuje się też przewodnik w którym są zawarte kempingi biorące udział oraz daty kiedy zniżka obowiązuje bo to jest różnie na kempingach. Cena karty to około 90zł w Polsce (22E). Korzystałem z karty przez kilka lat kiedy mogłem w wrześniu jechać na urlop.
Ps. Nie, nad Gardą nie jest tanio. Tam jest drogo. Ale kempingi z ACSI też są.
Ps.2 Stawiasz piwo za to, że na telefonie tyle się naklepałem |
|
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-14, 13:26
|
|
|
proszę bardzo. |
|
|
|
|
mischka
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-14, 18:06
|
|
|
Fajnie że się dogadaliście.
Pisałem o ACSI / ADAC i innych kartach rabatowych ale...
Najważniejsze że mamy happy end |
|
|
|
|
Janusszr
Kombatant
|
Wysłany: 2023-09-23, 20:38 Re: UJ już kom
|
|
|
LukF napisał/a: |
Ps. Nie, nad Gardą nie jest tanio. Tam jest drogo. Ale kempingi z ACSI też są.
|
Pai Da Maria nad Gardą. Chyba najfajniejszy kemping na którym byliśmy. I cena, 31 euro, przyzwoita w porównaniu do innych. Niezapomniany dojazd przez góry, który zafundowała nam nawigacja google |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|