Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: koder
2015-11-10, 21:25
Ducato robione na izotermie
Autor Wiadomość
jarko_66 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 3
Piwa: 42/27
Wysłany: 2013-01-09, 21:07   Ducato robione na izotermie

Mam na imię Jarek 46 lat zona Zofia oraz córka ktora kończy naukę i ostatni moment na spełnienie marzeń które jeszcze są realne .Mieszkam w okolicy Kutna. Spełniając marzenia kupiłem ducato średniaka izoterę .Trochę mały ale rok 2009 dobra kasa i odchodzi problem ocieplenia.Zamontowałem szyberdach ,boczną szybę typu doca, łóżko piętrowe i jestem na etapie kibelka nie muszę się śpieszyc mam czas do końca maja.Sen z oczu spędza mi wybór lodówki dobrej i takiej do 1000zł może ktoś poradzi? O ogrzewanie będę martwił się później mam 15cm profesjonalnej izolacji z każdej strony na podłodze też.Jak się naumiem dołączę zdjęcia .Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez jarko_66 2013-01-10, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2013-01-09, 21:18   

Widać że Kutno rośnie w siłę.
P.S. Przejęło się ,co by na początku napisać coś więcej o sobie :spoko

jarko_66 
weteran

Wysłany: 2013-01-09, 21:41   

MAWI, Nie jestem najlepszym pisarzem.Zajmuje mi to trochę czasu .Ale obiecuję że się skontaktuję .Pozdro

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2013-01-09, 21:52   

MAWI, Strażnik obyczajów... jesteś gorszy od przyzwoitki wszystkich straszysz :-P

jarko_66, Lodówki absorbcyjne z potrójnym źródłem zasilania.
Po prostu przejrzyj sieć (zajmie ci to ze 2-3 dni) zobacz co jest nowe a potem szukaj używanych bo nie wiem czy jest możliwe kupić coś nowego w tej cenie.
Zacznij PRZEDE WSZYSTKIM od zdefiniowania gabarytów i tego co to znaczy "dobre" dla ciebie samego.

MAWI 
Kombatant

Wysłany: 2013-01-09, 22:01   

maszakow napisał/a:
MAWI, Strażnik obyczajów..

Ktoś musi.

dyha
zaawansowany

Piwa: 16/14
Wysłany: 2013-01-09, 22:06   

Chłopcy z Kutna! czy nadal u Was "na dworcu w nocy jest tak brudno i brzydko,że pękają oczy"?

Camptramp 
doświadczony pisarz
On, Ona i Ono

Twój sprzęt: Jest cepka HYMER
Nazwa załogi: Camptramp
Piwa: 3/7
Wysłany: 2013-01-09, 22:10   

dyha napisał/a:
Chłopcy z Kutna! czy nadal u Was "na dworcu w nocy jest tak brudno i brzydko,że pękają oczy"?

Ja co prawda nie z Kutna, ale na pytanie odpowiem. Budynek dworca został wyremontowany i aż przyjemnie tam było posiedzieć czekając na pociąg. (dane z z września i października 2012 :-P )

jarko_66 
weteran

Wysłany: 2013-01-10, 10:53   

Myślałem aby wkomponowac w szafkę kuchenną Dometic RC1200 EGP za 900 zł i po pierwszych doświadczeniach w terenie gdyby sie okazała za mała wpasowac pod nią 50 litrową sprężarkową na 230 v ,przecież w większosci miejsc jest się gdzie podłączyc .W przeszłości to auto było całe lodówką do przewozu leków.W lecie przy plus 30 w pełnym słońcu jest w środku dośc przyjemnie .pozdro

jarko_66 
weteran

Wysłany: 2013-01-16, 22:03   

Oto kilka fotek

zdj 1.JPG
widok z tyłu
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 43,67 KB

zdj 2.JPG
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 38,67 KB

zdj 3.JPG
wersja do spania
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 46,96 KB

zdj 4.JPG
kibelek
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 51,07 KB

zdj 8.JPG
widok z drugiej strony
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 51,6 KB

zdj 14.JPG
łóżko częściowo złożone
Plik ściągnięto 10629 raz(y) 65,45 KB

MAWI 
Kombatant

Wysłany: 2013-01-16, 22:06   

No fajnie.Tak trzymaj :spoko

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2013-01-16, 22:59   

Tak własnie swoje autko myslałem rozwiazać ,tak trzymaj . :spoko

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2013-01-16, 23:54   

Obejrzeli rzekli i .. nie doradzili w temacie, no co za zwyczaj wredny... :-P chłopy weźcie się w garść Jarko przyszedł z konkretnym problemem :)
Kolego - pamiętaj że do tych lodówek garnka z jedzeniem chować nie będziesz :) Jeśłi twierdzisz że 230V wszędzie znajdziesz w okolicy to i aprowizację w niskotemeperaturowe rzeczy również :)
Prym na rynku typowych lodówek wioda 2 firmy: Dometic oraz Waeco.
Ostatnio w hotelu będąc przyuważyłem jeszcze jedną firmę - Indel B (włoska), ma też ładne rozwiązania samochodowe.
Musze sprawdzić ciekawą tanią lodówkę w pracy - na 230V, termoelektryczna zdaje się - ale bardzo pojemna ciacha i jak na termoelektryka chłodzi rewelacyjnie. Aczkolwiek trudno powiedzieć jak będzie chłodzić przy temperaturze auta +30st. Problem z taką lodówką zawsze to zapewnienie wentylacji dla wylotu wentylatora. ale wentylacja zawsze jest zagadnieniem nr 1 w kamperkach - tuż odbok problemów z palnikami gazowymi :) starymi :)
Imho zamiast wydawać do 1200 na małą lodówkę i potem kupować drugą z pewnym ograniczeniem funkcjonalności za 300-400 pLN albo i więcej...chyba warto od razu kupić większą kamperową. to pozostawiam do przemyślenia, bo myślę że na 3 osoby raczej nie będzie wam większa potrzebna - ale tu raczej niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą. Najlepiej Ci kórzy nie muszą za wiele płynów procentowych wozić :)

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2013-01-17, 20:00   

Radzić powinni Ci co mają coś konkretnego do poradzenia ,czyli musieli zmieniać lodówkę w swoim i przekopali net plus swoje przemyślenia. Ja mam w swoim kamperku starutką lodówkę której już nie produkują i działa tak jak zazwyczaj działa lodówka w starym kamperze na 4 minus.Więc pochwaliłem to co ujrzałem bo wg.mnie kierunek przeróbki najlepszy z możliwych. :spoko

jarko_66 
weteran

Wysłany: 2013-01-17, 20:37   Witam

tu gdzie stoi kibelek będzie ścianka oddzielająca wc od reszty z wejściem od zewnątrz .Kibelek nie będzie krępujący a i problem z zapachami zalatwiony. lodówkę muszę włożyc pod panel kuchenny i musi byc to lodówka otwierana na bok dometic rf 60 potrójne zasilanie inną nie zmieszcze. jak coś zrobię zamieszczę foty na razie przerwałem za zimno a ja jestem człowiek ciepłolubny .pozdro

dyha
zaawansowany

Piwa: 16/14
Wysłany: 2013-01-18, 12:37   

Fajnie to wygląda ! Ale z tym kibelkiem czy temat przemyślałeś? Wejście z zewnątrz? Czyli podczas jazdy jak komuś się zachce.....to będziesz musiał zjechać na pobocze... ,zatrzymać się....,wysiąść...wejść...zamknąć....zrobić....wyjść ....zamknąć...wejść...ruszyć....i to wszystko np. na niemieckiej autostradzie :shock: ,hmmm trochu dziwne :-/ .Pozatym pozbawiłbyś się możliwości montażu bagażnika rowerowego bo rozumię ,że te wejście ma być z tyłu.no chyba że bagażnik też tam będzie to będziesz jeszcze przed wejściem te rowery..... :szeroki_usmiech .Oj mam obawy ,że po wykonaniu tych wszystkich czynnosći może być za puźno na :wc:

Albo gdzieś na postoju w pięknym miejscu....w deszczową noc.....brrrrr.
Jeżeli martwią Cię ewentualne zapachy to są do tego specjalne preparaty.

Odpowiedz do tematu