Przesunięty przez: Jerzy 2008-08-20, 20:30 |
Wielki problem! |
Autor |
Wiadomość |
grenda96
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-08-14, 23:43 Wielki problem!
|
|
|
Gdzie dostane wtyczke do kampera? Chodzi o ta taką z tymi dziurkami a nie z bolcami. Mam nadzieje, że wiadomo o co chodzi:) I jeszcze, czy jak mam stary zawór w butli z gazem to musze go zmienić jeżeli jadę do włoch? i do niemiec? z góry dzięki;) |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-08-14, 23:53
|
|
|
Witam! Zrob sobie lepiej koncowke do napelniania butli.Pewne skuteczne sprawdzone.Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/611 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2008-08-15, 10:52
|
|
|
grenda96 napisał/a: | Gdzie dostane wtyczke do kampera? |
W sklepach z akcesoriami do kamperów i przyczep, a najtaniej w np. OBI. grenda96 napisał/a: | I jeszcze, czy jak mam stary zawór w butli z gazem to musze go zmienić jeżeli jadę do włoch? i do niemiec? z góry dzięki;) |
Do Włoch spoko taki zawór wystarczy. U niemca są zwykle dwa węże z różnymi końcówkami przy dystrybutorach LPG. Można też wypożyczyć w kasie właściwą końcówkę/kaucja/ |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
grenda96
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-08-15, 12:59
|
|
|
Dzięki wielkie! Czyli po wtyczke do OBI a Zawór niepotrzebny? Okej dzięki wszystkim! |
|
|
|
 |
Jule
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Columbus - Westfalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sie 2007 Skąd: Nbg
|
Wysłany: 2008-08-15, 13:06
|
|
|
Slawek z tego co mi sie po glowie kolacze, to ani w Niemczech ani w Austrii nie ma mozliwosci nabicia butli, tylko wymiana.
Ale jeszcze poszukam w necie. |
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2008-08-15, 14:08
|
|
|
Przed dwoma laty napełniałem polską butlę w Niemczech miejcowość Herne NRW Firma Carawan Zimmermann , pompiarz pooglądał ją z każdej strony zważył , pogrymasił bo inny zawór ale gwint ten sam i w koncu napełnił .
Wymiana absolutnie nie wchodziła w grę. |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
grenda96
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-08-15, 14:12
|
|
|
Ciekawa sprawa:) aczkolwiek mnie bardziej Włochy interesują:) a za rok chorwacja, ale to zupełnie inna bajka... |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-08-15, 14:19
|
|
|
Witam! Jule napisał/a: | Slawek z tego co mi sie po glowie kolacze, to ani w Niemczech ani w Austrii nie ma mozliwosci nabicia butli, tylko wymiana. | -tak jak pisalem wczesniej nie mam tego problemu poniewaz dorobilem sobie koncowki na "kazda okazje" i napelniam z dystrybutora.Z wypozyczaniem koncowek to nie jest tak kolorowo.Czesto spotykam pod dystrybutorem ludzi czekajacych na "wybawiciela" Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
Jule
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Columbus - Westfalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sie 2007 Skąd: Nbg
|
Wysłany: 2008-08-15, 14:23
|
|
|
OMEGA, bo trzeba miec uniwersalne butle tz Europejsko normowana. Tak te wymienne wygladaja.
ja mam takie, ale oprocz Niemieckiego OBI-ka i Friz-Berger-a to nigdzie wiecej nie wymienialam... ale w Austrii i we Wloszech na kempingach sa identyczne butle i moi kempingowi sasiedzi Austryjacy bez problemu wymieniali swoje na te Wloskie. |
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2008-08-15, 15:43
|
|
|
Hej!
Mam pytanie,w moim camperku są dwie butle 20kg-niemki,jeśli pojadę na urlop z pełnymi to mi zabraknie gazu?,a tak wogóle jedna na ile starczy,czy ktoś wie?,sprawdzał ktoś?,bo wszyscy szukają napełniania,w moim przypadku też bym musiał szukać?.
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
Kamperfan
stary wyga

Twój sprzęt: PILOTE /Ford Transit
Nazwa załogi: Kamperfani (Kamperfanka i Kamperfan)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lis 2007 Piwa: 8/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-08-15, 16:25
|
|
|
Butle napełnione na wiosnę wystarczają mi do wczesnej jesieni. W sezonie letnim (bez ogrzewania) dwie butle po 11 kg pokrywają potrzeby zasilania gazem lodówki, termy, grilla i kuchenki podczas miesięcznego wyjazdu urlopowego i kilku krótkich wyjazdów (weekendy, zloty, zlociki, działka, ryby, grzyby, etc.) z zastrzeżeniem, że jeśli kamper jest podłączony do 230V - korzystam z urządzeń elektrycznych (czajnik, toster) . |
_________________ Prawa autorskie zastrzeżone zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. z późn. zm. |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2008-08-15, 16:45
|
|
|
Jule napisał/a: | OMEGA, bo trzeba miec uniwersalne butle tz Europejsko normowana. Tak te wymienne wygladaja |
No właśnie teraz takie mam , dostałem je razem z kamperkem , tz dużą i małą takie mi akurat pasują ale w polsce trzeba je napełnić a nie wymieniać.
Za kilkanaście dni będę na Targach w Duesseldorfie to sobie obie wymienię myślę że koszt bedzie porównywalny. |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-08-15, 18:37
|
|
|
Witam! OMEGA napisał/a: | Za kilkanaście dni będę na Targach w Duesseldorfie to sobie obie wymienię myślę że koszt bedzie porównywalny. | -albo zwyczajnie napelnisz.Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
|