|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:28 |
włączyłem lampki, ogrzewanie, wiatrak do gniazda i PADŁO. |
Autor |
Wiadomość |
jaco
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-12-01, 21:17 włączyłem lampki, ogrzewanie, wiatrak do gniazda i PADŁO.
|
|
|
Witam,
Uruchomiłem kampera, pochodził, włączyłem kilka lampek, ogrzewanie i podłączyłem wiatrak do gniazda. Pochodziło chwilę i wszystko zgasło. Robiłem tak nie pierwszy raz i w sumie jestem zdziwiony.
Nie działa wiatrak, wszystkie lampki, panel kontrolny (z wyjątkiem włącznika świateł awaryjnych), oraz lampki seryjne w kabinie- z wyjątkiem tej w schowku. Działa oświetlenie zewnętrzne.
Macie jakieś sugestie, rady? Przyznam, że jestem załamany. Jeżeli poszło po kablach, to mogiła, bo wiem, że trudno będzie znaleźć elektryka- oni nie znoszą kamperów. Może to jakiś bezpiecznik?
Proszę o pomoc.
Z pozdrowieniami,
Jacek |
|
|
|
 |
Mirekmat
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2008-12-01, 21:33
|
|
|
Sprawdzaj wszystkie bezpieczniki jakie potrafisz odszukać.Podaj markę autka i jak młode jest. |
|
|
|
 |
jaco
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-12-01, 21:49
|
|
|
Fiat Ducato, zabudowa Dethleff, rok 1992, ale wnętrze przebudowane wraz z nowymi kablami.
Moja wiedza elektryczna jest bardzo uboga. Jedyne bezpieczniki jakie udało mi się odnaleźć, to te w schowku- obok tych małych oryginalnych, są też zamontowane te większe kwadratowe. Nie wiem tylko jak one się zachowują podczas zwarcia- wyskakują, coś się w nich przepala? Jeden faktycznie trochę odstaje i nie da się go włożyć, ale może taka już jego uroda.
Czy gdzieś jeszcze mogą być ukryte bezpieczniki? |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2008-12-01, 21:49
|
|
|
Sprawdza kable masy może tylko zaśniedziały i styki |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2009-04-15, 10:23
|
|
|
moze masz bezpieczniki termiczne..i wystarczy je ''wcisnac'' aby znowu zaskoczyly... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|