|
|
Przesunięty przez: janusz 2010-04-23, 23:42 |
Markizy |
Autor |
Wiadomość |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2009-03-15, 22:58 Markizy
|
|
|
Czy ktoś wie czy są serwisy markiz ja mam Omnistora 5000 i nie zatrzaskuje mi się.
Czy to sprężyny czy jakieś smarowania? |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2009-03-16, 00:11
|
|
|
Może potrzeba wyregulować? |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-03-16, 08:48
|
|
|
Miałem podobny przypadek.
Rozwinąłem markizę i okazało się, że w górnej części były pozostałości igliwia i innych brudów. Z dołu były niewidoczne. Przeczyściłem również jej plastykową obudową i mechanizm zatrzasków. Pomogło, po całkowitym wysuszeniu, markiza zamyka się już prawidłowo. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-03-16, 10:22
|
|
|
Witaj Konrad
może obluzowały się śruby regulacyjne, albo z jakiejś przyczyny (gałąź czy inna przeszkoda) mogło się coś przestawić.
Zobacz czy brak domykania nie spowodowany jest zbyt niskim lub wysokim dojściem czoła rolety do gniazda z którejś strony, jeśli tak jest, to tylko sprawa regulacji.
Łamane ramiona podtrzymujące roletę są mocowane (w każdym razie Fiamma tak ma) śrubami regulacyjnymi i tą regulację można wykonać bez problemu samodzielnie za pomocą jednego klucza. |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2019-05-25, 08:19
|
|
|
KOCZOR napisał/a: | Witaj Konrad
Łamane ramiona podtrzymujące roletę są mocowane (w każdym razie Fiamma tak ma) śrubami regulacyjnymi i tą regulację można wykonać bez problemu samodzielnie za pomocą jednego klucza. |
Do regulacji, są jeszcze wkładki plastikowe, które nazywane są uchwytami raftera. Przesuwa się je w obudowie. Wie ktoś może jak to ustawić i w ogóle do czego to służy? Zadałem podobne pytanie w innym wątku, ale cisza |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2019-05-25, 09:07
|
|
|
Papamila mi wszystko wyjaśnił. Są to uchwyty do montowania dodatkowych "krokwi", czyli rurek podtrzymujących dodatkowo "szmatę" markizy, lub jakiegoś np. dodatkowego namiotu itp. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|