|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:28 |
problem z przetwornica 12/230V |
Autor |
Wiadomość |
dextreme1112
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-04-15, 22:51 problem z przetwornica 12/230V
|
|
|
Witam mam przyczepe campingowa w ktorej zaistalowalem system zasilania bateryjnego. Jest akumulator 120Ah, przetwornica ac/dc 12/230V prostownik 24A ladujacy akumulator i system automatyki, wszystko ladnie dziela, jest niestety jedno ale...
Mam problem z inwerterem AC/DC 12/230V gdzie na wyjsciu jest charakterystyka trapezowa... wszystko dziala oprocz telewizora lcd ktory w srodku jest zasilany zasilaczem impulsowym i dosyc glosno pracuje (brzeczy sobie) lub czesto nawet sie nie uruchomi (inwerter wowczas nie podaje napiecia - tak jakby bylo zwarcie na wyjsciu inwertera) gdy odlacze tv inwerter daje na wyjsciu 230V.
Jesli tv sie rozgrzeje pracujac na 230V z sieci i przelacze na inwerter to wowczas tv dziala, ale w srodku brzeczy elektronika... coz moge zrobic z tym fantem, szukam innego rozwiazania niz zamiana przetwornicy na taka z sinusem na wyjsciu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2009-04-16, 06:17
|
|
|
dextreme1112 napisał/a: | wszystko dziala oprocz telewizora lcd ktory w srodku jest zasilany zasilaczem impulsowym |
kiedyś miałem w kamperze TV lcd zasilany 230V- nie chciał współpracować z przetwornicą 600W- zaczynał rabotać dopiero jeśli do przetwornicy był podłaczony razem z nim inny odbiornik prądu np 25W żarówka
zakochany był czy co?, nie wiem , ale tak miał
spróbuj pod przetwornicę podłączyć coś jeszcze i zobacz czy ruszy TV
Aha,w końcu zmieniłem TV na zasilany 12V |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|