|
|
Lodówka 12v problem |
Autor |
Wiadomość |
vafell
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer S680
|
Wysłany: 2009-08-21, 13:01 Lodówka 12v problem
|
|
|
Witam! Mój problem z lodówką polega na tym,ze przełączenie na 12v doprowadziło do rozadowania akumulatora pokładowego i to podczas jazdy.Czy prawdopodobną przyczyną może być jakieś wewnętrzne zwarcie w grzałce? W momencie ustawienia pokrętła na pozycję 12v dochodzi z niego jakieś podejżane bzyczenie. Na innych ustawieniach lodówka pracuje normalnie. Mój camper to Ducato z 2004r. Będę wdzięczny za radę lub opis podobnego przypadku. |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2009-08-24, 11:52
|
|
|
Na odległość trudno stwierdzić co Ci bzyczy, ale 12V to powinno działać tylko po włączeniu silnika. Jeżeli jest inaczej to jakieś "sprytne łapki" przy tym gmerały. Trzeba z tym do "doktora". |
|
|
|
 |
vafell
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer S680
|
Wysłany: 2009-08-28, 15:43
|
|
|
No więc znalazłem! To nie wina lodówki, tylko wypioł się kabel z takiej płytki rozdzielającej przy klemie plusowej aku rozruchowego i nie było przejścia na pokładowy.Tak więc zamykam temat z westchnięciem....Ehhh! te polskie drogi... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|