Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2011-02-11, 14:27
a moze na majowy Zlot do Sławy
Autor Wiadomość
Rysiaczek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: niewiadka SL Color
Wysłany: 2010-01-30, 20:48   a moze na majowy Zlot do Sławy

Jak co roku w pierwszych dniach maja forum karawaning.pl organizuje zloty sympatyków karawaningu, nie inaczej będzie w 2010 roku . Tym razem kolejny VII zlot odbędzie się w terminie od 30-04 do 03-05 2010 roku na kempingu w Sławie http://www.osir.slawa.pl/...ntpage&Itemid=1 .
Zapraszamy wszystkich chętnych , a w szczególności załogi , które jeszcze na takim zlocie, czy spocie nie były , warto poznać ludzi zarażonych nieuleczalna chorobą karawaningowa . Załogi , które już uczestniczyły w takich spotkaniach specjalnie nie trzeba zapraszać , bo z radością i chęcią przybędą.
Jedną z atrakcji będzie wyjazd na paradę parowozów do Wolsztyna http://www.parowozy.com.pl/parada2009.html i tu zrobimy osobna listę , aby wiedzieć jakie środki transportu zabezpieczyć , oczywiście można swoim, ale nie każdy będzie chciał .
Cena za transport będzie podana w innym temacie i w późniejszym terminie. http://www.forum.karawani...opic.php?t=5678
Warto zabrać ze sobą rowerki , bo planujemy wycieczkę wokół jeziora Sławskiego około 20 km w tempie ciut szybszym niż żółw , aby i dzieci nadążyły – przewodnikiem będzie kolega KIT, objechał tą trasę dwukrotnie. http://www.forum.karawani...opic.php?t=5677
W tym temacie proszę o wpisanie chęć uczestnictwa w tej imprezie : Nick oraz ilość osób jaka ma zamiar przybyć, inne tematy będą omawiane w innym miejscu tu tylko lista uczestników , ta lista jest nam potrzebna dla celów organizacyjnych .
Wszystkie inne tematu proszę poruszać tu http://www.forum.karawani...opic.php?t=5664
I jeszcze jedna uwaga temat założył Piotrek , opisem i innymi sprawami związanymi ze zlotem zajmuje się Wirek i do mnie proszę kierować pytania , uwagi.
proponowany program i inne informacje tu http://www.forum.karawani...opic.php?t=5694

W trakcie zlotu istnieje możliwość dokonania przeglądu instalacji gazowej w przyczepach kempingowych, kamperach ( czy też naprawy poszczególnych urządzeń gazowych) o ile na listę wpiszę się odpowiednia ilość osób.
Więcej na ten temat w tym temacie i lista http://www.forum.karawani...opic.php?t=5864
Postaw piwo autorowi tego posta

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2010-01-31, 05:53   

linki nie dzialaja...tylko same parowozy..
ale..na maj...to raczej to w planach
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=6112

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 76/72
Wysłany: 2010-01-31, 08:36   

Witam
Chętnie skorzystam z zaproszenia i odwiedzę zlot.
Dobrze się składa,że jednocześnie w Wolsztynie jest coroczna parada parowozów.
Tylko coś nie gra z terminami,parowozy planowane są na ostatnią niedzielę kwietnia tak mi podał kumpel działający w stowarzyszeniu w Skierniewicach.
Muszę z nim uściślić kiedy dokładnie parada się odbędzie.
Pozdrawiam
Stefan

Rysiaczek 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-02-01, 11:23   

Podczas przenoszenia plików chyba coś sie podziało z linkami !

Na zlocie w Sławie planowany jest w dniu 1 maja 2010 (sobota) wyjazd do Wolsztyna na paradę parowozów http://www.parowozy.com.pl/parada2009.html , oraz jak się uda zwiedzenie muzeum parowozowni w Wolsztynie http://www.parowozowniawolsztyn.pl/muzeum Piszę jak się uda ponieważ nie ma możliwości wcześniejszej rezerwacji w 2008 naszej grupie bez problemów udało się zwiedzić wraz z przewodnikiem i myślę , że i tym razem też tak będzie .
Odległość od kempingu w Sławie do Wolsztyna to około 30 km nie wszyscy będą chcieli jechać (część z nas już tam była) , nie wszyscy będą chcieli jechać własnymi środkami transporty, dlatego też proszę o zapisywanie się w tym temacie na tą wycieczkę celem zabezpieczenia środków transportu ( autobusu, busy ). Jednocześnie proszę o przemyślenie by nie zamówić za mało czy też za dużo tegoż transporty. Cena za przyjazd będzie zależna od ilości osób oraz jakiego przewoźnika w tym dniu uda się załatwić , oczywiście będziemy się starać o jak najmniejszy koszt. Ową cenę podamy w terminie późniejszym.
Filmik z parady parowozów w 2007 roku http://video.google.pl/vi...11536748409981#

Proszę o wpisywanie Nick oraz ilości osób.

Zapewne parę załóg wybierze się na paradę parowozów własnym autkiem i jeśli będzie miejsce na zabranie kogoś proszę pisać , może ktoś się dołączy .

Jeśli ktoś ma zamiar jechać własnym autkiem i ma chęć zabrać kogoś proszę pisać , „ jadę własnym autkiem mam np. 2 wolne miejsca”

Cena za przejazd to na dzień załatwiania transportu ( styczeń) wynosi 10 zł za osobę , może ulec zmianie z rożnych przyczyn, gdy do tego dojdzie poinformuje.

plik jest przeniesiony z forum www.karawaning.pl z tematu Zloty . Tam sie ewentualnie należy wpisywać na wycieczkę !

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 76/72
Wysłany: 2010-02-01, 13:31   

Rysiaczek
sory,masz słuszność.
Kumpel pomylił daty,parada jest tak jak piszesz.
Dokonam wpisu na listę po przyjezdzie do domu i uzgodnieniu tematu z kumplem czyli za tydzień.
Pozdrawiam

KOCZOR 
weteran

Piwa: 17/5
Wysłany: 2010-02-02, 02:29   

Jako, że Rysiaczek założył temat, który okazał się rozbudowaną linkownią do wszystkich ważnych informacji o Zlocie, to zmieniłem adres odnośnika w harmonogramie.
Teraz tamten link przenosi zainteresowanych tutaj. :ok

Rysiaczek 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-02-09, 21:05   

Masz rację ! Niezbyt biegłym w komputerach i zasranych linkach / przenosiłem całe pliki / Kązdy madrala komputerowy znajdzie potrzebny mu link na zlot w Sławie / Jężeli tylko przyjedziesz to z przyjemnoscią zdzielę Cię moją gumianą maczugą jaskiniowca w Twoją kozacką gębę . Nie reklamuję Zlotu w Sławie i daleko mi do tego ! Po prostu ja Tam będę i dlatego napisałem ! Lubię Cie za postawę i dlatego ;
Zapraszam Cię na wspaniałe potrawy i kieliszek ABSYNTU. ! Wiśniówkę domowej roboty wypijanej w postaci peryskopu lub łodzi podwodnej . Dowiesz się na miejscu !
Gulasz po węgiesku , szaszłyki po polsku , grube i dorodne , pieczarki w koszulce w przyprzwach z Konga , szaszłyki gruzińskie w winie czerwonym , kapustka po żydowku z kminem i gesią nogą ! Do tego bęzie jeszcze pieprzony żur ukraiński na boczusiu i kiełbasie ! O zupce rybnej i wędzonych non stop pstrągach nie wspominam bo to są przekąski ! Geslerowa niech przyjedzie na Zlot aby poznać prawdziwe smaki .

PS. Podałem tylko informacje że takie coś sie odbywa . Przepraszam ! IEZELI KOGOS URAZIŁEM ! :kwiatki:

Jaskiniowiec Rysiaczek.JPG
Ja z WOŁYNIA ! a TY ?
Plik ściągnięto 86 raz(y) 61,28 KB

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2010-02-09, 21:13   

Uraziłeś? nie rozumiem dla czego? Jesteśmy tak samo wolnymi i niezależnymi ludkami jak krawanigowcy.Część pojedzie do Warki,część na gorące źródła np:do Bogatczs,a część do Sławy.Ja np jeszcze nie jestem pewny gdzie :osiołkowi w złobie dano :gwm :gwm

KOCZOR 
weteran

Piwa: 17/5
Wysłany: 2010-02-09, 23:28   

Rysiaczek napisał/a:
Nie reklamuję Zlotu w Sławie i daleko mi do tego ! Po prostu ja Tam będę i dlatego napisałem !

Ależ reklamuj Rysiaczku reklamuj. Skoro zapewniamy się o wzajemnej przyjaźni, skoro są wśród nas członkowie obydwu klubów, to ja z przyjemnością umieszczę w naszym harmonogramie wszystkie Wasze imprezy, które mi podasz. Oczywiście pod warunkiem, że będziemy na nich mile widziani.
Byłem jednym z naszych, którzy przeszli inicjację "Zlotowca Karawaningu.pl" na Warkocie 2009, więc też jestem prawie jak swój... :ok
W związku z tym, że twarzyczka mi trochę "zewschodniała" od tamtego czasu, mogę być trudniej rozpoznawalny :haha:
A propos linków, to właściwie ja sorry, bo ich działania nie sprawdziłem przed zlinkowaniem imprezy do tego tematu :oops:
Pytanko małe do Ciebie: Czy poprawisz te linki, czy przywrócić odnośnik bezpośrednio do Waszego forum?

PS
Ja bardziej doniecko-kubański...

bogus bednarski 
zaawansowany
b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
Piwa: 3/6
Wysłany: 2010-02-10, 13:08   

Popatrzcie koledzy jak można pięknie wykorzystać wspólny czas.

Warka 29.04 - 03.05.2009r. + Sława 2009r. 091.jpg
spotkanie integracyjne przy garkuchni i wspólnym pasowaniu na carawaningowca w Warce 2009.
Plik ściągnięto 81 raz(y) 93,69 KB

Pozdrawiam z Wrocławia.

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1600/2331
Wysłany: 2010-02-10, 14:43   

bogus bednarski napisał/a:
Popatrzcie koledzy jak można pięknie wykorzystać wspólny czas.

Masz oczywistą rację, Boguś. Jesteśmy jedną paczką i na nic próby rozbicia naszego towarzystwa. :wyszczerzony: :ok

W gospodarstwie Rysiaczka.jpg
Plik ściągnięto 4839 raz(y) 143,12 KB

Toast za następne spotkanie.jpg
Plik ściągnięto 4839 raz(y) 115,53 KB

Zaczynamy!.jpg
Plik ściągnięto 4839 raz(y) 146,39 KB

Rysiaczek 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-02-10, 15:05   

Juz nie będę poprawiał . Jak by co to data i miejsce wiadome. Na początku września spotykamy się na campingu Słoneczna Polana w Cieplicach . Główny program to zwiedzanie zamków Dolnego Śląska ! Do zobaczyska na szlaku ! :spoko

akissjg 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: przyczepa TEC TM2 za Skoda YETI 4x4 140km
Nazwa załogi: AKissjg
Piwa: 3/2
Wysłany: 2010-02-10, 17:35   

Rysiu, ja pozwolę sobie Ciebie leciutko poprawić Dolnego Śląska a konkretnie Kotlina Jeleniogórska - Dolina Pałaców i Ogrodów szczegóły tu

ReginaZW 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Niesmann+Bischoff ARTO
Piwa: 3/7
Wysłany: 2010-02-11, 21:06   

Rysiaczku! przekonałeś nas. Wprawdzie nie byliśmy na zlocie w Warce z ważnych przyczyn rodzinnych, ale w tym roku do Sławy napewno przyjedziemy. Pozdrowionka :spoko

bogus bednarski 
zaawansowany
b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
Piwa: 3/6
Wysłany: 2010-02-11, 21:56   

Reginko i Zeniu, trzymamy za słowa.

Pozdrawiam z Wrocławia.

Odpowiedz do tematu