Jak uruchomić boiler z ciepłą wodą - proszę o wskazówki |
Autor |
Wiadomość |
DAMIAN.CZ
trochę już popisał
Twój sprzęt: Fiat Ducato KNAUS 510C
Nazwa załogi: Czołhanki
|
Wysłany: 2010-07-17, 22:53 Jak uruchomić boiler z ciepłą wodą - proszę o wskazówki
|
|
|
Moi drodzy pomóżcie,
nie mam pojęcia jak mogę uruchomić podgrzanie wody poprzez trumę?Wszystkie urządzenia pokładowe:kuchenka, lodówka, piecyck działają super, gorzej jest kiedy chcę podgrzać wodę. Odkręcam zawór gazu do tego wyznaczony, włączam sterownik trumy z 0 na płamień i nic się nie dzieje, tzn. żadnia dioda się nie świeci (ani zielona, ani czerwona). Ktoś wie co to może być i jak to ewentualnie można rozwiącać?
Z góry dziękuję za pomoc
Damian |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-07-17, 22:56
|
|
|
Zacznij od bezpieczników ..... i zobacz czy bojler nie ma dodatkowego odcięcia prądu ..... brak świecenia ..... diody świadczy o braku zasilania..... nawet jak cos jest powalone powinno zapalić czerwoną .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
DAMIAN.CZ
trochę już popisał
|
Wysłany: 2010-07-17, 23:01
|
|
|
Ok, jutro to muszę sprawdzić, aczkolwiek dzisiaj w panelu sterującym sprawdzałem biezpieczniki i wszystko było ok. |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-07-17, 23:06
|
|
|
Jak będziesz sprawdzał zrób zdjęcia panelu i regulatora z włącznikiem .... poszukaj też modelu .... tak będzie prościej coś podpowiedziec |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-07-18, 07:34
|
|
|
i nie baw sie zaworami od gazu...nie musisz ich za kazdym razem odkrecac i zakrecac...
oprocz tego..ze pozniej musisz czekac, az sie odpowietrzy uklad..wiecej korzysci z tego brak... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
DAMIAN.CZ
trochę już popisał
|
Wysłany: 2010-07-18, 21:48
|
|
|
Witam ponownie, dziękuję Wam koledzy za wskazówki. Dzisiaj dokładnie sprawdziłem bezpieczniki - wszystko ok, dostałem się do płytki przy boilerze, wyciągnąłem ją i okazało się, że jest tam bezpiecznik, który z powodu ułamania się jednej łapki był przylutowany. Wziołem całość do domu i przylutowałem go ponownie. Jutro zamontuję raz jeszcze płytkę i sprawdzę czy wszystko ok. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
pozdrawiam
Damian |
|
|
|
 |
polaris20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer 55 było 2.5 jest 2.8 :)
Nazwa załogi: Drużyna J&J Joanna i Jacek
|
Wysłany: 2012-08-18, 23:39
|
|
|
kolego mogłeś napisać jak rozwiązałeś problem bo mam podobną sytuację. Żadna dioda się nie pali. Proszę napisz co było u ciebie przyczyną. Też rozebrałem ten pierdzielnik do ustawiania temperatury jednak ja tam nie mam żadnego bezpiecznika... |
_________________ Zapraszamy do naszego skromnego Bursztyna w Międzywodziu. Tani camping 200m od morza. osrodekbursztyn.com |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2012-08-19, 08:17
|
|
|
Przecież napisał
DAMIAN.CZ napisał/a: | , dostałem się do płytki przy boilerze, wyciągnąłem ją i okazało się, że jest tam bezpiecznik, który z powodu ułamania się jednej łapki był przylutowany. Wziołem całość do domu i przylutowałem go ponownie. |
|
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|