|
|
Mikrowlacznik (stycznik) baterii |
Autor |
Wiadomość |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 69/69 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2010-09-02, 17:14 Mikrowlacznik (stycznik) baterii
|
|
|
Witam,
Zdaje mi sie , ze szwankuje mikrowlacznik baterii zlewozmywaka. ( Nie za kazdym razem po "odkreceniu " kranu startuje pompa)Pytanie brzmi - jak sie do niego dostac - nie chcialbym niczego uszkodzic uzywajac sily fizycznej |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 69/69 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2010-09-02, 21:07
|
|
|
ciekawe czy tym razem pojdzie fotka?
SDC10653.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 42 raz(y) 132,26 KB |
|
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-09-02, 22:08
|
|
|
Krzysiu, nie warto dokonywać naprawy mikrowyłącznika w tym typie baterii. Robiłem takie naprawy i wiem, że efekty są niestety krótkotrwałe. One się wypalają i jakieś tam przyginanie i czyszczenie styków nie wiele daje. Lepiej wymienić baterię i znów mieć na wiele lat spokój, a kosztuje ona kilkadziesiąt złotych.
Wymienia się łatwo i skutecznie wyłączniki krańcowe wówczas, gdy wylewka i zawór są osobno. Naprawa wówczas jest trwała i kosztuje 4 zł.
Niestety nie każdy ma taki układ. Mam go w przyczepie na Mazurach.
Wylewka i zawór są osobno.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1330 raz(y) 49,76 KB |
Zawór pod spodem - z mikrowyłącznikiem krańcowym.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1330 raz(y) 86,3 KB |
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|