Zawór wody z przełącznikiem - nowy lub wymiana głowicy? |
Autor |
Wiadomość |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-09-19, 21:14 Zawór wody z przełącznikiem - nowy lub wymiana głowicy?
|
|
|
Drodzy moi
Dzisiaj walczyłem z bojlerem - udało się problem nie był w bojlerze ale w akumulatorze zabudowy. Za małe napięcie, mała iskra i zawór nie odskakuje - na silniku działa. super ale woda ciepła nie leci - ale się grzeje bo rurki ciepłe.
Znaczy się woda leci zimna w zlewie jak odkręcę mieszacz w umywalce w kibelku???????
W kibelku jest pokrętło (pod nim przełącznik) prysznic i mieszacz. To pokrętło z przełącznikiem się nie kreci - to po lewej od prysznica (mam analogiczne w kibelku jak pokręcę to działa - spłukuje się kibelek). Wymontowałem całość jest zapieczone na maxą i nic się chyba z tym nie da zrobić (puki co zalałem nafta niech trochę poleży może puści). Jak to uruchomię to chyba powinno być dobrze?
1. Chyba tam w środku jest głowica - ale nie wiem jak się wyjmuje chyba się wykręca bo jest gwint wewnętrzny ale nie idzie???????
2. Ciekną mi krany w zlewie w kuchni - chyba trzeba wymienić głowice lub uszczelki?
3. Nie wiem jak to się wykręca już ktoś coś tam kombinował proszę o radę.
4. Gdzie można kupić taki trójnik i głowice - szukałem w necie ale nie znalazłem.
Następny dzień - nafta zadziała dało się odkręcić. W środku syf, kamień - wyczyściłem wydłubałem oring. Po złożeniu i nasmarowaniu dział, najchętniej to bym wymienił ten oring ale nie mogę go dostać - w sklepie motoryzacyjnym i hydraulicznym pytałem, kupiłem podobny ale jest za duży Zamiarowałem go - może ktoś wie gdzie dostać taki???
kibelek.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 73 raz(y) 51,3 KB |
zawór.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 69 raz(y) 78,54 KB |
rozkręcony zawór.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 65 raz(y) 80,91 KB |
uszczelka.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 69 raz(y) 77,85 KB |
|
|
|
|
 |
Pawko
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Citroen Jumper
Nazwa załogi: ElPako
|
Wysłany: 2010-09-21, 20:11 Re: Zawór wody z przełącznikiem - nowy lub wymiana głowicy?
|
|
|
dziwaczek napisał/a: |
najchętniej to bym wymienił ten oring ... - może ktoś wie gdzie dostać taki??? |
W tym roku walczyłem również z zaworami, i znalazłem sklep doskonale zaopatrzony w Łodzi : http://www.uszczelka-lodz.pl/kontakt.html.
Myślę że tam coś znajdziesz |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-21, 20:53
|
|
|
Dzięki poszukam tam, widzę że oferta jest duża |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-24, 17:53
|
|
|
Dziś byłem w Łodzi w firmie "uszczelka" nabyłem tam poszukiwane oringi są po 20groszy!!! kupiłem kilka (idealnie pasują) kupiłem jeszcze ciśnieniowe przewody gumowe. Mają bardzo duży asortyment wyrobów z gumy - polecam jakbyście szukali uszczelek, oringów, zimeringów itp. to tam zapewne znajdziecie.
Dziękuje za podpowiedz Pawko |
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2011-05-03, 20:47
|
|
|
No i nie do końca się udało. Zawór początkowo działał prawidłowo ale znowu zaczął ciec. Zmuszony byłem rozebrać no i okazało się, że część walcowa i stożkowa jest pęknięta wzdłuż zaworu i na skosie się nie uszczelnia, po za tym gałka jest wyrobiona i się rusza kleiłem ale niewiele to daje.Czy ktoś wie gdzie dostać taki zawór z pokrętłem - najlepiej nowy lub w dobrym stanie? |
 |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-05-04, 07:58
|
|
|
W Warszawie jest taki sklep mistrza gumki na Puławskiej visa'vis Dolnej. Maja tam tez takie cuda |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2011-05-04, 09:44
|
|
|
Gumki wymieniłem ale to nie to. Jest pęknięcie na trzpieniu i własnie tam podcieka. |
 |
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2011-05-04, 19:50
|
|
|
zakup nowe u dunina |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|