Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Niemcy - Legoland koło Monachium ,camping i inne info

HarryLey4x4 - 2012-07-17, 08:15
Temat postu: Legoland koło Monachium ,camping i inne info
Witam.
Poszukuję informacji na temat sprawdzonych campingów w okolicy Legolandu pod Monachium (Gunzburg). Poniewaź chcemy tam wjechać z dziećmi w drodze do Italii, to zależy mi na pozostawieniu kamperka w niedalekiej odległości od wejścia do Parku. Plan jest taki ,że jak się spodoba to może zostaniemy tam na 2 dni.
Wszelkie informacje mile widziane. Po powrocie postaram się zamieścić relację z praktycznymi informacjami.

Sznurek - 2012-07-17, 10:41

W bezpośredniej bliskości legolandu jest "firmowy", bardzo sympatyczny kemping na terenie fajnego kompleksu. Do wejścia do parku około 5 minut spacerkiem.
Zdjęcia

Aulos - 2012-07-17, 22:54

Byliśmy w Legolandzie w drodze do Francji w 2009 r. Nie zatrzymywaliśmy się na campingu - przy Legolandzie jest też parking dla kamperów (dostępny w godzinach otwarcia); tam spędziliśmy cały dzień. Link do naszej relacji: http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15
HarryLey4x4 - 2012-07-18, 22:41

Dzięki serdeczne
Endi - 2012-07-30, 00:28

HarryLey4x4 napisał/a:
...Wszelkie informacje mile widziane...

Można nocować na parkingu przy Lego ale godzinowe naliczanie wychodzi za noc zbyt drogo. Podobnie jak za kamping, który jest bardzo drogi i również szkoda kasy.
W Gunzburg jest stellplatz !! Stoimy w cieniu pod drzewami za 5 Eu z pełnym serwisem i prądem. Oddalony od Lego - tylko… 2 km !! Polecam…

N 48*27’47.681” / E 10*16’11.675”

Samych przyjemności życzę. :spoko

eler1 - 2012-09-07, 20:44

Endi napisał/a:
Stoimy w cieniu pod drzewami za 5 Eu z pełnym serwisem i prądem. Oddalony od Lego - tylko… 2 km !! Polecam…

N 48*27’47.681” / E 10*16’11.675”

Nas te współrzędne prowadziły w las jakieś 1km dalej :spoko

Poprawne to N48.46302 E 10.26940 i na stronie www.camperpark.pl TUTAJ
było tak dużo kamperków wieczorem że tylko został parking na zewnątrz

Endi - 2012-09-08, 16:06

eler1 napisał/a:
...Nas te współrzędne prowadziły w las jakieś 1km dalej ...

Nas też ale w końcu dojechaliśmy :)

:spoko

miciurin - 2013-03-18, 23:16

HarryLey4x4 napisał/a:
Wszelkie informacje mile widziane. Po powrocie postaram się zamieścić relację z praktycznymi informacjami.

Wybieram się w weekend majowy do Legolandu, bilety mamy już kupione. Masz jakieś ciekawe doświadczenia z tego pobytu?

Camper Diem - 2013-03-19, 06:41

miciurin napisał/a:
Wybieram się w weekend majowy do Legolandu

czytałeś naszą relację? jeśli nie to zajrzyj, byliśmy tam w 2010 roku
http://www.camperteam.pl/...p=151187#151187

HarryLey4x4 - 2013-03-19, 10:46

miciurin napisał/a:
HarryLey4x4 napisał/a:

Wybieram się w weekend majowy do Legolandu, bilety mamy już kupione. Masz jakieś ciekawe doświadczenia z tego pobytu?

bardzo ciekawe ...

http://www.camperteam.pl/...ghlight=#307964

jak coś mogę dopowiedzieć to pytaj.

miciurin - 2013-03-19, 18:58

Camper Diem napisał/a:
miciurin napisał/a:

Tak tak, czytałem już wszystkie wątki na ten temat :)
Mam wykupione pobyt na polu, ogólnie jestem ciekaw ciekaw co np. warto tam zabrać, co oglądać itp. Planujemy tam dwudniowy pobyt więc czasu troszkę będzie na zabawę :mrgreen:

miciurin - 2013-03-19, 19:05

Camper Diem napisał/a:
miciurin napisał/a:

Tak tak, czytałem już wszystkie wątki na ten temat :)
Mam wykupione pobyt na polu, ogólnie jestem ciekaw ciekaw co np. warto tam zabrać, co oglądać itp. Wiem już że stroje kąpielowe obowiązkowo :spoko Planujemy tam dwudniowy pobyt więc czasu troszkę będzie na zabawę :mrgreen:

HarryLey4x4 - 2013-03-19, 20:37

Dwa dni... starczy aż nadto. Jeżeli nie jedziesz latem to stracisz bitwy wodne na statkach. Przynajmniej ja sobie takowych wiosną nie wyobrażam.
Zabawa przednia. Poza tym polecam dla malucha prawo jazdy. Zasadniczo zdążysz obejść wszystko 3 razy. Na początek zjedź największą łodzią. POLECAM. Fajny efekt i zaskakujący.

miciurin - 2013-03-19, 21:23

Dzięki :papa
Camper Diem - 2013-03-19, 23:18

my byliśmy jeden dzień i to moim zdaniem dość. jak pojedziesz w majowy weekend mogą być kolejki. zabierzcie stroje kąpielowe dla dzieci do wodnego placu zabaw :spoko
HarryLey4x4 - 2013-03-20, 09:49

włąśnie dlatego ,że weekend majowy to lepiej dwa dni, aby podejść do wszystkich atrakcji . Jeśli będziesz zameldowany w wiosce Legoland Village, to z rana masz wstęp możłiwy godzinę wcześniej niż pozostali przyjezdni. Od strony wioski idziesz ze swoimi biletami i wpuszczają Cię wcześniej. Możesz wówczas na drugi dzień zacząć od tych najbardziej obleganych atrakcji.
My również doszliśmy do wniosku ,że dwa dni to aż nadto by spędzić je całe w parku , ale i tak nie mieliśmy pomysłu na dopełnienie tego dnia czymś innym. Jak jest ładna pogoda, to zawsze można się po prostu wyłożyć na ławce i poopalać, a dzieciaki zawsze czymś tam się zajmą .

miciurin - 2013-03-20, 20:26

Dziękuję za podpowiedzi, zaplanowałem dwa dni, żeby się nie śpieszyć. Jak się dzieciom znudzi to będziemy powoli wracać :) Piwka rozdane :spoko
eler1 - 2013-03-20, 21:02

Jeden dzień całkowicie wystarczy my nocowaliśmy za 5Euro na stellplacu 48.462859 10.269679 ,nie daleko już nad jezioro bodeńskie a tam rowerki i reszta weekendu minie :spoko
W legolandzie bała jakaś promocja trzeba było mieć opakowanie po klockach lego

miciurin - 2013-05-04, 22:57

HarryLey4x4 napisał/a:
włąśnie dlatego ,że weekend majowy to lepiej dwa dni, aby podejść do wszystkich atrakcji . Jeśli będziesz zameldowany w wiosce Legoland Village, to z rana masz wstęp możłiwy godzinę wcześniej niż pozostali przyjezdni. Od strony wioski idziesz ze swoimi biletami i wpuszczają Cię wcześniej. .

Właśnie wróciliśmy z Legolandu, wrażenia jak najlepsze :wyszczerzony: Jeden dzień by nie starczył, a dwa są w sam raz. Przyjechaliśmy po północy, a niestety recepcja jest czynna od 7:30 i nie mogliśmy wjechać na terem Camperparku na terenie Legolandu więc pojechaliśmy na na ten plac w mieście. O 8 się już zameldowaliśmy i wjechaliśmy bez przeszkód. Warunki na polu jak i sanitariaty bardzo dobre
Miło było spotkać też kolegę wraz z rodziną z forum o nicku sznurek, pozdrawiam Cię serdecznie :spoko
Ogólnie polecam :mrgreen:

Stanek - 2013-05-13, 12:40

miciurin napisał/a:
Właśnie wróciliśmy z Legolandu, wrażenia jak najlepsze :wyszczerzony: Jeden dzień by nie starczył, a dwa są w sam raz.

Super że dobrze się bawiliście. My wybieramy się w drugiej powłowie czerwca. Skoro byliście niedawno to może będziesz mi w stanie odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania:

1. Jak to jest z tym pobytem dwudniowym ? Rozumiem, że dwa dni w parku zabaw i jedna na noc na kempingu. Tylko co z tym drugim dniem zabawy bo chyba do 12:00 trzeba opuścić kemping ?

2. Na jakiej zasadzie odbywa się wstęp do parku jak już jesteś na kempingu. Czy dostaje się jakieś wejściówki i czy one są imienne ? Chodzi mi o to, że w sumie nie potrzebujemy wszyscy wchodzić do parku bo jest to atrakcja dla dziecka a nie dla nas, ale musi wejść jedna osoba do opieki i zastanawiamy się czy da się tak zrobić że wejdzie z dzieckiem jednego dnia żona a drugiego dnia ja ?

3. Czy orientujecie się czy rezerwację zakupioną przez internet można przesunąć na inny dzień gdyby okazało się że np. leje descz lub z jakiś powodów nie udałoby się dotrzeć na czas ?

miciurin - 2013-05-13, 17:56

Stanek napisał/a:
miciurin napisał/a:
Właśnie wróciliśmy z Legolandu, wrażenia jak najlepsze :wyszczerzony: Jeden dzień by nie starczył, a dwa są w sam raz.

Super że dobrze się bawiliście. My wybieramy się w drugiej powłowie czerwca. Skoro byliście niedawno to może będziesz mi w stanie odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania:

1. Jak to jest z tym pobytem dwudniowym ? Rozumiem, że dwa dni w parku zabaw i jedna na noc na kempingu. Tylko co z tym drugim dniem zabawy bo chyba do 12:00 trzeba opuścić kemping ?

2. Na jakiej zasadzie odbywa się wstęp do parku jak już jesteś na kempingu. Czy dostaje się jakieś wejściówki i czy one są imienne ? Chodzi mi o to, że w sumie nie potrzebujemy wszyscy wchodzić do parku bo jest to atrakcja dla dziecka a nie dla nas, ale musi wejść jedna osoba do opieki i zastanawiamy się czy da się tak zrobić że wejdzie z dzieckiem jednego dnia żona a drugiego dnia ja ?

3. Czy orientujecie się czy rezerwację zakupioną przez internet można przesunąć na inny dzień gdyby okazało się że np. leje descz lub z jakiś powodów nie udałoby się dotrzeć na czas ?

Witam, przepraszam ale pisze z komórki.
ad1. My mieliśmy wykupiony dwudniowy wstęp wraz z dwoma noclegami czyli opuszczamy teren na 3 dzien . Teren musisz opuścić o ile pamiętam do godz 11, jesli zostajesz dłużej to koszt 32E . Przy rejestracji dostajesz bilet,ktory otwiera szlaban na teren kampingu
ad2. Przy rejestracji przez net na maila dostajesz bilety dla kazdej osoby, musisz je wydrukować i przy kazdym wejściu przykładasz kodem paskowym do czytnika, który otwiera bramkę .Wchodzi osoba tylko. z biletem.
ad3. Ja zmieniałem rezerwacje ale prawie miesiąc przed terminem za darmo o ile pamietam do 20 dni przed wstepem nie ma dodatkowych oplat.
Jak pada deszcz to z większości atrakcji nici.
Jak masz pytania to dzwon, nr komórki wysyłam na pw.
Miłego pobytu

rado - 2013-05-13, 21:03

Stanek napisał/a:
ad1. My mieliśmy wykupiony dwudniowy wstęp wraz z dwoma noclegami czyli opuszczamy teren na 3 dzien . Teren musisz opuścić o ile pamiętam do godz 11, jesli zostajesz dłużej to koszt 32E . Przy rejestracji dostajesz bilet,ktory otwiera szlaban na teren kampingu

Wybieramy się tam w sierpniu i dlatego jeszcze dopytam jak to wygląda kosztowo przy takiej opcji (2 dni + 2 noclegi)? Bo z tego co wyczytałem na stronie legolandu bilet dwudniowy + pobyt dla 4 os. z 1 noclegiem to kwota 168 euro

miciurin - 2013-05-13, 21:24

rado napisał/a:
Stanek napisał/a:

Wybieramy się tam w sierpniu i dlatego jeszcze dopytam jak to wygląda kosztowo przy takiej opcji (2 dni + 2 noclegi)? Bo z tego co wyczytałem na stronie legolandu bilet dwudniowy + pobyt dla 4 os. z 1 noclegiem to kwota 168 euro

Kupowałem bilet rodzinny dla dwóch dorosłych + syn 5 lat i córka niecały rok( wstęp za darmo) i w przedsprzedaży na miesiąc przed planowanym terminem płaciłem 120E
Poniżej w linku masz podane ceny jak widać od maja jest - 25%
U mnie wyszło teraz 166E w podobnej konfiguracji.

rado - 2013-05-13, 21:37

Dzięki wielkie, doczytam w takim razie jeszcze dokładnie na stronie legolandu jak to bedzie dla mojej opcji.
miciurin - 2013-05-13, 21:42

rado napisał/a:
Dzięki wielkie, doczytam w takim razie jeszcze dokładnie na stronie legolandu jak to bedzie dla mojej opcji.

U mnie wyszło teraz 166E w podobnej konfiguracji.

rado - 2013-05-14, 00:18

miciurin jeszcze jedno pytanie - spaliście na tym campingu: LEGOLAND Holiday Village Camping czy w Schwarzfelder Hof Camping? Bo z bookowania wychodzi, że ten legolandzki to jest nabity do września :/
HarryLey4x4 - 2013-05-14, 17:47

Legoland Village to zarazem domki jak i miejsca kampingowe oraz kamperowe. Zakłądając ,że chcesz jechać kampem to myślę, że jak nie staniesz w samym Legolandzie to tuż obok masz też miejsca gdzie można stanąć o parkingu od frontu (dużym i przestronnym) nie wspominam
miciurin - 2013-05-14, 22:01

HarryLey4x4 napisał/a:
Legoland Village to zarazem domki jak i miejsca kampingowe oraz kamperowe. Zakłądając ,że chcesz jechać kampem to myślę, że jak nie staniesz w samym Legolandzie to tuż obok masz też miejsca gdzie można stanąć o parkingu od frontu (dużym i przestronnym) nie wspominam

LEGOLAND Holiday Village Camping Site

EwaMarek - 2013-06-07, 21:31

polecam wioskę z kempingiem

ciekawa promocja była w dzień dziecka opłata za jedno nocowanie a 2 dni wejścia do legolandu

TYLKO JAK PADA TO PRZECHLAPANE