Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Techniczna pomoc

Wojciechu - 2014-01-12, 10:52
Temat postu: Techniczna pomoc
Witam serdecznie. Z ogromną nieśmiałością chciałbym poruszyć temat niewiedzy takich początkujących jak ja. Z powodu instrukcji o elektryce i gazie w j. niemieckim - Frankia z roku 1991(a ja tylko w językach obcych- rosyjski i to "wsjo nie nada i płocho") mam problem w uruchomieniu tych "ostrojstw", żeby nie wysadzić w powietrze rodziny. Może znalazł by się ktoś "kumaty" kto w ramach wizualizacji technicznej i pomocy koleżeńskiej nagrał by po polsku filmek i podał link na youtube. Pozdrawiam
Bigos - 2014-01-12, 11:00

ale na forum , jest całkiem sporo tego typu informacji. fakt, nie są podane w postaci skondensowanej, i często przerywane dygresjami politycznymi , ale idzie się doczytać i znaleźc sporo innych tematów, które przydadzą sie później.

zacznij od http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10475

Agostini - 2014-01-12, 20:30

W czym masz największy problem? Nie możesz odpalić żadnego odbiornika na gaz?
Jesteś ze Zgierza, mogę spróbować Ci pomóc.

Wojciechu - 2014-01-12, 23:35

Dzięki Andrzeju za pomoc. Aktualnie "złomek" jest na parkingu bez akumulatora i butli. Jestem na etapie teoretycznych rozważań - co w jakiej kolejności, którym przyciskiem elektrykę a którym gaz itp. Jest to coś nowego, i muszę się tego nauczyć. Chętnie przegadam z Tobą wszystkie nurtujące mnie sprawy odnośnie kampera. Zadzwonię jak tylko będzie bliżej wiosny - może pod koniec marca. Pozdrawiam. Wojtek
gino - 2014-01-13, 05:39

prof-os napisał/a:
Jestem na etapie teoretycznych rozważań - co w jakiej kolejności, którym przyciskiem elektrykę a którym gaz itp

polecam
http://www.camperteam.pl/...C%20kampera.pdf

JaWa - 2014-01-13, 12:01

prof-os napisał/a:
kto w ramach wizualizacji technicznej i pomocy koleżeńskiej nagrał by po polsku filmek

Ależ nie ma sprawy, kiedy będziesz uruchamiał kamperka, podjedziemy i nagramy filmik z uruchamiania wszelkich urządzeń we Franki, jakby nie było, my wiemy :haha: