Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zderzak do fiata ducato 98

kwlp - 2014-01-20, 16:51
Temat postu: Zderzak do fiata ducato 98
Witam,
Potrzebuje wskazówki, otóż mam kampera z na ducato 98r. z zwykłym metalowym zderzakiem z przodu. Natomiast często widuje w tym modelu takie zderzaki:

Od czego jest zderzak ? lub gdzie mogę taki kupić. Na aukcja itd. nie wiem jak tego szukać. Bo cokolwiek wpiszesz wyskoczy 100 innych zderzaków do nowych ducato

Paweł.

martini44 - 2014-01-20, 16:52

ale 98' to zupełnie inna kabina :shock:
CORONAVIRUS - 2014-01-20, 16:55

albo się pomyliłeś ;) albo żyjesz w wielkiej nieświadomości :shock: ...
To na focie to max 1990 rok a nie 98 ....
to na focie ma zderzak kamperowy , cięzko będzie taki ustrzelić ale alternatywnie montuje się do tych modeli zderzak z LUBLINA ... pasuje i wygląda ...\

:spoko

darek 61 - 2014-01-20, 17:04

Taki jak na foto może załatwić kolega IAAN i to nówkę , ile będziesz chciał.
CORONAVIRUS - 2014-01-20, 17:31

darek 61 napisał/a:

tyle , że zderzak nie jest tylko po to by wyglądał .... IAAN zrobił z włókna szklanego i żywicy ... fajnie jak nic się nie dzieje ale cokolwiek i zniszczenia spore ... a jak zderzak jest z plastyku to działa jak trzeba :bajer

Krzysztof M - 2014-01-20, 17:33

Może pomocny będzie ten temat. http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=12315 Trochę wiekowy, ale są namiary, które mogą pomóc.
Na Allegro wystawia zderzaki gienio39 może będzie miał taki http://allegro.pl/zderzak...3897399225.html
.

gino - 2014-01-20, 19:07

a jak oryginał będzie za drogi...( dla mnie był :szeroki_usmiech )
to ja poradziłem sobie tak...
http://www.camperteam.pl/...p=221894#221894

:spoko

darek 61 - 2014-01-20, 19:50

No name napisał/a:
darek 61 napisał/a:

tyle , że zderzak nie jest tylko po to by wyglądał .... IAAN zrobił z włókna szklanego i żywicy ... fajnie jak nic się nie dzieje ale cokolwiek i zniszczenia spore ... a jak zderzak jest z plastyku to działa jak trzeba :bajer

Nie masz racji,pod tym zderzakiem jest oryginalny stalowy zderzak,tak samo jak w camperach oryginalnych.Przynajmniej u mnie tak jest,zderzak "camperowy"to tylko ozdóbka.

CORONAVIRUS - 2014-01-20, 19:56

no dobra...nie mam racji , nie roztrzaska się na kawałeczki i będzie piękny ... ok . :spoko
darek 61 - 2014-01-20, 20:08

No name napisał/a:
no dobra...nie mam racji , nie roztrzaska się na kawałeczki i będzie piękny ... ok . :spoko

To założy następny,jest dziesięć razy tańszy od oryginału.Mój jest oryginalny plastykowy,kilkakrotnie naprawiany bo popękał przy użytkowaniu.

IAAN - 2014-01-20, 23:02

darek 61 napisał/a:

Darek prawdę mówi ,mogę taki załatwić z laminatu nowy
plastykowy ma to do siebie że z wiekiem plastyk kruszeje i się rozlatuje ,mój będzie tak jak trabant niezniszczalny a jak pęknie to sobie pokleisz żywicą
Darek twój pęka bo jest połączeniem laminatu ,plastyku i szpachli

kwlp - 2014-01-20, 23:03

Przepraszam pomyliłem się mój kamper jest 93' ale te modele generalnie były produkowane do roku 90' a mój to jakiś leżak magazynowy i jest 93' (nie wiem dlaczego)

Ale dziękuje wszystkim za informacje

pozdrawiam
Paweł

darek 61 - 2014-01-21, 08:08

kwlp,mój też jest 93 kanciasta karoseria,następny był owalny.
Pablobos - 2014-01-21, 10:53

Witam

Mam taki zderzak oryginalny pozostałość po moim poprzednim kamperze leży w garażu jak byś był zainteresowany to mogę sprzedać w dobrej cenie (jak coś to daj znać wyśle ci fotki i info na priwa)

miniu73 - 2014-02-12, 11:39
Temat postu: Zderzak
IAAN napisał/a:
darek 61 napisał/a:

Darek prawdę mówi ,mogę taki załatwić z laminatu nowy
plastykowy ma to do siebie że z wiekiem plastyk kruszeje i się rozlatuje ,mój będzie tak jak trabant niezniszczalny a jak pęknie to sobie pokleisz żywicą
Darek twój pęka bo jest połączeniem laminatu ,plastyku i szpachli

Witam kolegę IAAN.
Jestem bardzo mocno zainteresowany oferowanym przez Ciebie zderzakiem. Napisz proszę za ile i dlaczego tak drogo :lol:
Pozdrawiam.