Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Kamper z forumowego og³oszenia.

Socale - 2014-12-14, 23:05
Temat postu: Kamper z forumowego og³oszenia.
Vitaycie.
Pojawi³o siê og³oszenie u nas http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=20304
Poszpera³em trochê w necie i nie znalaz³em nic co by mnie skutecznie zniechêci³o.
Mam 2 prawe rêce i nie odczuwam strachu przed takim wyzwaniem.
Napêdza mnie niepowtarzalno¶æ, tak jak obecny mój kamper.
Ponoæ ucierpia³ nieco w po¿arze.
Napiszcie co s±dzicie o tym egzemplarzu.

inhalt - 2014-12-14, 23:49

Gdy pojawi³o siê og³oszenie to bardzo siê zastanawia³em. Bo szukam blaszaka pod przeróbkê wiec móg³bym kupiæ zamiast blaszaka tak± budê i przerabiaæ dok³adnie tak samo. Mo¿e nawet mia³bym mniej roboty.
Ale za te same 40 tys. z³ mo¿na mieæ Ducato III, a nie II jak w tym przypadku. No i rocznik bêdzie z 8 lat m³odszy, czyli o ponad po³owê.
No i tak kombinowa³em co lepsze i nie znalaz³em ¿adnej du¿ej przewagi tej oferty nad blaszakiem. Oczywi¶cie miejsca jest tu wiêcej, ale zabudowa niska wiêc z ³ó¿kami dla 4 osób pewien k³opot jest (zak³adam, ¿e nie chcê rozk³adaæ kanapy przy stoliku aby po³o¿yæ siê spaæ). Gdyby to by³a alkowa to co innego. Znacz±co u³atwia mi to wówczas aran¿acjê wnêtrza, ale taka niska buda niczego nie u³atwia.
Ja odpu¶ci³em, bo po zrobieniu wnêtrza cena przestaje byæ atrakcyjna i robi siê najzwyklejsza w ¶wiecie. Nie wiadomo dok³adnie jakie elementy wyposa¿enia wchodz± w cenê, ale pewnie nie wiêcej ni¿ to co na zdjêciach, a tam ani bojlera nie widzê, ani trumy ani lodówki. Czyli g³ównie pusta buda + kuchenka ze zlewem i kibel. Trochê ma³o jak za 40 tys. z³ przy roczniku 2000.

Rav - 2014-12-14, 23:54

Có¿, ka¿demu podoba siê co¶ innego. Skoro jednak chcesz poznaæ zdanie innych to ... auto fajne ... mo¿e byæ. Na ten moment musisz wydaæ 40 kpln za 14 letni± bazê do budowy. Ile w³o¿ysz? Ile sprzêtu ocala³o?

Je¶li by¶ mia³ rozbit± przyczepkê z mebelkami w miód stanie to ok. A tak? Bez 20 kpln pewnie nie ma co podchodziæ aby zrobiæ go na tip-top. Wychodzi 60 kpln + kuuupa roboty. Odwa¿ê siê za³o¿yæ, ¿e za te pieni±dze spokojnie kupisz co¶ gotowego.

Dla zasady jednak radzi³bym obejrzeæ. Zrobiæ listê co jest, a co trzeba kupiæ i wróciæ do tematu. Po kilku fotach to jednak bêdzie wró¿enie z fusów.

Socale - 2014-12-15, 00:13

W og³oszeniu jest link do OtoMoto:
http://otomoto.pl/fiat-du...a-T4633063.html
tam spis zawarto¶ci wyposa¿enia, jest chyba wszystko.
Trzeba to polepiæ do kupy.
Wcze¶niej auto by³o sprzedawane w ¯ywcu za 35 kilo do neg. ale nie wiem z czym na pok³adzie.

inhalt - 2014-12-15, 00:41

Mo¿e masz racjê, ¿e wystarczy posk³adaæ do kupy. Mnie wówczas zastanawia tylko jedna rzecz. Czemu w³a¶ciciel nie zleci³ takiego posk³adania i nie skasowa³ za auto 65 tys. z³ jak w og³oszeniach. Je¶li to miesi±c roboty, a sprzêt jest kompletny to powinien nietrudno znale¼æ z³ot± r±czkê, która w miesi±c zarobi sobie 5 tys. z³ na czysto i posk³ada to do kupy. Wówczas za auto dostaje 65 tys. - 5 tys. kosztów = 60 tys. za auto wiêc ró¿nica w cenie robi siê rzêdu 20 tys. z³ w porównaniu do bie¿±cej ceny.
Jako¶ nigdy nie chce mi siê wierzyæ, ¿e w³a¶ciciel machn±³ rêk± na 20 tys. z³ i woli nie bawiæ siê ju¿ ze sprzêtem.
Albo roboty i poprawek jest znacznie wiêcej, albo trudno¶æ z usuniêciem smrodku po po¿arze jest wiêksza ni¿ s±dzi³, albo oprócz monta¿u wyposa¿enia konieczne s± jednak inne dodatkowe i nie tanie prace, albo... Jaki¶ powód musi byæ, ¿e w³a¶ciciel nie chce siê schyliæ po dodatkowe 20 tys. z³ przy cenie 40 tys.

Nigdy nie dosta³em prezentu od sprzedaj±cego gdy kupowa³em cokolwiek. Mo¿e dlatego jestem taki polski i nie wierzê w okazje. Gdy zobaczê tych niemieckich dziadków p³acz±cych za nie je¿d¿onymi Audi A6 w dieslu to uwierzê w okazyjne zakupy.

MILU¦ - 2014-12-15, 05:19
Temat postu: Re: Kamper z forumowego og³oszenia.
Socale napisa³/a:
........................
Napêdza mnie niepowtarzalno¶æ, tak jak obecny mój kamper...............

A obiecywa³e¶ czekaæ 5 lat na mojego obecnego...............obiecanki ; cacanki :-P

elspasoo - 2014-12-15, 06:10

Moim zdaniem cena ma³o atrakcyjna jak na wk³ad pracy , który trzeba tam w³o¿yæ. Byæ mo¿e jest to powód dla ,którego kolejny w³a¶ciciel nie podj±³ siê tego wyzwania. Pamiêtaj te¿ ,¿e zapachu spalenizny bardzo trudno jest siê pozbyæ. Nie mo¿esz w chwili obecnej zweryfikowaæ czy wszystkie sprzêty s± sprawne i dzia³aj±. Mam dobrych znajomych ,którzy naprawiaj± kampery i wiem ,ze to wcale nie jest to takie "posk³adaæ" w ca³o¶æ.
Je¶li masz odpowiednie zaplecze - dobrych fachowców ,którzy np. bêd± w stanie odbudowaæ meble w tym fronty ,bardzo dok³adnie - tak aby to pó¼niej nie wydawa³o ¿adnych d¼wiêków do tego w ludzkich pieni±dzach - to zawsze mo¿na rozwa¿yæ. Je¶li ponosiæ ryzyko to i zysk powinien byæ odpowiedni, a moim zdaniem w tym przypadku cena jest wysoka, musisz porozmawiaæ ze sprzedaj±cym i sam oceniæ mo¿liwo¶ci oraz wsparcie jakim dysponujesz.
Silniki Jtd 128KM wchodzi³y dopiero od 2003r po FL, w tym przypadku jest to pewnie 122KM. Przedni fotel pasa¿era nie jest obracany ,ale co ciekawe jest to pneumatyczny fotel ISRI , moim zdaniem bardziej pasuje na miejsce kierowcy :wyszczerzony: ,a skoro pojawi siê to mo¿e warto sprawdziæ stan tylnej osi ALKO, czy aby nie stoi na odbojnikach - chocia¿ zdjêcia wskazuj± ,¿e jest ok.

zbyszekwoj - 2014-12-15, 08:50

I jeszcze ci±gle ¿ona bêdzie mia³a do ciebie pretensje , czy nie przypali³e¶ obiadu :diabelski_usmiech
krimar - 2014-12-15, 12:30

Socale napisa³/a:
Wcze¶niej auto by³o sprzedawane w ¯ywcu za 35 kilo

auto sta³o nieu¿ywane w Polsce ponad 5 lat, wygl±da na to, ¿e siê kto¶ (tzn Tomland)na nie napali³ kupi³, nakupowa³ czê¶ci do remontu, nie podo³a³ i teraz chce odzyskaæ utopion± kasê

zreszt± popatrz na posty u¿ytkownika Tomland - jak nie szuka warsztatu do naprawy kampera, to próbuje co¶ sprzedaæ lub kupiæ

Socale - 2014-12-15, 19:33

MILU¦ napisa³/a:

...
A obiecywa³e¶ czekaæ 5 lat na mojego obecnego...

Bo równie¿ jest niepowtarzalny, dalej czekam ale co¶ miêdzyczasie by siê obróci³o.

zbyszekwoj napisa³/a:
...
¿ona bêdzie mia³a do ciebie pretensje...

... o brak alkowy. Nie wiem jak ja Jej to powiem :hide: na bank nie zaakceptuje jak zobaczy zdjêcia ¿e bez alkowy, musia³bym zrobiæ tak by co¶ ukochan± zauroczy³o zanim siê zorientuje.
Ona przez zimê do kampera nie zagl±da bo on stoi 2km na wsi w stodole u te¶ciów/szwagra
a potem ³omot po mêsku zniosê :)

krimar napisa³/a:

... wygl±da na to, ¿e siê kto¶ (tzn Tomland)na nie napali³ kupi³, nakupowa³ czê¶ci do remontu, nie podo³a³ i teraz chce odzyskaæ utopion± kasê
...

Ludzka rzecz siê przeliczyæ i nic w tym kompromituj±cego.
Wlezê na PW, mo¿e Tom bêdzie chcia³ siê na "zarzuty" wypowiedzieæ, jak szczerze bêdzie pisa³, to i stan klarowny ³atwiej mi bêdzie swoje si³y oceniæ bym nie znalaz³ siê w podobnej sytuacji.
Nie ukrywam, ¿e nie bojê siê takich wyzwañ, wa¿ne aby ukompletowanie by³o czy nawet co¶ niespecjalnie skomplikowanego/drogiego technologicznie zast±piæ/dorobiæ.

Tomland - 2014-12-16, 00:16

Mamusiu, rêce opadaj±. Ilu z Was Panowie wie nie z internetu nie z ró¿nych forów tylko z w³asnego do¶wiadczenia czy z podgl±dania innych, jak zbudowany jest kamper, z czego, jak sk³adane i jak wykonane s± szafki, jak i za pomoc± czego mocuje je siê do sufitu i do ¶ciany. Czy kto¶ z bior±cych udzia³ w dyskusji zdj±³ samodzielnie, naprawi³ lub tylko zmodernizowa³, i za³o¿y³ z powrotem jaki¶ mebel w swoim aucie b±d¼ w przyczepie ? Nie uwa¿am siê za jakiego¶ fachowca niemniej jednak minimalnie lizn±³em temat. Jak siê jest fanem podró¿owania ponad 20 lat, jak tyle lat siê je¼dzi, jak w swoim ¿yciu mia³o siê niejedna przyczepê i niejednego kampera jak ma siê pod nog± ponad dwa miliony kilometrów to nie du¿o ale co¶ tam siê ju¿ wie.

Co do cytatów, to cytujê, nie wstawiaj±c ju¿ autora

.....''Ale za te same 40 tys. z³ mo¿na mieæ Ducato III, a nie II jak w tym przypadku. No i rocznik bêdzie z 8 lat m³odszy, czyli o ponad po³owê.....''
Poka¿ proszê uprzejmie chocia¿ jeden przyk³ad ducato III za 40 ty¶

.....''Nie wiadomo dok³adnie jakie elementy wyposa¿enia wchodz± w cenê, ale pewnie nie wiêcej ni¿ to co na zdjêciach, a tam ani bojlera nie widzê, ani trumy ani lodówki....''
dyskutujesz o samochodzie z og³oszenia nawet nie zadaj±c trudu przeczytania og³oszenia, jest w nim absolutnie wszystko dok³adnie opisane co dajê - pechowo bo i Trumy piec i bojler i lodówka jest

...''Bez 20 kpln pewnie nie ma co podchodziæ aby zrobiæ go na tip-top....''
na jakiej podstawie tak twierdzisz ? bo co ? bo auto puste w ¶rodku ? A wiesz ile czasu - maj±c do dyspozycji pilarkê tarczow± która prosto utnie sklejkê d³ 250cm, i oklejarke do krawêdzi - trwa zrobienie szkieletu jednej szafki ? kto¶ o ¶rednich zdolno¶ciach stolarskich zrobi taki szkielet gotowy do przykrêcenia do sufitu w 2-3 godziny.
to za co Ty chcesz p³aciæ 20 tys. z³otych ?

...''Odwa¿ê siê za³o¿yæ, ¿e za te pieni±dze spokojnie kupisz co¶ gotowego....''
Za³o¿ê siê, przyjmij zak³ad ¿e nie zrobisz tego spokojnie

....''Czemu w³a¶ciciel nie zleci³ takiego posk³adania i nie skasowa³ za auto 65 tys. z³ jak w og³oszeniach. Je¶li to miesi±c roboty, a sprzêt jest kompletny to powinien nietrudno znale¼æ z³ot± r±czkê....''
Z prostej przyczyny, BARDZO TRUDNO ZNALE¬Æ nawet nie z³ot± r±czkê ale nawet warsztat stolarski który bêdzie chcia³ siê podj±æ wykoñczenia samochodu, szukam blisko 2 miesi±ce, sami nawet widzicie ¿e dajê og³oszenie o poszukiwaniach takiego warsztatu.

....''Pamiêtaj te¿ ,¿e zapachu spalenizny bardzo trudno jest siê pozbyæ...''
Nie by³o to a¿ takie zdarzenie ¿eby po zdemontowaniu wszystkiego, czuæ by³o jakikolwiek zapach spalenizny.

...''mo¿e warto sprawdziæ stan tylnej osi ALKO, czy aby nie stoi na odbojnikach...''
Jak stoi na odbojach to z regu³y nie stoi tak wysoko jak na fotkach

...''jak nie szuka warsztatu do naprawy kampera, to próbuje co¶ sprzedaæ lub kupiæ...''
Jak by siê nie krêci³ to ¼le. Szuka warsztatu, ¼le, jak chce kupiæ nowy elektroblok i to og³asza ¼le, jak kupi³ komplet nowych okien dachowych i stare za grosze sprzedaæ na czê¶ci -¼le, jak kupi³ do fluretki nowy zlew i now± kuchenke w inoxie z ca³ym blatem i starych chce siê pozbyæ - ¼le,

LUDZIE JAK WAM DOGODZIÆ ????

krimar - 2014-12-16, 00:27

Tomland - nie denerwuj siê, to ty jeszcze nie wiesz jakie hece na tym forum odchodz± i jakie fantastyczno-naukowe teoriê siê rodz±, zaraz siê oka¿ê, ¿e w po¿arze patelni zgin±³ jej ówczesny w³a¶ciciel i teraz straszy ka¿dego nastêpnego w³a¶ciciela nawiedzonego kampera.
tolo61 - 2014-12-16, 00:28

Zima Panie zima.....
W cha³upie siê siedzi to i......
:szeroki_usmiech
:spoko :mikolaj

Tomland - 2014-12-16, 00:55

krimar napisa³/a:
Tomland - nie denerwuj siê, to ty jeszcze nie wiesz jakie hece na tym forum odchodz± i jakie fantastyczno-naukowe teoriê siê rodz±, zaraz siê oka¿ê, ¿e w po¿arze patelni zgin±³ jej ówczesny w³a¶ciciel i teraz straszy ka¿dego nastêpnego w³a¶ciciela nawiedzonego kampera.

Spoko luz, damy radê.
Tomland

matro - 2014-12-16, 01:26

:spoko pewien poznany przez nas kamperowiec powiedzia³ nam, ¿e nie wolno siê chwaliæ na CT swymi autami, a jak ju¿ co¶ remontujesz to musisz zrobiæ wszystko w tajemnicy albo w taki sposób aby co najmniej 99% "wspieraj±cych" zrobi³a tak samo... :lol:
...tylko ¿e w demokracji nie ma jednomy¶lno¶ci ...wiêc ju¿ przepad³e¶ :haha: :spoko

Teraz subiektywnie:
...piêkne auto, ale jakbym mia³ 40 tys na kupno to wola³bym kupiæ mo¿e inny lecz ca³y...z drugiej strony po takim remoncie "wiesz co masz" :bajer
...co do szafek... mo¿na samemu zrobiæ meble , natomiast zrobiæ samemu meble tak aby wygl±da³y jak meble kamperowe czyt. orygina³ to ju¿ jest sztuka... w starych modelach jest du¿o kantów wiêc ma³y k³opot... w nowszych , tam jest du¿o uwypukleñ.
Niestety brak fachowców...w miarê przystêpnych cenowo...
Meble najlepiej zleciæ dobrym majstrom od zabudowy domowych kuchni...poradz± sobie jednak :
- termin realizacji - kilka miesiêcy
- cena rzuci na kolana (3-5tys za metr bie¿±cy zabudowy)

...wiem to z autopsji - choæ w domu wszelkie meble i szafy wnêkowe wykonywa³em sam (tak, projekt, zamówienie gotowych formatek, skrêcenie) ...to gdy chcia³em dowiedzieæ siê ile bêdzie kosztowaæ wymiana ¶rodka w starym LT-ku westfalia , poprosi³em o wycenê jednego z najlepszych w mie¶cie fachowca "od kuchni" ... mia³o wygl±daæ tak samo, odcieñ mog³em sobie wybraæ , w zamy¶le prosta robota, same kanty :lol:
cena rzuci³a na kolana - 10 tys.z³. :roll:
...na moje zdumienie us³ysza³em - to proszê sobie samemu zrobiæ ;)

Projekt odpu¶ci³em bo po podliczeniu wszystkich kosztów 8tys auto+przegl±d mechaniki 2 tys+ 10 zabudowa... dok³adaj±c oko³o 5 tys. mia³bym s³ynnego LT sven hedina w super stanie... a mi przecie¿ o to nie chodzi³o :spoko

...jakbym sam zrobi³ to wysz³oby taniej, ale czy bym podo³a³ ?

Proszê na mnie siê nie gniewaæ , ale 40 tys za auto do roboty , gdzie gotowe mo¿na mieæ za 65 tys... to trochê za du¿o . Choæ z drugiej strony to na 25 tys niektórzy musz± rok zapindalaæ :spoko

acha... ¿eby nikt mnie nie zruga³ ¿e nic w ¿yciu nie zrobi³em ... http://www.camperteam.pl/...highlight=cameo
czas naprawy 3 miesi±ce "po godzinach" , a to przecie¿ ma³e gofno :spoko

elspasoo - 2014-12-16, 06:14

Moim zdaniem Tomland wyja¶ni³ kilka kwestii, resztê trzeba oceniæ wed³ug w³asnych mo¿liwo¶ci.
zbyszekwoj - 2014-12-16, 08:34

Z t± w³asn± robot± to tak jak w kawale." Fajny masz garnitur, sam szy³e¶ ?"

Szafka zrobiona za 3 godz . bêdzie tak wygl±da³a. Ogl±da³em wiele blaszaków na zlotach, robionych nawet przez stolarzy i wiêkszo¶æ wygl±da³a makabrycznie. Jak bêdziesz w codziennym u¿ytkowaniu patrzy³ na te niedoróbki to bêdzie codzienny stres ¿eby kupiæ nowy. chyba ¿e komu¶ to nie przeszkadza.
A 20 tysi to siê do³o¿y na same pierdó³ki jak antena sat., kamerki, markizy,mebelki turystyczne i sto innych.

Rav - 2014-12-16, 08:51

Tomland napisa³/a:

...''Bez 20 kpln pewnie nie ma co podchodziæ aby zrobiæ go na tip-top....''
na jakiej podstawie tak twierdzisz ? bo co ? bo auto puste w ¶rodku ? A wiesz ile czasu - maj±c do dyspozycji pilarkê tarczow± która prosto utnie sklejkê d³ 250cm, i oklejarke do krawêdzi - trwa zrobienie szkieletu jednej szafki ? kto¶ o ¶rednich zdolno¶ciach stolarskich zrobi taki szkielet gotowy do przykrêcenia do sufitu w 2-3 godziny.
to za co Ty chcesz p³aciæ 20 tys. z³otych ?

...''Odwa¿ê siê za³o¿yæ, ¿e za te pieni±dze spokojnie kupisz co¶ gotowego....''
Za³o¿ê siê, przyjmij zak³ad ¿e nie zrobisz tego spokojnie

....''Czemu w³a¶ciciel nie zleci³ takiego posk³adania i nie skasowa³ za auto 65 tys. z³ jak w og³oszeniach. Je¶li to miesi±c roboty, a sprzêt jest kompletny to powinien nietrudno znale¼æ z³ot± r±czkê....''
Z prostej przyczyny, BARDZO TRUDNO ZNALE¬Æ nawet nie z³ot± r±czkê ale nawet warsztat stolarski który bêdzie chcia³ siê podj±æ wykoñczenia samochodu, szukam blisko 2 miesi±ce, sami nawet widzicie ¿e dajê og³oszenie o poszukiwaniach takiego warsztatu.

Tomland prawie, ¿e sam sobie zaprzeczy³e¶. Z jednej strony przekonujesz, ¿e to drobna robótka, a z drugiej strony przyznajesz, ¿e samodzielnie nie zrobisz, a chêtnego do ogarniêcia nie mo¿esz znale¼æ. Za¶, co do gotowca to za 60 kpln znajdziesz co¶ spokojnie ko³o 2000 roku. Tu nie chodzi o dokopanie sprzedaj±cemu, ale wskazanie kupuj±cemu, ¿e bêdzie mia³ to sporo roboty i sporo kasy zostawi. Dodatkowo ze sporym ryzykiem, ¿e auto bêdzie stosunkowo dalekie od orygina³u po tych doróbkach.

Gdybym by³ kupuj±cym laikiem, by³bym wdziêczny szanownej braci za takie sugestie, bo choæby nies³uszne da³yby mi do my¶lenia, czyni±c zakup bardziej ¶wiadomym (po¶rednio korzy¶æ tak¿e dla Ciebie, bo mniejsze ryzyko postu "ale wsadzi³em ....")

Tomland - 2014-12-16, 09:23

.....''Tomland prawie, ¿e sam sobie zaprzeczy³e¶. Z jednej strony przekonujesz, ¿e to drobna robótka, a z drugiej strony przyznajesz, ¿e samodzielnie nie zrobisz, a chêtnego do ogarniêcia nie mo¿esz znale¼æ..... ''

Dlatego w og³oszeniu wyra¼nie jest zasugerowane ¿e to auto dla majsterkowicza który w momencie jak wykoñczy samochód sobie we w³asnym zakresie bêdzie mia³ za cztery dychy fajnie wyposa¿one bezwypadkowe auto.

gino - 2014-12-16, 09:37

Tomland...
co by¶ nie napisa³ to...... podoba mi siê fotka w Twoim avatarku...
m/in tam spêdzili¶my tegoroczne wakacje :ok

Wojciechu - 2014-12-16, 09:44

A swoj± drog± dobrze to brzmi - "sprzedam kampera dla majsterkowicza" - to tak jakby, porównaæ kamperowanie do modelarstwa i origami :mrgreen:
gino - 2014-12-16, 09:47

prof-os napisa³/a:
to tak jakby, porównaæ kamperowanie do modelarstwa i origami

dobrze to uj±³e¶, co¶ w tym jest...
bo przy kamperku zawsze jest co robiæ....
a dwie sprawne ³apki,gotowe do ''zmajstrowania'' niczym w modelarstwie czy origami.....u³atwiaj± ¿ycie :spoko

kodi - 2014-12-16, 09:54

Kiedy¶ nawet my¶la³em o czyms takim, ale ceny mnie zniechêca³y.
Co do tej oferty, to fakt, ¿e ducato stare ale za to fajna buda, która my¶lê spokojnie broni siê w 21w.
Z tego co pisze sprzedaj±cy ma sporo gratów to du¿y plus.
Moje w±tpliwo¶ci budzi tylko cena naprawy. Nie pisa³ bym tego gdybym sam nie przerobi³ blaszaka. Tutaj jest pro¶ciej bo i k±ty proste i aran¿acje gotowe.
Osobi¶cie nie odwa¿y³bym siê waln±æ ceny. Te 5tys. to takie bardziej marketingowe.
Z jednej strony wystarczy materac, butla gazowa i przeno¶ny kibel i ¶migamy za 500z³ :)
Jak mamy ambicje to nie zgodzê siê, ¿e w 5tys. siê zmie¶cimy.
Wiem jak to wygl±da - temat rodzi temat i rosn± koszta. Ka¿da ¶rubka, nakrêtka...

I nie mówiê tego aby zniechêciæ. Mówiê to aby ka¿dy kupuj±cy mia³ tego ¶wiadomo¶æ. Roboty jest masê. Jak nie umiesz sam zrobiæ to ceny rosn± i to znacznie. Bo tu nie wystarczy stolarz. Potrzebny jest hydraulik, gazownik i szmbownik i to specjalista bo i instalacje inne, chod¿ dzia³anie podobne.

Jak umiesz dzia³aæ to przygotuj siê na koszta o jakich nigdy nie my¶la³e¶. Mo¿e nie s± to zawrotne kwoty ale s± i jak siê zsumuje to trochê tego wyjdzie.
Do tego parê miesiêcy czasu - no chyba ¿e bêdziesz oraæ z kumplem albo po 20h/dobê to wtedy starczy kwarta³.

Dla mnie ta oferta jest ciekawa, wrêcz intryguj±ca i chêtnie bym siê z ni± zmierzy³, ale podskurnie czujê, ¿e troszkê za droga. To moje osobiste zdanie.
Poza tym nie mam kasy, ale gdybym mia³ taka ofertê przed Iveco to molestowa³ bym sprzedaj±cego by zjecha³ z ceny. :)

Pozdr

zbyszekwoj - 2014-12-16, 10:44

Tomland napisa³/a:
bêdzie mia³ za cztery dychy fajnie

Za 6 dych ¶mierdz±ce autko. :diabelski_usmiech

tom-cio - 2014-12-17, 19:11

Popieram Kodiego.Ja osobi¶cie za zrobienie szafek z p³yty wiórowej meblowej 18mm z frontami z tejze p³yty 10mm zrobi³bym zabudowe za 5tysi,nawet dla kogo¶ obcego.Ale tylko zabudowe szafek,bez pod³±czania czegokolwiek.Liczenie proste,materia³ 1000 ,do tego kumpel produkuj±cy kuchnie na wymiar potnie mi to wszystko z kolejny 1000,ch³opaki we 3 posk³adaj± w trzy dni.Fachowo ,nie na ¿adne wkrêty ,tylko konfirmaty,maskownice,zamki meblowe,aczkolwiek k±towniczki plastikowe w szafkach by siê znalaz³y,sk³adane na zawiasach zwyk³ych meblowych(na trzy dniówki ludzi oko³o 1800).Ale jak do tego dosz³o by pod³±czenie wszyskich szpejów,szafki ze sklejki kamperowej,tego juz kumpel ciecia siê nie podejmie,wszystkie specjalne naro¿niki do tych sklejek,zawiasy szafkowe do kampera zamki pusch lock,kable o¶wietleniowe,woda ,hydraulika,to za 2 dychy siê nie podejme,bo wtopie.A mam ludzi,co mi meble z zamkniêtymi oczami mog± sk³adaæ,sam zreswzt± w ¿yciu te¿ kilka kuchni i kilkadziesi±t szaf w zabudowie pope³ni³em.i tyle,Auto piêkne ,ale tylko dla kogo¶ co zrobi je sam,robi w zawodzie,ma wszystkie prowadnice,klameczki ,uchwyciki,zawiaski,podpórki ,wkrêty itp,le¿eæ pokitrane po garazu,umie sam ogarn±æ wzszysko.Ja swojego sam zbudowa³em i zrobi³em to SAM,bo okaza³o siê ,¿e jakbym se swoich ludzi do tego zaangazowa³,to musia³bym oderwaæ ich od roboty,czyli nie do¶æ ,¿e by nie zarabiali na mnie,to jescze musia³bym im zap³aciæ.Gdybym mia³ kupiæ to auto dla siebie,to kwota jeszcze w miare ok.Ale jakby za cokolwiek przysz³o p³aciæ i robiæ to na sklejce na sprzeda¿ to o 10 tysi za du¿a,ale to tylko moje zdanie.Czyli tak jak w og³oszeniu,kamper dla majsterkowicza,czyli byæ mo¿e 1 procenta ludzi na tym forum,no tylko ¿e my se ju¿ kampery pobudowali.....
tom-cio - 2014-12-17, 19:23

Edit

Ogl±dn±³em z ottomoto i tam fronty i szafki s± ,tylko do posk³adania,wiêc dla majsterkowicza to jest jak najbardziej,nawet jak trzeba czê¶æ odtworztyc to zamki,zawiaski plasticzki i prowadnice bêd± ,a to trochê zmienia

Socale - 2014-12-17, 21:28

Tomland napisa³/a:
...
wykoñczy samochód sobie we w³asnym zakresie
...

Tomek, a napisz parê s³ów nt sufitu/dachu.
Czy tam nie ma ¿adnego stela¿a i p³yty styropianowe klei³e¶ do blachy bez ¿adnej konstrukcji/kratownicy czy ¼le patrzê?
Chodzi mi o to ¿e ja ponad setkê wa¿ê i lubiê ³aziæ po dachach;)
Zreszt±, zapodaj mo¿e fotkê od do³u jak to wygl±da?

Tomland - 2014-12-17, 23:06

tom-cio napisa³/a:
Edit

Ogl±dn±³em z ottomoto i tam fronty i szafki s± ,tylko do posk³adania,wiêc dla majsterkowicza to jest jak najbardziej,nawet jak trzeba czê¶æ odtworztyc to zamki,zawiaski plasticzki i prowadnice bêd± ,a to trochê zmienia

Ca³y komplet nowych zawiasów z amortyzatorkami do drzwiczek podnoszonych do góry oraz komplet nowych zawiasów do drzwi szafy oraz ³azienki - wszystko z Frankany- dla malkontentów - niestety TE¯ JEST

Tomland - 2014-12-17, 23:28

Socale napisa³/a:

Tomek, a napisz parê s³ów nt sufitu/dachu.
Czy tam nie ma ¿adnego stela¿a i p³yty styropianowe klei³e¶ do blachy bez ¿adnej konstrukcji/kratownicy czy ¼le patrzê?
Chodzi mi o to ¿e ja ponad setkê wa¿ê i lubiê ³aziæ po dachach;)
Zreszt±, zapodaj mo¿e fotkê od do³u jak to wygl±da?

I ja niestety ponad setkê :-)
Co do dachu to jest on z laminatu. Wszystko stare zdjête. Musi byæ solidny poniewa¿ z ty³u auta jest drabinka do wej¶cia na dach.
Po d³ugo¶ci zabudowy w rogach na górze po prawej i lewej stronie, wstawi³em listwê drewniana 30x20.
W poprzek sufitu co kilkadziesi±t centymetrów wstawi³em dla wzmocnienia konstrukcji dachu profile zamkniête stalowe 30x20
Do dachu przyklei³em styropian ekstrudowany, pomiêdzy profile stalowe. Ca³o¶æ mo¿e jeszcze w tym roku (przynajmniej chcia³bym) przykleje lekka sklejke 3mm meblow±

Johny_Walker - 2014-12-18, 00:45

Tomland napisa³/a:
W poprzek sufitu co kilkadziesi±t centymetrów wstawi³em dla wzmocnienia konstrukcji dachu profile zamkniête stalowe 30x20

Mostek termiczny. Bêdzie siê skraplaæ woda od wewn±trz.

kaimar - 2014-12-18, 08:41

Johny_Walker napisa³/a:
Tomland napisa³/a:

Mostek termiczny. Bêdzie siê skraplaæ woda od wewn±trz.

Rozwi±znie technicze znane ze starszych modeli HYMER.

Socale - 2014-12-18, 10:10

Powiem szczerze , ze nie bardzo podoba mi sie ten pomys³, ³±czenia poprzeczek stalowych z drewnianymi pod³u¿nicami.
Ani to zespawaæ, ani to skleiæ. Tylko wkrêty mog± to mocowaæ a samym wkrêtom trudno jest ufaæ, chyba ¿e jaki¶ inny dobry i pewny sposób o którym w ¿yciu nie s³ysza³em.

Tomek, a gdyby¶ wstrzyma³ siê z dalszym klejeniem sufitu, to czy jest jeszcze mo¿liwo¶æ zdemontowaæ stal i wstawiæ drewno?

chemik - 2014-12-18, 19:54

je¿eli na co¶ siê przyda:
- p³yta meblowa 18mm - waga 13,5 kg/m2 , p³yta 10mm - ok. 7,5kg/m2.
Trochê nadgania wagê. W zabudowach stosowana jest specjalna, lekka sklejka - w og³oszeniu pisze, ¿e takowa jest - ale ile i czy starczy. Do kupna taka sklejka w cenie ok. 200 z³/m2 ( jakie og³oszenie widzia³em) - mo¿e gdzie¶ da³oby siê kupiæ taniej.
Co do ¶cianek dzia³owych - mo¿na stosowaæ p³ytê warstwow± - PCV/pianka poliuretan/PCV - tak± , jaka siê do wype³nienia p³aszczyzn w drzwiach tzw. plastikowych - do kupna bez problemu. Jedyna wada - nie da siê okleiæ, ale mo¿na brzegi wkleiæ w profile aluminiowe - wygl±da bajerancko.( ale trochê kosztuje..) Pracowa³em wiele lat przy meblach i plastikach - wiem co mówiê.
Budowa w³asnego kampera z w³asnym rozk³adem wnêtrza - to du¿e wyzwanie , ale te¿ du¿a przyjemno¶æ. Faktycznie, koszt mo¿e siêgn±æ ok. 15 -20 kz³. ale wszystko zale¿y od zdolno¶ci manualnych i samozaparcia w³a¶ciciela. I nie przesadzajmy z trudno¶ci± instalacji - po kilku pomy³kach wszystko zaczyna byæ proste :lol:
W ka¿dym razie ¿yczê powodzenia !

Tomland - 2014-12-18, 23:02

Socale napisa³/a:
Powiem szczerze , ze nie bardzo podoba mi sie ten pomys³, ³±czenia poprzeczek stalowych z drewnianymi pod³u¿nicami.
Ani to zespawaæ, ani to skleiæ. Tylko wkrêty mog± to mocowaæ a samym wkrêtom trudno jest ufaæ, chyba ¿e jaki¶ inny dobry i pewny sposób o którym w ¿yciu nie s³ysza³em.
Tomek, a gdyby¶ wstrzyma³ siê z dalszym klejeniem sufitu, to czy jest jeszcze mo¿liwo¶æ zdemontowaæ stal i wstawiæ drewno?

Kleje takim klejem który sklei nawet diab³a a co dopiero styrodur do sklejki i jeszcze do stali.
Pan Piku¶. Klei³em tym klejem alu drewno i styrodur na gigantycznych p³aszczyznach i by³o git, choæ oczywi¶cie zaraz odezw± siê g³osy ¿e tak nie mo¿na bo co¶ tam i co¶ tam....

Tomland - 2014-12-18, 23:17

chemik napisa³/a:

Co do ¶cianek dzia³owych - mo¿na stosowaæ p³ytê warstwow± - PCV/pianka poliuretan/PCV - tak± , jaka siê do wype³nienia p³aszczyzn w drzwiach tzw. plastikowych - do kupna bez problemu. Jedyna wada - nie da siê okleiæ, ale mo¿na brzegi wkleiæ w profile aluminiowe - wygl±da bajerancko.( ale trochê kosztuje..) Pracowa³em wiele lat przy meblach i plastikach - wiem co mówiê.

Tylko po co takie kombinowanie, stawiasz jako ¶cianê dzia³ow± p³ytê meblow± tak± jak mam (http://allegro.pl/sklejka-plyta-meblowa-15mm-220zl-m2-lekka-i4818797072.html) oklejasz widoczny front w kolor albo robisz front dla ³adnego wygl±du, w srebrze i po temacie. P³yta taka ma g³êboko¶æ 122cm a najg³êbsza ¶ciana (dziel±ca ³azienkê od czê¶ci sypialnej) praktycznie w ka¿dym kamperze ma od 100 do 110 cm, wiêc zawsze wystarczy jedna p³yta.

Tomland - 2014-12-19, 00:01

zbyszekwoj napisa³/a:
Z t± w³asn± robot± to tak jak w kawale." Fajny masz garnitur, sam szy³e¶ ?"
Szafka zrobiona za 3 godz . bêdzie tak wygl±da³a. Ogl±da³em wiele blaszaków na zlotach, robionych nawet przez stolarzy i wiêkszo¶æ wygl±da³a makabrycznie. Jak bêdziesz w codziennym u¿ytkowaniu patrzy³ na te niedoróbki to bêdzie codzienny stres ¿eby kupiæ nowy. chyba ¿e komu¶ to nie przeszkadza.
A 20 tysi to siê do³o¿y na same pierdó³ki jak antena sat., kamerki, markizy,mebelki turystyczne i sto innych.

Mi³y Kolego, jak siê kupuje lekko starszego kampera ( a po modelu to widzê ¿e Ty jakiego¶ strasznego demona m³odo¶ci tez nie masz) to ani satelity, ani kamery cofania i tych setek rzeczy o których wspominasz niestety w ¿adnym nie ma. Id±c Twoim torem rozumowania to i piêciu dyszek braknie no bo jak zapragniesz i klimciê w czê¶ci sypialnej i agregat pr±dotwórczy np Dometica chowany w pod³ogê, okno dachowe Heki 4 otwierane na pilota, SOG-a do zapachów w kieszeni kasety WC itd i itd
Tak jeszcze z lekkim sarkazmem napomknê, ¿e nie wiem czy wiesz ale niestety w nowych kamperach mebelków turystycznych w pakiecie tez forfri nie daj±......

DarKu - 2014-12-19, 14:58

Juz kiedys widzialem tego kamperka ponizej 40k wtedy pisales ze z biegiem czasu kamper bedzie drozal bo bedziesz go wykanczal, czekam jak bedzie skonczony :szeroki_usmiech

A tak powaznie to najlepiej pojechac do kolegi, zobaczyc jak na zywo wyglada kamper, co jest do niego co trzeba dokupic itp, bo jesli za 40k jest tylko same auto z tym co w srodku widac to za te pieniadze kupie podwozie i firma wykona zabudowe.
Jak sprzedam swojego to sie zastanowie, a poki co kolego napisz skad pochodzi kamperek i ile wlascicieli i co gotowales ze sie spalil, rosol czy jajecznice?? :spoko

samotny wilk - 2014-12-19, 20:27

Tomland,
Tomland napisa³/a:
i agregat pr±dotwórczy

A po kiego grzyba komu potrzebny jest agregat pr±dotwórczy ? Raz tylko widzia³em, jak cz³owiek chcia³ takie co¶ uruchomiæ na kempingu. Po interwencji s±siadów jeszcze szybciej wy³±cza³, ni¿ go uruchamia³. Niepojête. :roll:

ZEUS - 2014-12-19, 21:19

samotny wilk napisa³/a:
Raz tylko widzia³em, jak cz³owiek chcia³ takie co¶ uruchomiæ na kempingu.

na kempingu to rzeczywi¶cie bez sensu, chyba, ze chcia³ zaszpanowaæ... :wyszczerzony:

Socale - 2014-12-19, 22:20

ZEUS napisa³/a:
samotny wilk napisa³/a:
Raz tylko widzia³em, jak cz³owiek chcia³ takie co¶ uruchomiæ na kempingu.

na kempingu to rzeczywi¶cie bez sensu, chyba, ze chcia³ zaszpanowaæ... :wyszczerzony:

Raczej mia³ znikome do¶wiadczenie w karawaningu i gdzie¶ siê dowiedzia³ ¿e agregat warto mieæ...
Uruchamiaæ agregat na kempingu z przy³±czem pr±dowym to kompromitacja/buraczenie (bardziej).

ZEUS - 2014-12-20, 00:17

pisz±c, ¿e to bez sensu - to samo co Ty mia³em na my¶li tyle, ¿e chcia³em to wyraziæ subtelniej... :mrgreen:
krimar - 2014-12-20, 11:58

a kto¶ na forum pisa³, ¿e tak sobie zrobi³ agregat, ¿e w³±cza mu siê sam jak klima potrzebuje pr±du i s±siedzi na kempingu tego nie s³ysz±.
a po co agregat na kempingu - przy³±cza na niektórych kempingach we W³oszech s± za s³abe aby chodzi³a klima.

zbyszekwoj - 2014-12-20, 13:01

krimar napisa³/a:
we W³oszech s± za s³abe

I do tego jeszcze wtyczka nie pasuje :chacha2

chemik - 2014-12-20, 14:16

do Tomland - u
Napisa³em on p³ytach warstwowych z chêci podzielenia siê do¶wiadczeniem odno¶nie budowy/zabudowy wnêtrz. Jak ci to nie odpowiada, to nie krytykuj i nie pisz na forum. Pisz±cy na forum to ludzie chc±cy pomóc i podzieliæ siê swoim do¶wiadczeniem. Ja sk³adam ho³d wszystkim pisz±cym, bo naprawdê z waszych postów mam mnóstwo informacji - dziêki! :kwiatki: ceniê te pomoc! w³a¶nie planujê wyjazd do GRECJI I TE¯ SIÊGAM DO WASZYCH WSPOMNIEÑ - BEZCENNE!'

Ale je¿eli co¶ komu¶ nie pasuje - to nie krytykuje od razu!
Mam nauczkê - czytaj , ale nie wypowiadaj siê!
Wydawa³o mi siê ( ju¿ mi przesz³o) ¿e kto¶ potrzebuje pomocy - ale okaza³o siê ¿e potrzebuje oklasków i nic poza tym -!
Nikomu nie narzucam w³asnego zdania ani w³asnych rozwi±zañ -!
:spoko

krimar - 2014-12-20, 18:53

chemik napisa³/a:
Wydawa³o mi siê ( ju¿ mi przesz³o) ¿e kto¶ potrzebuje pomocy - ale okaza³o siê ¿e potrzebuje oklasków i nic poza tym -!

a ja odnios³em wra¿enie, ¿e kto¶ na forum potrzebuje sprzedaæ swój nie dokoñczony projekt i nic poza tym.

Socale - 2014-12-21, 18:46

Nie nie Panowie...
To ja jestem zainteresowany tym egzemplarzem i to ja temat za³o¿y³em.
Nikt tu nikogo nie lansuje, raczej oczekuje oceny, jak ta zabawa w realu bêdzie wygl±da³a.
Ja jeszcze nie zrezygnowa³em , ani nawet nie rozmawia³em o cenie.
Najpierw chcia³em poznaæ istotne szczegó³y.

Bronek - 2014-12-21, 21:11

krimar napisa³/a:
a kto¶ na forum pisa³, ¿e tak sobie zrobi³ agregat, ¿e w³±cza mu siê sam jak klima potrzebuje pr±du i s±siedzi na kempingu tego nie s³ysz±.
a po co agregat na kempingu - przy³±cza na niektórych kempingach we W³oszech s± za s³abe aby chodzi³a klima.
o

Joko tak ma i Hondê 20 tak zrobi³, zabudowa³, odpala zdalnie.
Bez przeróbek agregatu, tylko dodatkowy osprzêt.
Warto kupiæ agregat, nawet do kampera...
Bo mój niby kamperowy ( ma³a Honda 10 ui) przyda³ siê wczoraj, Zasuwa³em do kamperka jak po wichurze, z braku 230v pañstwowego pr±d, piec CO ze zrozumia³ych wzglêdów odmówi³ nam ciep³ej wody na k±piel.

Zakup do kampera agregatu ma sens, tak jak mora³ z poni¿szych s³ów:

"Myjcie siê dziewczyny, bo nie znacie dnia ni godziny"

Tomland - 2014-12-22, 13:25

krimar napisa³/a:

a ja odnios³em wra¿enie, ¿e kto¶ na forum potrzebuje sprzedaæ swój nie dokoñczony projekt i nic poza tym.

Ja odnoszê wra¿enie, ¿e czytamy bardzo nieuwa¿nie. Polecam cofn±æ siê do pierwszej strony.

samotny wilk - 2014-12-22, 16:09

Bronek,
Bronek napisa³/a:
Zakup do kampera agregatu ma sens, tak jak mora³ z poni¿szych s³ów:

"Myjcie siê dziewczyny, bo nie znacie dnia ni godziny"

To ja ju¿ wolê na pok³adzie, nawet 2 dziewczyny, ni¿ 1 najcichszy agregat. :elegant

tolo61 - 2014-12-22, 16:38

Hejka
Socale... my¶lê ¿e NIKT kto nie wzi±³ siê sam za przeróbkê lub odbudowê nie mo¿e Ci nic sensownego napisaæ S± to tylko gdybania w d³ugie zimowe wieczory.
Tutaj jest trochê pracy...mo¿e wiêcej ni¿ trochê ale wszystko jest do zrobienia .
Wyposa¿enie praktycznie jest ca³e , inne rzeczy te¿ .
Nie ka¿dy czuje siê na si³ach widz±c po jakim¶ czasie ogrom pracy , czas i etc który trzeba w³o¿yæ by co¶ zrobiæ
Kosztem rodziny ¿ycia towarzyskiego itp itd.
Nie ka¿dy jest gotowy psychicznie na takie wyzwania
S± jednak tacy których to nie przera¿a
Kodi napisa³ wyra¼nie ""gdybym mia³ taka ofertê przed Iveco to molestowa³ bym sprzedaj±cego by zjecha³ z ceny""
Ja te¿ przymierza³em siê do tego autka .
Niestety cena dla mnie by³a za wysoka ,TYLKO CENA... / kupi³em ju¿ blaszaka do przeróbki , tak ze teraz ja bêdê walczy³ /
Jednak je¿eli cenê dogadasz, to my¶lê ¿e mo¿esz mieæ fajne auto za normalne pieni±dze .
Tu na tym forum, ka¿dy by chcia³ mieæ nówkê, nie ¶migan± w cenie starego zutylizowanego z³oma ....
Niestety tak siê nie da...
Remont remontowi nie równy . Umiejêtno¶ci i zasoby portfela te¿ .
A ile pracy w³o¿ysz i jak to bêdzie wykonane zale¿y tylko od Ciebie .
Jedno jest pewne . Po skoñczonej robocie satysfakcja murowana / lub nie :mrgreen: /
Ale za to ile do¶wiadczenia .
Kolejne wyzwanie bêdzie prostsze ...
Jedz zobacz dogadaj siê ....
Lub jak nie czujesz siê na si³ach to odpu¶æ ...
Ja kierujê siê inn± zasad± ...
Je¿eli jeden cz³owiek, z drugim cz³owiekiem ,potrafi zrobiæ trzeciego cz³owieka to........
Reszta to piku¶...
Pan PIKU¦
Pozdrawiam

matro - 2014-12-22, 19:52

Socale napisa³/a:
Nie nie Panowie...
To ja jestem zainteresowany tym egzemplarzem i to ja temat za³o¿y³em.
Nikt tu nikogo nie lansuje, raczej oczekuje oceny, jak ta zabawa w realu bêdzie wygl±da³a.
Ja jeszcze nie zrezygnowa³em , ani nawet nie rozmawia³em o cenie.
Najpierw chcia³em poznaæ istotne szczegó³y.

To chyba bêd± konkrety :lol:
za 30 tysiêcy bra³bym i siê nie zastanawia³...
...nawet jak co¶ pójdzie nie tak to zostanie u¶miech, ¿e tanio kupi³e¶... bufor na dodatki te¿ niez³y :spoko

;)

silny - 2014-12-22, 20:05

A czas ? Socale , masz czas? Bo ka¿dy piepszy tylko o kasie , kasa , kasa .... A czas? Bo jak tego nie masz to i tak pupa :box2
krimar - 2014-12-22, 20:37

Tomland napisa³/a:
krimar napisa³/a:

Ja odnoszê wra¿enie, ¿e czytamy bardzo nieuwa¿nie. Polecam cofn±æ siê do pierwszej strony.

czytamy bardzo uwa¿nie i to nie tylko ten w±tek, ale równie¿ ten http://www.camperteam.pl/...p=467652#467652
czy¿by ten kto go za³o¿y³ nie potrzebuje sprzedaæ swojego niedokoñczonego projektu, a tylko siê z nami droczy?

Socale - 2014-12-22, 21:27

majsterek napisa³/a:
A czas ? Socale , masz czas?
...

Mam, sporo - nie ma z tym problemu.

zbyszekwoj - 2014-12-22, 21:51

Socale napisa³/a:
nie ma z tym problemu.

Ja my¶le, ¿e na tyle masz doswiadczenia, ¿e rady nie potrzebujesz. Jak jeste¶ manualny ,to chodzi tylko o kasê ¿eby w razie niepowodzenia (niezadowolenia) , nie straciæ.

Socale - 2014-12-22, 22:09

Bardziej obawiam siê poprawno¶ci dotychczasowych prac, kompletno¶ci wnêtrza a tak¿e chcia³bym poznaæ historiê i rozleg³o¶æ tego co go spotka³o.
Jeszcze interesuje mnie jakie ¶lady pozostan± trwale na sta³e.
Mo¿e by³a o tym mowa ale ja gapa i nie doczyta³em.
Potem pogadam o cenie je¶li siê zdecydujê/odwa¿ê.

matro - 2014-12-23, 01:41

czyli marnowanie cennego czasu na ewentualn± naprawê kampera :lol:

:haha:

MILU¦ - 2014-12-23, 08:44

Socale............. jak widaæ forum nie kupi³oby tego kamperka ale kupujesz TY !!!!
Od¿a³owa³bym tych parê stów na paliwo i osobi¶cie ; organoleptycznie sprawdzi³bym czy nie porywasz sie w wid³ami na s³oñce :bigok zawsze mia³by¶ punkt wyj¶cia do negocjacji lub............. :-P Swego czasu szukaj±c nastepcy mojego bia³ego u-boota ogl±da³em dwa kampery tej marki .........roczniki 2003 - 2005 ceny ich by³y 80.000z³ i 94.000 z³ .
Bardzo mi sie podoba³y ale powali³a mnie ich cena :-/ Ja swojego znalaz³em 600 kilometrów od domu . I mimo ,¿e po dzwonie zaryzykowa³em i pojecha³em ogl±dn±æ :chytry Kupuj±cy niczego nie ukrywa³ przed nami ; tak jak Tomland przed Tob± . Pamiêtaj ..........nic nie zastapi bezpo¶redniego kontaktu ze sprzedaj±cych oraz jego......kamperkiem :mrgreen:

Socale - 2014-12-23, 14:01

No w³a¶nie Milu¶.
Najpierw weryfikujê czy warto jechaæ zobaczyæ i oceniæ. Jest to pierwszy etap: ocena forum i ju¿ jest wiele przeciw.
Czy przejdê do drugiego etapu (organoleptyka), czas poka¿e a informacja zadecyduje.

zbyszekwoj - 2014-12-23, 17:08

Nasz kolega forumowy jest na etapie kupna. Jak wyjdzie og³oszenie o ciekawym kamperze to w ci±gu jednego dnia jest nieaktualne.Wczoraj uciek³ mu nastêpny eura mobil bo za d³ugo spa³. Tak siê kupuje . Jak og³oszenie wisi miesi±cami to na pewno nie okazja.
AkW47 - 2017-01-06, 16:13

Witam
Temat bardzo stary, ale my¶lê, ¿e warto dodaæ ma³e zakoñczenie.
Tak wygl±da³ camper po zrobieniu.

PS
Poniewa¿ nie przywita³em siê w odpowiednim w±tku, czyniê to tutaj
Witam Wszystkich i pozdrawiam

tolo61 - 2017-01-06, 16:29

Witaj ...super wysz³o
Pe³en szacun
Tak jak pisa³em wcze¶niej...wszystko mo¿na jak siê chce i siê na to ma....
Pozdrawiam

Socale - 2017-01-07, 14:36

AkW47 napisa³/a:
Witam
Temat bardzo stary, ale my¶lê, ¿e warto dodaæ ma³e zakoñczenie.
Tak wygl±da³ camper po zrobieniu.

...

WYGL¡DA£???? A co mu siê sta³o?
Tyle pracy, zapewne Twojej, je¶li sam robi³e¶ to gratulujê smaku.

AkW47 - 2017-01-08, 16:41

Nic mu siê nie sta³o.
W ¶wiat pojecha³.

Socale - 2017-01-08, 23:26

AkW47 napisa³/a:
Nic mu siê nie sta³o.
W ¶wiat pojecha³.

No nie daj siê ci±gaæ... Napisz jakie¶ streszczenie historii bo wizu mi zaimponowa³o a Ty tak skromnie.

AkW47 - 2017-01-09, 00:22

Historia krótka.
Kolega kupi³, ja mam jakie¶ tam zaplecze techniczne i siê zaczê³o.
Dla siebie chcia³ auto, wiêc trwa³o to d³ugo.
Trochê wiêcej zdjêæ z remontu tutaj.

andi at - 2017-01-09, 06:24

³adny a jaka waga?
mrsulki - 2017-01-09, 08:00

andi at napisa³/a:
³adny a jaka waga?

S±dz±c po zstosowanych materia³ach 3,5 t na pusto :-/

Socale - 2017-01-09, 10:55

AkW47 napisa³/a:
...
Trochê wiêcej zdjêæ z remontu tutaj.

<piwo> za jako¶æ.

AkW47 - 2017-01-09, 19:37

andi at napisa³/a:
³adny a jaka waga?

suchy 2900 kg.

mrsulki napisa³/a:
S±dz±c po zstosowanych materia³ach 3,5 t na pusto :-/

Gratulujê spostrzegawczo¶ci. :)

forhend - 2017-01-09, 20:12

Naprawde szacun,fajne wnêtrze.Co niektórym mina zrzed³a.... :wyszczerzony:
Michalcc - 2017-01-09, 22:24

Ale lala...!!!

Powinni¶cie konstruowaæ nowe...! :)

SZEJK - 2017-01-10, 23:32

Witam !!!!
Piêknie wykona³e¶ zabudowê i to w 1 rok podziwiam :spoko :spoko :brawo

piwo polecia³o :pifko

Rowerek - 2017-01-11, 18:41

Szejku twój te¿ nie bêdzie byle jaki :spoko :spoko
WODNIK - 2017-01-11, 19:19

leon napisa³/a:
Szejku twój te¿ nie bêdzie byle jaki :spoko :spoko

Bêdzie lepszy ni¿ z fabryki i do tego w wersji orginalnej.
Pozdrawiam :spoko

Fordek - 2017-01-11, 19:20

Nie powinien siê rozsychaæ - pierwszego dnia po ukoñczeniu remontu wypili¶my przy nowym stoliku kilka buteleczek :brawo:
ivul - 2017-04-18, 10:05

Piêkny, materia³y lepsze ni¿ z fabryki.
Macie rozmach :brawo: