Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

World Travel Show - Nadarzyn - World Travel Show- Nadarzyn 2017 - INFORMACJE.

Tadeusz - 2017-09-13, 17:46

Jestem w kontakcie z organizatorami zlotu przy Miedzynarodowych Targach Turystycznych i będę podawał szczegółowe informacje niezbędne naszym Kolegom z CT zainteresowanym udziałem w tej imprezie.
Można oczywiscie dowiedzieć się wszystkiego ze stron MTT, ale będą zapewne pytania szczegółowe i właśnie na takie będę starał się uzyskać odpowiedź i przekazać ją Wam.

19-22.10.2017

Zapraszamy na Europejski Zlot Caravaningowy, organizowany przez Ptak Warsaw Expo.

W planach dla uczestników przewidziane konkursy, biesiada i zwiedzanie Warszawy.

WPISOWE NA ZLOT 50,-/os. – CENA ZAWIERA:
RALLY ENTRY FEE THE 50,-/PERSON – PRICE INCLUDES:

*dostęp do energii elektrycznej / access to a source of power
*dostęp do sanitariatów, pryszniców / access to toilets and showers
*serwisu pojazdów caravaningowych / caravan maintenance service
*dostęp do internetu / access to the Internet
*materiały informacyjne / information handouts
*program zlotu i wycieczek / rally and tour agenda
*nalepa na auto / car sticker
*identyfikator uczestnika / exhibitor badge
*ciepły posiłek, poczęstunek, catering / warm meal, catering
*kiełbaski na grilla / barbecue sausages
*możliwość korzystania z rowerów / bicycle rent
*nagrody i atrakcje dla dzieci / prizes and entertainment for children
*Liczba miejsca na wycieczki ograniczona, ważna jest kolejność zgłoszeń. / These tours are available on a first-come, first-served basis and tour availability is very limited.
*Organizator pokrywa koszty przejazdu, pilota/przewodnika, biletów wstępu. / The Organiser covers the costs of transport, admission tickets, and tour guide/s.
Rezerwacja mailowo lub telefonicznie. / Booking by e-mail or phone.

Tadeusz - 2017-09-13, 19:04

Oto link do formularza rejestracyjnego na zlot kamperów:

http://www.campercaravans...-zlot-camperow/

Namawiam do najwygodniejszej formy - zgłoszenia online.

Tadeusz - 2017-09-14, 17:26

Proszę Kolegów o nie zaśmiecanie tego wątku. Ma on słuzyć tylko informacjom organizatorów oraz wyjasnianiu niejasności.
To dlatego wydzieliłem ten wątek aby info stało się czytelne.

:spoko :spoko :spoko

Tadeusz - 2017-09-20, 20:21

W tym roku uczestnicy zlotu stać będą na nowym placu wyłożonym kostką.
Wjazd na teren zlotu nie będzie odbywał się zapasową bramą przez las i błoto lecz bramą nr.1

Koledzy zapisani już na zlot prosili mnie o zainicjowanie listy uczestników. Chcieliby wiedzieć z kim będziemy mogli się spotkać.

Proszę zatem wpisywać się na listęTU

Tadeusz - 2017-09-28, 22:13

W porozumieniu z naszym Kolegą Filipem, solistą Zespołu Pieśni i Tańca "Mazowsze" informuję o możliwości uatrakcyjnienia zlotu wycieczką do siedziby "Mazowsza" na koncert w dniu 21.X.

Bilety są w cenie 130 zł od osoby a dla grup powyżej 20 osób po 110 zł.

Zarezerwować bilety możemy pod warunkiem zgłoszenia się odpowiedniej liczby chętnych. Liczy się czas na podjęcie odpowiednich kroków.

Proponuję poniżej wpisywać się na listę na tej stronie:

http://www.camperteam.pl/...=newtopic&f=324

Filip - 2017-09-28, 22:29

Pozwole sobie wkleić link dotyczący wspomnianego koncertu
http://mazowsze.waw.pl/sub,pl,kup-bilet,3438.html
Tradycyjnie zapewniam zwiedzanie Matecznika Mazowsze, prawdziwego nowoczesnego teatru oraz krótką opowieść pt "Mazowsze od kulis"
8-)

KACPERKI 2 - 2017-09-28, 22:48

Tadeusz napisał/a:
Proponuję poniżej wpisywać się na listę:

1........

Niezręcznie zwracać uwagę "szefowi" ale czy taka lista tutaj nie zaśmieci fajnie założonego dla pigułki informacyjnej tematu?

Może osobny temat tak jak lista uczestników?

(Jeśli Tadeuszu uznasz mój post za zasadny to może by go tak od razu usunąć wraz z założeniem osobnego tematu do zapisów? ) :spoko

Tadeusz - 2017-10-01, 21:47

Agat napisał/a:
Niezręcznie zwracać uwagę "szefowi" ale czy taka lista tutaj nie zaśmieci fajnie założonego dla pigułki informacyjnej tematu?

Może osobny temat tak jak lista uczestników?

(Jeśli Tadeuszu uznasz mój post za zasadny to może by go tak od razu usunąć wraz z założeniem osobnego tematu do zapisów? )

Masz oczywistą rację. Przeniosłem listę do innego wątku.

rozalinka50 - 2017-10-10, 12:46

rozalinka50-2 osoby
:spoko

bwie - 2017-10-10, 13:17

Cześć Tadeusz,
Mieszkam w okolicy i mam zamiar przyjechać autem osobowym na jeden dzień na targi, spotkać znajomych i ew. poznać nieznajomych :) i w związku z tym mam pytanie - czy masz wiedzę, czy tak jak w ubiegłym roku oprócz normalnych wejściówek (płatnych) będą bezpłatne zaproszenia?

Pozdr. W.

kaimar - 2017-10-10, 15:09

bwie napisał/a:
czy tak jak w ubiegłym roku oprócz normalnych wejściówek (płatnych) będą bezpłatne zaproszenia?

U nas , czyli MTM Campery będą bezpłatne wejściówki. Akcja będzie to zorganizowane tak jak w zeszłym roku - będzie przesyłany do zainteresowanych email z plikiem wejściówki. Dajcie proszę mi tylko parę dni na przygotowanie.

bwie - 2017-10-10, 15:19

kaimar napisał/a:
Dajcie proszę mi tylko parę dni na przygotowanie.

Ok, dzięki za info :spoko

kaimar - 2017-10-10, 17:56

Proszę o chwilę cierpliwości. Jak będę gotowy do rozsyłania to poinformuję że to już i co zrobić aby otrzymać wejściówki.
Gewehr - 2017-10-10, 20:05

kaimar napisał/a:
Proszę o chwilę cierpliwości. Jak będę gotowy do rozsyłania to poinformuję że to już i co zrobić aby otrzymać wejściówki.

Jak by już były te zaproszenia, to jestem zainteresowany. Niestety mamy wesele i tylko w piątek mozemy przyjechać: ( Stąd nie zapisujemy się na zlot.

Comsio - 2017-10-10, 20:30

Gewehr napisał/a:
kaimar napisał/a:

Jak by już były te zaproszenia, to jestem zainteresowany. Niestety mamy wesele i tylko w piątek mozemy przyjechać: ( Stąd nie zapisujemy się na zlot.

I my tak mamy,tyle że my przyjedziemy w piątek, przywitać się z wiarą,w sobotę ok południa wypad :szeroki_usmiech

Tadeusz - 2017-10-10, 20:49

Oto dane o trzech wycieczkach do Warszawy.

Wszystkie wycieczki odbędą się 21.X. , zatem w sobotę.

Ich koszt jest oczywiście bardzo różny jako, że spektakl w Teatrze Buffo jest po prostu niezbyt tani.

kaimar - 2017-10-11, 00:19

Wejściówki - zaproszenia już dostępne.
Jak je otrzymać? Tak jak rok temu.
1. Wejść na naszą stronę na facebook-u https://www.facebook.com/...42225679232301/
2. Polubić naszą stronę - podkreślam stronę, a nie posta o targach
3. Na podany tam adres mailowy przesłać maila z tytułem "TARGI 2017"
4. Wydrukować zaproszenia
5. Zarejestrować zaproszenia na stronie organizatora targów http://worldtravelshow.pl/rejestracja-wts/
6. Zwiedzić targi

Rowerek - 2017-10-11, 00:19

Tadeusz można przyjechać w czwartek wieczorem
Tadeusz - 2017-10-11, 01:11

Można. :spoko
slawwoj - 2017-10-11, 06:57

leon napisał/a:

Nawet trzeba. :kamp

Rowerek - 2017-10-11, 09:40

No to będę :spoko
ZEUS - 2017-10-11, 09:47

slawwoj napisał/a:
leon napisał/a:

Nawet trzeba. :kamp

Sławek wybierasz się na Targi ? :-P

slawwoj - 2017-10-11, 10:08

Oczywiście. Moja młodzież zadecydowała już rok temu.
kaimar - 2017-10-11, 11:25

Wszystkich którzy chcą otrzymać bezpłatne wejściówki na targi proszę o uważne przeczytanie posta z zasadami otrzymania maila z wejściówką.
Mam już kilkanaście maili na skrzynce z prośbą o wejściówkę ale polubienie strony jest tylko.
Są za to polubienia posta o targach a prosiłem o polubienie strony facebookowej MTM Campery

emeryl - 2017-10-11, 12:02

Na stronie PZM-otu w programie wycieczki jest zwiedzanie Centrum Nauki Kopernik a nie Muzeum Powstania Warszawskiego?
ZEUS - 2017-10-11, 12:36

slawwoj napisał/a:
Oczywiście. Moja młodzież zadecydowała już rok temu.

wzrok już nie ten... ale dokładnie przejrzałem listę uczestników i jakoś Cię nie widzę ... :( fakt, że nie ma takiego obowiązku :hide: :oops: :-P :spoko

ZEUS - 2017-10-11, 12:38

emeryl napisał/a:
Na stronie PZM-otu w programie wycieczki jest zwiedzanie Centrum Nauki Kopernik a nie Muzeum Powstania Warszawskiego?

również to widziałem i z tym większą ochotą zapisałem się na wycieczkę :( (nie umniejszając atrakcji zwiedzenia Muzeum Powstania Warszawskiego) :spoko

bwie - 2017-10-11, 13:12

kaimar napisał/a:
prosiłem o polubienie strony facebookowej MTM Campery

Ze względów religijnych 8-) nie posiadam konta na ryjbuku, więc niestety nie dałem rady polubić Twojej strony w sposób formalny ale lubię ją mentalnie ... myślałem, że się przemknę i nikt nie zauważy - mea culpa :roll:
Mogę tylko powiedzieć "wybacz mi tadadadadada" :kwiatki:

Rowerek - 2017-10-11, 13:12

.Sławek jest niewidzialny :-/
zbyszekwoj - 2017-10-11, 14:06

Czy ci co zapłaca po 50 zł za zlot dostaną wejściówki za free, czy trzeba polubić Kaimara? :roll:
ZEUS - 2017-10-11, 14:13

nie prowokuj... :-P to są dwie niezależne sprawy... (kaimara niezależnie od tego można/trzeba? polubić...) :lol:
zbyszekwoj - 2017-10-11, 14:43

ZEUS napisał/a:
nie prowokuj... :-P to są dwie niezależne sprawy... (kaimara niezależnie od tego można/trzeba? polubić...) :lol:

Nie prowokuję, zadałem proste pytanie . Poprostu do dzisiaj nie interesowałem się zlotem i nie śledziłem wątku. Od dzisiaj jestem w innej rzeczywistości. :ok

slawwoj - 2017-10-11, 14:52

W ramach opłaty 50 zł za osobę są m.inn. wejściówki i wyjściówki.
Bronek - 2017-10-11, 15:17

Czy mogę przyjechać inkoguto?
Jak pozostać niezauważonym.?
Akurat na jesień mam deprechę z nietolerancją kamperową.

slawwoj - 2017-10-11, 15:26

Może zrób taki napis na koszulce (kurtce).

Abo krótko: WON! ode mnie bo je..ne :haha:

Bronek - 2017-10-11, 16:05

SOG bez chemii . Szara pod siebie.
Zona bez makijażu ...
Może wystarczy ?

slawwoj - 2017-10-11, 16:10

... pies nie szczepiony a może to nawet suczka ...
CORONAVIRUS - 2017-10-11, 19:39

Bronek napisał/a:
Czy mogę przyjechać inkoguto?
.

NIE - opcja zarezerwowana :)

Andrzej 73 - 2017-10-11, 19:54

Ja jadę w piątek. Kupuje wejściówkę i nic nie będę mieć napisanego na kurtce.
No chyba że firmę kurtki. :haha:

Roberto - 2017-10-11, 20:26

Andrzej 73 napisał/a:
Ja jadę w piątek. Kupuje wejściówkę i nic nie będę mieć napisanego na kurtce.
No chyba że firmę kurtki. :haha:

No to w końcu się spotkamy :wyszczerzony: - Też będę w kurtce :haha:

Andrzej 73 - 2017-10-11, 20:44

Tylko nie wiem czy mnie poznasz , chyba że po zapachu lawendowym. :szeroki_usmiech
salut - 2017-10-11, 21:33

Andrzej 73 napisał/a:
Tylko nie wiem czy mnie poznasz , chyba że po zapachu lawendowym. :szeroki_usmiech

Błysk w oku zdradzi Cię na pewno :szeroki_usmiech
:spoko :spoko

MirekKliny - 2017-10-11, 21:39

Skoro nie mam FB to pozostaje zlocik dobrze ze Zbyszek zadal pytanie, ba nawet uzyskal odpowiedz, ze w ramach oplaty jest tez wejsciówka i Wyjsciowka bo juz sie zastanawialem czy to dodatkowo platne.

A moze ktos wie jak ma sie sprawa ze spotkaniem z Nelą? Dla mojej młodszej to jest najważniejsze

jarek73 - 2017-10-11, 21:44

Ja też bym się chętnie wybrał na jeden dzień , ale czy będe miał zapewnioną opiekę ratowników medycznych ? to dla mnie ważne
Tadeusz - 2017-10-11, 21:47

jarek73 napisał/a:
czy będe miał zapewnioną opiekę ratowników medycznych ? to dla mnie ważne

Będziesz miał.

ZEUS - 2017-10-11, 21:50

MirekKliny napisał/a:
Skoro nie mam FB to pozostaje zlocik dobrze ze Zbyszek zadal pytanie, ba nawet uzyskal odpowiedz, ze w ramach oplaty jest tez wejsciówka i Wyjsciowka bo juz sie zastanawialem czy to dodatkowo platne.....

przecież to wszystko jest zawarte w pierwszym poście tego tematu... :-P

MirekKliny - 2017-10-11, 21:56

ZEUS napisał/a:
MirekKliny napisał/a:
Skoro nie mam FB to pozostaje zlocik dobrze ze Zbyszek zadal pytanie, ba nawet uzyskal odpowiedz, ze w ramach oplaty jest tez wejsciówka i Wyjsciowka bo juz sie zastanawialem czy to dodatkowo platne.....

przecież to wszystko jest zawarte w pierwszym poście tego tematu... :-P

nie to zebym sie czepial ale nie znalazlem informacji ze w cenie zlotu jest wejscie na targi niby oczywiste ale lepiej sie upewnic

WPISOWE NA ZLOT 50,-/os. – CENA ZAWIERA:
RALLY ENTRY FEE THE 50,-/PERSON – PRICE INCLUDES:

*dostęp do energii elektrycznej / access to a source of power
*dostęp do sanitariatów, pryszniców / access to toilets and showers
*serwisu pojazdów caravaningowych / caravan maintenance service
*dostęp do internetu / access to the Internet
*materiały informacyjne / information handouts
*program zlotu i wycieczek / rally and tour agenda
*nalepa na auto / car sticker
*identyfikator uczestnika / exhibitor badge
*kiełbaski na grilla / barbecue sausages
*możliwość korzystania z rowerów / bicycle rent
*nagrody i atrakcje dla dzieci / prizes and entertainment for children
*Liczba miejsca na wycieczki ograniczona, ważna jest kolejność zgłoszeń. / These tours are available on a first-come, first-served basis and tour availability is very limited.
*Organizator pokrywa koszty przejazdu, pilota/przewodnika, biletów wstępu. / The Organiser covers the costs of transport, admission tickets, and tour guide/s.
Rezerwacja mailowo lub telefonicznie. / Booking by e-mail or phone.

CORONAVIRUS - 2017-10-11, 21:57

jarek73 napisał/a:
Ja też bym się chętnie wybrał na jeden dzień , ale czy będe miał zapewnioną opiekę ratowników medycznych ? to dla mnie ważne

"Witam koszt wynajęcia karetki z ratownikiem i kierowcą w pogotowiu Kołobrzeg to w dzień powszedni 50 zł za godzinę i do tego dolicza się 2 zł za każdy przejechany kilometr.W święta 70zł plus kilometry .To jest cena bazowa ale do negocjacji "

na ile potrzebujesz ? akurat naprawiam karetkę , mogę przeciągnąć naprawę ile się da :) znam dwie z liceum pielęgniarskiego , poprawią humor jak nie wyleczą , może być ?

jarek73 - 2017-10-11, 22:06

Sorry bo sobie trochę jaja robię , jeden na tym forum miał lub ma chęć mnie pobić i pytanie dla żartu zadałem . Dalej nie troluję , bawcie się dobrze i pozdrawiam wszystkich :spoko
ZEUS - 2017-10-11, 22:18

MirekKliny napisał/a:
nie to zebym sie czepial ale nie znalazlem informacji ze w cenie zlotu jest wejscie na targi niby oczywiste ale lepiej sie upewnic

gdzież bym śmiał snuć takie domysły... :szeroki_usmiech polegałem na tej oczywistości... (i na doświadczeniach z ub. roku... :spoko ) ale wiedzy rzeczywiście nigdy za wiele... :-P :spoko

CORONAVIRUS - 2017-10-11, 22:19

jarek73 napisał/a:
Sorry bo sobie trochę jaja robię , jeden na tym forum miał lub ma chęć mnie pobić i pytanie dla żartu zadałem . Dalej nie troluję , bawcie się dobrze i pozdrawiam wszystkich :spoko

pobić ? tylko ? jeden to mi obiecał ,że jak my dwa na jednym zlocie to jeden do domu nie wróci ...

ja to bym czołg wynajął najchętniej , są jakieś taxiczołgi ? :)

MirekKliny - 2017-10-11, 22:25

ZEUS napisał/a:
MirekKliny napisał/a:

gdzież bym śmiał snuć takie domysły... :szeroki_usmiech polegałem na tej oczywistości... (i na doświadczeniach z ub. roku... :spoko ) ale wiedzy rzeczywiście nigdy za wiele... :-P :spoko

brak doswiadczenia w tej materii mnie tłumaczy :) :spoko

MirekKliny - 2017-10-11, 22:28

BIORCA napisał/a:
jarek73 napisał/a:

pobić ? tylko ? jeden to mi obiecał ,że jak my dwa na jednym zlocie to jeden do domu nie wróci ...

ja to bym czołg wynajął najchętniej , są jakieś taxiczołgi ? :)

możne taka gościnę miał na myśli, a ty od razu negatywne skojarzenia

CORONAVIRUS - 2017-10-11, 22:28

wiem co mówię , RAMBO taki , nie ma co zaczynać , gościna juz była , przeszliśmy na wyższy level :)
frólik - 2017-10-11, 22:36

Zapowiada się że będzie ciekawie, więc i ja wpadnę choć na jeden dzionek :spoko
Bronek - 2017-10-12, 06:21

Powinni za paliwo zwracać.
frólik - 2017-10-12, 07:11

Bronek napisał/a:
Powinni za paliwo zwracać.

...zabrał bym Cię wtedy po drodze :)

Rowerek - 2017-10-12, 11:26

Bronek robisz z siebie celebryte :spoko
Tadeusz - 2017-10-13, 15:44

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA

Przekazuję najnowsze ustalenia po spotkaniu z Kasią Szwed w Centrum "Ptak" World Travel Show:

Ponieważ przewidywana liczba chętnych na zlot została znacznie przekroczona, jest już 500 chętnych, dokonano zmian organizacyjnych istotnych, zatem musicie o nich wiedzieć. Jednocześnie informuję, że nie aktualny jest stan podany na schemacie w Polskim Caravaningu.

Wjazd na zlot będzie jednak tam gdzie w ub. roku, czyli bramą nr.4.

Teren pod zlot (wyasfaltowany przed 2 tygodniami) znajduje się na ogromnym placu przy hali E.
Został on podzielony na sektory. Jeden z sektorów jest zarezerwowany dla CamperTeam.

Każdy wjeżdżający, po załatwieniu i dokonaniu opłaty, zostanie skierowany do odpowiedniego sektora.

Na załączonym schemacie pokazano ustawienie kamperów i przyczep w poszczególnych sektorach.
Na razie nie opisano miejsc dla CT, karawaning pl. PZMotu i sekcji niewiadówek, ale takie właśnie wydzielone miejsca przewidziano abyśmy mogli być w grupach zaprzyjaźnionych.

Będą po trzy punkty poboru wody i zrzutów szarej wody i kota o oczywiście oznaczone.

Na 4 rogach placu zlotu rozstawione zostaną kontenery smieciowe.

A teraz info szczególnie dla nas ważne jako, że w u biegłym roku brakowało nam miejsca na wieczorną integrację.

W tym roku będziemy mieć rozstawiony namiot między halami C i D lub (jeśli pogoda szczególnie dokuczy) udostępniona nam będzie tzw. "Strefa Piwa".

Strefa Piwa interesuje nas również z tego względu, że tam właśnie odbędzie się biesiada z poczęstunkiem (w tym piwo) w piątek o godz. 20.00. Przewidziana długość biesiady do godz. 24.00.

Można przyjeżdżać już w czwartek po południu.

A teraz bardzo ważna prośba:

Prosimy wysłać na adres mailowy organizatora info, że jesteście z CamperTeamu. Specjalny pracownik dopasuje nazwiska zapisanych do naszego sektora.

Przypominam adresy:

email: k.szwed@warsawexpo.eu

email: k.bociaga@warsawexpo.eu

Mam nadzieję, że impreza się uda, czego nam wszystkim życzymy.

Przekazuję również pozdrowienia od Kasi dla CT.

gino - 2017-10-13, 19:24

podrzucam plan targów :spoko
Tadeusz - 2017-10-13, 23:37

Teresa i Andrzej Walczakowie, nasi Koledzy którzy od kilku lat podróżują po świecie to kolejni goście Camper&Caravan Show. Już teraz zapraszamy na ich prelekcję.

Niedziela 22 października, godz. 14.00 – 14.25.

qdlaty_78 - 2017-10-14, 02:36

A czy jak poprzednio będzie jakaś gala z bankiecikiem bo niewiem czy spodnie na kant prasować ?
SZEJK - 2017-10-14, 10:19

Panowie !!!!
Mówicie skrótami jak to stali bywalcy spotkań w Nadarzynie np. droga przez las, brama nr.1 ,brama 4 może ktoś prześle mapkę dla Świeżaka jadącego z Dębicy przez Radom do Nadarzyna zwłaszcza jak pisał tubylec drogi są w remoncie. :roll:
Pliiiiiisssssss!!!!!!!! :bukiet:

ZEUS - 2017-10-14, 10:22

qdlaty_78 napisał/a:
A czy jak poprzednio będzie jakaś gala z bankiecikiem bo niewiem czy spodnie na kant prasować ?

jeżeli, to:
Tadeusz napisał/a:

tak potraktować, to TAK!!! prasuj spodnie... :-P :spoko

Tadeusz - 2017-10-14, 10:37

SZEJK napisał/a:
Panowie !!!!
Mówicie skrótami jak to stali bywalcy spotkań w Nadarzynie np. droga przez las, brama nr.1 ,brama 4 może ktoś prześle mapkę dla Świeżaka jadącego z Dębicy przez Radom do Nadarzyna zwłaszcza jak pisał tubylec drogi są w remoncie. :roll:
Pliiiiiisssssss!!!!!!!! :bukiet:

Nie ma zadnych komplikacji dla jadących S8.

Oto koordynaty początku drogi dojazdowej przez lasek do bramy nr.4:

52.116204, 20.827930

Oto satelitarny obraz z zaznaczonym miejscem wjazdu.

SZEJK - 2017-10-14, 10:54

Tadeusz - jak zwykle szybki i precyzyjny bardzo dziekuję :kwiatki: :kwiatki:
Lubek.S - 2017-10-15, 10:31
Temat postu: Zgłoszenie
Witam szanowne grono. Piszę pierwszy raz. Mam pytanie, może głupie, ale je zadam. Żona moja kochana zgłosiła on-line naszą ekipę na ten cudowny zlocik. Powiedzcie mi czy powinniśmy dostać jakieś chociaż potwierdzenie, że zgłoszenie wpłynęło? Bo już trochę dni minęło i zastanawiamy się czy wpisali nas na listę uczestników czy nie. Głupio byłoby jechać ponad 400km i dowiedzieć się, że nici ze zlotu. Z góry dzięki za info.
Tadeusz - 2017-10-15, 10:38

Powinieneś dostać potwierdzenie, ale...

Jeśli nie dostałeś to nie martw się tym, zabieraj Rodzinę i jedź na zlot.

Organizatorzy mają tysiące problemów z tak ogromnym przedsięwzięciem i braki kadrowe, stąd niedociagnięcia.

slawwoj - 2017-10-15, 10:51

A ktoś dostał potwierdzenie?
Endi - 2017-10-15, 10:55

Ja dostałem, niemalże automatycznie. Trzeba zwrócić uwagę na dokładne wypełnienie poszczególnych rubryk. Te na czerwono są obowiązkowe.
ZEUS - 2017-10-15, 10:57

slawwoj napisał/a:
A ktoś dostał potwierdzenie?

ja również... :)

CAMELKI - 2017-10-15, 11:00

Dzień dobry, MAŁGORZATA I KRZYSZTOF SZLENDAK,

Potwierdzamy rejestrację na targi World Travel Show

Zapraszamy 20-22.10.2017 do
Ptak Warsaw Expo
al. Katowicka 62,
05-830 Nadarzyn

Do zobaczenia na targach!
20-22.10.2017 Ptak Warsaw Expo

Tadeusz - 2017-10-15, 11:07

Endi napisał/a:
Ja dostałem, niemalże automatycznie. Trzeba zwrócić uwagę na dokładne wypełnienie poszczególnych rubryk. Te na czerwono są obowiązkowe.

Cenna uwaga!

Należy starannie wypełnić formularz! :spoko

slawwoj - 2017-10-15, 11:21

Jak sobie dobrze przypominam rok temu na bramie nie mieli żadnej listy. Wpisywali po prostu kto wyjeżdżał.
ZEUS - 2017-10-15, 11:27

pamiętam co innego :-P ... lista była :oops: :spoko
Bronek - 2017-10-15, 11:44

Wjeżdżam, płacę i kwita.
Dawno się zarejestrowałem, nie ma potwierdzenia.

Rejestracja na stronie Organizatora, to tylko dla jego informacji i logistyki, bo ograniczeń nie podał.

Lista Tutaj, to podobnie dla samej listy, oraz by CT był kupie.

Ale generalnie to niekoniecznie jest i jedno i drugie.

Chyba wpuszą, sztanga fajek i flaszka koniecznie na wszelki wypadek.

Można też na zew. pod płotem, wtedy nożyce do siatki.... 8-)

Tadeusz - 2017-10-15, 12:47

Kochani, nie kombinujcie.

W ubiegłym roku była lista i teraz będzie.

Jeśli ktoś nie otrzymał potwierdzenia to nie tragedia. Może się zdarzyć.

Nawet gdyby nie było go na liście to się dopisze i po ptokach. Miejsca jest bardzo dużo.

Zabierzcie z sobą dobre nastroje i życzmy sobie aby pogoda dopisała. :ok

Endi - 2017-10-15, 13:43

Potwierdzenie z piątku godz. 11:42

Dzień dobry, Endi,
Potwierdzamy rejestrację na targi World Travel Show
Zapraszamy 20-22.10.2017 do
Ptak Warsaw Expo
al. Katowicka 62,
05-830 Nadarzyn
Do zobaczenia na targach!
20-22.10.2017 Ptak Warsaw Expo

Lubek.S - 2017-10-15, 15:06

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wydaje nam się, że coś mogło pójść nie tak podczas rejestracji. Czeski błąd przy wypełnianiu formularza lub literówka, lub żona była głodna i zjadła jakieś literki np. w adresie e-mail. Przyjdzie chyba raz jeszcze wypełnić na wszelki wypadek. Spróbujemy zadzwonić w poniedziałek może uda się czegoś dowiedzieć. Oby.
slawwoj - 2017-10-15, 15:14

Nie widzę potrzeby. Moim zadaniem jakby ktoś przyjechal bez zgłoszenia to i tak przyjmą.
qdlaty_78 - 2017-10-15, 15:29

Bronek napisał/a:
Wjeżdżam, płacę i kwita.
Dawno się zarejestrowałem, nie ma potwierdzenia.

Rejestracja na stronie Organizatora, to tylko dla jego informacji i logistyki, bo ograniczeń nie podał.

Lista Tutaj, to podobnie dla samej listy, oraz by CT był kupie.

Ale generalnie to niekoniecznie jest i jedno i drugie.

Chyba wpuszą, sztanga fajek i flaszka koniecznie na wszelki wypadek.

Można też na zew. pod płotem, wtedy nożyce do siatki.... 8-)

Ja przyjeżdżam w sobotę, mogę się nie dopchać na miejsce dla kamperów, więc jak Bronek stanie pod płotem to ja obok. Ty masz świeżego kampera ja leciwego zrobimy własne targi.

Bronek - 2017-10-15, 15:49

My jak nic nie stanie..... się, to w piątek wieczorem wyjeżdżamy i jedziemy te pińćset z hakiem. Jestem spragniony kamperowania, to nie wiem czy mi się jazda spodoba, czy bardziej postoje?
Czyli pewnie w sobotę dotrzemy, aczkolwiek nie koniecznie.

krimar - 2017-10-15, 22:16

Tadeusz napisał/a:
\

Nie ma zadnych komplikacji dla jadących S8.

Oto koordynaty początku drogi dojazdowej przez lasek do bramy nr.4:

52.116204, 20.827930

Oto satelitarny obraz z zaznaczonym miejscem wjazdu.

a do bramy nr 4 dojazd nadal polną drogą z wertepami (jak w zeszłym roku i na zdjęciu)?

ZEUS - 2017-10-15, 22:51

krimar napisał/a:
a do bramy nr 4 dojazd nadal polną drogą z wertepami (jak w zeszłym roku i na zdjęciu)?

ale wyjazd był komfortowy... :szeroki_usmiech :spoko

Bronek - 2017-10-17, 10:17

Przed chwilka otrzymałem maila o treści z załączona mapką
Cytat:
Szanowni Państwo,

W załączniku przysyłam państwu harmonogram zlotu oraz mapkę dojazdu do miasteczka caravaningowego. Płatność za uczestnictwo w zlocie będzie pobierana przy wjeździe do miasteczka caravaningowego.

W związku z małą liczbą zgłoszeń na wycieczkę Kultura Warszawy zostaje ona odwołana natomiast wycieczka do Królewskiego Ogrodu Światła z przyczyny przełożenia otwarcia na kolejny tydzień może zostać zastąpiona na wycięczką Warsaw City Tour (55 zł) lub Warszawa Nocą (30 zł). Wszystkich zainteresowanych zmianą wycieczki proszę o kontakt mailowy. k.bociaga@warsawexpo.eu

Płatność za zlot przy wjeździe w biurze zlotu,

Biesiada odbędzie się na terenie festiwalu piwa w piątek o 20:00

Mapka to znana tu grafika, harmonogram nie do odczytania z racji nieobsługiwanego formatu (.odt) :?

Wita - 2017-10-17, 11:09

Także dostałem wiadomość przytoczoną powyżej.
Mi się udało odczytać harmonogram dla tych co mają problemy z formatem załączam harmonogram:

HARMONOGRAM CAMPER&CARAVAN SHOW 2017

19.10.2017- Czwartek

- od godziny 9:00 - Zjazd uczestników Zlotu

20.10.2017-piątek

Godzina 10:00 - Otwarcie Targów: WORLD TRAVEL SHOW, Camper&Caravan Show, Warszawski Salon Jachtowy

Hale E i F:

10:15 – 10:35 – INDONEZJA – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
10:35 – 10:50 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA – SCENA 1
11:00 – 11:25 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1
12:00 – 12:50 – CEREMONIA OTWARCIA – SCENA 1
13:00 – 13:30 – UROCZYSTE OTWARCIE PAWILONU MEKSYKU –PAWILON MEKSYKAŃSKI
13:00 – 13:25 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1
13:30 – 13:45 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA SCENA 1
13:50 – 14:05 – INDIE – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
14:05 – 14:20 – INDONEZJA – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
14:00 – 15:00 – FORUM MEKSYKAŃSKIE – SCENA 2/SALA KONFERENCYJNA – ZAMKNIĘTA; WEJŚCIE TYLKO NA ZAPROSZENIE
15:00 – 16:10 – 7 NOWYCH CUDÓW POLSKI – SCENA 1
16:10 – 17:00 – BARTEK JĘDRZEJAK – SCENA 1
17:10 – 17:30 – INDIE – PREZENTACJA – SCENA 1
17:30 – 18:00 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1

Hala C: Animacje Salon Camper:
-ścianka wspinaczkowa
-festiwal piwa
- Targi i ich atrakcje
- Konkurs jazdy przyczepy z Moverem
- Wieczorem ok. 20:00-24.00 - Biesiada, z poczęstunkiem i tańcami

21.10.2017-sobota

10:00 – 10:10 – WYSTĘP ARTYSTYCZNY – MEKSYK – SCENA 1
10:15 – 10:45 – POKAZ KULINARNY – KOREA – SCENA 1
10:45 – 10:50 – UZBEKISTAN – PREZENTACJA TURYSTYCZNA – SCENA 1
10:50 – 11:00 – UZBEKISTAN – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
10:50 – 11:00 – UZBEKISTAN – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
11:00 – 11:15 – KAZACHSTAN– POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
11:15 – 11:30 – INDIE – PREZENTACJA – SCENA 1
11:00 – 13:00 Konferencja PZM „60 Lat Biura Turystyki Motorowej Polskiego Związku Motorowego” – SCENA GŁÓWNA – SCENA 2 – ZAMKNIĘTA; WSTĘP TYLKO NA ZAPROSZENIE
12:00 – 13:00 – KUBA – PREZENTACJA – SALA KONFERENCYJNA „SZARA”
13:00 – 14:00 – PANAMA – PREZENTACJA – SALA KONFERENCYJNA „SZARA”
13:00 – 14:00 – SIMON RADZIMIERSKI – SCENA 2
14:15 – 15:15 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA KRAJU ORAZ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH POŁĄCZONA Z DEGUSTACJĄ POTRAW I WIN ORAZ ZE SPECJALNYM KONKURSEM Z NAGRODAMI – SCENA 2
11:35 – 11:55 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA – SCENA 1
12:00 – 12:25 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1
12:30 – 13:00 – JAPONIA – POKAZ KULINARNY – SCENA 1
13:00 – 13:30 – POKAZ KULINARNY – GRECJA – SCENA 1
13:00 – 13:40 –INDIE – PREZENTACJA – SCENA 1
13:45 – 14:00 –TANIEC BRZUCHA – MAROKO – SCENA 1
14:00 – 14:25 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1
14:30 – 14:45 – OLYMPUS – ROZDANIE NAGRÓD – SCENA 1
14:50 – 15:10 – INDIE – PREZENTACJA – SCENA 1
15:10 – 15:25 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA – SCENA 1
15:30 – 16:00 – ZAŁOGA KATAMARANU GWADELUPA – DAKKAR – SCENA 1
16:00 – 16:50 – MEKSYK – POKAZ KULINARNY – SCENA 1
17:00 – 17:25 – WOJCIECH CEJROWSKI – SCENA 1
17:30 – 17:40 – MEKSYK – WYSTĘP ARTYSTYCZNY – SCENA 1

- Wycieczki fakultatywne:
- Królewski Ogród Światła - odwołane
- Warszawa City Tour
- Kultura Warszawy

22.10.2017-niedziela

10:00 – 10:15 – PREZENTACJA – CZARNOGÓRA – SCENA 1
10:15 – 10:45 – POKAZ KULINARNY – GRECJA – SCENA 1
10:45 – 11:00 – TANIEC BRZUCHA – MAROKO – SCENA 1
11:00 – 11:20 – PIOTRKÓW TRYBUNALSKI – ORKIESTRA – SCENA 1
11:20 – 11:50 – POKAZ KULINARNY – SŁOWACJA – SCENA 1
12:00 – 13:00 – SIMON RADZIMIERSKI – SCENA 1
12:00 – 13:00 –PODSUMOWANIE OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU „ORGANIZATOR GODNY POLECENIA” – SCENA 2
13:00 – 14:00 – MEKSYK – POKAZ KULINARNY – SCENA 1
14:00 – 14:15 – CZARNOGÓRA – PREZENTACJA – SCENA 1
14:15 – 15:00 – KAZACHSTAN – POKAZ TAŃCÓW – SCENA 1
15:00 – 15:30 – INDIE – PREZENTACJA – SCENA 1
15:30 – 15:45 – INDONEZJA – PREZENTACJA – SCENA 1
15:45 – 16:15 – KOREA – POKAZ KULINARNY – SCENA 1
14:00 – 14:45 – ANDRZEJ I TERESA WALCZAK – KAMPEREM PRZEZ ŚWIAT – SCENA 2

- Finał Konkursu jazdy przyczepy z Moverem
- Godzina 17:00 - Zakończenie Targów oraz Zlotu

* Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w harmonogramie

Gewehr - 2017-10-18, 20:07

Niestety, ale jestem zmuszony ponowić pytanie o zaproszenia na targi. Ktoś ma? Te obiecane w tym temacie, jakoś się rozmyły :-/ Wpadniemy jedynie w piątek na krótko i nie chcę zbytnio inwestować w bilety :mrgreen:
antwad - 2017-10-18, 20:38

Dostałem dwa zaproszenia, właśnie na piątek.
Nie skorzystam, więc chętnie oddam w dobre ręce. :lol:

vwyogi - 2017-10-18, 21:30

Czy załoga przyjeżdżajaca w sobotę po 15stej będzie mogła kupić bilety w niższej cenie czy pełna odpłatność?
Bronek - 2017-10-18, 22:18

W poniedziałek pewnie można się załapać na wypłatę za sprzątanie obiektu .

O ile się orientuję, to CamperTeam jie jest organizatorem :spoko

SlawekEwa - 2017-10-19, 07:36

Bronek napisał/a:
O ile się orientuję, to CamperTeam jie jest organizatorem

to jest czy nie jest wg Ciebie?

Bronek - 2017-10-19, 07:41

jie jest... Słabo się orientuję widocznie. :-/
I akurat z tym mi dobrze

ZEUS - 2017-10-19, 12:03

Gewehr napisał/a:
Niestety, ale jestem zmuszony ponowić pytanie o zaproszenia na targi. Ktoś ma? Te obiecane w tym temacie, jakoś się rozmyły :-/ Wpadniemy jedynie w piątek na krótko i nie chcę zbytnio inwestować w bilety :mrgreen:

wystarczy

kaimar napisał/a:
Wszystkich którzy chcą otrzymać bezpłatne wejściówki na targi proszę o uważne przeczytanie posta z zasadami otrzymania maila z wejściówką.
Mam już kilkanaście maili na skrzynce z prośbą o wejściówkę ale polubienie strony jest tylko.
Są za to polubienia posta o targach a prosiłem o polubienie strony facebookowej MTM Campery

ogrodnik - 2017-10-19, 14:36
Temat postu: witam
Witam szanowne grono
Dziś dopiero zapadła decyzją że jadę, am nadzieje że się wbijemy wieczorkiem na zlot :)
Do zobaczenia
pozdro

Gewehr - 2017-10-19, 17:12

ZEUS napisał/a:
Gewehr napisał/a:

wystarczy

kaimar napisał/a:

Zrobione, ale niestety ktoś ma mnie gdzieś :( Szkoda tylko tego piwa, co za to postawiłem :haha:

SlawekEwa - 2017-10-19, 18:48

antwad napisał/a:
Dostałem dwa zaproszenia, właśnie na piątek.
Nie skorzystam, więc chętnie oddam w dobre ręce. :lol:

Gewehr czytałeś ten post?

Gewehr - 2017-10-19, 19:19

Tak.
kaimar - 2017-10-20, 00:17

W tej chwili nie mam na skrzynce targi@camperymtm.pl żadnego maila z prośbą o wejściówkę na którego bym nie odpowiedział i nie wysłał zaproszenia. W tej chwili z powodu targów mam czas na odpowiadanie na maile dopiero wieczorem w hotelu.
Luksiak - 2017-10-20, 06:26

Ja dostałem ... dzięki wielkie :-)
Jurek121175 - 2017-10-20, 07:55

Moi drodzy :szeroki_usmiech Mam pytanie, czy po wczorajszym zamknięciu możliwości rejestracji na stronie targów można przyjechać na Zlot i wpuszczą nas na teren :?:
Dopiero wczoraj okazało się , że możemy jechać, więc wcześniej nas nie zgłaszałem :(
Napisałem do Pani Kasi, ale domyślam się, że ma ważniejsze sprawy niż odpisywanie na takie zapytania :oops:

Gewehr - 2017-10-20, 08:46

Przyznaję że dotarło zaproszenie. Szkoda tylko że tak późno. Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
Brodacz77 - 2017-10-20, 09:40

Bronek napisał/a:
Mapka to znana tu grafika, harmonogram nie do odczytania z racji nieobsługiwanego formatu (.odt) :?

Jak najbardziej obsługiwany format - dokument Libre Office - odpowiednik worda. Gratisowy pakiet, zamiennik Microsoft Office, korzystam od lat. Odczytuje wordowskie dokumenty, zapisuje w swoim formacie (odt), ewentualnie w .doc najnowszego worda, ewentualnie pdf.

bwie - 2017-10-20, 12:40

Jurek121175 napisał/a:
czy po wczorajszym zamknięciu możliwości rejestracji na stronie targów można przyjechać

Na zaproszeniu jest dopisek:
"...po uprzednim zarejestrowaniu się na stronie www.worldtravelshow.pl/invitation, lub na miejscu w Biurze Obsługi Targów Ptak Warsaw Expo..."

*też się q..wa nie zarejestrowałem bo jak zwykle "jeszcze mam tyyyle czasu" :gwm

Jurek121175 - 2017-10-20, 13:28

bwie , a dojechałeś na targi ?
Gewehr - 2017-10-20, 20:52

Wszystkie zaproszenia zarejestrujesz na miejscu. Ja dzisiaj rejestrowałem biznesowe bez problemu. Zwykłe też rejestrowali :mrgreen:
kisielak - 2017-10-21, 18:35

Gewehr napisał/a:
Wszystkie zaproszenia zarejestrujesz na miejscu. Ja dzisiaj rejestrowałem biznesowe bez probglemu. Zwykłe też rejestrowali :mrgreen:

Potwierdzam, już przy wjeździe na teren zostałem zwolniony z opłaty parkingowej a potem bez problemu zarejestrowany i wyposażony w opaskę wpuszczony :)

gino - 2017-10-22, 07:28

do przemyślenia ...
czyli...jak nas widzą, tak nas piszą :roll:

OMEGA - 2017-10-22, 09:32

Pewnie panie "Krupówki" były, to nie ma się czemu dziwić. :haha:
na Krupówkach zawsze jest gwarno i wesoło. :spoko

Misio - 2017-10-22, 09:42

Nie biorę zadnej odpowiedzialnosci zbiorowej za kilku "pajaców" z naszego klubu. Nie prawdą jest że ludki z CampearTeamu nie potrafią dobrze się bawić i zachować. Bardzo proszę żeby nas nie identyfikować z tymi ludźmi.
qdlaty_78 - 2017-10-22, 10:47

Przynajmniej zagłuszyli agregaty prądotwórcze. Raz nie zawsze. Staliśmy nie daleko i fajnie było zobaczyć jak się ludzie integrują, a nie patrzą na siebie wilkiem. Od disco polo się nie umiera.
:wyszczerzony:

bwie - 2017-10-22, 14:29

Byłem wczoraj przez kilka godzin, widziałem tyle ciekawych rzeczy, że do dziś mam mętlik w głowie, zmęczyłem się łażeniem po halach i okolicy (nogi prawie mi w d... wlazły). Pospacerowałem po terenie zlotu, popatrzyłem sobie na Wasze kampery, spotkałem @Tadeusza, z którym przybiłem piątkę i zamieniłem dwa słowa :spoko
Fajnie, że jest takie miejsce.

Pozdr. W

Wojciechu - 2017-10-22, 14:40

Identyfikuje się z Heniem - Misio, że nie wszyscy klubowicze to pijacy i.....
Niestety kolego z Łodzi - muszę Cię zmartwić - jednak od disco polo się umiera - może nie od razu - zależne jest to od słuchu. ;) :spoko

gino - 2017-10-22, 15:03

Misio napisał/a:
Nie biorę zadnej odpowiedzialnosci zbiorowej za kilku "pajaców" z naszego klubu
:pifko
Mam podobne odczucia :spoko

qdlaty_78 - 2017-10-22, 15:27

prof-os napisał/a:
Niestety kolego z Łodzi - muszę Cię zmartwić - jednak od disco polo się umiera - może nie od razu - zależne jest to od słuchu.

Nie umiera :wyszczerzony: Na weselach grają w większości DP parę odbębniłem i żyję. Wczoraj mimowolnie słyszałem ten koncert i też żyje. Tu nie chodzi o rodzaj muzyki tylko że było głośno. Dlatego na najbliższym spocie robię koncert RAMMSTEINA co by nie pisali później że CT disco polo słucha. :haha:

Wojciechu - 2017-10-22, 16:01

qdlaty_78 napisał/a:
Wczoraj mimowolnie słyszałem ten koncert i też żyje.

...pamiętaj jednak, że gdy przyjdzie ten moment złego samopoczucia, to od tego Twojego zamiłowania do disco polo. Szybciej się zorientujesz to może będą jakie lepsze rokowania. Chcąc jednak przyśpieszyć odejście od żywota t o jeszcze góralską muzykę możesz włączyć do repertuaru. Choć ja lubię biały śpiew, ale nie słucham disco.... :szeroki_usmiech
Teraz całkiem poważnie - disco polo zabija. :zastrzelic :chacha2 :powiesic :bum: :placz

Comsio - 2017-10-22, 16:06

gino napisał/a:
do przemyślenia ...
czyli...jak nas widzą, tak nas piszą :roll:

Jeszcze się nie narodził taki,co by wszystkim dogodzil, Amen.

MAWI - 2017-10-22, 16:18

Nie wszyscy esesmani byli mordercami . A jednak w pamięci ludzkiej jest inaczej. :-/ :-/
Sa miejsca ,że jak zobaczą auto z Naszą naklejką ,to różnie ludziska reagują , nie wszyscy pozytywnie..Do NAS należy aby to zmienić .Na tyle ile możemy. I tyle.

qdlaty_78 - 2017-10-22, 16:19

prof-os napisał/a:
...pamiętaj jednak, że gdy przyjdzie ten moment złego samopoczucia, to od tego Twojego zamiłowania do disco polo.

:wyszczerzony: Nie jestem fanem disco polo żeby była jasność. :haha:

Bronek - 2017-10-22, 16:54

Do dupy. Przyjechałem i musiałem szybko wyjechać. Mam rozwalony przy okazji EB, lub ładowarkę?

Zanim wkr.. ny, zacznę pisać po swojemu, to mam pytanie dlaczego?

O tym, kto za to zapłaci nawet nie śmiem pytać.

W sobotę zaraz po przyjeździe ustawiłem jak biały człowiek w szeregu i podłączyłeem się do prądu... niby. Ostatni szereg trzech kamperów przy agregacie.

Za mną z dwa kampery. Prądu też im brak.

Idę do młodziaka w samochodzie sojącym przy prądnicy, proszę by sprawdził. Bierze mierniczek i mówi, że ma?
Leje deszcz. Skoro facet twierdzi, że jest ok, to wtykam do kampera .. i dupa.
Obok gość w kamperze też nie ma.

Pojawia się Zbyszek Rawicki i mówi, że wczoraj ludziom wywaliło kilka EB bo dali inne napięcie. :shock:

To w takim mam w nosie ich zasr.. prąd i przestawiam kampera po za mokry szutr. Prądu mi starczy z aku.
Idziemy zwiedzać.
Nic nie wskazywało na awarię, bezpiecznik wywalony jest pod zlewem a reszta pracuje....

W każdym bądź razie pilnie musiałem wracać....
:!: I CO w domu wywala mi bezpiecznik, automatyczny na wejściu zaraz za gniadem w ścianie kampera, (główny) i czuję lekki smrodek charakterystyczny dla zjaranej elektroniki z okolic. ładowarki. Obok akumulatora.

Nie ładuje ze słupka, wywala bezpiecznik. reszta chodzi.

Ładuje z solara wiadomo boniezależnie.
Ładuje z alternatora.
Bezpieczniki całe..
Gdzie szukać zwarcia itp?

. Nigdy nie lubiłem Mazowsza teraz nie cierpię bardziej.. :mrgreen: (reppertuaru)

Tak popiepszonej organizacji, przejść, wyjść informacji jej braku, to dawno nie widziałem. Zadowoleni tylko ci co dali ognia lub byli pierwszy raz na targach.

Bieda ogólna i jakieś odpady kamperowe. Ale to normalka...
Ale kolega kupił jednego i zadowolny.
A ja metalowe ptaki,...

Szybki powrót z przyczyn osobistych. Nie mam czasu na razie dochodzić przyczyn awarii.
Może ktoś coś wie?

Socale - 2017-10-22, 18:21

qdlaty_78 napisał/a:
...
na najbliższym spocie robię koncert RAMMSTEINA
...

Mogę wspomóc. Zostało mi jeszcze jakieś 1,5kW do napędzania membran.
Osobiście od dawna już nie gram bo na słuch mi padło, ale potencjał dB jest.
Mocniejsza muza przy mocnej ekipie :diabelski_usmiech

jarko_66 - 2017-10-22, 18:38

Cytat:
COMSIO napisał/a:
Jeszcze się nie narodził taki,co by wszystkim dogodzil, Amen.
:spoko :spoko :spoko
Socale - 2017-10-22, 18:44

Bronek napisał/a:
...
ludziom wywaliło kilka EB bo dali inne napięcie.
...
w domu wywala mi bezpiecznik, automatyczny na wejściu zaraz za gniazdem w ścianie kampera, (główny) i czuję lekki smrodek charakterystyczny dla zjaranej elektroniki
...
Gdzie szukać zwarcia itp?
...
Może ktoś coś wie?

Daruś, spokojnie...
Oddychaj...
.
Wymontuj EB na zewnątrz, otwórz go i znajdź warystor. Znajduje się on na samym początku, zaraz za wejściem zasiania 230V do EB.
Jest zazwyczaj niebieski, okrągły. Dali z agregatu 2 fazy a napięcie międzyfazowe to 400V, to ukatrupi każde urządzenie, dlatego stosuje się warystory jako zabezpieczenia na podobne sytuacje.
Rolą warystora jest przejść w stan zwarcia natychmiast jak napięcie wzrośnie powyżej określonego progu, np powyżej 250V i potrafi się zakopcić z lekka wybuchowo.
Warystor jest pewnego rodzaju bezpiecznikiem jednorazowym, jak przejdzie w stan zwarcia to już w takim pozostaje na amen.
Pierwszy krok: Odszukaj go i po prostu odetnij go z nóżek. Zwarcie ustąpi a EB ma dużą szansę zadziałać pod Twoim domowym 230V napięciem.
Potem koniecznie musisz kupić i wlutować bo bez zabezpieczenia przed wzrostem napięcia sytuacja może się powtórzyć , wówczas poleci EB na amen.
.
W razie niepowodzenia/nie trafienia z moją diagnozą przyślij go do mnie.
Serio.
Tu pooglądaj będziesz wiedział jak do jeża podejść.
https://www.google.pl/sea...OEJnFZEvqwdkfM:

moskit - 2017-10-22, 18:46

Bronek w sieci było 400 parę EB poleciało u niektórych wytrzymały zabezpieczenia chyba u Jerego poleciała cała płyta , wiem że wymontowali ale co dalej to nie wiem
Imprezę obsługiwała firma Fast-Raf 96-317 Guzów

Bronek - 2017-10-22, 18:58

Na razie mnie nie wkur... Ale gdyby Rawicki przybył minutę wcześniej. I to Jego wina :diabelski_usmiech

A ta instalacja wyglądała nadwyraz PROFESJONALNIE. Zresztą widzieliście. Złącza, kabelki duperelki. Gościu u źródełka. Jak w bajce.

I to oznacza, że nie wszystko złoto co się świeci.

Generalnie, skoro okaże się że wszystko inne dziala i ładnie z altka. To może palec Boży by przejść na Lifepo4 i z ładowarką do niego?

To co mogło jeszcze walnąć Ładowarka Nordelettronica 186 300w

Deszcz, i podekscytowanie... kurde jak temu chłopakowi dobrze pokazywało? A może....

Socale - 2017-10-22, 19:08

Dobrze pokazywało między fazą (jedną) a czymkolwiek metalowym.
Sęk w tym że dostaliście w żyłach dwie fazy zamiast fazę i zero.
Tak czy siak, podejmę się jak nie dasz rady sam. Taki E blok będę wkrótce koledze niezrzeszonemu naprawiał bo też ma defekt. Był też w Nadarzynie.
Dzięki za browarek.

gryz3k - 2017-10-22, 19:10

Rozumiem Twoje zdenerwowanie Bronku, jednak zawsze mnie zastanawia przywiązanie kolegów do gniazdka. Każdy z solarem a nocki bez 230 v wytrzymać nie może. :spoko
Bronek - 2017-10-22, 19:22

gryz3k napisał/a:
Rozumiem Twoje zdenerwowanie Bronku, jednak zawsze mnie zastanawia przywiązanie kolegów do gniazdka. Każdy z solarem a nocki bez 230 v wytrzymać nie może. :spoko

Gniazdka bym nie używał bo jadąc i stając w drodze go nie używam. Ale to odruch, express. Microfalówka a tu wieczór...
A zresztą, to po co kamper jak są hotele itd... Samoloty spadają a drzewa się walą, grzyby są trujące

Inny wniosek mam.... zero spędów kamperowych, bo ponoć wstyd jak gdzie inndziej piszą :oops:
I to dotyczy nie CT ale innych, bywałem jeszcze czepką i zawsze znalazł się ktoś kto farelkę włączał..itd..

Ad rem.

Tylko mnie zastanawia jedno.... :!: Inne kampery na innych liniach z tego agregatu były OK podłączone.
A już szczytem centralnej głupoty, której też wyrazem były porozstawiane bariery, taśmy i braki informacyjne... :mrgreen: jest... brak refleksji..
Przecież wywaliło dzień wcześniej, czy dwa. A ten łepek pilnujący, o tym wiedział :!:

Czy naprawdę wszyscy z rozumem już wyjechali?

Jednak musi być wojna.. Niech te głupki pójdą walczyć za... cokolwiek :mrgreen:

lepciak - 2017-10-22, 19:41

Bronek napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Tylko mnie zastanawia jedno.... :!: Inne kampery na innych liniach z tego agregatu były OK podłączone.
A już szczytem centralnej głupoty, której też wyrazem były porozstawiane bariery, taśmy i braki informacyjne... :mrgreen: jest... brak refleksji..
Przecież wywaliło dzień wcześniej, czy dwa. A ten łepek pilnujący, o tym wiedział :!:
Czy naprawdę wszyscy z rozumem już wyjechali?
Jednak musi być wojna.. Niech te głupki pójdą walczyć za... cokolwiek :mrgreen:

Ten łepek pilnujący o tym wiedział ale nic nie rozumiał z tego co się dzieje bo nie douczony i brak praktyki. Dlatego wolał być cicho. A wszyscy rozumni już wyjechali więc jest (w łepka mniemaniu przynajmniej powinno być) po sprawie. Jeżeli będzie wojna to głupki na nią nie pójdą bo są niestety za głupi.

Socale - 2017-10-22, 19:52

Bronek napisał/a:
...

...

Nie wiem co to za agregat, ale zapewne ma kilka prądnic, trójfazy itd. Być może inne linie były poprawnie podpięte. To kwestia podpiętych kabelków/żył we wtyczkach/gniazdach dystrybutora a nawet w ich wnętrzu, szczególnie tam gdzie pobiera się trójfazę a potem dzieli na pojedyncze fazy w rozdzielniach itp.

krimar - 2017-10-22, 20:09

Wydaje mi się, że w kablu z agregatu były 3 fazy (i N i PE), które dopiero w skrzynkach z gniazdkami rozdzielane były na pojedyncze fazy. W dobrze sklemowanych skrzynkach było OK, w złych lub uszkodzonych (ponoć niektóre były rozjechane) było 400V.
Dlatego nie wszystkim spaliło EB.

Bronek - 2017-10-22, 20:25

A tak na marginesie.... Czy ktoś za to odpowiada.
?
Bo ja więcej na takie imprezy nie pojadę i innym będę odradzał.

Jakoś w innych rewirach PZMot... takich jaj nie było. :-/

Ale pomijając przypadek, błąd, zły dzień itp - to jestem w stanie zrozumieć. Bywa, każdy się myli. Jednym widocznie, wolno innym nie.

Ale dlaczego po aferze nie sprawdzono tych kilku wolnych przyłączy?

Bajaga - 2017-10-22, 20:25

krimar napisał/a:

Co nie zmienia faktu, że ci którym spaliło powinni organizatorzy wypłacić odszkodowanie. Gdy zawieramy umowę na postawienie kampera z dostępem do prądu to ten prąd, zresztą przeważnie jest to napisane w umowie, ma mieć 230v a nie 400! Żenada.

Socale - 2017-10-22, 20:31

krimar napisał/a:
Wydaje mi się, że w kablu z agregatu były 3 fazy (i N i PE)
...

Nie, to trochę inaczej jest.
Trójfaza wygląda tak: L1, L2, L3, N, PE czyli 3x400V
Faza wygląda tak: L, N, PE czyli 1x230V
Międzyfaza wygląda tak: L1-L2 lub L2-L3 lub L1-L3 czyli 1x400V
Kierunek wirowania faz nie ma znaczenia gdy obciążamy tylko jedną fazę względem zera.
Dla urządzeń trójfazowych ma to znaczenie, np dla poprawnej pracy transformatorów czy choćby silników - kierunku obrotów.
.
Jeśli w wyniku mixu gdzieś w dystrybucji na żyle N pojawiła się faza L to na tych 2 żyłach było międzyfazowe 400V. Wystarczy 2 żyły z 5 zamienić miejscami.

grzegorzalex - 2017-10-22, 20:36

Bronek napisał/a:
?

Ale pomijając przypadek, błąd, zły dzień itp - to jestem w stanie zrozumieć. Bywa, każdy się myli. Jednym widocznie, wolno innym nie.

Na przeciwko mnie stał Janek u niego spalił się elektroblok
Naprawiono mu to na terenie targów,zapłaciła za to firma od agregatów
Rozmawiałem z nimi maja wykupione ubezpieczenie
Na terenie targów był serwis kamperów
Gość z serwisu wymontował elektroblok i zawiózł do naprawy

Bronek - 2017-10-22, 20:54

Widzisz Grzesiu...
Ale ja nawet nie wiedziałem, że mi walnął. Jak Rawic opowiedział o tych awariach, to pojechałem na normalny parking przed halę, by nie stać na tym błotnystym żwirze. Nic nie wskazywało że się sfajczyło.
Zero smrodu a panel EB ok. pokazywał.
Dwie próby podłączenia, brak prądu, facet od agregatu mówi, że jest OK.
Może kabel? - pomyślałem.. Deszcz, Rawic mówi, że sam po awariach odpuścił... To olałem..
Pod zlew nie było powodu zaglądać, że bezpiecznik wywalił .

Co mnie podkusiło by się chcieć integrować? :mrgreen: Pier.. jestem tylko bytem internetowym

qdlaty_78 - 2017-10-22, 21:35

Socale napisał/a:
qdlaty_78 napisał/a:
...
na najbliższym spocie robię koncert RAMMSTEINA
...

Mogę wspomóc. Zostało mi jeszcze jakieś 1,5kW do napędzania membran.
Osobiście od dawna już nie gram bo na słuch mi padło, ale potencjał dB jest.
Mocniejsza muza przy mocnej ekipie :diabelski_usmiech

O i to mi się podoba. Mocy przybywaj :szeroki_usmiech

krimar - 2017-10-22, 22:06

Bronek napisał/a:

Co mnie podkusiło by się chcieć integrować? :mrgreen: Pier.. jestem tylko bytem internetowym

a tak Cię wszyscy chcieli poznać, chyba nie chcesz być jak Yeti - każdy o Tobie słyszał, ale nikt nie widział

Rawic - 2017-10-22, 22:32

krimar napisał/a:
Wydaje mi się, że w kablu z agregatu były 3 fazy (i N i PE), które dopiero w skrzynkach z gniazdkami rozdzielane były na pojedyncze fazy. W dobrze sklemowanych skrzynkach było OK, w złych lub uszkodzonych (ponoć niektóre były rozjechane) było 400V.
będzie wesoło, jak okaże się że ktoś z naszych z CT rozjechał rozdzielnie i to było przyczyną awarii. Tylko jak rozjechał w dzień to jego wina, jak w nocy to wina dostawcy prądu, bo rozdzielnie nie były podświetlone. Ja i Bronek jesteśmy poza podejrzeniem, bo przyjechaliśmy już po pierwszych skutkach awarii, więc nas odpowiedzialność zbiorowa nie obejmie. Miłej nocy życzę, a spokojnej tym którzy jeździli po rozdzielniach w czwartek.
PS. pewnie po odciskach opony dojdą, kto rozjechał rozdzielnie. :diabelski_usmiech

Rawic - 2017-10-22, 22:34

krimar napisał/a:
każdy o Tobie słyszał, ale nikt nie widział
jam go widział i słyszał w obecności młodej i atrakcyjnej blondynki :szeroki_usmiech
MAWI - 2017-10-22, 22:38

Byłem w ubiegłym roku i dlatego w tym już nie. Podzielam opinię Bronka.
A firma podstawiająca agregaty ma zawsze ogromne ubezpieczenie ( trochę w tym siedzę) . Pytanie tylko czy sie przyzna do błędu i utraci w ten sposób zniżki w ubezpieczalni. A walka o spore upusty.

salut - 2017-10-22, 22:45

Rawic napisał/a:
będzie wesoło, jak okaże się że ktoś z naszych z CT rozjechał rozdzielnie i to było przyczyną awarii. Tylko jak rozjechał w dzień to jego wina, jak w nocy to wina dostawcy prądu, bo rozdzielnie nie były podświetlone. Ja i Bronek jesteśmy poza podejrzeniem, bo przyjechaliśmy już po pierwszych skutkach awarii, więc nas odpowiedzialność zbiorowa nie obejmie. Miłej nocy życzę, a spokojnej tym którzy jeździli po rozdzielniach w czwartek.
PS. pewnie po odciskach opony dojdą, kto rozjechał rozdzielnie. :diabelski_usmiech

:diabelski_usmiech
Kable, rozdzielnie i agregaty stawiali jak kampery już stały.
:spoko :spoko

CORONAVIRUS - 2017-10-22, 23:01

grzegorzalex napisał/a:
Bronek napisał/a:
?

Na przeciwko mnie stał Janek u niego spalił się elektroblok
Naprawiono mu to na terenie targów,zapłaciła za to firma od agregatów
Rozmawiałem z nimi maja wykupione ubezpieczenie
Na terenie targów był serwis kamperów
Gość z serwisu wymontował elektroblok i zawiózł do naprawy

Prosta i rzeczowa informacja z pierwszej ręki a reszta to ploty i opowieści z krypty , ryneczek warzywny taki .

Co do tej marudy co to tam kilka stron wcześniej płakał ,że głośno i disco polo ... kupiłes taniego kampera bez wygłuszenia to miej pretensje do siebie , nie potrafisz się bawić w grupie to miej pretensje do siebie , jak masz o 22 cisze nocna na zlocie to stawaj pod lasem , znów miej pretensje do siebie ...

Mnie się wszystko podobało , kałuże można przeskoczyć , jaki problem ? Nawalonego operatora quada ochrony można zwolnić z roboty , płotki można było sobie odsunąć i bokiem wejść jak się nie chciało dylać dookoła , trującego bigosu nie trzeba było jeść ani zimnej kaszanki , w kolejkach po darmowe żarcie i piwo nie stałem bo przyszedłem na imprezę na poczatku zgodnie z planem a nie w środku , prądu u Papamili nie znalazłem ale Sławojowi bez pytania wpiąłem się we wtyczkę / tylko na kilka godzin ale dzięki ,że nie odciąłeś siekierą/ ...disco polo i światełka waliły pod kilkoma markizami , SUPER że ludzie się bawią ze sobą , po to sa zloty a nie by siedzieć w swojej budzie i walić fochy na innych , są zatyczki do uszu , słuchawki albo leki , nikt nikomu po kamperze nie skakał .

Teraz niech się ujawni szpieg co doniósł temu na boso ,że do niego idę , jak tylko stanąłem przy nim to z jednego ochroniarza zrobiło sie czterech . To ci wynajęcia a nie liczę babć z radia maryja co własną piersią go chronią nawet na zapleczu .... powiem tak , gość jest beznadziejny , do ludzi przemawia jak do idiotów i znajduje poklask , masakra . To jest dopiero żenada ale dla tych co mu klaszczą , za rok jadę na targi z pinezkami .

Było GIT .

Bronek - 2017-10-23, 02:46

Ad pinezki...
może przejdzie jak Ch po wodzie. Stanie się przez to menczennikiem, bo już z podróżnika, poprzez celebrytę na jedynego sprawiedliwego i mądrego wyrósł.
Teraz brakuje tylko krwi jego na ofiarę...wyznawców ma bo dzikie ludy nawraca..
........................

A ja już się ucywilizowałem na całego.... :idea:
I bez wódy i wody orazc pogody słonecznej, młodych lasek (widziałem tylko dwie ładne hostessy) , bez trawki zielonej i PRĄDU z sieci - nie umiem się cieszyć. i bawić. :-/ .

A wszystko przez Kodeks Karny i żonę. Jak bym się nawalił w trakcie jazdy i trącony przyjechał, to bym był zadowolony.

A tak za diabła obiektywnie ... na trzeźwo... Impreza nIe warta moich ponad 500 km jazdy i EB (NORDELETTRONICA) SHUNT NE 185_11

Impreza nie Zlot :!: , bo ja na Targi przyjechałem i na chwilę mnie otumaniło... instynkt nie zadziałał i wjechałem na syficzne podłoże z ładnymi kablami.. .

O Zlotach mam zdanie, jak o bosym prelegencie... to "zjawiska" dla wybranych grup społecznych a ja aspołeczny w tych obszarach obecnie jestem. Po kilkudziesięciu przeżytych, dosłownie bywały niemal śmiertelne :bajer 8-) i to nie takich spokojnych jak kamperowe, mam ich dość!

Była piosenka na ten temat : "Ja to się cieszę byle czym, byle co go cieszy....." :haha: oczywiście, by nie urazić zachwyconych... o Targach tak śpiewano , bo te oceniam.
Zlotu nie komentuję , bo nie byłem a teraz Zlot da mi dopiero "zabawę" .... taką jaką lubię - grzebać kamperze.
Fajny zlot.. :bajer będę pamiętał.

Ps. Siedzę w Szpitalu w nocy, to se piszę. Nie jest to Oddz. Psychiatryczny i nie jestem jego pacjentem..... chyba :? :spoko

Rawic - 2017-10-23, 03:24

salut napisał/a:
Kable, rozdzielnie i agregaty stawiali jak kampery już stały.
ja znam takie powiedzenie " tylko winni się tłumaczą" :ok
Rawic - 2017-10-23, 03:32

BIORCA napisał/a:
za rok jadę na targi z pinezkami .

Było GIT .
czy o te brudne stopy tyle hałasu :diabelski_usmiech
zbyszekwoj - 2017-10-23, 09:20

Ja tam zadowolony, kupiłem gadżet do łazienki za okazyjną cene targową za 50 zł (normalnie 55) i dwie blokady ( przy dwóch promocja) po 170 zamiast 180!. W ostatnim dniu poszła fama że krzesełka normalnie po 4 stówy będą po 150. Przyszedłem , a tam badziew co normalnie w markecie masz po 60zł. - żenada. :chacha2
Socale - 2017-10-23, 09:59

Bronek napisał/a:
...
Impreza nIe warta moich ponad 500 km jazdy i EB (NORDELETTRONICA) SHUNT NE 185_11

...

Daruś, nie dawno założyłem ten temat: http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=28600
Bardzo podobny i tej samej firmy EB będę trenował w realu, dam mu radę.
Przyjedź też, coś poradzimy, może się nawrócisz do zlotów/spotów jak wrócisz z niego ze sprawnym energodawcą.
Przyjedź na Rogalowe Święto pod Poznań, ja będę miał ze sobą to co powinienem mieć do tych napraw.
.
AaAaaaaAaa.... i celebrytów tam nie będzie.

Bronek - 2017-10-23, 10:33

Socale napisał/a:
AaAaaaaAaa.... i celebrytów tam nie będzie

A My?

Jak mi czas i inne okoliczności pozwolą, to nie zaprzeczam, nie wykluczam...

Muszę znaleźć wątek...

Mam cholerny katara a to gorszeod raka gdy musisz się pochylać. Zbieram dane o tym ustrojstwie.

Ładuje z altka ale wiadomo lodówka, ładowanie z 230..nie. Reszta chodzi i to mnie zmyliło.

janusz - 2017-10-23, 10:45

BIORCA napisał/a:
To jest dopiero żenada

Dobrze, że nie jeździ kamperem, to by dopiero był obciach i obciążenie dla środowiska kamperowego. :hide:

trybeus - 2017-10-23, 11:05

W zasadzie za 50 zeta za osobę (przypomnę że dzieci gratis), to było bardzo dobrze...podliczając same bilety na wejście na Targi, to wydatek 110 zeta na twarz (przypomnę, że dzieci gratis)...w tym dwa piwa na gębę i dwie michy (dzieci gratis)...reasumując, to jakbym przyjechał z ulicy i stanął z małymi mobilami na parkingu to zapłaciłbym 130 zeta razy dwa plus parking 20...to daje 280 zł...doliczając dwójkę dzieci za wejście na Targi dwa razy po 60 to mam okrągłe cztery stówy...czyli 300 zostały mi w kieszeni...nie wiem dlaczego nie którzy panowie narzekają...ja wiem, że spalony EB może wkurzyć, ale takie coś może się przydarzyć wszędzie...pozdrawiam Roberta K i jego sąsiada...

janusz - 2017-10-23, 12:00

Posty techniczne o 400V tutaj http://www.camperteam.pl/...p=677577#677577
Rowerek - 2017-10-23, 12:04

Dla mnie było bardzo fajne spotkanie pięknie dziękuję wszystkim :spoko :spoko
andrzejm94 - 2017-10-23, 12:13

Dziękujemy organizatorom zlotu, planowaliśmy zostać jeden dzień, zostalismy do niedzieli, udało się nam umówić na serwis naszego kampera w Karczewie (właśnie się robi), pozdrawiamy cieplutko. :spoko
Roberto - 2017-10-23, 12:28

Jak dla nas też było spoko :!:
Trochę ciekawostek i pomysłów na nowe kierunki zwiedzania.
Sympatyczne zabawy ze znajomymi. Tu przy okazji chciałbym zaznaczyć, że wśród cepek też nieźle imprezowali przy discopolo :-P

W sobotę rano już nawet chciałem zaliczkować te Rapido za 375.000, ale wieczorem okazało się, że jednak nie wygrałem w totolotka i musiałem odpuścić temat :haha:

Jak będzie taka możliwość to za rok znów przyjedziemy :ok

qdlaty_78 - 2017-10-23, 12:47

trybeus napisał/a:
W zasadzie za 50 zeta za osobę (przypomnę że dzieci gratis), to było bardzo dobrze...podliczając same bilety na wejście na Targi, to wydatek 110 zeta na twarz (przypomnę, że dzieci gratis)...w tym dwa piwa na gębę i dwie michy (dzieci gratis)...reasumując, to jakbym przyjechał z ulicy i stanął z małymi mobilami na parkingu to zapłaciłbym 130 zeta razy dwa plus parking 20...to daje 280 zł...doliczając dwójkę dzieci za wejście na Targi dwa razy po 60 to mam okrągłe cztery stówy...czyli 300 zostały mi w kieszeni...nie wiem dlaczego nie którzy panowie narzekają...ja wiem, że spalony EB może wkurzyć, ale takie coś może się przydarzyć wszędzie...pozdrawiam Roberta K i jego sąsiada...

Obrazek

:spoko pozdrawiamy również

zbyszekwoj - 2017-10-23, 14:24

Rowerek napisał/a:

O, ktoś iu nicka zmienił. :bajer

trybeus - 2017-10-23, 14:25

kurde...zapomniałem o Szanownych Małżonkach kolegów Piotra i Roberta...czyli Ani i Teresie :) ...oczywiście pozdrawiam nawet bardziej niż małżonków :wyszczerzony:
Endi - 2017-10-23, 17:44

Nie miałem prądu do rana i nie wiedziałem co się stało. U sąsiada, dwa kampery wcześniej, na rolce z kablem, zabezpieczenie wyrzuciło i wielu z nasz ominęła ta „nieszczęsna zaraza” . Współczuję kolegom, nie zbyt to przyjemnie kiedy w dobrej wierze podłączasz „kabelek” i natychmiast …kawalerską chorobę zaliczasz ;)

Nie było wszystko idealnie ( idealni, to tylko my jesteśmy ) i można by się czepiać, ale po co ? To może tylko zniechęcać a chyba nie chodzi o to.

W sumie było poprawnie i rozrywkowo.

Roberto napisał/a:
...Sympatyczne zabawy ze znajomymi. Tu przy okazji chciałbym zaznaczyć, że wśród cepek też nieźle imprezowali przy discopolo :-P

Dziewczyny z Niewiadówek, porwały nas ( Rawic, Romek i ja) za rączki i dalej do tańca polodisco, hulanki i swawole. Oj było ostro, dopóki samce się nie pojawiły :box2 … to my w nogi :szeroki_usmiech

Pogaduchy były, małe co nieco a jakże... czym miałem, poczęstowałem i na koniec …

Roberto napisał/a:
...W sobotę rano już nawet chciałem zaliczkować te Rapido za 375.000...

.....kamperka kupiłem. Hymer integra w automacie. Wersja na Maroko z odsuwanym dachem. Masa własna 1000 g. DMC 3,5 t - rewelka ;)

Mam już „klienta” na niego ale na razie postoi u mnie przy kominku :mrgreen:

Podziękowania dla organizatora :roza:

Bardzo liczę na Henia :bukiet: i mam nadzieję na jego foto-relację, z pewnością również z obszarów, które z racji przeogromnej ekspozycji mogły ujść naszej uwadze.

krimar - 2017-10-23, 18:13

Rawic napisał/a:
jam go widział i słyszał w obecności młodej i atrakcyjnej blondynki :szeroki_usmiech

mam nadzieję, że nie tej, która każdemu chciała spuścić ...... łomot

Rawic - 2017-10-23, 19:22

krimar napisał/a:
mam nadzieję, że nie tej, która każdemu chciała spuścić ...... łomot
co ty masz w tym termosie, co ty pijesz, że takie brednie wypisujesz, Bronek i jego "K"obieta i łomot, chyba intelektualny :ok
qdlaty_78 - 2017-10-23, 19:26

trybeus napisał/a:
kurde...zapomniałem o Szanownych Małżonkach kolegów Piotra i Roberta...czyli Ani i Teresie :) ...oczywiście pozdrawiam nawet bardziej niż małżonków :wyszczerzony:

Spoko! przekazane.

Rawic - 2017-10-23, 19:56

Endi napisał/a:
Pogaduchy były, małe co nieco a jakże... czym miałem, poczęstowałem …
Endi jeszcze raz dzięki za poczęstunek i prezenty, wiesz, że zawsze będziecie naszymi najmilszymi gośćmi, a gdybyście chcieli zwiedzić Warszawę to oferuję "Camper in Garden"
PS. Stare drzewa owocowe można wyciąć bez zezwolenia, młode przesadzi się w w szyk na wiosnę, a może mi ktoś podpowie jak musi być szeroka brama, żeby z drogi szerokiej na 5 m wjechać na posesję kamperem 7,5 m

Rawic - 2017-10-23, 20:04

Endi napisał/a:
Niewiadówka ma ochotę na kamperka
dobrze, że nie tirówka, choć widziałem już tirówki w Niewiadówkach, ale nie sprawdzałem czy wygodnie. :ok
krimar - 2017-10-23, 20:18

Rawic napisał/a:
Bronek i jego "K"obieta i łomot

a żeś pisał wcześniej, że jego

Spax - 2017-10-23, 20:19

Rawic napisał/a:
żeby z drogi szerokiej na 5 m wjechać na posesję kamperem 7,5 m

Dwa pachołki i na plac manewrowy potrenować. :ok

CORONAVIRUS - 2017-10-23, 21:13

Mała zagadka ... tak chwalili na targach w Duseldorfie , Niemcy zachwyceni to sam sprawdziłem jak to smakuje ...

Sprawa nie jest prosta :) , kamper kosztuje 220 tys ...

rosomak - 2017-10-23, 21:18

Dziękujemy organizatorom za możliwość uczestnictwa w imprezach o różnorodnych kierunkach zainteresowań.Każdy mógł znaleść coś dla siebie. Piątkowe nocne spotkanie też było super.
Kolejka do ,,koryta"była też formą integracji - coś z komuny.
Część artystyczna na poziomie, kto chciał mogł sobie potańczyć, brać udział w zabawnych konkursach . Z naszego przemiłego Grona CT w konkursie na temat ,,jakiśtam "widziałem
Saluta i Strusia - godnie walczyli.
Szkoda, że niektórym nie podobała się wieczorna integracja w sobotę. Niestety mamy taką muzykę i przy niej się bawimy. Było b.kulturalnie i bez nadużywania czegoś nieodpowiedniego.
Pozdrawiamy wszystkich bawiących się przy akordeonie i kolumnie.
Do nastęnego tak miłego spotkania. Rosomaki

Przy okazji kilka foto.
.

trybeus - 2017-10-23, 21:23

BIORCA napisał/a:
Mała zagadka ... tak chwalili na targach w Duseldorfie , Niemcy zachwyceni to sam sprawdziłem jak to smakuje ...

...ło matko, kajżesz to się Waść wpinasz? Przecież to raczej schowek dla Yorka...no może nawet dwóch :D

CORONAVIRUS - 2017-10-23, 21:27

trybeus napisał/a:
BIORCA napisał/a:

...ło matko, kajżesz to się Waść wpinasz? Przecież to raczej schowek dla Yorka...no może nawet dwóch :D

nie nie KOGUCIE :) to jest 5 metrowy 3 osobowy kamper i nie ma zmiłuj , ktoś musi spać na samym dole , nawet jeśli jest losowanie to i tak jakaś rotacja prędzej czy później nastąpi ...
ale fakt faktem , z perspektywy psa świat wygląda inaczej :)

rosomak - 2017-10-23, 21:34

....cd foto
CORONAVIRUS - 2017-10-23, 21:44

dużego wszyscy znają ale buduje się mały , ducato kamper cabrio :) będzie jazda ...
rosomak - 2017-10-23, 21:45

cd. foto
Track222 - 2017-10-23, 22:03

Rowerek napisał/a:

Marek nie zdążyliśmy się pożegnać i podziękować za gościnę i wyśmienite towarzystwo. Pozdrawiamy serdecznie Dorota i Rysiek.

Rowerek - 2017-10-23, 22:09

Rysiu miło było pozdrawiam
zibikruk - 2017-10-23, 22:35

Zlot był jak zwykle bardzo udany, możliwość spotkania znajomych oraz poznania nowych załóg bezcenne.
Rysiu i Marku bardzo dziękuję za wspólną zabawę, przede wszystkim za uratowanie "życia". :lol:

EwaMarek - 2017-10-23, 22:57

Gratulacje dla organizatorów zlotu. Nie był to Poznań ale i tak było ok :wyszczerzony:

Trochę ilośc uczestników Zlotu przerosła nas wszystkich :shock:

Szczególne pozdrowienia dla forumowiczów choć trochę się pogubiłem kto jest kto, bo nie wszytkie kampery miały naklejki CT :(
Sam mało się udzielam na zlotach ale miło jest, jak na trasie spotykam oklejonego kampera CT.

Pozdrowienia dla Naszego Tadeusza bo widziałem go na zdrowych nogach , choć z daleka :spoko

Przypadkiem :Najważniejsze było na tych Targach dostanie się mojej 6 letniej córki do Nel Podróżniczki.
TO BYŁA KATORGA :gwm
:gwm Kto wymyślił takie głupoty , żeby cały dzień pilnować numerka i się nie dostać???

Dobrze , że się zlitowali i ok 19:00 wpuścili te dzieci co czekały do końca :aniolek

Robert K. - 2017-10-24, 03:01

trybeus napisał/a:
...pozdrawiam Roberta K i jego sąsiada...

Dzięki Robert, tak szybko "odpłynąłeś". Mówiliśmy że Sabały brak..
My również cieszymy się, że mogliśmy poznać kilka osób, które tu śledzimy. I taki był nasz cel tego zlotu, poznać ludzi, porozmawiać, popatrzeć. Cel został spełniony, tylko cholera tych EB szkoda. Tu współczujemy. Impreza bardzo fajna, dziękujemy wszystkim za ciepłe przyjęcie. Pozdrawiamy i do następnego razu.

MAWI - 2017-10-24, 07:44

A ja zauważyłem ,że nie wszyscy po jednej kiełbasce mieli.Przypadek??
qdlaty_78 - 2017-10-24, 08:32

A ile gram bigosu przypadało na obywatela? Bo ja miałem dwie kiełbaski, dwie kaszanki i resztę tacki wypełniono mi bigosem. :wyszczerzony:
trybeus - 2017-10-24, 10:10

Robert K. napisał/a:
trybeus napisał/a:
...pozdrawiam Roberta K i jego sąsiada...

Dzięki Robert, tak szybko "odpłynąłeś". Mówiliśmy że Sabały brak..
My również cieszymy się, że mogliśmy poznać kilka osób, które tu śledzimy. I taki był nasz cel tego zlotu, poznać ludzi, porozmawiać, popatrzeć. Cel został spełniony, tylko cholera tych EB szkoda. Tu współczujemy. Impreza bardzo fajna, dziękujemy wszystkim za ciepłe przyjęcie. Pozdrawiamy i do następnego razu.

Zapraszam do Spytkowic...co do Sabały :wyszczerzony: , to jak wspominałem oglądnijcie sobie ......a Sabała w 47:30 i 52:00 minucie :wyszczerzony:

...uszanowanie dla Małżonki...do zobaczenia[/youtube]

qdlaty_78 - 2017-10-24, 11:01

O fajnie bo tytułu zapomniałem. I nawiązuje do piątkowej imprezy. Elvis był jak kamper- czyli przeciążony.
slawwoj - 2017-10-24, 12:06

Tak jak i oryginał pod koniec żywota
eMKa - 2017-10-24, 12:42

BIORCA napisał/a:

To ta zabawka :)
A mnie sie podoba, dla syngla no może dwojga z dzieckiem, małowymagających - jak w sam raz
Zawsze lepiej niż w suwie czy vanie na siedzeniach. I jest wc :)

CORONAVIRUS - 2017-10-24, 18:10

eMKa napisał/a:
BIORCA napisał/a:

To ta zabawka :)
A mnie sie podoba, dla syngla no może dwojga z dzieckiem, małowymagających - jak w sam raz
Zawsze lepiej niż w suwie czy vanie na siedzeniach. I jest wc :)

chciałbym widzieć minę mojej żony jak jedziemy w dwójkę na dłuższy weekend , jej torby z ciuchami i zapasami żarcia dla pułku .... w tym aucie jest na to jedna /słownie jedna / szafka , nie szafa , szafka .

cena powala ... za 220 tyś można mieć ducato gdzie wszystko jest na swoim miejscu i 3 osoby się znajdą bez losowania kto śpi w budzie psa a najdroższy talento brutto kosztuje niecałe 130 tyś .
http://cenniki.fiatprofes...lento_kombi.pdf

eMKa - 2017-10-25, 11:27

E tam, czepiasz się. Świstak powie o pakowności Twojego campera że niedoprzyjęcia i Ty to samo powiesz o moim. :)
Co do ceny, to rzecz względna.Dla nas to dużo dla innych niekoniecznie. Znam człowieka co bardzo poważnie rozważa zakup Talento, ale jest tylko jeden egzemplarz pokazowy i nie wiadomo czy wejdzie do produkcji.

Kolega co przymierza się do kupna, jest serwisantem w dużej europejskiej firmie. Jego rejon to dawne RWPG + Turcja. Cały czas w drodze. Wjeżdża na teren zakładu i monitoruje prace urządzeń dobę, dwie. Teraz jeździ przerobionym Scudo. Zobaczył Talento i “majtki mokre” jest zachwycony. Cena nieważna, koncern płaci.
Jest klient :)
niszowy, ale jest :ok

kaimar - 2017-10-25, 12:09

eMKa napisał/a:
Kolega co przymierza się do kupna, jest serwisantem w dużej europejskiej firmie. Jego rejon to dawne RWPG + Turcja. Cały czas w drodze. Wjeżdża na teren zakładu i monitoruje prace urządzeń dobę, dwie. Teraz jeździ przerobionym Scudo. Zobaczył Talento i “majtki mokre” jest zachwycony. Cena nieważna, koncern płaci.
Jest klient
niszowy, ale jest

I właśnie dla takiego klienta jest to oferta. Na tragach w Dusseldorfie pojazd wzbudził duże zainteresowanie właśnie wśród ludzi dużo jeżdżących służbowo czy to jako serwis czy handlowiec.

gryz3k - 2017-10-25, 12:36

Miałem Hymera blaszaka. Troche mi go przypomina. Hymer miał 5 m długości i mieścił się na miejscu parkingowym pod marketem. Jak moja córka była mała jeździliśmy nim wszędzie bo było gdzie przewinąć i pupkę umyć czy mleko podgrzać.
Misio - 2017-10-25, 21:17

Dziękujemy, było fajnie :
Misio - 2017-10-25, 21:23

cd.
Misio - 2017-10-25, 21:28

cd.
Misio - 2017-10-25, 21:35

cd.
Misio - 2017-10-25, 21:46

cd.
Misio - 2017-10-25, 21:54

cd.
Andrzej 73 - 2017-10-25, 21:55

Widzę , że Szczyrk na targach się pojawił.
Kurnwica regionalne nalewki czyli silny deszcz z wiatrem hehehe :pifko

Misio - 2017-10-25, 22:04

cd.
Misio - 2017-10-25, 22:11

cd.
jarek73 - 2017-10-25, 22:18

Fajne te zdjęcia bo nie przypudrowanego wojtusia c. można zobaczyć , kurczę jak on się postarzał i może to jest powód jego ostatnich żenujących wypowiedzi ( proszę starszych użytkowników CT o nie obrażanie się :spoko )
Misio - 2017-10-25, 22:20

cd.
Misio - 2017-10-25, 22:36

cd.
Piotruś - 2017-10-25, 23:08

Misiu za to że CI się chce :spoko

Bajaga - 2017-10-25, 23:40

Piotruś napisał/a:

Misiowi się chce bo zawsze chce pokazać swą lepszą (i sorry Misiu, ładniejszą) połowę. I za to mu chwała bo tak każdy facet powinien mieć. :ok

qdlaty_78 - 2017-10-26, 10:27

Misio napisał/a:
A na koniec prezentacji dostał buty.

A powinien butem!

Misio - 2017-10-26, 12:43

Bajaga napisał/a:
Piotruś napisał/a:

Misiowi się chce bo zawsze chce pokazać swą lepszą (i sorry Misiu, ładniejszą) połowę. I za to mu chwała bo tak każdy facet powinien mieć. :ok

Dzięki, taką mamy misję. :pifko :lol: :oops:

Tadeusz - 2017-10-26, 12:48

Dziękujemy Danusiu i Heniu. :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

:pifko :pifko

Piotruś - 2017-10-26, 14:19

MisioKoty misjonarze camperteamu :) :mrgreen: :spoko
Wojciechu - 2017-10-26, 18:37

Piotruś napisał/a:
MisioKoty misjonarze camperteamu

...jeśli już - Zgromadzenie misyjne rodziny MisioKoty - Wielki Henryk - prefekt, ewentualnie nuncjusz, lub sekretarz stanu - Camper Team. :pad: :spoko

Track222 - 2017-10-26, 19:01

prof-os napisał/a:
Piotruś napisał/a:
MisioKoty misjonarze camperteamu

...jeśli już - Zgromadzenie misyjne rodziny MisioKoty - Wielki Henryk - prefekt, ewentualnie nuncjusz, lub sekretarz stanu - Camper Team. :pad: :spoko

Wojtek sekretarz stanu to obecnie niepewna posadka!!!

Rowerek - 2017-10-26, 19:16

Może Kanclerz :spoko
Track222 - 2017-10-26, 19:59

Rowerek napisał/a:
Może Kanclerz :spoko

Jest OK :brawo :brawo :brawo

Rowerek - 2017-10-26, 20:27

Tak bardziej dystyngowanie :spoko
Wojciechu - 2017-10-26, 21:13

Kanclerz jako nominat administracyjny ok.
Mnie jednak bardziej chodziło – np – prefekt lub nuncjusz - jako wysoko postawiony wysoki oficer, hierarcha wyznaniowy, zgromadzenia misyjnego MisioKoty itd,itd....w C.T. - taki bardziej tytuł uduchowiony – jak artyzm Henia. ;) :spoko ;) :spoko

Rowerek - 2017-10-26, 21:44

Woitek prefekt to taki policjant nie bardzo :lol:
ZEUS - 2017-10-26, 23:27

Rowerek napisał/a:
Tak bardziej dystyngowanie :spoko

teraz najbardziej dystyngowanie/prestiżowo to chyba prezes :-P ale to się może szybko zmienić i co wówczas? :) :szeroki_usmiech :spoko

Ed - 2017-10-27, 08:06

Zostaje jeszcze naczelnik :chytry
Rowerek - 2017-10-27, 09:37

Prezes to już zajęte :haha:
Track222 - 2017-10-27, 10:21

Misio jest trochę za wysoki na prezesa.
Wojciechu - 2017-10-27, 10:22

Abstrahując od Henia. Najciekawszym tytułem dzisiejszej rzeczywistości jest SYGNALISTA. :szeroki_usmiech
Bronek - 2017-10-27, 10:29

Ta jest! :mrgreen:

Jest to tytuł/zawód przyszłościowy.
W każdym domu powinien być przycisk z wykrzyknikiem zgłaszającym.

Dla tych co szukają zajęcia a nie śledzą...

http://kadry.infor.pl/kad...ublicznego.html

zbyszekwoj - 2017-10-27, 10:44

jarek73 napisał/a:
Fajne te zdjęcia bo nie przypudrowanego wojtusia c. można zobaczyć , kurczę jak on się postarzał i może to jest powód jego ostatnich żenujących wypowiedzi ( proszę starszych użytkowników CT o nie obrażanie się :spoko )

Tego akurat nie mogę zrozumieć. Czy jak starszy to musi być głupszy? :stop:

Bronek - 2017-10-27, 10:48

W tym konkretym przypadku jest wielce prawdopodobne.
gryz3k - 2017-10-27, 11:26

zbyszekwoj napisał/a:
jarek73 napisał/a:

Nie musi ale niestety zdarza się to. I to chyba jest taki przypadek.
Choć zwykle jest tak, że młody idiota starzeje się i jest starym idiotą. :spoko

Andrzej 73 - 2017-10-27, 14:14

gryz3k napisał/a:
Choć zwykle jest tak, że młody idiota starzeje się i jest starym idiotą.

A nie chodzi tu o powiedzenie? "Człowiek rodzi się głupim i głupim umiera"
Jedak w przypadku WC napiszę , był normalny został idiotą.
Beata wiedziała pierwsza i zostawiła dziada.

Kotek - 2017-10-27, 14:34

Andrzej 73 napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Choć zwykle jest tak, że młody idiota starzeje się i jest starym idiotą.

A nie chodzi tu o powiedzenie? "Człowiek rodzi się głupim i głupim umiera"
Jedak w przypadku WC napiszę , był normalny został idiotą.
Beata wiedziała pierwsza i zostawiła dziada.

Moim skromnym zdaniem On nigdy nie był normalny, pamiętam jak prowadził program w TV, bodajże to się nazywało: "WC kwadrans" lub jakoś tak. Już wtedy pokazywał się z tej "dziwnej" strony.
Natomiast programy podróżnicze robi fajnie. :kwiatki:

gryz3k - 2017-10-27, 15:02

Kotek napisał/a:
Natomiast programy podróżnicze robi fajnie.

Kwestia gustu. Mnie razi jego protekcjonalny ton względem tubylców, ich religii i kultury. To taki podróżnik z czasów kolonialnych. :spoko

Tadeusz - 2017-10-27, 15:24

Cytat:
Kwestia gustu. Mnie razi jego protekcjonalny ton względem tubylców, ich religii i kultury. To taki podróżnik z czasów kolonialnych.

Racja.

Jego program o kulturze azjatyckich buddystów był wręcz chamski. Od tego czasu przestał mnie interesować on i jego programy.
Tak jak nie można być tylko trochę w ciąży, tak nie można być tylko trochę człowiekiem z klasą.

Endi - 2017-10-27, 15:31

Tadeusz napisał/a:
Jego program o kulturze azjatyckich buddystów był wręcz chamski.

Może nie aż tak podobnie, ale również z niesmakiem odebrałem go na Drodze Krzyżowej w Jerozolimie.

Bronek - 2017-10-27, 16:00

W Nadarzynie zdarzył mi się nie tylko pechowy incydent z prądem, ale CUD.
Mojej żonie spodobało się wnętrze Mercedesa Balcampa.

O ile z zewnątrz taki sobie, ma wady bo to pierwszy wypust monokoka.
Ale siedzieliśmy ze Zbyszkiem Rawickim w tym niby wsiowym wnętrzu i.... robi fajne wrażenie.
Kibel fajny, lodówka też pod spuszczym wyrkiem można siedzieć.
Szafę kazałbym zrobić.
Mercedes w automacie... mając takie poparcie., zaczynam myśleć : :roll:

Gadałem z Szefem. Ciekawe jak z wagą takiej zabudowy?

Jestem za tym by popierać nasze Firmy. Jeśli chodzi o wnętrze to o wiele lepiej jest zrobione i wykończone jak modne blaszaki z Elcampu.
Zresztą te ich górne wyrko niby opatentowane, to dla raczej osobnika mizernego wzrostu i sprawnego fizycznie. Mebelki po za zamówionymi zewnętrze formatkami tak sobie zrobione jakza taką kasę
A tu
Merc to merc... tak sobie dywaguję. Nietuzinkowy.

Może macie jakieś uwagi?

ZEUS - 2017-10-27, 16:24

Bronek napisał/a:
Może macie jakieś uwagi?

może nie uwagi a jedynie osobisty osąd: design odważny :) ... czy to się podoba czy nie to kwestia gustu a o gustach wiadomo :-P :spoko

Bronek - 2017-10-27, 17:19

Wiocha jest ale ładna.
I to w dotyku z bliska naprawdę robi wrażenie. Paluchów nie widać :mrgreen:
Przez to wzornicwo na wysoki połysk nie widać też innych mankamentów. (albo ich nie ma?).
Nie przyglądaliśmy się zbyt szczegółowo, ale siedzenie pod łóżkiem z wykorzystaaniem czterech miejsc jest to praktyczne.

A dach bez jeziora i potencjalnych przecieków intrygujący.

Kwestia wagi, i napraw poszycia.
Do tego Mercedes i wszystko razem jest inne od całej niemal reszty.
Ja nie mam kultu marek.

Szef mówił, że spasowanie nad kabiną im nie wyszło pięknie, silikon badziewiaty i okno na "berecie" to porażka, pow 140km/h szumi
Ja bym je w ogóle wywalił.

Myślę, że biorąc nowy egzemplaż można go "uszyć na miarę" w ramach rozsądku. To kamper dla dwojga i tyle. Odsprzedaże i goście minie nie interesują.

gryz3k - 2017-10-27, 17:26

Ambitnie Bronku, ambitnie. Jak Ci się znudzi zawsze możesz zamtuz w nim otworzyć. :-P
Bronek - 2017-10-27, 18:06

Z zewnątrz, trąca składakiem, ale w śodku było miło. Nie lubię nowoczesnych wnętrz. Trochę tu przegieli, ale te "forniry" mnie zaskoczyły w dotyku.
Nieważne.
Wyrko opuszczwne lepsze jest, niż w niejednej integrze, bo tam na ogół trzeba złożyć fotele kabiny.

A tu pijani sobie leżą, jak rzymianie nad stołem, reszta dopija się kulturalnie pod nimi, a z tyłu funkcja burdelowa, owszem nie wykluczona.

CORONAVIRUS - 2017-10-27, 18:18

Pamiętacie gwar i podniecenie na targach w Poznaniu przy stanowisku VW ? Wystawiono kampera na nowym Crafterze XXL , taki z wystającą do tyłu sypialnią o 23 cm .... kilka tygodni temu Polskę obiegła wiadomość ,że ów model będzie produkowany w Poznaniu , nowa hala i kupę milionów inwestycji i ....

...i na targach w Nadarzynie oficjalnie już szumiało ,że nici z fabryki .

A wiecie ile on waży ? :) Podobno 4100 kg ...

kimtop - 2017-10-27, 18:36

Bronek napisał/a:
Może macie jakieś uwagi?

Kibel po złej stronie samochodu

jarek73 - 2017-10-27, 18:50

zbyszekwoj napisał/a:
jarek73 napisał/a:

Zbyszku , oczywiście że nie . Znam jednak z autopsji takie przypadki , mój dziadek człowiek oczytany ,zawsze super mi się z nim rozmawiało na starość tak się zradykalizował tak mu rydzyk mózg wyprał ,że musiałem na każde słowo uważać jak z nim rozmawiałem żeby awantury nie było babcia to samo . O teściowej to już całkiem szkoda słów ,ale to chyba złośliwe i głupie od zawsze było .Takie mam doświadczenia , ale na pewno większość starszych ludzi na starość nie stają się głupsi .

Bronek - 2017-10-27, 19:03

kimtop napisał/a:
Bronek napisał/a:
Może macie jakieś uwagi?

Racja, to go dydkwalifikuje. Tu https://polskicaravaning.pl/dzial/7-nasz-test/artykuly/caravaning-w-deszczu-testujemy-balcampa-sm-730,52379

Z tym zaś głupieniem na starość to prawda. :!:
Jak byłem młody nie traciłem czasu na pisanie po Forach. :idea

A może dlatego , że ich nie było? Nie pamiętam.
:(
Teraz nie wiem, czy straciłem rozum, czy pamięć? :gwm

Andrzej 73 - 2017-10-27, 19:20

Ad. tego kampera.
Na małej powierzchni fornir o dużej strukturze nie pasi do tego wnętrza.
Kolejny minus to dużo eko co będzie się fajnie sypało po kilku latach.
Przesadzone pomimo dużej wartości frontów lakierowanych.
To tak skrobnąłem przy budowie biurka dla młodego. :-P

trybeus - 2017-10-27, 20:28

Cytat:
Może macie jakieś uwagi?

Zrobiony pewnie pod szejków do przewozu kóz :wyszczerzony: ....wygląda jak kontener z wierzchu...a w środku...no cóż meble na wysoki połysk kojarzy mi się z "dziadami kalwaryjskimi"...przerost formy nad treścią...

Endi - 2017-10-27, 20:28

Andrzej 73 napisał/a:
Na małej powierzchni fornir o dużej strukturze nie pasi do tego wnętrza.

Tzw. "wczesny Swarzędz" Na myśl mi nie przyszło, że tak można zbezcześcić gwiazdę.

Dla mnie porażka.

jarek73 - 2017-10-27, 21:03

co do tego campera to ciężko oceniając z zdjęć , ale dla mnie to wyjątkowa paszcza . W mnie jest dużo z wieśniaka i podobają mi się łóżka z baldachimem lub bogato zdobione fotele takie ,żę jak siedzisz to możesz lwa za grzywę złapać ( w domu ich niestety nie mam przez lub dzięki mojej małżonce ) ale taki malutki i biedniutki z zewnątrz ten camper a w środku takie bizancjum . Duży camper integra za bańke albo więcej i taki środek ok ale takie cuś z takim czymś to nie pasuję . Nie pasuje mi ,ale jeśli podoba się Tobie i masz jaja to bierz .
Bronek - 2017-10-27, 21:41

:bigok Miał ledy! ale nie miał wieszaków na kieliszki.

:(
A tu inny ich wyrób

Widziałem w końcu Adrię SLS z jej dupnym slajdem. I mi przeszło. Kibel malutki.

Tego bym nie brał, ze względu na obicia z pikowanego skaju, braku szafy, kibla ze złej strony, niedoróbek, paskudnego kszałtu budy.

Natomiast podobało mi się wyrko, jego funkcjonalność dająca zjeść przy stole, Niezła lodówka, kibel, garaż i ta okleina, ale jako materiał. Na pewno są inne faktury. No i to Merc.
No i ciekawostka ta technologia budy.

Bardziej rozważam, jeśli już - dać sobie zrobić pod swoje fanaberie.
7 m to moje maksimum, automat, garaż, kabina prysznicowa bez zalewania całego kibla...... Mamy inne rytmy dobowe, więc dwa wyrka, to opuszczane może być.
Musi być też lekko inny, inaczej nie ma sensu.
Mam typowego kampera, dostawczaka ze styropianem..

Andrzej 73 - 2017-10-27, 21:57

Endi napisał/a:
Tzw. "wczesny Swarzędz" Na myśl mi nie przyszło, że tak można zbezcześcić gwiazdę.

Dla mnie porażka.

Jak się siedzi trochę w meblach to się coś tam wie. :-P

Robert K. - 2017-10-27, 21:58

Bronek napisał/a:
Może macie jakieś uwagi?

Panowie.
Moja stwierdziła że jak na taki wypas to brak zmywarki jest karygodny, to wprawiło w zakłopotanie szefa, ale zadała pytanie gdzie ukryta jest szafa i ..... dowiedziała się ze jej brak, to odwróciła się na pięcie i odeszła. A już tak dobrze nam się rozmawiało :gwm :gwm

To poważne mankamenty, zwłaszcza brak zmywarki, oczywiście. :mrgreen:

Bronek - 2017-10-27, 22:07

Andrzej 73 napisał/a:
Endi napisał/a:

Dla mnie porażka.

Jak się siedzi trochę w meblach to się coś tam wie. :-P

Teraz z prawdziwym fornirem byłby w cenie.. Szwagierka kupiła full wypas meble, za full kasę. Z niemiec sprowadzalu, na zamówienie bo wymiary nietypowe...
Postawiła na oszklonym tarasie chwilowo. Porozłaziły się. :mrgreen: od s) ońca i średnio wysokiej temperatury.
Swarzędz z dawnych lat, na kleju kostnym by przetrwał przynajmniej do zimy. :-P

Tak to pewien szok w dobie szarego plastiku, taki wystrójn tolerujemy w RR i Bentleyach. Ale moda wraca. Niemniej przyłożyli się, nawet wzorek dobierali

Comsio - 2017-10-27, 22:07

Grzesiu (Gino) jestem ciekawy, czy ten autor tego poematu, że zlotowicze są nie halo. :wyszczerzony: Zdobyl się na odwagę, i przeprosił uczestnikow tego Miendzynarodowego zlotu. :pifko

Dobre wychowanie tego wymaga.

Robert K. - 2017-10-27, 22:15

COMSIO napisał/a:
Grzesiu (Gino) jestem ciekawy, czy ten autor tego poematu, że zlotowicze są nie halo. :wyszczerzony: Zdobyl się na odwagę, i przeprosił uczestnikow tego Miendzynarodowego zlotu. :pifko

Niestety nie. Ciął do końca jak szerszeń.

Endi - 2017-10-27, 22:16

Andrzej 73 napisał/a:
Jak się siedzi trochę w meblach to się coś tam wie.

Jak siedziało się w temacie ponad 20 lat... no to coś tam się wie :spoko

A w Swarzyndzu ;) to mój Tato się urodził :kwiatek2

Wojciechu - 2017-10-27, 22:53

...
Wojciechu - 2017-10-27, 22:55

Robert K. napisał/a:
COMSIO napisał/a:

Niestety nie. Ciął do końca jak szerszeń.

A ja Wam mówiłem - jak chlać to tak, żeby mieć odlot i zacząć lewitować. Dopiero by się ludziska dziwili - na World Travel Show u Ptaka turystyka podniebna. Poza tym, zawsze można z góry dostrzec tego najcichszego - to sygnalista. ;) :spoko

Rawic - 2017-10-28, 09:31

Bronek napisał/a:
Mojej żonie spodobało się wnętrze Mercedesa Balcampa.
Bronek napisał/a:
w tym niby wsiowym wnętrzu i.... robi fajne wrażenie.
Nie dziwię sie żonie Bronka, bo te forniry to teraz największe hity meblowe, powrót mody, ale oczywiście w większej jakości. Monokok ma wiele zalet, a najważniejsza, że nie skrzypi, gdy był z 70 cm dłuższy i posiadał dwie szafy po lewej i prawej stronie. :spoko
krimar - 2017-10-28, 09:41

kimtop napisał/a:
Bronek napisał/a:
Może macie jakieś uwagi?

ojtam ojtam - idealne rozwiązanie, gdy się chcesz pozbyć niechcianych gości spod markizy - wystarczy iść do kibelka i zadbać o akustykę wykonywanych tam czynności

Bronek - 2017-10-28, 10:16

GENERALNIE podpucha :mrgreen:

Ale fragmentami mi się podobał
AD kibel to film "Naga broń" z szczającym por Drewinem

qdlaty_78 - 2017-10-28, 10:32

Wnętrze ideal e dla Don Wasyla :spoko i tego typa co to Lambo sobie sam wystrugał

zbyszekwoj - 2017-10-28, 10:37

Co wy z tym kiblem, czy jak urzędujecie pod markizą to wasi goscie korzystają z waszego kibla? Jak oni wychodza do kempingowego to i wy możecie. Poza tym skorzystajcie z wc przed imprezą a to powinno wystarczyć w tym dniu. No chyba że macie sraczkę to wtedy nie zapraszajcie gości. Siusiu robi sie i tak na siedząco to raczej cicho soę odbywa.
To przy okazji taki instuktaż. :diabelski_usmiech
Ps. W Nadarzynie pod moim kiblem ,licząc po zuzytych kieliszkach, przewinęło się ok 60 gości i nikomu to nie przeszkadzało. :hello

slawwoj - 2017-10-28, 10:42

zbyszekwoj napisał/a:

Ps. W Nadarzynie pod moim kiblem ,licząc po zuzytych kieliszkach, przewinęło się ok 60 gości i nikomu to nie przeszkadzało. :hello

Przyznaje się bez bicia. Ja zużyłem dwa. I wcale nie byłem zainteresowany kibelkiem.

CORONAVIRUS - 2017-10-28, 10:50

zbyszekwoj napisał/a:
. Poza tym skorzystajcie z wc przed imprezą a to powinno wystarczyć w tym dniu.

mówisz chyba o imprezkach , takich malusieńkich :)

kimtop - 2017-10-28, 18:09

zbyszekwoj napisał/a:
Siusiu robi sie i tak na siedząco

:shock: :shock: :shock:

trybeus - 2017-10-28, 18:38

zbyszekwoj napisał/a:
Co wy z tym kiblem, czy jak urzędujecie pod markizą to wasi goscie korzystają z waszego kibla? Jak oni wychodza do kempingowego to i wy możecie. Poza tym skorzystajcie z wc przed imprezą a to powinno wystarczyć w tym dniu. No chyba że macie sraczkę to wtedy nie zapraszajcie gości. Siusiu robi sie i tak na siedząco to raczej cicho soę odbywa.
To przy okazji taki instuktaż. :diabelski_usmiech

...ja tam sikam na stojąco...rozkoszując się basowym rezonansem kuwety :diabelski_usmiech

Andrzej 73 - 2017-10-28, 18:45

trybeus napisał/a:
kuwety
:shock:
Do tej chwili myślałem , że to kaseta. :gwm

trybeus - 2017-10-28, 18:56

Andrzej 73 napisał/a:
trybeus napisał/a:
kuwety

jak zwał tak zwał :szeroki_usmiech ...jak kot, to i kuweta... :wyszczerzony:

CORONAVIRUS - 2017-10-28, 19:23

Andrzej 73 napisał/a:
trybeus napisał/a:
kuwety

Andrzej ...sikasz do kota bezpośrednio ? :shock: :shock: :shock:

Bronek - 2017-10-28, 19:43

Adam rozwiń przyczynę wątpliwości .... intrygujące..
Andrzej 73 - 2017-10-29, 00:08

BIORCA napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:
trybeus napisał/a:
kuwety

W sumie nie , ale na stojąco jest taka możliwość. :mrgreen:

zbyszekwoj - 2017-10-29, 09:30

[quote="Andrzej 73"]
BIORCA napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:
trybeus napisał/a:
kuwety

:spoko [/quote

Masz na myśli umywalkę? :haha:

CORONAVIRUS - 2017-10-29, 09:33

Andrzej 73 napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:
trybeus napisał/a:
kuwety

no jest ale bezpośrednio i na stojąco to chlapie za bardzo i śmierdzi ohydnie .... co kraj
to obyczaj jednak :)
Bronek , jak bym miał to bardziej rozwinąć to jeszcze bym dał przykład z ochlapanym tyłkiem ale takt niedzielny nie pozwala .

Bronek - 2017-10-29, 09:42

Kolejny raz polecam czapki malarskie
Techniki bywwją różne. U mnie umywalka np jest na kuszącej wysokości. Dobrze, że nie piję :mrgreen:

krimar - 2017-10-29, 10:12

to nie czapki malarskie tylko Napoleony (od czapki Napoleona)
Bronek - 2017-10-29, 10:24

krimar napisał/a:
to nie czapki malarskie tylko Napoleony (od czapki Napoleona)

Kolejny istotny spór
Mam poparcie, że to czapka malarska - Moniki96 autorytetu od czapek malarskich... http://home-made-moniak.b...a-malarska.html

itd https://m.spryciarze.pl/zobacz/jak-wykonac-czapke-malarska

A teraz Francuzi są na cenzurowanym. Polak powinien tępić wszystko co francuskie łącznie z miłością. Pomnik im się nie podoba.

Ale..... po przemyśleniach i po tym co wyżej napisane... zmieniam zdanie. :!:
Walimy w czapkę Cesarza Francuzów, :mrgreen:
W ramach retorsji i torsji szczególnie.

Zgoda.

CORONAVIRUS - 2017-10-29, 10:31

nie widzę tego tak różowo .... napoleonka się wypełni , przy przechodzeniu przez pochwę kota zasklepi na kształt kiełbasy / może narządu konia / i zawinie w narożniku kocim .... jak namówić potem łep lub dupę takiego pasożyta kociego by wylazło rurą OUT ??? Ta też ma kolanka , lubi jak zwierz się dopasowuje , współpracuje , jak chce wyjść z własnej woli .... napoleonka się nie sprawdzi , oj nie ...
Rawic - 2018-02-18, 09:29

moskit napisał/a:
w sieci było 400 parę EB poleciało u niektórych wytrzymały zabezpieczenia chyba u Jerego poleciała cała płyta
zabezpieczmy kampera od przepięć https://www.camperteam.pl...pic.php?t=29623