Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Wymiana sprzęgła we Fiacie Ducato 2.3 D z 2003 roku

kubryk1 - 2018-03-26, 13:49
Temat postu: Wymiana sprzęgła we Fiacie Ducato 2.3 D z 2003 roku
Witam!
Kogo polecili byście do wymiany sprzęgła na terenie Łodzi - chodzi o fachową i solidną robotę ?
Autko jak w temacie czyli Ducato 2,3 d z 2003 r

Wojciechu - 2018-03-26, 13:58

Podpinam się pod temat - zrobienie sprzęgła i mechaniczne sprawdzenie Ducato.
xbartman - 2018-03-26, 16:25

Oooo, widzę jakaś plaga z tymi sprzęgłami w łódzkim. U mnie też coś się dzieje. Co jakiś czas mam wrażenie, że się ślizga. Potem przez jakiś czas jest Ok, bez oznak ślizgania i po pewnym czasie znów. Trochę dziwne i co ciekawe już kilka tyś. km w ten sposób. Tyle, że u mnie nissan ale też szukam mądrego mechanika w Łodzi. Niestety na dotychczasowy warsztat nie mogę już liczyć. Zatrudnili mechaników złodziei i się po obrażaliśmy :box2
drzevo - 2018-03-26, 17:11

Kolega robi porządny serwis kampera w Łodzi lub okolicy.
Może warto zapytać o warsztat...

https://www.camperteam.pl...pic.php?t=29773

Wojciechu - 2018-03-26, 18:38

Napisałem do kolegi z linka - może pomoże. ;)
koko - 2018-03-26, 20:48

W fiacie wymienia się komplet tzn Tarcza, Docisk, Łożysko z wysprzęglikiem wymieniałem w Grecji ok 4h
Paweł_Łódź - 2018-03-26, 22:27

Cześć,
Dostałem kilka maili z zapytaniem z usług którego warsztatu korzystam.
Już wyjaśniam: korzystam ze znajomości z właścicielami firmy Inter Auto w Łodzi na ul. Wileńskiej bodajże 4/6 (wjazd od Mińskiej). Firma zajmuje się serwisowaniem aut dostawczych i ciężarowych generalnie dla podmiotów gospodarczych (flot). Po starej znajomości wypuścili mi aktualnie wolne stanowisko.

Generalnie nie obsługują klientów indywidualnych, ale nie sądzę żeby odmówili pomocy kamperowcom w potrzebie, tym bardziej, że też mieli kampera (Ducato) :-).
Ostatnio rozmawiałem z jednym z właścicieli o kamperowcach i zgodził się na podanie namiarów warsztatu. Z mechaniką nie będzie problemu.

Radzę podjechać (nie dzwonić). Zapytajcie o Jarka lub Grzegorza - to właściciele.

Moje autka mają pod opieką od jakiś 25 lat i nie szukam innego warsztatu.
Ale jak twierdzi klasyk:
"Oni też są jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…" :-)

W razie potrzeby mogę pomóc w dogadaniu spotkania.

Miłego wieczoru,
Paweł