Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Objazd Grecji od 25 lipca do 30 sierpnia

uhuprzem - 2021-07-04, 09:47
Temat postu: Objazd Grecji od 25 lipca do 30 sierpnia
Hej!

W tym roku znów wybieramy się na 5-cio tygodniową objazdówkę Grecji.
Niestety nasza 3-kamperowa ekipa właśnie się wysypała i na tą chwilę jedziemy tylko my z dziećmi (9 oraz 13 lat).
Może ktoś w Was wybiera się w podobnym terminie? W towarzystwie zawsze przyjemniej dla dorosłych i dzieciaków. Dajcie znać. Wstępnie planujemy dojazd przez Rumunię i Bułgarię, a powrót Albania, Czarnogóra i Chorwacja (być może zmienimy trasę ale na tą chwilę taki mamy zamysł). Wyjazd z PL ok 25 lipca, powrót na koniec sierpnia. Lubimy raczej spokojne, odludne miejsca bez tłumów turystów.

Nasze poprzednie wyprawy wyglądały tak:
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31050
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=33768

Chetnie nawiążemy kontakt z osobami w podobnym wieku, które miałyby ochotę przyłączyć się do wspólnej wyprawy.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2021-07-04, 13:27

Rumunia i Bułgaria bez problemów pisze moja rodzinka i pod moja namową wreszcie zwiedzili monastyr koło Ruse
Woj-tek - 2021-07-04, 18:32

My jedziemy od 16-07 na jakieś 14-18 dni.
Może nasze drogi się gdzieś skrzyżują. ;)

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2021-07-08, 18:33

uchuprzem !a moze bedzie znowu Samarejka :?: :?: :?: My już nie mamy naszego puszka,a facio
który tam mieszka ma 3 psy i my tam musielismy na nie bardzo uwazać ,chodzilismy z kijami,bo psy nie lubia psów :bajer :bajer

andi at - 2021-07-08, 21:04

Po 13 też gdzieś jadę . Myślałem o Chorwacji ,Albanii i Grecja ale może to być na powrót .
Śledzę temat i mój start to Wiedeń na 2 czy 3 miesiące .Wszystko zależy od sytuacji .

emek - 2021-07-09, 04:53

Ja startuje 16.07 trochę duże przesunięcie czasowe żeby się gdzieś złapać :( a którędy planujecie jechać do Grecji przez Rumunię Bułgarię mecie treske? My preferujemy dzikie odludne zakątki, jaskinie, groty oraz ruiny, takie z nas dziwaki :)

PS. Po napisaniu znalazłem post "DOJAZD DO GRECJI" więc czytam teraz go wnikliwie ;)

uhuprzem - 2021-07-09, 12:13

Hej

Zwykle jeździmy przez RO - BG (Arad-Drobeta-Widyń-Sofia-Sandanski-Rupite(termy)-Grecja).

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2021-07-09, 20:49

My też przez Bułgarię ale morzem i granica na płd.prawdopodobnie Svilingrad.Rupite to tragedia latem doświadczyliśmy tego czekając na QR.Wreszcie chcemy zobaczyć pod UNESCO monastyr koło Vidim