Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - Zabudowy K&B

CORONAVIRUS - 2016-04-20, 18:38

gino napisał/a:
fajny....nawet baardzo fajny, ze ''slajdzikiem''

slajdziki wchodzą na salony :)

pierwszy taki urodzony :idea

uprzedzę pytania ...masa własna przed przebudową 2320 kg z jednym siedzeniem i połowa baku ... po przebudowie 3190 kg z pełnym wyposażeniem kempingowym ... sporo ale to blaszak najwyższy i najdłuższy a do tego 180 KM .

slajdzik wysuwa się 52 cm/ w tych z USA o 49 cm / oczywiście elektrycznie dzięki czemu wnętrze staje się szersze od najszerszych kamperów ... wręcz niewiarygodnie zwiększa się optycznie wnętrze blaszanki . W tzw salonie robi sie miejsce przy stole dla 7 osób .

teraz zaczynam odpoczywać :haha: :haha: :haha:

[ Komentarz dodany przez: koder: 2016-04-24, 21:40 ]
Wydzielono z tematu "Nietypowe zabudowy camperów"

dulare - 2016-04-20, 18:40

No, ładne cacko... Dasz więcej zdjęć ze środka?
CORONAVIRUS - 2016-04-20, 18:44

dulare napisał/a:
No, ładne cacko... Dasz więcej zdjęć ze środka?

niebawem będzie więcej fotek :)

gino - 2016-04-20, 18:44

BIORCA napisał/a:

no..w końcu pokazałeś :pifko

KrzySówka - 2016-04-20, 19:14

Bardzo ładny gratulujemy. Czekamy na więcej fotek jeśli to możliwe .Pozdrawiamy :spoko
CORONAVIRUS - 2016-04-20, 20:38

Tak się uśmiecham pod nosem bo mój wpis zrobiłem pod wpisem Milano którego kamper ze slajdzikiem był inspiracja do zrobienia własnie tego iveco ... teraz wpis pod jego postem zupełnym przypadkiem czasowym :)

reszta w środku już typowa jak w wielu kamperach, więc chyba nic nietypowego :)

Socale - 2016-04-20, 22:40

A gdzie jest wejście, to pierwotnie był dwusuw czy wejście jest od tyłu?
<piwo>

CORONAVIRUS - 2016-04-20, 22:55

Socale napisał/a:
A gdzie jest wejście, to pierwotnie był dwusuw czy wejście jest od tyłu?
<piwo>

no fakt ...wejście tez lekko nietypowe bo tam gdzie drzwi wcale nie było ;)

toscaner - 2016-04-20, 23:05

No ładne cacko, fiu fiu. :mrgreen:
Adam więcej fotek. :ok

Bronek - 2016-04-23, 12:53

BIORCA napisał/a:
gino napisał/a:
fajny....nawet baardzo fajny, ze ''slajdzikiem''

slajdziki wchodzą na salony :)

..........

teraz zaczynam odpoczywać :haha: :haha: :haha:

Nie za długo..... Jestem pełen podziwu.
Kalkuluj koszty robociznę, zysk może dam się pierwszy pociąć.
Nie musiałbym kupować następnego np. ADRII SLS
Tak mnie takie coś kręci.

Jestem fanem slajdów
Gratulacje! :bukiet:

Rawic - 2016-04-23, 17:42

Bronek napisał/a:
Tak mnie takie coś kręci.

Jestem fanem slajdów
a więcej kurzu i hałasu, też Cię kręci :ok
Bronek - 2016-04-23, 19:33

Nawet nie wyciszyłem kabiny itp.
Jazda jak jazda a z dostawczaka limuzyny nie zrobię.

Latać po kamperze i szukać "świerszcza" , nie moja bajka.
Owszem szufladę zamknę lub szafę. A gary jako tako poukładam

Kurz? :wyszczerzony:
Ja syfiasz jestem, do tej pory nie umyty z zaciekami stoi i jeździ.
W środku ogarnięty, ale bez przeginania.

A mam go z trzy lata i... normalka dla mnie takie podejście.
Do roku, dwóch picuję, dbam, potem pomalutku, pomalutku odpuszczam nieistotne sprawy.

Cieszy mnie i go lubię, lecznie na tyle, by trzeźwo nie oceniać tej kupy styropianu na aucie a la DHL.

Kilka godzin dziennie jazdy wytrzymam nawet na traktorze.
Kurz? Gdzie?
Nie będę zaglądał, co jakiś czas spłuczę.

Chcę wysuwane ściany i koniec :mrgreen:

A najbardziej to integrę, do 7m z fajnym kiblem, slajdami, w automacie.
Takie to moje marzenie na godz. 19.30

Po dwudziestej się może zmienić :bukiet:

krimar - 2016-04-23, 20:10

Podziwiam slide'a, ale się zastanawiam, czy pasy bezpieczeństwa zakotwiczone są w elemencie wysuwanym, czy w elemencie konstrukcyjnym pojazdu.
Trochę niepraktyczne jest wysiadanie na środek jezdni, ale w wersji LHD drzwi przesuwne, które zamieniły się w slide'a były tam gdzie były. Anglik po przekładce nadawałby się lepiej do takiej przeróbki. (ewentualnie wersja z drzwiami po 2 stronach - można by zrobić slide z 2 stron)

toscaner - 2016-04-23, 20:17

krimar napisał/a:
wersja z drzwiami po 2 stronach - można by zrobić slide z 2 stron

I wychodzić przez okno w dachu, albo właz pod kamperem :)
Albo przednie drzwi. :ok

Swoją drogą, Adam oszacowałeś ile waży cała konstrukcja slide'a? O ile więcej kg w stosunku, gdyby slide'a nie było?
Wyrobiłby się w DMC z podwójnym slidem?

zibi - 2016-04-23, 20:46

Tyle ile slida wyjdzie na zewnątrz, tyle trzeba zmieścić w środku. Gdy z dwóch stron, wtedy, by przejść do tyłu, będzie ciasno :wyszczerzony:
wlodo - 2016-04-23, 21:28

Fajna ta szuflada,sam o takiej marzyłem....
Teraz gdy na to patrze...
To...w sumie ile się zyskuje...
0.5m w przejściu i...nic więcej!
W typowej zabudowie mamy to samo,tylko o 0.5 mkw.mniej,czy warto o to walczyć.
BIORCA, masz to zrobione,ocen bezstronnie ,czy faktycznie warto ten trud ponieść!
Jestem pełen podziwu za taka konstrukcję,nie co dzień ludzie to budują.
Gdzieś ta Twoja budowa jest pokazana, czy raczej tak skromnie i tajemniczo... :-P

Bronek - 2016-04-24, 06:25

50 cm w takim wnętrzu to relatywnie wielka przestrzeń.
Wanna o 30cm szersza robi się dwuosobowa.
A garaż? Głupie 50 cm i postawisz obok rowery itd
WC, to jedno z mniejszych pomieszczeń w domach - dodaj te pół metra.

W Adrii sls, 70 cm wysuwanego tyłka nad garażem pozwala spać wzdłuż w 6 metrowym kamperku.

O przyrodzeniu nie wspomnę :wyszczerzony:
Spytaj ile robi jeden cm w każdą stronę :!:

Relatywizm....

Waga ustrjstwa to problem.

I najważniejsze w tym : "Polak potrafi" Brawo.

Świstak - 2016-04-24, 10:15

Ale kabina nie podnoszona... :haha:

Adaś, wygląda pięknie. Gratuluję. Zrobiłeś coś, czego nikt do tej pory nie zrobił i jeśli to było celem - osiągnąłeś go bez dwóch zdań!

CORONAVIRUS - 2016-04-24, 20:08

Trochę zaśmiecimy temat ale poproszę kogoś :) o utworzenie nowego i przeniesienie tych wywodów :)

Przeliczałem wagę takiego slida w trakcie prac do pewnego momentu , pierwotnie sama stal ważyła 47 kg ...do tego napęd i konstrukcja wewnętrzna czyli nie więcej niż 60 kg .

Oczywiście można lżej stosując aluminium i nie jest powiedziane,że następne będą klatki z lekkiego metalu . Wszystko zależy właśnie od DMC auta ...w przypadku omawianym trzeba było sie pilnować na każdym kroku .

Slid wysuwa się elektrycznie 52 cm , stosując napęd jaki zastosowałem mogłem jeszcze jakieś 6 cm wysunąć bez żadnych kłopotów tylko to kolejne kilogramy a efekt minimalnie większy , wręcz niezauważalny .

Oczywiście można zrobić slidy z dwu stron w blaszaku , otwory technologiczne na to z powodzenim pozwalają nie naruszając konstrukcji budy .Tam gdzie nie ma drzwi suwanych pod poszyciem jest 80% wszystkiego co potrzebne by drzwi dodatkowe wsadzić .

Wszystko fajne jak jest auto rozłożone , jak złożone jest też całkiem to możliwe . Ktoś zauważył wyżej ,że ile wysuwać tyle musisz tej ściany schować potem wewnątrz . Iveco wewnątrz ma powiedzmy 180 cm , 2 slidy po 52 cm wysuwu i trzeba wewnątrz tej ściany jeszcze zostawić by uszczelnić itp czyli powiedzmy 62 X 2 = 124 cm ścian wsunietych, między nimi zostanie jakieś 45 cm by przejść z kabiny kierowcy do tyłu auta ... i mało i dużo . Niech każdy pomierzy sobie swoja szerokość w biodrach i ramionach , jest więcej czyli trzeba by się przeciskać . Wszystko tez zależy co w nich ma jeździć i się wysuwać .

Następnym pytaniem którędy wchodzić:) Można w slidzie wsadzić drzwi , można też pomyśleć by jeden slid wysuwał się bardziej i wejście zrobić w boku slida ... można teoretycznie wszystko , zobaczcie jakie w niektórych kamperach są wąskie drzwi wejściowe

.
Ogólnie sądzę ,że wywalenie ruchomej ściany w typowym kamperze z prostymi ścianami jest o wiele łatwiejszą operacją niż zabawa z blaszakiem, dziwię się,że nikt takich wydmuszek nie odwala a może robi tylko nie pokazuje ...róźnie bywa :szeroki_usmiech

Jak macie jakieś pytania oprócz ceny to odpowiem , nie wyceniam tego i nie będę tego robił :) Traktuję to jako zabawę i jeśli bym miał się z czymś deklarować to po poważnych rozmowach .

Krimar ... nie martw się o pasy , musisz uwierzyć,że konstrukcja jest lepsza od niejednego rozwiązania fabrycznego bo ja takie elementy robię zawsze na 200% normy, grubości i przekroju ...tu waga się nie liczy.

Auto jest juź na zawodach UMPA UMPA gdzieś we Francji albo bliżej :) na Euro Trip 2016
https://www.facebook.com/umpa71/

fotki z pakowania w Gdańsku z piątku :)

Bronek - 2016-04-24, 20:33

Zaskoczyła mnie mała waga.
Jest dobrze.... :kwiatki:

Też się dziwię, że takie coś nawet w przyczepach by było pożądane. Nie trzeba by było wielkiej kolumbryny ciągnąć dla całej rodziny.

toscaner - 2016-04-24, 20:50

Super robota Adam. Aż mam chęć sprzedać tego co mam i zbudować takiego slajdzika :)
No ale nie tak szybko. :mrgreen:
Nie mam przede wszystkim takiego zaplecza jak Ty. :-P
No i mam jeszcze trochę do objechania w Szkocji, zanim ją opuszczę. :ok

CORONAVIRUS - 2016-04-24, 21:44

KODER ...dziękuje za przeprowadzkę :spoko
Socale - 2016-04-24, 21:51

Adam, jeszcze mam pytanie do Cię.
Taki blaszak, max ^ i max > jaką ma kubaturę w m3 sześciennych?
Czy jest to porównywalne z kubaturą średniej alkowy?
Jak bakcyla załapię to kupię i będę rzeźbił, zaplecze mam, czas też. Skopiuję Twoje rozwiązania, tylko ta przestrzeń, nie mamy klaustrofobii tylko lubimy swobody troszkę więcej niż minimum.

Darek Szczecin - 2016-04-24, 21:51

Kurcze jest moc naprawdę super. GRATULACJE. Takie rozwiązanie to już opatentować można. Ciekawe czy ktoś na świecie z blaszanki zrobił już coś takiego?
marekoliva - 2016-04-24, 21:54

Adam cokolwiek by napisać to będzie mało, szacun :dobrarob
Socale - 2016-04-24, 22:00

Darek Szczecin napisał/a:
Kurcze jest ... naprawdę...

Za to wyrażenie masz na bank <piwo> od Adama "Biorcy" ale tylko w bardziej męskim kontekście w tym gatunku :)
Tymczasem, zwracam ponownie pytanie, mnie zarażonemu istotne:
http://www.camperteam.pl/...p=574614#574614

CORONAVIRUS - 2016-04-24, 22:16

Darek Szczecin napisał/a:
Kurcze jest moc naprawdę super. GRATULACJE. Takie rozwiązanie to już opatentować można. Ciekawe czy ktoś na świecie z blaszanki zrobił już coś takiego?

jedyny jakoś pokazany model jaki udało mi się wyłuskać z netu to wyrób wyspiarski za 66 tyś funtów ... podobne :)

Darek Szczecin - 2016-04-24, 22:29

Szuflada ok, ale drzwi wejściowe angol chyba z Toi Toja wlepił. Dla mnie i tak jest 1:0 dla Polski
CORONAVIRUS - 2016-04-24, 22:33

jest i takie cosik na wyspie

http://www.ebay.co.uk/itm...=p2047675.l2557

Darek Szczecin - 2016-04-25, 00:55

No faktycznie może i są jakieś gdzieś, ale najważniejsze że tobie się chciało. I nie jest ważne ile zyskujesz na 50 cm ważne jest to że to zrobiłeś, działa i wygląda świetnie. Możesz być z siebie dumny.
toscaner - 2016-04-25, 01:55

Te angielskie slide'y wg mnie porażka. Drzwi od tojtoja masakrują na wejściu, a w środku zje...ny układ. I głównie układ. Po co ta kuchnia tak bez sensu wychodzi na środek? Żeby zrobić ciasnotę. Chcieli zrobić zrobić jak w domu, ale brakło metrażu.
Wyrko ze slide'a, no ok, ale po rozłożeniu przechodzenie ograniczone. No ale angole tak lubią, stąd te ich łóżka rock and roll itp. Po rozłożeniu się śpi, a nie łazi po kamperze. :haha:

Finalnie wolę europejskie standardy i wyrko niekolidujące z salonem. :mrgreen:
No i drzwi w wersji kogutowej, a nie drzwi od tojtoja. No ale ja różne rzeczy widziałem tu już. Np. sklejki łączone szarą taśmą, bo ponoć lepiej, bo nie ma przeciągów. :shock: :haha:

Adam a u ciebie jak z wyrkami i komunikacją? Daj wreszcie parę tych fotek z wnętrza.

CORONAVIRUS - 2016-04-25, 07:54

toscaner napisał/a:

Adam a u ciebie jak z wyrkami i komunikacją? Daj wreszcie parę tych fotek z wnętrza.

wiesz ,ze mam fioła pod względem komunikacji wewnątrz . W nocy przy pełnym łóżkowaniu :) nie ma mowy o tarasowaniu czegokolwiek , tak było w Ivonie I , krótkim boxerze , Ivonie II i tak będzie w następnych czyli T4 i Jumperze które już się rodzą .

Slid dał nowe możliwości , rozłożone łóżko pozwala na wejście i ewentualna ucieczkę z kampera , można tez usiąść na obróconych fotelach przednich i dalej balangować, o pójściu do WC czy usmażeniu jajecznicy nie wspomnę . Angole w swoich projektach nie uwzględniają podróżowania dodatkowych dwu osób w II rzędzie , w moim obróciłem 90 stopni kanapę i ludzie jadą jak w zwykłym kamperze . Ale by nie było tak różowo ... by zrobić taki układ koniecznie musi być wersja najwyższa czyli w stosunku do Ivony I + 20 cm . Następną różnica jest brak porządnej kabiny prysznicowej , niestety nie ma na to miejsca , brodzik przed kibelkiem jak w znanych rozwiązaniach .

foty fajne będą , zrobi je ktoś kto ma sprzęt by pokazać co i jak trzeba. Dziś telefoniczne akty :)

SlawekEwa - 2016-04-25, 07:56

Cytat:

Te angielskie slide'y wg mnie porażka

toscaner napisał/a:

Finalnie wolę europejskie standardy

Zawsze mnie uczyli, że GB leży w Europie :bajer
Adam czy ten slide ma jakieś czujniki odległości? coby na zlociku koledze z prawej w jego bok kampera nie wjechać,

CORONAVIRUS - 2016-04-25, 08:02

SlawekEwa napisał/a:

Adam czy ten slide ma jakieś czujniki odległości? coby na zlociku koledze z prawej w jego bok kampera nie wjechać,

Juz tak sie elektrycznie nie rozwijałem :) W slidzie jest duże okno , by go wysuwać trzeba wewnątrz tak stać by obserwować sytuacje trzymając przycisk, puścisz to stop , wyłączniki krańcowe , zabezpieczenia zasilania by przypadkiem się nie wysunąć w trakcie jazdy i tyle czarów. Reszta to wyczucie operatora :haha:

Bronek - 2016-04-25, 08:05

Nie mogę się napatrzyć :)

K... nic nie przemawia za tym by takiego czrgoś nie mieć.
Nie widzę argumentów na NIE.

Druga sprawa, że są ludzie, którzy potrafią to zrobić.

:kwiatki:

Komunikacja to podstawa. Po to są m.in stoły z przesuwanym blatem i drzwi rozsuwane.
W tak małym wnętrzu slajdy to optymalne rozwiązanie, by zachować "dzielność" drogową..
A nie iść w gabaryty.

toscaner - 2016-04-25, 10:47

SlawekEwa napisał/a:

Zawsze mnie uczyli, że GB leży w Europie :bajer

Mnie też tak uczyli, ale Angole dzielą na "UK" i "Europa".
Oni są UK, Szkoci nie są UK tylko Szkocją, a kontynent (to co nie jest wyspą) to Europa. I wszystko jasne :ok

toscaner - 2016-04-25, 10:54

No, telefoniczne fotki też są ok. :ok
Super robota. :)
Łazienka nie ma osobnej kabiny, ale widzę, że jedyne, na co woda się poleje, to wodoszczelny kibelek. Szafek tu nie widzę, więc nie trzeba wycierać. Umywalka koło łóżka, tak "hotelowo" :mrgreen:
Teraz pytanie... łóżko dałeś w poprzek, ile udało Ci się wycisnąć jego długości? Ile szerokości ma ta baza? Ile izolacji?
Bo to jedyna rzecz, która mnie martwi przy moim wzroście wybierając bazę. :pifko

Świstak - 2016-04-25, 11:35

Z tego co piszesz Adaś to koniec amatorki. Hobby przekształca się w fach... Dobrze że rynek komercyjny zyskuje świetnego fachowca, ale dużo bardziej szkoda że amatorzy tracą świetnego nauczyciela
Ale to już chyba znak dzisiejszych czasów... Im łatwiejszy dostęp do informacji, tym trudniejszy dostęp do wiedzy.

toscaner - 2016-04-25, 12:01

Oj tam, jak ktoś ma dwie prawe ręce i trochę mózgu, to sam wymyśli jak coś zbudować. Nie trzeba pokazywać palcem gdzie każdy wkręt wkręcić.
Przecież Adam też nie kupił angolskiego slajda, nie rozebrał, tylko podpatrzył i sam wymyślił jak ma się to slajdować.
Ktoś inny kupi gotowy mechanizm, a ktoś inny wymyśli jeszcze coś innego.

Idąc przykładam, ja bym teraz zmieniał na Twoim miejscu plany co do Milki 2 i zrobił rozsuwany cały bok i dach w górę. Będziesz miał 2 pięterka, salon i kuchnię.
DMC 3,5T Cię nie ogranicza. :mrgreen:
A chyba wyczynem w budowaniu kamperów będzie, gdy ktoś zrobi w rozkładanym kamperze łazienkę na pięterku.
Bo basen na tarasie kampera to raczej niewykonalne z racji potrzebnej ilości wody. :mrgreen:

Bronek - 2016-04-25, 13:10

Woda z basemu/jakuzzy poprzez uzdatniacz może służyć jako użytkowa. I do picia.
o ile za bardzo nie nasikamy.

Łazienka na pięterku i szambo na parterze, odzyk metanu i perpetuum mobile jak nic.

Ad slajdy, z mojego puktu widzenia zqmiast kupować za full kasy nowego kampera gdy podróżujących przybędzie lub najdzie chęć na więcej komfortu.

To już własny kamper, z własnymi rozwiązaniami można wzbogacić o ten patent.

Taniej pewnie, nawet gdy to ma kosztować sporo.

Tym bradzej, że nawet "wiodące marki" robią lipę
I na wejściy masz same awarie i niedociągnięcia.

Byłbym zainteresowany, mają taką ofertę na rynku.

jarek73 - 2016-04-25, 17:33

Adam to musi być wielka satysfakcja zbudować tak nowatorsko. Gratuluję !!!
Kompi - 2016-04-25, 18:07

Dobra robota! :spoko
CORONAVIRUS - 2016-04-25, 18:21

Świstak napisał/a:
Z tego co piszesz Adaś to koniec amatorki..

Arek ... w Polsce garażowe wytwory nigdy nie będą uznawane jako coś więcej niż amatorka ... szczerze to mnie to lekko wisi i nie mam ambicji dodania sobie R w kółeczku :)

Toscaner .. iveco demonem szerokości nie jest , 178 w najszerszym miejscu przy ociepleniu 3 cm z folią / izolacja kominków / jestem tej metodzie wierny i chyba tak zostanie , drogo ale dobrze . Wyro z tyłu ma szerokość w nogach 110 a w głowie 130 , w ramionach z jednej strony nie ma ściany zatem można rękoma machać ile się chce . Pod spodem wielki bagażnik o rozmiarach wyra i wysokości 80 cm , potęga , jest większy jak w jedynce ale tam musiały sie zmieścić dwa kajaki jedynki , koło zapasowe , aku pokładowy i wszystkie instalacje elektryczne łacznie z energoblokiem ... bojler CASCADA2 tez jest w bagażniku :)

Jarek ...pewnie ,że fajnie a najlepiej jak się kończy :)

tomas67 - 2016-04-25, 19:09

Samochód widziałem na żywo :spoko wygląda super kogut ma zdolności nie tylko do tego, co myślałem :lol:
yahoda - 2016-04-25, 19:45

Zobaczcie tego slajdzika:
https://www.youtube.com/watch?v=GIG9P0lB1iA

CORONAVIRUS - 2016-04-25, 20:07

yahoda napisał/a:
Zobaczcie tego slajdzika:
https://www.youtube.com/watch?v=GIG9P0lB1iA

przeraża mnie ta wysokość wejścia do sypialni ... kilka cm wyżej niż otwarta szyba na kuchence ...

MAWI - 2016-04-25, 21:01

Adam ,patrzę i nie mogę się nadziwić. Nic dodać ,nic ująć. SUPER. Genialny pomysł z tym poszerzeniem .
Ale jak się widziało poprzedniego ,to łatwo się domyśleć co dalej. Boję się o trzeciego.....
Pewnie porozjeżdżasz go jak sztabówkę ze stara 266 :spoko Ale pomysł genialny.
Adaś .czy to znaczy ,że poprzedni stanie się bezdomny? Bo jak tak to się odzywaj.

CORONAVIRUS - 2016-04-25, 21:09

Wiesiu... żółtek zostaje , jestem wierny "kochance"...daje mi to czego żona nie jest w stanie , dziewczyny się uzupełniają :-P :-P :-P
MAWI - 2016-04-25, 21:15

I tego się obawiałem :gwm :gwm :gwm :gwm :gwm
A za wydumkę SZACUN i pifko poleciało :spoko

MAWI - 2016-04-25, 21:20

Co ja gadam ''wydumkę''. Super pomysł wcielony w życie :roza:
CORONAVIRUS - 2016-04-25, 21:30

Wydumka może być :) fajnie,że się udało i teraz jest testowany jak żaden inny przez ekipę, która wykryje wszystkie słabe spawy :haha: :haha: :haha:
MAWI - 2016-04-25, 22:00

Adam , to może byś sposób na życie.Myślałeś o tym. W "normalnych" pieniądzach chętnych nie braknie.
Ja pierwszą koparkę kupiłem jak budując dom ,nie mogłem znaleźć wolnej w moim mieści .Teraz mam ich całe stada. Duże ,małe, jakie chcesz :lol: I stało sie to sposobem na życie.

Bronek - 2016-04-25, 22:05

Są zapisy ?
Byłbym zainteresowany :mrgreen:

tolo61 - 2016-04-26, 23:15

Super
Nic dodać nic ując
Szacun
:wyszczerzony:

Milano - 2016-04-27, 02:08

Adaś gratuluję, slajdzik wyszedł Ci zajefajnie.Czapki z głów :pifko

Tak sobie myślę,uśmiechając się pod nosem :)
Czym nas zaskoczysz następnym razem.

Może wydumasz na poczatek, jakiś mały garazyk np.na Twyzy?
O Smarcie lub Cabrio nie wspomnę na razie,bo baza za mała.
Ale w jakieś Milce? :lol:

Tak wiem,wszystko to tylko po poważnych rozmowach :mrgreen: :spoko

CORONAVIRUS - 2016-05-03, 20:12

Tak przypadkiem :-P się złożyło , że w ostatnim numerze "GÓRY" napisano o fajnym gościu , który też przypadkiem jeździ moją kogucią wydmuszką :haha: :haha: :haha: fajny ludek w fajnym aucie opisuje swoje pierwsze kamperowe doznania ... nas to nie dziwi ale miło jak inne dziedziny życia czy sportu zahaczają coraz częściej o nasze hobby :)

Gdyby ktoś miał ochotę powisieć na linie w towarzystwie fachowca to KWIATEK będzie dobrym wyborem :spoko

https://www.facebook.com/kwiatowspiancz?fref=ts

toscaner - 2016-05-03, 22:44

No i super :mrgreen:
tom-cio - 2016-05-04, 16:15

Ja tez doloze swoje trzy grosze-wyglada naprawde zajefajnie.
CORONAVIRUS - 2016-05-05, 21:54

Mam farta do sportowców ...jak nie po górach to po rwącej wodzie :)
CORONAVIRUS - 2016-05-14, 21:27

Kolejna zabawka się rodzi :) Tym razem uderzam w klasykę gatunku ale jak zawsze inaczej bo fabryczne są za fabryczne :)

T4 MULTIVAN stanie się kamperem , kiedy ? Tego nie wie nikt . Ważne,że sie stanie i jest już rozgrzebany .

Założenie jest standardowe , kamper pełną gębą dla 2 + 1 i psa lub kota . Małe auto w którym ma być wygodnie , w którym można się wykapać , wysikać / lub.., :) / , wyspać, ugotować i pojechać gdzie wzrok nie sięga .

Na początek siedzące wnętrze multivana pojechało do nowych właścicieli , każdy kupił co potrzebował a w zamian na palecie przysłali mi coś z galaxy ... 2 tylne fotele za dużo ale przydadzą się . Przody obracane i trzeci wpinany w podłogę jak będzie potrzebny .

Pojechałem tez po wysoki dach który wyląduje na multivanie ... wycięcie takiego daszku nie jest proste ale nie niemożliwe ... teraz tylko dorobić tył i podłogę nad szybą przednią bo to dach od longa a multivan krótki ... taka mała alkowa z tego wyjdzie .

Tym razem wnętrze bez cycepkowego dawcy i w założeniach górne łózko po spaniu ma wspinać się pod sam sufit by można było normalnie się ruszać :)

Stan na dziś : ... auto zmienia kolor na wiśniową perłę i buty na alu z epoki ...

toscaner - 2016-05-15, 01:44

No ładnie, ładnie. Arek buduje 2-ke, Ty budujesz już kolejny. Aż mnie łapki swędzą na to kiedy ja zacznę coś nowego dłubać. Adam tak jak dolałeś u mnie oliwy do ognia relacją z budowy "żóltka" abym ja zbudował Złomka, tak teraz dolewasz żeby Z2 powstał. Aż dziwne, że jeszcze browarków nie wypiliśmy. :pifko
No ale już w tym roku to powinna być okazja, bo planuję wrócić na kontynent jak tylko minie tam letnia głupawka. :)
Lato wykorzystam do zjeżdżenia północnych krańców Szkocji, gdzie nie dotarłem zimą, bo było za zimno, żeby z kampera wyłazić. Chociaż zimno, zimnem, ale jak lało i wiało 100 na godzinę, to średnio chciało mi się fotki pstrykać.

CORONAVIRUS - 2016-05-19, 23:06

no i jest baza do wycinania :) teraz sobie poczeka kilka tygodni :(
Socale - 2016-05-20, 00:03

A gdzie Ty tam kibel pomieścisz?
Zresztą...
Pomieścisz!

Fanatyk - 2016-05-20, 00:53

piekna baza BIORCA, ...jest takich dużo 4x4 :wyszczerzony:
gino - 2016-05-20, 08:43

Ponieważ, do wszystkiego należy podchodzic z ....przymrużeniem oka
ja do naszego vw garbuska zbuduje takiego...slajdzika :)

CORONAVIRUS - 2016-05-20, 09:23

Socale napisał/a:
A gdzie Ty tam kibel pomieścisz?
Zresztą...
Pomieścisz!

jak to gdzie ? w środku :) Będzie kibel i porządny prysznic i wszystko wygodnie bez nocnej dewastacji środka :) miałem sen...teraz go ziszczę :)

Pytanie zasadnicze to kiedy to wszystko się zadzieje ... teraz odpalam furę i jadę wizytować dzikie miejscówki północnych makaronów ... taki sobie urlopik przed urlopem właściwym ... gdybym nie wrócił to znaczy,że mnie pokonali :bajer

bez odbioru przez 10 dni :)

Świstak - 2016-05-20, 21:53

Rekonesans przed złombolem???
CORONAVIRUS - 2016-05-29, 17:44

Świstak napisał/a:
Rekonesans przed złombolem???

można tak i na to spojrzeć :) wycieczka zaliczona , przytyłem planowo :)

CORONAVIRUS - 2016-05-31, 17:50

niby nic ... niby mało ale w 13 , 14 i 15 sek serducho mocniej bije :)

https://picasaweb.google.com/112783723224563846719/6290172460532940705?authkey=Gv1sRgCLSb7-7YitqOGg

CORONAVIRUS - 2016-05-31, 18:11

i tu też mignął 1:02 :)

CORONAVIRUS - 2017-03-09, 23:46

od dziś Polska zyskała nowego kampera :) jeszcze z zewnątrz picowanko i ... :)

a bus czeka i jeszcze sporo poczeka :(

frólik - 2017-03-10, 19:07

Pochwalisz się jakimiś fotkami z wnętrza :spoko
CORONAVIRUS - 2017-03-10, 19:11

frólik napisał/a:
Pochwalisz się jakimiś fotkami z wnętrza :spoko

jasne ...czekam jeszcze na wyroby tapicera by fotki miały sens , dziś zadzwonił,że za tydzień a ja za tydzień mam oddać furę :)

frólik - 2017-03-10, 19:34

Skąd ja to znam :haha: już jakiś czas temu odkryłem znaczenie słowa taaa...picer :haha: :spoko