Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2010-09-13, 15:38
III Targi Pojazdów Terenowych i Turystycznych MOBILEXPO 2009
Autor Wiadomość
ARCADARKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Piwa: 85/99
Wysłany: 2009-10-12, 22:24   ARCADARKA

Adi masz u mnie piwko za włożony wkład pracy

ARCADARKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Piwa: 85/99
Wysłany: 2009-10-12, 22:30   

:bigok :bigok :bigok

Amerykanie 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: ford econoline
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-10-12, 22:39   Re: ARCADARKA

ARCADARKA napisał/a:
Adi masz u mnie piwko za włożony wkład pracy

Darek Ty też masz u Nas piwko za to że mieliśmy ciepło :lol: ...

Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2009-10-12, 22:41   

ŁO aż mnie oczyska bolą od oglądania tych fotek a ja dziś prackowałem od 8 do 20 i nawet nie miałem czasu obejrzeć swoich fotek jakie zrobiłem jak się uda jutro cosik wstawię :spoko

Co do samych targów, muszę przyznać że jestem trochę zawiedziony, uważam że mało było akcesoriów do kamperów ( ktoś już to wyżej też napisał ) wyjazd do ElCampu wyobrażałem sobie jako przygodę gdzie zobaczę mnóstwo ciekawych przydatnych rzeczy do kamperówi trochę się zawiodłem, jak ktoś będzie w Katowicach zapraszam do sklepu TAM ( adres mogę podać jak ktoś chce na PW ) liczyłem na zakupy z ładnym rabatem a okazuje się że nie było za dużo do wyboru i muszę się przejść do sklepiku z mojego regionu naprawdę jest co wybierać a i serwis kamperów jest bardzo dobry.

Postaw piwo autorowi tego posta

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2009-10-12, 22:48   

Jeśli chodzi o kampery to naprawdę co można było dobrze pooglądać to naprawdę duży wybór różnych modeli kamperów tu było co oglądać, super były automatyczne anteny satelitarne ale na te mnie jeszcze nie stać ( chyba były by droższe od mojego kamperka :szeroki_usmiech ) znalazłem jedną małą antenę walizkową ale tu się nie popsali w necie są tańsze, nie znalazłem żadnej anteny typu korona na którą miałem wielką ochotę, wspaniale zaprezentowała się firma TRUMA można była poznać ich wszsytkie produkty doskonale zaprezentowane, szkoda że reklamówki były tylko dla kupujących. Było stoisko z nawigacjami ( i papierem toaletowym ) , za to nie znalazłem żadnego stoiska z CB radiem, które chciałem kupić po tym jak KOCZORKI mnie "opieprzyły" że go nie mam :bukiet: przepraszam ich bardzo i obiecuję że się poprawię.

OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/52
Wysłany: 2009-10-12, 23:10   

Rockers napisał/a:
za to nie znalazłem żadnego stoiska z CB radiem, które chciałem kupić

-jechałem za Tobą ze zlotu w Pajęcznie , wywoływałem cię kilka razy przez CB bo nie małeś światła stop

to Ty do dzisiaj jesteś jeszcze nie zradiofonizowany???

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

ana i piotr 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: w trakcie poszukiwań
Nazwa załogi: piotr, anka i 3 wspaniałych
Wysłany: 2009-10-12, 23:27   

radio CB w podróży jest niezbędnę, zreszto nie tylko w podróży w życiu też ;-) przez klub CB i samo CB kilkanaście lat temu poznałam męża ;-)))).
A jak wracalismy z Krakowa na Warszawkę to mijaliśmy dwa kamperki, jeden stał na poboczu z boku siedzial chlopiec na oko 12 lat, a drugiego długo widzieliśmy kilka samochodów przed nami ;-)))

wmaker 
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Piwa: 5/20
Wysłany: 2009-10-13, 00:53   

prezesuu napisał/a:
wmaker napisał/a:
To było stoisko ABM Campers nie mam zapisane jaki, chyba jakiś Knaus
Jeżeli na stoisku ABM Campers to Eura Mobil. One mają podwójną podłogę, a raczej piwnicę pod całą zabudową. :helm

Ktoś go na pewno ufocił więc sobie przypomnę po fotce :haha:

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 21/22
Wysłany: 2009-10-13, 00:58   

grzesk napisał/a:
. Ciągle tylko zdjęcia typu: tu buteleczka tam kanapeczka, tu piesek tam kotek. Przecież to powinno być odwrotnie, powinna być masa zdjęć z targów z komentarzami wystawców i uczestników, a cała reszta powinna przewijać się w tle.
No nie, gdybym ja swojemu szefowi w firmie taką realcję przedstawił z targów to w tej samej godzinie musiałbym szukać sobie roboty.

Na szczęście grzesk my szefa nie mamy i jak pewnie zauważyłeś my wszyscy byliśmy kamperami.
Dyplom dostaliśmy za propagowanie Turystyki Kamperowej :bigok , a nie za relacje i reportaże z wystaw.
Od tego są redaktorzy z gazet i polecam Ci zakup "Polski Karawaning" i "Karawaning Expert", pewno będą tam obszerne relacje. :bigok

grzesk napisał/a:
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu, bo chyba to miało być głównym celem.

Wielu z nas jeździ po to na zloty, żeby spotkać się ze sobą, co w tym dziwnego.
My również grzesk Cię pozdrawiamy. :spoko

Adi dziękujemy za foteczki. :bukiet:
Mam nadzieję, że kolega grzesk też Ci podziękuje.

KOCZORKA 
Kombatant

Wysłany: 2009-10-13, 08:44   

Adi napisał/a:
wybaczcie proszę, że część z nich gubi poziom

Nie bądź Adi taki skromny. :bigok
Ja z Targów ze środka miałam tylko parę foteczek.
Kamperka już mam, nie mam zamiaru kupować innego. Ja chciałam się spotkać i pogawędzić z kochanymi ludkami z CT. :bukiet:

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2009-10-13, 10:09   

A mi było miło popatrzeć na Wasze buźki chociaż na fotkach :szeroki_usmiech

ABMCampers_Miś 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: ARCA M699 GLT
Wysłany: 2009-10-13, 12:25   

ana i piotr napisał/a:
Musialabym przeanalizować materiały zebrane zeby powiedzięć ktory to byl samochód z taką wysoko zabudową, dzięki czemu łżko z alkowy bylo wyjątkowo nisko - był tylko taaki jeden więc ci co oglądali napewno wiedzą o którym mówie i może podpowiedzą co to dokladnie było. A temat czy warto kupić, no cóż... wcale się nie dziwie że powrócił, szczególnie po rozmowie jaką przeprowadziliśmy z pewną Panią. Oglądalismy ich kamperka troche porozmawialiśmy jak się rozkładają łóżka. Pani zapytala czy jesteśmy zainteresowani zakupem czy wypożyczeniem. Odpowiedzieliśmy szczerze że chcemy kupić, ale na poczatejk bycmoże wynajelibyśmy auto żeby w praktyce sprawdzić co bardziej nam by pasowało. Pani podchwyciła temat i powiedziała że jeśli mamy 4 tygodnie urlopu wakacji to zakup się nie opłaca... Po zatym jedna z firm wystawiała auta używane na sprzedaż, samochody były pozamykane na 4 spusty, żadnej żywej duszy wokół tylko kartka na zewnątrz co to za auto jakie ma wyposażenie i ile kosztuje.

Witajcie
Pozwólcie, że dołożę swój głos do tej dyskusji.
Pewna Pani opisana odrobinkę wyżej to ABMCampers_Misiowa czyli moja sympatyczna małżonka. Autko które oglądaliście to Eura Mobil. Ze względu na podwójne podłogi alkowa jest na wygodnym do wchodzenia poziome ale za to kabina kierowcy jest obniżona i przednie fotele pozostają niewykorzystane do celów mieszkalnych, za to jest wygodna powiększana kanapa która wypełnia tę przestrzeń w sposób fantastyczny (wypróbowałem osobiście).
Że Pani ABMCampers_Misiowa podchwyciła temat wypożyczenia też się nie dziwię gdyż praktycznie codziennie przychodzą do nas sympatyczni ludzie, którzy chcą przymierzyć się do zakupu camperka i zaraz się zaczynają pytania czy to się opłaca czy też nie i przecież na 2 miesiące w roku to lepiej wynająć. A tu nie chodzi o sprawę czy się opłaca czy nie. Trzeba spróbować (najlepiej pożyczyć raz i drugi) żeby się o tym przekonać. Przyjemność i wolność podróżowania jak z resztą sami wiecie jest nieprzeliczalna na żadne pieniądze ;-) ale trzeba tego najpierw doświadczyć. Ponieważ sami będąc camperowcami (z racji zawodu niestety jeździmy znacznie mniej niżbyśmy chcieli) rozumiemy, że tego bakcyla trzeba złapać i nie chcemy na siłę przekonywać klientów do zakupu samochodu. Chcemy by nasi klienci (tak jak do tej pory było) sami byli przekonani do tego że chcą i że to nie 2,3,5 tygodni w roku tylko co chwilę i na weekend i na podróż służbową etc. Wtedy wszyscy są zadowoleni. Nasza filozofia jest zupełnie odrębna od sprzedawców samochodów, którzy chcą za wszelką cenę sprzedać bo jest dobra promocja albo inny pretekst. My sprzedajemy domki na kółkach, a nie auta i chcemy by nasi sympatyczni klienci byli w 100% przekonani co do swoich wyborów, niech więc przetestują najwięcej możliwości, a potem wybiorą.
A w sprawie używanych aut na hali też muszę się przyznać, że to nasze i niestety z powodu jesiennej aury i już atakującej grypy niespodziewane braki kadrowe nie pozwoliły nam zaprezentować wszystkich samochodów używanych w pełnej okazałości na zewnątrz i wewnątrz. Każdy natomiast kto tylko zapytał natychmiast trafiał pod skrzydła kogoś z naszego zespołu i mógł pooglądać do woli, a nawet byli tacy sympatyczni ludzie (Koczorka i Mamba ) którzy przy naszym używanym camperku (srebrny - wysoki Karmann a nie Knaus jak ktoś tu gdzieś napisał) robili sobie zdjęcia ;-) które już nawet zawędrowały na to forum i jest na nich nawet Pani ABMCapers_Misiowa ;-)
Poza tym bardzo mi się podoba ten wątek gdyż z uwagą śledzę wasze uwagi dotyczące tego co chcieli byście oglądnąć i zobaczyć i na pewno wyciągniemy wnioski na przyszłe targi tak aby sympatyczna brać CamerTeamowa miała co u nas pooglądać.

Tym czasem serdecznie pozdrawiam, a wszystkim którzy mają niedosyt po targach i chcieliby pogłębić swoją wiedzę w temacie camperów nowych używanych, kwestiach serwisowych czy dotyczących akcesoriów zapraszam do nas osobiście lub dla tych z bardziej odległych regionów Wolnej Republiki, wirtualnie (mailowo lub telefonicznie) postaramy się w miarę naszych możliwości wszystkim udzielić informacji.
:)

JHJKi 
zaawansowany

Twój sprzęt: rumburak
Nazwa załogi: MoKaK
Piwa: 7/5
Wysłany: 2009-10-13, 13:26   

właśnie, buźki na fotkach ładnie wyszły :)
btw. Prezesuu widziałem jak pomykaliście w piątek na targi, mijałem was niedaleko wielkiego, drewnianego kompleksu jedzeniowego....

KOCZORKA 
Kombatant

Wysłany: 2009-10-13, 13:39   

Bardzo ładnie i rzeczowo to panie Misiu napisałeś. :bigok :bigok
Podoba mi się Twoje podejście do sprawy kamperków, nic na siłę.
Ja też uważam, że najlepiej jest wypożyczyć za pierwszym razem kamperka, zobaczyć i przekonać się samemu, czy ta forma turystyki nam odpowiada.
My właśnie tak postąpiliśmy, wychwyciliśmy najbardziej nas rażące wady, ale też złapaliśmy tego bakcyla. :bigok
ABMCampers_Miś napisał/a:
A w sprawie używanych aut na hali też muszę się przyznać, że to nasze i niestety z powodu jesiennej aury i już atakującej grypy niespodziewane braki kadrowe nie pozwoliły nam zaprezentować wszystkich samochodów używanych w pełnej okazałości na zewnątrz i wewnątrz.

Niestety tak to już bywa o tej porze roku. :-/
Ale wystarczy tylko podejść i poprosić o pokazanie, co zresztą z Mambunią uczyniłyśmy.
To niewielki wysiłek i wszyscy zadowoleni. :bigok
Mnie na targach brakowało jedynie wystawców z akcesoriami i pierdółkami do naszych domków.
Pozdrówka. :spoko

Rockers 
Kombatant

Wysłany: 2009-10-13, 21:44   

Parę zdjątek z Krakowa i zlotu, większość okazów jakie tam można było zobaczyć już pojawiło się na zdjęciach dlatego miałem problem cokolwiek jeszcze umieścić ale cosik tam jeszcze wybrałem :ok

kosciol.JPG
Przepiękny Kościół
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 31,56 KB

stareinowe.JPG
Połączenie starego z nowym
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 23,59 KB

balony.JPG
Duże zainteresowanie kamperkami noooo ii BBBAAALOOOOOOONNNYYYYYYYYYY!!!!!!!! :D
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 23,57 KB

rampa.JPG
Super rampa na skuterek czy zauważyliście że jest opuszczana hydraulicznie !!!!
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 24,81 KB

skuterki.JPG
epoka lodowcowa tuż tuż może czas zaopatrzyć się na skuterek śnieżny ;)
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 33,53 KB

vitara.JPG
koło mu się wygło
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 38,24 KB

vitara2.JPG
aaaa to to jest powodem wygjęcia się koła ;)
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 30,67 KB

ter.JPG
KTO POTRAFI SPAĆ POD TAKIM KĄTEM ????
Plik ściągnięto 8724 raz(y) 20,24 KB

Odpowiedz do tematu