gdzie najlepsze ASISTANCE na campera |
Autor |
Wiadomość |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 339/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2009-11-11, 11:45
|
|
|
Witam ,
Moje pojazdy obsługuje jedna agencja , która ma podpisane umowy z wieloma firmami ubezpieczeniowymi .
W zależności jaki ubezpieczam pojazd Pan z agencji dobiera firmę ubezpieczeniową , aby wybrać najlepszą opcję .
Na chwilę obecną kamperka mam ubezpieczonego w PZU , ale już wkrótce muszę wznowić ubezpieczenie i okaże się która firma oferuje najlepsze warunki .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mr.Mclaren
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2008 Piwa: 6/2 Skąd: Pieszyce/Fuerth
|
Wysłany: 2009-11-11, 14:25
|
|
|
fiba56 napisał/a: | ewentualnie gdzie dostac AC na dorosłego dwódziestoletniego kampa |
Witam i z góry przepraszam za OT
naszego busa T3 z roku ´88 ubezpieczonego miałem w PZU na kwotę, jeżeli dobrze pamiętam 10.000 lub 12.000 zł i składka roczna wynosiła 430 zł. |
_________________ T3Forever |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/236 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2009-11-12, 12:53
|
|
|
Zaradek napisał/a: | Regulamin
§ 2 ust 11 pkt 3 oraz § 12 i nie ma ani słowa o pojazdach kampingowych za to jest o specjalnych. |
No właśnie, nie ma słowa o kamperach, więc nie ma ich na liście samochodów specjalnych, które są wykluczone z programu. Tak to interpretowała osoba z PZMotu z którą rozmawiałem.
Fakt, lepiej mieć to na piśmie. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2009-11-12, 13:25
|
|
|
Są tam pojazdy, które nie podlegają ubezpieczeniu, a nie pojazdy, które to są specjalne. Przecież Policja może mieć zwykłego poloneza do wożenia komendanta, który nie jest pojazdem specjalnym jednak należy do Policji i nie podlega ubezpieczeniu.
U mnie rozmowa była taka jeżeli w dowodzie jest wpis, że specjalny to nie obejmuje go ubezpieczenie bez względu na to do kogo należy.
Zobaczymy co z tego wyniknie. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2009-11-12, 14:11
|
|
|
Zaradek napisał/a: | Przecież Policja może mieć zwykłego poloneza do wożenia komendanta, |
Albo hot-dogów z Mc Donaldsa. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-11-12, 15:31
|
|
|
janusz napisał/a: | Albo hot-dogów z Mc Donaldsa. |
Powiem Ci, że wiele razy byłem ale hot-dogów tam nie widziałem |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.3 JTD Max SAMORÓBKA
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2009-11-22, 13:44
|
|
|
Jeśli chodzi o OC to ubezpieczyłem w Uniqa koszt 403zł z NW (bez NW:373zł) zniżka 60% , NW na 5000. Pani mnie ubawiła stwierdzeniem że Uniqa będzie najlepsza bo specjalizuje się w specjalnych - ubezpieczyła już tam kilka karawanów . Czy istnieje tańsza forma, może inna kwalifikacja pojazdu nie specjalny / kampingowy, na badaniu mogłem praktycznie zasugerować wszystko. |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2009-11-22, 14:06
|
|
|
Ja mam w PZU
Specjalny kempingowy z nnw na 13000 - 305 zł.(bez nnw 276 zł) |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 279/1342 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-11-22, 14:17
|
|
|
PZU OC+NNW+NNW Max 410zl bez NNW+ NNW Max 276zl |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.3 JTD Max SAMORÓBKA
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2009-11-23, 07:41
|
|
|
Skorpion napisał/a: | PZU OC+NNW+NNW Max 410zl bez NNW+ NNW Max 276zl |
Czy klasyfikacja Specjalne/kempingowe i jaka suma NNW |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/68 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-11-23, 14:19
|
|
|
Zaradek napisał/a: | Regulamin
§ 2 ust 11 pkt 3 oraz § 12 i nie ma ani słowa o pojazdach kampingowych za to jest o specjalnych.
Mailowałem i rozmawiałem dziś z PZMot jeżeli w dowodzie jest wpis o specjalnym to nie podlega ubezpieczeniu. Tyle tylko, że nie wiedzieli że większość kempingowych to specjalne.
Po rozmowie z miła Panią, która powiedziała, że przedstawi ten problem na najbliższym zebraniu, obiecała iż poinformuje mnie telefonicznie o wynikach. |
Ponieważ zbliża się koniec mojego ubezpieczenia Assistance w PZMot, przed przedłużeniem go na następny rok zapytałem o kontrowersyjny zapis w regulaminie.
Oto odpowiedź jaką otrzymałem w dniu dzisiejszym:
"Zgłoszenie nr [RT#000164] Odpowiadanie na wiadomość
Intencją wyłączenia samochodów specjalnych było ograniczenie usług w stosunku do pojazdów w większości dostosowanych do prowadzenia rozmaitych prac, usług itp. Camperom dostało się rykoszetem i ten błąd będzie naprawiony. Już teraz Dział Operacyjny SOS PZMOT został poinformowany o dopuszczeniu obsługi tego typu pojazdów. W najbliższych dniach znajdzie to również odzwierciedlenie w treści dokumentów dostępnych na naszej witrynie. Informację niniejszą proszę traktować jako oficjalną. Przepraszamy za nieścisłości i dziękujemy za zwrócenie uwagi na to niedopatrzenie. Pozdrawiamy, SOS PZMOT. " |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-11-23, 21:22
|
|
|
Również ja taką wiadomość otrzymałem w zeszłym tygodniu. Zostałem jednak poproszony o nie publikowanie jej, dopóty nie zostaną decyzje te przelane na papier i opublikowne oficjalnie na stronie PZMot. Ale skoro teraz się do tego oficjalnie przyznają to tylko się cieszyć z tak zakończonej sprawy. |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2009-11-23, 23:38
|
|
|
JaWa napisał/a: | W PZMot roczne assistance na terenie Europy,... wynosi całe 123,20 zł... Chyba taniej nigdzie nie ma... |
Tu Jacku polemizowałbym. Przy AC wykupionym w InterRisk asistance zwykłe kosztowało 15 zł a rozszerzone 70 zł. Wykupiłem rozszerzone i za to miałem holowanie do najbliższego serwisu dealera i kilkakrotnie (od 20-ej wieczorem do 16-ej następnego dnia) interesowano się postępami naprawy i pytano mnie czy nie potrzebuję hotelu albo samochodu zastępczego. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/68 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-11-26, 18:13
|
|
|
wbobowski napisał/a: | Przy AC wykupionym w InterRisk asistance zwykłe kosztowało 15 zł a rozszerzone 70 zł |
A widzisz!
Tutaj masz assistance jako dodatek do AC i kosztuje ono 70zł. Aby móc rzetelnie porównać ceny trzeba by znać koszt assistance bez AC (o ile takie w ogóle oferują).
Zgadzam się z Jackiem, że jest to jedna z lepszych ofert na rynku. Do tego masz zniżki z programu Show Your Card. Mnie kiedyś na tych zniżkach zwróciła się połowa opłaty za assistance. |
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat przy każdej okazji" - św. Tomasz z Akwinu |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

|
Wysłany: 2009-11-26, 20:01
|
|
|
Cena asisstance spada do 88,2 zł jeżeli nie weźmiemy opcji do 50 km od domu. Po za tym co jest ważne. Asisstance możemy wykupić do kierowcy a nie do pojazdu, co w przypadku posiadania więcej niż jednego samochodu, zmniejsza koszty. |
|
|
|
 |
|