|
|
Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:26 |
Zloty i ...... złodzieje |
| Autor |
Wiadomość |
Jola
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford Transit buda Rapido
|
Wysłany: 2009-11-02, 17:31
|
|
|
Kochani nie żyjemy na Marsie. Chyba każdy ma sąsiada no to należy miec dobrego sąsiada. Mało? - no to ujeszcze alarm. Zlodzieje jak zechca to ogołoca nawet jak bede w domu. Taki to ich sympatyczny urok........
Nie zamykajmy sie na forum bo przestanie,my istnieć |
_________________ Jola |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2010-01-11, 19:52
|
|
|
| Jola napisał/a: | | Nie zamykajmy sie na forum bo przestanie,my istnieć |
Słusznie, a przy okazji z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że włamali mi się do domu kiedy na kilka dni wyjechałem za granicę, a wtedy jeszcze nie miałem kampera - czyli złodzieje obserwują upatrzony dom.
Nie miałem wtedy alarmu i umowy z firmą ochroniarską, ale miałem ubezpieczenie i poza bałaganem w domu wiele nie straciłem.
Teraz mam alarm i umowę z firmą ochroniarską i jeżdżę nawet na kilka tygodni wolny od stresów, że mnie okradną. Natomiast zdarzyło mi się kilka razy, że ochrona dzwoniła do mnie na komórkę, bo zadziałał alarm (okazało się, że pająk łaził po czujniku). Za stosunkowo nieduże pieniądze można sobie kupić spokój przy częstych wyjazdach.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2010-01-11, 22:30
|
|
|
| Witold Cherubin napisał/a: | | bo zadziałał alarm (okazało się, że pająk łaził po czujniku). |
Mieliśmy identyczną sytuację... ale chwilę to trwało, zanim zorientowano się i ustalono, że to pająk. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2010-01-14, 16:26
|
|
|
Witam
Dopiero teraz przeczytalem o tym co sie stalo.
Wspolczuje eeikom bo sam bylem w takiej sytuacji i to nie jeden raz.
Kiedys nawet sasiadowi ukradli przyczepe aby na nia ladowac,to co im sie nie zmiescilo do auta./ chyba do auta bo sami jej nie ciagneli/
A wyjechalismy tylko na jedna noc.
Sasiadowi w poludnie okradli dom i mimo ze bylismy na miejscu tez niczego nie widzielismy.
Jak ktos chce to zrobi to tak ,ze male prawdopodobienstwo aby dal sie zlapac.
To nie malolaty a raczej profesjonalisci.
To jest ich "praca"
Znam to uczucie kiedy wracajac do domu juz wiesz ze cos jest nie tak i jeszcze masz nadzieje na to ze nie jest to to o czym myslisz.
Dla tego tez od razu po pierwszym wlamaniu ubezpieczylismy swoj "SPOKOJ".
Do tego mamy tez psa owczarka biegajacego po, posesji.
Za pierwszym razem nie mielismy ubezpieczenia a pies byl z nami. Myslelismy ze NAS to nie dotyczy. Tak ze straty byly bardzo odczuwalne.
Pozniej tylko balagan i swiadomosc tego ze ktos obcy byl w miejscu,gdzie nie powinien byc, i paletal sie tam ,gdzie nawet dla dobrych znajomych, wstep jest ograniczony.
Swiadomosc tego pozostaje. I moze glupio to zabrzmi ,ale gdzies w srodku to boli.
Ale nic to ,zycie jest piekne .
Pozdrawiam |
_________________ Przed nim było parę ale ten ..Był zaje...
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=20376
Teraz próbuję
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540
 |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 348/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2010-01-15, 22:19
|
|
|
| Aulos napisał/a: | Myślę, że złodziejom wystarczy widok rodzinki pakującej się do kampera i odjeżdżającej spod domu. Nie będą już szukali informacji w internecie.
Nie jestem za utajnianiem list na zloty - lubię wiedzieć, kto wybiera się na zlot. Inna sprawa, czy - jak pisał Rockers - niektóre wątki (bardziej osobiste) nie powinny być dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie zabezpieczy nas to przed złodziejami, ale ograniczy trochę dostępność treści, które zamieszczamy tu dla przyjaciół. |
Witam ,
Myślę że złodziej który chce pozyskać informację na CT też może się zalogować na forum , i co wtedy?
Nie ma na złodzieja zamka , alarmu ani żadnego zabezpieczenia , jeśli chce i długo nad tym pracuje uzyskuje swój cel.
Wiele przypadków moich znajomych uświadomiło mi , że złodziej w swoich poczynaniach gotów jest do wszystkiego nie posiada "blokady" i żadnych skrupułów.
Pozdrawiam i życzę oby nikogo nie spotkało takie nieszczęście. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|