Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Styczniowy numer CE.
Autor Wiadomość
Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1595/2326
Wysłany: 2010-01-21, 16:54   Styczniowy numer CE.

Tomasz Miazga przekazał nam dzisiaj informację p. redaktor naczelnej "Caravaningu Eksperta":

Drodzy Czytelnicy,

zapraszam do lektury styczniowego numeru naszego miesięcznika. Bardzo cieszymy się, że caravaningowcy kontynuują tradycję zimowego caravaningu w Polsce. CamperTeam zorganizował trzecią rocznicę założenia klubu właśnie na zimowym zlocie w Uniejowie. Bardzo się cieszymy, gratulujemy, życzymy dalszych sukcesów.

W wydaniu styczniowym wprowadziliśmy dla Państwa nowe rubryki takie, jak "Sonda". Dział ten ta ma dostarczyć Czytelnikom informacji na temat bieżącej sytuacji na branżowym rynku poprzez przytoczenie opinii przedstawicieli poszczególnych firm.

Poruszamy także temat akcyzy. Niestety, wciąż on powraca. Miejmy nadzieję, że tym razem z korzyścią dla branży. Prezentujemy istotne powody, które poddają w wątpliwość klasyfikację pojazdów kempingowych, co ma wpływa na nałożenie lub nie obowiązku akcyzowego. Jednocześnie zapraszamy do dyskusji na forum.

Z regionów polecamy artykuły opisujący okolice Malborka, z terenów zagranicznych Alpy, Schwarzwald, Słowację. Wszystkie regiony są znane, ale u nas przedstawione w inny sposób. Mam nadzieję, że zachęci to Państwa do zwiedzenia wymienionych okolic, skorzystania z dobrego zaplecza turystycznego i pierwszorzędnych atrakcji turystycznych.

Z tematów dotyczących bezpieczeństwa, tym razem kładziemy nacisk na ratownika. Niestety, ratując ofiary wypadku, często zapominamy o własnym bezpieczeństwie. Przestrzegamy przed tym.

Prezentujemy Państwu w "Przeglądzie Rynku" także akumulatory do pojazdów caravaningowych. Ich wybór zależy do sposobu zasilania samego pojazdu z akumulatora i mocy poboru prądu urządzeń, pracujących w samochodzie.

Prezentujemy też kilka ciekawostek w tym dziale: chłopiec kempingowy, kuchenka na pellet, odkurzacze do pojazdów caravaningowych.

Wprowadzamy także nowe informacje dotyczące miejsc postojowych i wypoczynkowych w naszym kraju. Jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w konkursie "Podróżnik miesiąca".

Życzę miłej lektury

Dorota Nowak

okladka_styczen-10.jpg
Plik ściągnięto 166 raz(y) 184,69 KB

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2010-01-21, 18:04   

Podoba mi się okładka. My kamperkami do Uniejowa. Przez zaspy i burze śnieżne. No może troszkę podkolorowałem, a cycepka śpią w zimowym odrętwieniu pod puchową pierzynką. Jak ta niedźwiedzica która zapadła w sen zimowy by przeczekać martwy sezon.
A my poczytamy sobie gazetkę i poplanujemy następne zimowe wyprawy i zloty. Hu hu ha, Hu hu ha, zima wcale nie jest zła. :mikolaj

bogus bednarski 
zaawansowany
b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
Piwa: 3/6
Wysłany: 2010-01-29, 10:17   

mamy już 29 stycznia 2010 a do mnie jeszcze nie dotarł zaprenumerowany miesięcznik CE styczniowy, :placze

Pozdrawiam z Wrocławia.
Postaw piwo autorowi tego posta

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2010-01-29, 10:19   

he...to nawet na piechote...by juz doniesli... :haha: :haha:

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 144/44
Wysłany: 2010-01-29, 12:49   

Ja też nie mam :(

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

bogus bednarski 
zaawansowany
b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
Piwa: 3/6
Wysłany: 2010-01-29, 13:11   

kimtop napisał/a:
Ja też nie mam :(

co ciekawsze to ta sprawa wraca jak bumerang.

Pozdrawiam z Wrocławia.

Odpowiedz do tematu