Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:27 |
FFB Tabbert problem |
Autor |
Wiadomość |
Baal
trochę już popisał

Twój sprzęt: Tabbert 570
|
Wysłany: 2009-06-09, 11:28 FFB Tabbert problem
|
|
|
Może ktoś z kolegów wie co to jest?  |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-06-09, 15:35
|
|
|
Ze względu na lokalizację i widoczny na zdjęciu kawałem przekaźnika myślę że toto ustrojstwo steruje inteligentnymi ładowaniem akumulatorów, ale jak i czy steruje musisz sprawdzić organoleptycznie biorąc miernik w łapkę i symulując różne warunki pracy....
PS
Wiesz co jeśli to komora silnika to może to być "super kosmiczny" przekaźnik świec żarowych |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1281 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-06-09, 17:49
|
|
|
Wdlug mnie ale to byc nie musi,ze to jest wlasnie ustroistwo do ladowania akumulatorow pokladowych i zasilanie calej czesci mieszkalnej (światlo,lodówka,boiler i tym podobne ) na 12/220V.Ale niedam glowy za to . |
|
|
|
 |
Baal
trochę już popisał

|
Wysłany: 2009-06-09, 20:16
|
|
|
Podejrzewam że to będzie super wypasiony włącznik świecy płomieniowej ale mogę się mylić.Jutro bede to ustrojstwo testował z miernikiem. |
|
|
|
 |
pirat
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: j5 zintegrowany
Nazwa załogi: odkrywcy
|
Wysłany: 2010-01-31, 18:53
|
|
|
Mam identycznego kamperka ale w moim nie ma takiego ustroistwa. Podejrzewam że poprzedni właściciel coś dołożył. |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2010-01-31, 21:06
|
|
|
W moim jest podobne,tylko z zewnątrz ma dołożone jeszcze trzy bezpieczniki .Podejrzewam,że jest to regulator napięcia ,ale na dwa akumulatory, z uwzględnieniem solara (ładowanie) |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Jerzy
weteran
Twój sprzęt: Adria Sun Living
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Sty 2007 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2010-01-31, 21:21
|
|
|
Trochę za dużo niewiadomych w tym równaniu...
Sądząc po stanie płyty był tam jakiś dekiel i pewnie jakieś oznakowanie - przydałoby się foto.
Nie zaszkodziłoby też pokazać widok tego modułu od spodu - od strony wtyków i kabli...
Najbardziej przydatny byłby widok na płytę od strony montażu elementów, ale chyba za dużo wymagam... |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-01-31, 22:47
|
|
|
Dołaczam się do Jerzego - FOtkę płytki od strony komponentów prosimy, jełśi nie boisz się pogubić śrubek
Z tej strony widać tylko że będzie trochę scalaków i kondensatoró elektrolitycznych.
Jeśłi są jakiekolwiek opisy na pokrywach - podaj.
Zastanawiąjąca jest ta plecionka miedziana - albo obcięta, albo to ojakiś grubszy prądowy podzespół. poskłądane tak jakoś ...Bimetal jakiś ? |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2010-02-01, 00:21
|
|
|
To jest w Dukato, nie wiem czy w Peugeocie Citroenie też, sterownik świecy płomieniowej. To ustrojstwo tak tyka przy zapalaniu w zimie o którym gdzieś na forum pisaliśmy.
Jak zimno to ma tykać i mrugać pomarańczową kontrolką na desce. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Baal
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-02-01, 09:47
|
|
|
janusz napisał/a: | To jest w Dukato, nie wiem czy w Peugeocie Citroenie też, sterownik świecy płomieniowej. To ustrojstwo tak tyka przy zapalaniu w zimie o którym gdzieś na forum pisaliśmy.
Jak zimno to ma tykać i mrugać pomarańczową kontrolką na desce. | I tu kolega ma całkowitą racje.To mruga po odpaleniu przez dłuższy czas i powoduje ogromną ilość białego dymu z rury ale dzięki temu kamper odpalił rano przy temperaturze -20.Nie musiałem go odpalać ale czego się nie robi w celach naukowych? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|