|
|
Co dalej ze stałym konkursem fotograficznym? |
Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:03 Co dalej ze stałym konkursem fotograficznym?
|
|
|
Co dalej ze stałym konkursem fotograficznym?
Założyłem ten dział aby można było rozmawiać o konkursie w spokoju. Dostęp maja tu tylko osoby z grupy Akademia Fotograficzna czyli zwycięzcy dotychczasowi.
Generalnie to nie lobię takich zamkniętych grup bo reszta forumowiczów nie wie co się tu dzieje i domyśla się nie wiadomo czego.
Chciał bym by konkurs istniał nadal lecz trzeba byłoby zmienić coś, bo chyba się znudził.
Pokazuje to ostatni temat o obrzędach.
Może postanowić by coś. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 473/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:13
|
|
|
Zdecydowanie narzucać tematy. Sam dziś szukałem czegoś bez tematu i nie znalazłem. Można też rozluźnić regulamin. Zimą ludziom włącza się jakiś bunt gdy czegoś się im zabrania lub nakazuje. Można na próbę zezwolić na dwa zdjęcia od jednego autora. Moje propozycje tematów - "upadki na zlotach", :Zachód słońca", "moja duma" |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
garbatamilka
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner '88
Nazwa załogi: GarbateMilki
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2008 Piwa: 12/22 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:23
|
|
|
Mi się wydaje, że to taki okres. Zrobi się cieplej to i fotki będą. Ja, jak i podejrzewam mnóstwo innych osób nie może robić wypraw zimowych bo ich kampki nie są przystosowane do zimy i mrozów. Fotek z kamperkiem o tej porze nie jestem w stanie zrobić bo jest przysypany śniegiem (biedaczysko). A taki jest zapis w regulaminie że ma być kamper lub coś z kampera
Uważam, że ten konkurs to fajna sprawa i jestem za tym żeby został. Niech śniegi stopnieją to wiara ruszy na szlaki.
Drogi Januszu, trzeba przeczekać po prostu.
A co do tej grupy to jestem za tym żeby była otwarta dla wszystkich. Oczywiście jeśli jest taka możliwość. Ewentualnie dla wszystkich tych co wystawiają foty do konkursu a nie tylko dla wygranych. Takie jest moje zdanie.
Pozdróweczki |
_________________ 1, 4, 3 i 2 - życie znał kto Garba miał!
 |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/90 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:34
|
|
|
Bywają tematy trudne do sfotografowania i wszędzie biało to nie nastraja optymistycznie. Natomiast tematy powinny pozostać, zdjęcia konkursowe powinny bardziej spełniać regulamin, zawsze też można dodać do nagrody uścisk dłoni OD po trzykroć. |
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:50
|
|
|
Świstak napisał/a: | Zdecydowanie narzucać tematy. Sam dziś szukałem czegoś bez tematu i nie znalazłem. Można też rozluźnić regulamin. Zimą ludziom włącza się jakiś bunt gdy czegoś się im zabrania lub nakazuje. Można na próbę zezwolić na dwa zdjęcia od jednego autora. Moje propozycje tematów - "upadki na zlotach", :Zachód słońca", "moja duma" |
Popieram zdanie Arka. Zima nie nastraja do zabawy i robienia fajnych fotek /wiem po sobie/, ale myślę, że my jak cała przyroda aktywizujemy się z wiosną. |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2010-02-11, 23:13
|
|
|
Pisałem już o tym w otwartej dyskusji - może co miesiąc, to za często? Być może wystarczy raz na kwartał - 3 miesiące to dużo czasu, można wyszperać jakieś zdjęcie do konkursu lub sfotografować coś ciekawego. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2010-02-11, 23:26
|
|
|
Aulos napisał/a: | może co miesiąc, to za często? Być może wystarczy raz na kwartał - 3 miesiące to dużo czasu, można wyszperać jakieś zdjęcie do konkursu lub sfotografować coś ciekawego. |
Jestem tego samego zdania. Przy narzucaniu tematów, trudno znaleźć odpowiednie zdjęcia. Wydłużył bym termin do 3 miesięcy i stosował tematy bardziej ogólne. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-02-14, 12:25
|
|
|
Również uważam, że tematy powinny zostać. Wybierane dalej tak, jak jest w tej chwili na dwa, trzy miesiące wcześniej. I ich zgodność z istniejącym regulaminem powinna być weryfikowana- jak było w założeniach.
Ilość zdjęć konkursowych w ostatniej edycji spowodowana była chyba 'trudnością zagadnienia'.
Do tej pory większym poblemem była ilość głosujących osób niż ilość zamieszczanych zdjęć. Po e-mailowej reprymendzie drgnęło. Tylko ciekawe na jakdługo? |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-02-14, 12:57
|
|
|
A ja uważam, że temat trzeba narzucić bo wolny temat to bez fantazji jest, raz na miesiąc moim zdaniem jest OK kto ma ciekawą fotę lub pomysł to zdąży pstryknąć jak temat podany jest z wyprzedzeniem. Przecież nie ma przymusu brania udziału we wszystkich konkursach.
Pomysł coby raz na kwartał to moim zdaniem zbyt długo i temat umrze śmiercią naturalną.
Kolejny pomysł to taki (już raz go wspomniałem) to puszczać kalendarz z fotkami zwycięzców
Podsumowójąc - moja propozycja
temat raz na miesiąc (podany z wyprzedzeniem 1-2 miesiące wcześniej)
tematy tak jak do tej pory wybierane z propozycji.
koniecznie aby dotyczyły kamperów i/lub bezpośredni związek z nimi. |
_________________  |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|