Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:29 |
Blues nad Bobrem |
Autor |
Wiadomość |
slajd
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato-Eriba 2,8l i P.L.A. Citroen 2017
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Gru 2008 Piwa: 105/80 Skąd: Bolesławiec Śl.
|
Wysłany: 2010-02-22, 12:08 Blues nad Bobrem
|
|
|
W dniach 5.08 do 15.08.2010r po raz 20-sty organizowany jest Blues nad Bobrem http://www.bluesnadbobrem.eu
ale nie jak do tej pory w Bolesławcu a w Kliczkowie na zamku http://www.kliczkow.com.pl/
Jeśli byliby chętni ....:? w okolicy jest mnóstwo atrakcji turystycznych ; przełom Kwisy- spływy pontonami, zabytkowe zakłady ceramiczne (Bolesławiec,Parowa),ciekawe trasy rowerowe i piesze.
Podczas trwania Bluesa nad Bobrem - nad Kwisą będą organizowane nie tylko warsztaty muzyczne ale też fotograficzne.
Każdego wieczora oczywiście jam session z udziałem wykładowców i warsztatowiczów.
Edit:
Poprawiłem niedziałający link w pierwszej linii. |
_________________ Łatwe do przeprowadzenia są tylko zmiany na gorsze - Prawo Philipa
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
Ostatnio zmieniony przez KOCZOR 2010-03-12, 14:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
48a-ELANKO
weteran dawniej: 48a-ELANKO

|
Wysłany: 2010-02-22, 12:50
|
|
|
Wszystkim, którzy zainteresowani są tą muzyką, szczerze polecam tę imprezę. Corocznie uczestniczy w warsztatach plejada wykonawców. Tym razem impreza odbędzie się w Kliczkowie - jest to jeden z wielu przepięknie odrestaurowanych pałaców dolnośląskich położony w bardzo malowniczej okolicy.
Jurek - slajd - zaproponował to miejsce i ten termin jako kolejne nasze spotkanie CT.
Wierzę, że pomimo okresu urlopowych wyjazdów, sporo kamperków zagości na tym spotkaniu . |
_________________ Ela i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:06
|
|
|
Nie wiem jak jest teraz ale z wcześniejszych organizacji tej imprezy baaaardzo miło ją wspominam. Bywały koncerty,że nie było całkowicie ochrony a bilety wejściowe kupowało się z przyjemnością.
Polecam wszystkim fanom bluesa i nie tylko.
@slajd bardzo Ci dziękuje za przypomnienie mi tak miłej imprezy, która stanowi część mojej młodości. Przeglądając galerię zdjęć, na stronie BnB, trafiłem na miłe wspomnienia. Większość tych ludzi znam z widzenia i znalazłem nawet siebie na zdjęciu jak jeszcze miałem burzę włosów na głowie.
BnB.JPG Ma prawie 20 lat nigdy nie prana. Podpisy oryginalne zespołu DŻEM |
 |
Plik ściągnięto 93 raz(y) 55,56 KB |
|
|
|
|
 |
slajd
stary wyga

|
Wysłany: 2010-02-22, 21:39
|
|
|
Z tego co słyszałem "Zamek" dokłada się do imprezy,
organizatorzy - to jest oficjalna wiadomośc- otrzymali niezłą kasę, więc może byc to naprawdę udane wydarzenie kulturalne i wszystko na miejscu, teren ogrodzony i pewnie nieźle zabezpieczony.
Dla części uczestników warsztatów ma byc zorganizowane pole biwakowe nad Kwisą czyli poza ogrodzeniem.
Jak by nas było kilkanaście załóg pewnie udało by się na terenie zamku zakotwiczyc |
_________________ Łatwe do przeprowadzenia są tylko zmiany na gorsze - Prawo Philipa
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-02-22, 21:46
|
|
|
Teren zamku ogrodzony, w zamku niezła restauracja, basen, sauna. |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2010-03-12, 14:52
|
|
|
Impreza umieszczona w HARMONOGRAMIE.
Jurek (slajd) spójrz na swój pierwszy link w pierwszym poście. Wyedytowałem go, ponieważ link nie działał, a nie wiem, czy o to miejsce Ci chodziło. Jeśli nie trafiłem - podaj prawidłowy, wtedy zmienię. |
|
|
|
 |
xr5pl
doświadczony pisarz Artur

Twój sprzęt: ducato 2,4D '85 zabudowa niezidentyfikowana
|
Wysłany: 2010-03-12, 17:55
|
|
|
ta koszulka to z którego roku ? kto Ci podpisal ten Dżem ? |
|
 |
slajd
stary wyga

|
Wysłany: 2010-03-12, 20:58
|
|
|
KOCZOR napisał/a: | Impreza umieszczona w HARMONOGRAMIE.
Jurek (slajd) spójrz na swój pierwszy link w pierwszym poście. Wyedytowałem go, ponieważ link nie działał, a nie wiem, czy o to miejsce Ci chodziło. Jeśli nie trafiłem - podaj prawidłowy, wtedy zmienię. |
Dzięki to ten link |
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2010-03-14, 23:07
|
|
|
Koszulka jest z 1992 roku a podpisy to oryginalne ówczesnego składu z nieżyjącymi już Ryśkiem i Pawłem Bergerem. Niestety jeden autograf jest na drugim bo była podpisywana w nocy po ciemku. Długopisem widoczny jest autograf Ryśka. Sam napis "Dżem" wykonał, o ile pamięć mnie nie myli, Beno. |
|
|
|
 |
xr5pl
doświadczony pisarz Artur

Twój sprzęt: ducato 2,4D '85 zabudowa niezidentyfikowana
|
Wysłany: 2010-03-15, 18:01
|
|
|
super ! , masz co wspominać.
pozdrawiam serdecznie |
|
 |
Michał Fendt
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dukato 1994 zabudowa Fendt
|
Wysłany: 2010-05-17, 21:35
|
|
|
Witam ! Widzę że jesteś w temacie.Bardzo mnie zainteresuje wyjazd na festiwal nad bobrem - tylko mam pytanko czy organizator ma tam jakieś pole kempingowe czy coś w tym rodzaju . Z kumplem ( dwie załogi ) chętnie byśmy przyjechali tylko że my dopiero raczkujemy z takimi wyjazdami i nie wiemy jak to wygląda organizacyjnie . Chcemy przyjechać 13 ale czy będzie gdzie sie zakotwiczyć . Daj znać jak to tam wygląda i czy nie trzeba wcześniej rezerwować . Dziękuje z góry jak rzadko który . pozdrawiam Michał |
|
|
|
 |
slajd
stary wyga

|
Wysłany: 2010-05-19, 09:55
|
|
|
Cieszę się, że wyraziliście ochotę przyjazdu na bluesa
Dzisiaj skontaktuję się z organizatorami i dam odp. co i jak |
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
|
|
|
 |
slajd
stary wyga

|
Wysłany: 2010-05-31, 11:42
|
|
|
Można przyjechać, będzie podłączenie do prądu, wody za niewielką opłatą.
Wszystko zależy od ilości chętnych. |
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
|
|
|
 |
|