|
|
Jaki pojazd można nazwać słowem "kamper" |
Autor |
Wiadomość |
bawariusz
trochę już popisał Korzystaj z życia póki czas

Twój sprzęt: biwakowóz C4 Grand Picasso
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2008 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: łódź
|
Wysłany: 2010-04-09, 20:33
|
|
|
styczoo napisał/a: | Witam,
jakie auto na kempingach w europie uznawane jest za kampera a jakie nie. Czy osobowy VW transporter (badz inne auto tego typu, ale nie westfalia), w ktorym na czas wyjazdu wymontuje fotele i wstawie materac do spania to juz kamper i trzeba za niego wiecej placic na kempingu czy jeszcze nie? Osobiscie spotkalem sie z taka sytuacja w hiszpani, gdzie po wczesniejszym wyjezdzie mojej dziewczyny zwinalem namiot i postanowilem spac w aucie (VW passat!) na co Pan z recepcji kazal mi wiecej placic bo teraz to auto to przeciez kamper skoro w nim spie...
BTW. Obok rozbil sie Niemiec, ktory przylecial samolotem i pozyczyl Fiata Pande. Spal na ziemi w pokrowcu na deske windsurfingowa, namiot nie zmiescil mu sie juz w limicie bagazu do samolotu
Pozdrawiam,
Marcin |
Wszystko zależy od człowieka na polu namiotowym, kilka przykładów:
Czaplinek, Polska ośrodek Drawtur, (lubię go polecam) moje T-4 z fabrycznym przedsionkiem campingowym ocenili jako Camper,
a mieli pozycję Bus w cenniku
Pareset metrów dalej pole namiotowe, już jako bus
Hamburg Niemcy bus, Chorwacja Krk camper
Można mnożyć przykłady, ale przy opłatach zwróć uwagę na dopłaty, bo czasem warto zapłacić za campera, a mieć gorącą wodę całą dobę i prysznice bez dopłat, opłaty za prąd i inne media, czasami przewyższają różnicę bus, a camper. |
_________________ POZDRAWIAM BAWARIUSZ Z ŁODZI ;-)
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|