Zamknięty przez: Świstak 2017-05-28, 10:21 |
Autobus - kemping |
Autor |
Wiadomość |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-05-04, 14:53
|
|
|
kogucie..ty tez tam byles??
ACDB736.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 81 raz(y) 73,05 KB |
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-05-04, 15:45
|
|
|
KOGUT napisał/a: | od Warki ja mam inne drzwi od wewnątrz ... podniosłem wartośc kampa o 28 zyla |
HAhahha Grzesiu nie widziałeś ze Adas ma teraz drzwi "mahoniowe prawie .... " |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 482/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2010-05-05, 00:09
|
|
|
Ślicznie dziękuję za zdjęcia! Jestem Waszym dłużnikiem! |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Wieluniak
trochę już popisał

|
Wysłany: 2010-05-05, 07:44
|
|
|
Ja pracuję w PKS Wieluń, więc jeśli jeszcze będziesz potrzebował pomocy lub chciał sprawdzić auto to zapraszam. Chłopaki nie odmówią.
Tak dla informacji to do Wielunia z Pajęczna jest tylko 40 km.
I w sumie jak będziesz jechał na zlot do Pajęczna to możesz zajechać do mnie bo to podrodze( na krajowej 8). |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-05-05, 13:49
|
|
|
Świstak możemy sie umowić chociaż pewnie dla ciebie będize za późno... z Pomorza to ja będę na Pajęczno ciągnął ale w piątek wieczorem.
A swoją drogą zobacz jaką masz łądną rejestrację.
GT56 - Gran Tourismo |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-05-06, 23:28
|
|
|
Witam. Za ofertę pomocy serdecznie dziękuję. Bardzo to doceniam. Jeśli będzie taka potrzeba nie omieszkam z propozycji skorzystać. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Rejestracja jak rejestracja... Miało byc CT ale już za późno... Kiedy rusze na Pajęczno - jeszcze nie wiem, ale sądzę że będzie to wcześniej. Póki co wolę taczać się za dnia. Szczególnie gdy jadę sam i w razie czego nie będzie miał kto przytrzymać lampy...
A co z Milką? Ano żona dała mi tydzień szlabanu na Milkę. Póki co próbuję doprowadzić ogród do stanu używalności, segreguję złom i wywożę śmieci. Nawet nie zdawałem sobie sprawy ile rzeczy zaniedbałem przez ten okres. Ale sercem i myślami wciąż przy Milce. Nawet terasz przeczesuję allegro w poszukiwaniu anten. Na Sławie musiałem na szybko podłączać antenę aby żoneczka mogła obejrzeć jak nasi dostają w skórę w siatkówce... Udało się znaleźć kawałek kabla od żelazka, a wzmacniacz zasilić z akumulatora od wkrętarki. Obraz był idealny.... Teraz czas pomyśleć o porządnej instalacji w tym również SAT. Z racji mocno nadwyrężonego budżetu rozwiązania za kilka tysięcy złotych, euro czy insungów nie wchodzą w grę. Zastanawiałem się nad konstrukcjami dla TIRów przyklejanymi do szyby, ale Milka dość mocno buja się nawet bez powietrza w zawieszeniu. Wysokie miejskie opony mają swoje prawa... Tak więc chyba przychylę się do konstrukcji na trójnogu. Mam stary statyw fotograficzny z wyeksploatowaną głowicą, musze mu się przyjrzeć. Jutro chyba złamię szlaban i jeśli pogoda będzie łaskawa pruję do Milki wymieniać węże. Udało mi się kupić węże Fi 60 i Fi 50 więc mam czym robić. Do odebrania mam też nowy termostat, choć zastanawiam się czy go montować.
Doceniłem też brak klapy bagażnikowej. Targanie kazdego elementu do "nory" przez całe auto jest dość uciążliwe. Jeśli starczy czasu - wytnę otwór i osadzę klapę wyciągniętą z przyczepy. Musze też dokupić sporo sprzętów campingowych - stolik, krzesła no i oczywiście markizę... Bez markizy kamperowanie traci 90 procent uroku.... |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
 |
|
|
|
 |
Świeżak
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-05-07, 02:37
|
|
|
Drogi Świstaku, człowieku mi nieznajomy i tak bliski jednocześnie. Kilka dni temu przypadkowo ktoś naprowadził mnie na Twój post. 3 nieprzespane noce poświęcone na czytanie wszystkich stron a teraz mętlik w głowie i pełne uznanie dla tego czego dokonujesz.
Od 2 lat zastanawiam się jakby to było przebudować autobus na campera i czy ma to w ogóle sens......a tu proszę odpowiedź jak na tacy:) Trzymam Kciuki i obiecuję zaglądać tu często i zadawać dziesiątki niewygodnych pytań:)
Pisz i fotografuj, fotografuj i pisz. Masz we mnie wiernego fana.
p.s. Wiele bym dał by móc Zobaczyć Twoją miłość nad Miedwiem w tym roku, mowa oczywiśćie o Milce |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 242/612 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2010-05-07, 06:16
|
|
|
Cytat: | no i oczywiście markizę... Bez markizy kamperowanie traci 90 procent uroku....
_________________ |
I pod nią koniecznie oświetlenia LED. To jest teraz na topie. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-05-07, 09:20
|
|
|
Slawek Dehler napisał/a: | Cytat: | no i oczywiście markizę... Bez markizy kamperowanie traci 90 procent uroku....
_________________ |
I pod nią koniecznie oświetlenia LED. To jest teraz na topie. |
EE tam... Świstak daj diody LED UV pod podwozie - jak przystało na duże UFO.
To będzie dopiero zjawisko drogowe ... BLiskie spotkania trzeciego stopnia wysiądą . Wyślemy zdjęcia Spielbergowi : |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-05-07, 09:50
|
|
|
Dziękuję za słowa uznania od nowego fana! Nie deklaruję żadnych wyjazdów poza zlotami na które już się zapisałem. Na Miedwie droga bardzo dobra (przez Berlin), ale jednak dość daleka... Zawsze będę Miedwie darzył szczególną sympatią bo właśnie tam był mój pierwszy zlot....
Co do oświetlenia LED pod markizą - już jest i sprawuje się idealnie.
hpim3777_203.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4523 raz(y) 33,44 KB |
|
 |
|
|
|
 |
Świeżak
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-05-07, 19:00
|
|
|
Oczobitne te lampki Haha po kilku głębszych faktycznie można mniemac że obcy wylądowali.
A może by tak jakas relacja z wnetrza pojazdu sfilmowana kamerką, wrażenia z jazd testowych, wszystko zmontowane i wrzucone na Youtube np. Wielu jest takich co nieprędko będą mogli zobaczyć Milkę na żywo a bardzo by chcieli.... |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Kct |
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-05-09, 23:05
|
|
|
Kamerki nie posiadam. No chyba że w telefonie, ale.... Obejrzycie na żywo - po co namiastka skoro oryginał jutro wytacza się w objazd naszej ojczyzny!
Weekend spędziliśmy na pucowaniu Milki. Ale nie na parkingu, lecz na prawdziwej majówce! Auto sprawdziło się w terenie, na własnym zasilaniu czyli na akumulatorach i gazie. Był to nasz pierwszy wyjazd wyłącznie dla odpoczynku. I był to najwspanialszy wyjazd w naszym życiu! Ilośc przejechanych kilometrów - 14 w obie strony. Wystarczyło wyjechać za najbliższy róg aby być wolnym....
Jutro koło południa ruszam na północ. Nie wiem ile dni będę jechał, ale sądzę że we wtorek powinienem już być w Trójmieście (prawdopodobnie przenocuję w okolicach Piły). Tak więc wypatrujcie na drodze fioletowego wynalazku!
Zaraz drukuję listę SOS.... |
 |
|
|
|
 |
jacekiagatka
weteran

Twój sprzęt: HYMER 2.8 jtd
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2008 Piwa: 9/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-05-09, 23:50
|
|
|
Poznań w pełnej gotowości, jakby coś to dzwoń |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2010-05-10, 09:15
|
|
|
Ślicznie dziękuję za OWSGB!!! Poznań jednak tym razem troszkę ominę. Jadę drogą numer 3 do Gorzowa, a później 22 na północ. Ostatni odcinek to 1 i 6. Głogów strasznie rozkopany i według relacji z CB trzeba stać ponad 2 godziny w korku. Tak więc tym razem nie będzie to dobrze znana mi trasa Leszno-Poznań- Piła.... ale Zielona Góra, Wałcz, Tczew. |
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2010-05-10, 09:17
|
|
|
Arku , tocz się spokojnie i dostojnie. Do zobaczenia w Pajęcznie |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
|