Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupić czy wypożyczyć?
Autor Wiadomość
ptasznik 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: pickup
Piwa: 2/4
Wysłany: 2010-05-07, 06:57   

pirat666 napisał/a:
polecam podjechać na zlot gdzie jest bardzo dużo takich autek i pooglądać
coś wam podpasuje to takiego szukajcie

wiem ale nie śmiałbym pchać się z buciorami do czyjegoś autka i zakłócać mir kamperowy :) Poza tym prawie się nie znamy, jak to...

KOCZORKA napisał/a:
Wierzę, że będziecie tacy szczęśliwi jak my, Koczorki, bo uwierzcie - nic nie smakuje tak bosko, jak jedzonko we własnym domku na kółkach.
A kawa, to taka delicja, że najlepsze hotele takiej nie podają.

Wiedziałem Koczorko, że na Ciebie zawsze można liczyć. Ja między innymi Waszą postawą kamperową zaraziłem się kamperingiem. Po przeczytaniu waszej relacji z wyprawy z Bystrzakami na Węgry już wiedziałem, że kampery są dla mnie. Starannie przygotowana wyprawa i mimo nie najlepszej pogody jakże bardzo udana.
Węgry są miejscem magicznym. Sam jak miałbym wybierać miejsce do życia to oprócz życia w Polsce wybrał bym te na Węgrzech.

Wasza wyprawa w podlasie to też niesamowity bodziec. Odkryliście dla mnie całkowicie nieznane miejsce w Polsce, jakże zapomniane ale jak magiczne. I na pewno kiedyś wyruszę Waszymi śladami.
Postaw piwo autorowi tego posta

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2010-05-07, 07:25   

Grzegorzu poprostu przyjedz na zlot do pajeczna i poogladasz sobie kazdy kamperek z zewnatzr i w srodku

Tadeusz
Byle do przodu

StasioiJola 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Piwa: 81/282
Wysłany: 2010-05-07, 08:11   

Ja tez uważam ,że odwiedziny na zlocie na poczatek to najlepsza forma poznania wielu rodzajów zabudowy jak równiez poznania tego zakręconego towarzystwa. My tez chętnie tak jak Adi zaprosimy do środka , trzeba się tylko wcześniej w jakiś sposób umówic na spotkanie na zlocie - mój tel jest w avatarze. Najblizsza taka okazja to zlot w Pajęcznie w maju!!!Pozdrawiamy i myślimy , że zarazicie sie tą nieuleczalną chorobą jaką są podróże kamperkiem!!!! :szeroki_usmiech :spoko

pirat666 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Piwa: 9/17
Wysłany: 2010-05-07, 08:52   

Adi napisał/a:
Pirat :box podpadziocha na całego. I Ty Brutusie

Czyż nie piękny to zestaw ? :mrgreen:
wygody dla dwojga wystarczająca, do tego możliwości poszalenia w terenie - dojazd w dowolne niemal miejsce.

Mnie brakuje 4x4 he he

Może jak już wejdą do seryjnej produkcji silniki elektryczne w kołach to sobie zamontuje
na tył i będzie 4x4 jak będzie potrzeba :bigok

pirat666 
weteran

Wysłany: 2010-05-07, 09:20   

Adi napisał/a:
ale ileż to ja już krytyki wysłuchałem,

krytyki ??? - jakiej ?, dlaczego ? (może z zazdrości he he)

jolcia777 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: może kiedyś...?
Pomogła: 2 razy
Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2010-05-07, 10:16   

Ptasznik, Twoje wypowiedzi świadczą o tym, że "czujesz bluesa". My też przeżywaliśmy i hotele, i kwatery, ale zawsze serce wyrywało się do wolności, którą daje kamperek. Jeśli wiesz, że "all inclusive" nie dla Ciebie, nie namyślaj się długo. Przyjeżdżaj do Pajęczna, aby obejrzeć nasze kamperki. Przyjmiemy Cię jak swego, bo wiemy już, co Ci w duszy gra... Sezon już właściwie się rozpoczął i szkoda tracić czas. :spoko

pirat666 
weteran

Wysłany: 2010-05-07, 12:10   

Adi napisał/a:
chcą udowodnić bezsens budy
to z takimi nie gadaj - gadaj ze mną :haha: :haha: :haha:

dobra już koniec tego off topa

Ale jak byśmy nie mieli dzieci i jeździli tylko we dwoje to taki zestaw jest bardzo kuszący chyba że jeszcze l300 w wersji 4x4

ptasznik 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2010-05-07, 17:57   

Dziękuję za wszystkie propozycje. Zróbmy tak, ja zobaczę sobie kamperki u dealerów. A jak już będę wiedział jaki układ mi pasuje to odezwę się na priv do właściciela podobnego modelu o parę rad i szczegółów. Tak będzie najrozsądniej. Jeszcze raz dziękuję, to bardzo miłe :ok

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
Wysłany: 2010-05-07, 20:20   

To co zobaczysz u dealera to nie to samo co zobaczysz na zlocie tu dopiero jest roznorodnosc egzemplarzy rodzaju zabudowy i wyposarzenia

Tadeusz
Byle do przodu

ptasznik 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2010-05-07, 20:29   

ale tu jest niesamowita atmosfera, Skorpionie, do Twojego integrala na pewno zajrzę

krynia i stan 
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
Piwa: 3/6
Wysłany: 2010-05-07, 21:13   

Wiesz , oglądanie u dealera nic nie da, tu trzeba poczuć się jak u siebie, porozkładać swoje rzeczy potem zrobić to jeszcze wiele razy żeby znaleźć układ idealny, poprzerabiać to i owo aby stał się jeszcze lepszy, siedzieć godzinami z nosem w internecie (forum, allegro,sklepy) i podglądać na zlotach jak to jest zrobione u innych . to się da zrobić tylko na swoim i tylko na swoim to poczujesz.
I tego Ci życzę :spoko

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 20/22
Wysłany: 2010-05-07, 22:56   

ptasznik napisał/a:
Wiedziałem Koczorko, że na Ciebie zawsze można liczyć. Ja między innymi Waszą postawą kamperową zaraziłem się kamperingiem.

Dziękuję ptaszniku bardzo gorąco za tak miłe słowa. :bukiet:
Cieszę się, że przyczyniłam się do zarażenia Waszej rodzinki kamperingiem, a jeszcze bardziej będę się cieszyć, jak już będziecie mieć Swój Własny domek na kółkach. :bigok

Adi napisał/a:
Lucynko - tu nie chodzi o pytanie czy kamperek, ale chodzi o odpowiedź jaki, jaki układ mebli, jaka firma produkująca zabudowę - sama mi opowiadałaś ile szukaliście Wasze Maleństwo .....

Adi, gwoli ścisłości to bardziej chodziło ptasznikowi - czy wypożyczyć czy kupić? :szeroki_usmiech

Wypożyczenie w tym wypadku niewiele pomoże, chyba, że trafi akurat na idealny model.
Raczej musi obejrzeć wiele różnych rozwiązań wnętrz kamperków, żeby się zorientować jaki układ najbardziej Jego rodzince pasuje.
Każdy z nas ma różne priorytety i wymagania.
Sam wiesz Adi, że dla mnie to było łóżeczko. :szeroki_usmiech

StasioiJola napisał/a:
Ja tez uważam ,że odwiedziny na zlocie na poczatek to najlepsza forma poznania wielu rodzajów zabudowy jak równiez poznania tego zakręconego towarzystwa. My tez chętnie tak jak Adi zaprosimy do środka

Ja też tak ptaszniczku uważam i również zapraszam do naszego Maleństwa. :bigok
Co prawda za duży pewnie na dwie osoby będzie, ale i tak bardzo zapraszam, na pogaduchy, kawusię i "czym chata bogata". :bigok

Pozdróweczka dla załogi ptasznika. :spoko

ptasznik 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2010-05-08, 00:22   

Mylałem, że mam więcej wiedzy (chociażby) teoretycznej. Mam teraz taki mętlik w głowie....
Wszystko na spokojnie :-P
Koczorko, nie ma sprawy dla mnie jesteście z Koczorem THE BEST. Koniec.Kropka

Witold Cherubin 
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Piwa: 81/48
Wysłany: 2010-05-08, 06:56   

KOCZORKA napisał/a:
StasioiJola napisał/a:
Ja tez uważam ,że odwiedziny na zlocie na poczatek to najlepsza forma poznania wielu rodzajów zabudowy jak równiez poznania tego zakręconego towarzystwa. My tez chętnie tak jak Adi zaprosimy do środka

Ja też tak ptaszniczku uważam i również zapraszam do naszego Maleństwa.

Przyłączam się do powyższych rad i też zapraszam do naszego malucha, który według mnie jest idealny dla dwóch osób.
Ponadto pooglądaj sobie oferty na mobile.de lub mobile.eu - tam jest dużo zdjęć kamperów i można się zorientować jakie mają zabudowy.
Wypożyczenie to spory koszt, jeśli chcesz kupić niedrogi starszy model, to szkoda forsy. Lepiej ją przeznaczyć na ewentualne udoskonalenia Waszego nowego nabytku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach :spoko

ptasznik 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2010-05-08, 08:30   

Witold Cherubin napisał/a:
według mnie jest idealny dla dwóch osób.

W zabudowie typu alkowa podoba mi się przede wszystkim to, że w zasadzie cały kamperek jest do dyspozycji załogi. Stałe łóżko jest nad szoferka, nie ma konieczności składania cz rozkładania do snu, Natomiast część dzienna zawsze i przez cały czas jest do dyspozycji zarówno do przygotowywania, konsumpcji posiłków, czytania lektury, planowania dalszej trasy.
Czy spanie w alkowie jest komfortowe? Może głupie pytanie ale czy aby nie jest duszno w lecie?
KOGUCIE, zadymiarzu i rozrabiako :) ważna podpowiedź! dzięki ale myślę, że nie będzie tak źle. Karawaning to jak żeglarstwo, raz spróbujesz i już się od tego nie uwolnisz.

Odpowiedz do tematu