Nordkapp |
Autor |
Wiadomość |
Kamperfan
stary wyga

Twój sprzęt: PILOTE /Ford Transit
Nazwa załogi: Kamperfani (Kamperfanka i Kamperfan)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lis 2007 Piwa: 8/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-07-31, 19:56
|
|
|
Dorota i Robert napisał/a: | W pierwsza rocznice spotkania z zaloga Kamperfanow na Hitrze: |
Dziękujemy Dorotko - na prezentację zdjęć z udanych wojaży i sympatycznych spotkań nigdy nie jest za późno... Swoją drogą, jak ten czas szybko leci - minął rok (był to rok 2008, a nie 2007), a wydaje się jakby to działo się wczoraj... A działo się, oj działo - nawet zdjęcia nie oddają klimatów naszych biesiad . |
_________________ Prawa autorskie zastrzeżone zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. z późn. zm. |
|
|
|
 |
Lechosław
trochę już popisał

Twój sprzęt: fiat dukato/laika
Nazwa załogi: funatycy
|
Wysłany: 2010-06-11, 17:49
|
|
|
Com się nasłuchał i naczytał opowieści o Nordkap i Lofotach tom się nasłodził i muszę to obaczyć na oczy własne....Czy może ktoś ma ochotę w te stronę??? Wyjazd 17-18 czerwca (oczywiście Noć Świętojańska na końcu świata) powrót w okolicach 31.06. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2010-06-11, 18:30
|
|
|
Byłem widziałem.Polecam.
Ale 12 dni to za mało żeby być na Nordkapie i spędzić chociaż 3 dni na Lofotach. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 198/163 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-06-11, 19:51
|
|
|
Lechosław napisał/a: | Com się nasłuchał i naczytał opowieści o Nordkap i Lofotach tom się nasłodził i muszę to obaczyć na oczy własne....Czy może ktoś ma ochotę w te stronę??? Wyjazd 17-18 czerwca (oczywiście Noć Świętojańska na końcu świata) powrót w okolicach 31.06. |
Rozumiem ,że promy masz zarezerwowane ......... i tak jak pisze kimtop będziesz musiał nieżle gnac by zmieścić się w podanym terminie . A szybka jazda nie sprzyja poznawaniu cudu natury jakim jest Norwegia.
NORWEGIA TO RAJ DLA CAMPERÓW
Życzę niezapomnianych wrażeń z pobytu
PZDR> MILUŚ |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2010-06-11, 22:51
|
|
|
Lechosław, troszkę za mało czasu na Nordcapp ale jak się uprzesz to dasz radę osobiscie jeśli mogę coś doradzić to weż sobie to etapami...chyba,że juz nie planujesz póżniej Norwegii....o wiele wczesniej masz Fiordy Zachodnie,góry Jotunheim,płaskowyż Hardangervidda....moim zdaniem bez porównania no ale Nordcapp to symbol |
|
|
|
 |
MILUŚ

|
Wysłany: 2010-06-12, 11:49
|
|
|
darboch napisał/a: | Lechosław, troszkę za mało czasu na Nordcapp ale jak się uprzesz to dasz radę osobiscie jeśli mogę coś doradzić to weż sobie to etapami...chyba,że juz nie planujesz póżniej Norwegii....o wiele wczesniej masz Fiordy Zachodnie,góry Jotunheim,płaskowyż Hardangervidda....moim zdaniem bez porównania no ale Nordcapp to symbol |
Ale przyznasz darboch że symbol przereklamowany .............
|
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2337 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-06-12, 12:19
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | Ale przyznasz darboch że symbol przereklamowany ............. |
Nie tylko przereklamowany, ale na domiar złego zwyczajnie naciągany. Nie jest najdalszym północnym skrawkiem Europy.
To zwykła komercja i zarabianie na naiwniakach. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
Wysłany: 2010-06-12, 14:01
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | darboch napisał/a: | Lechosław, troszkę za mało czasu na Nordcapp ale jak się uprzesz to dasz radę osobiscie jeśli mogę coś doradzić to weż sobie to etapami...chyba,że juz nie planujesz póżniej Norwegii....o wiele wczesniej masz Fiordy Zachodnie,góry Jotunheim,płaskowyż Hardangervidda....moim zdaniem bez porównania no ale Nordcapp to symbol |
Ale przyznasz darboch że symbol przereklamowany .............
|
dokładnie ale po drodze jest tez pieknie...Finnmark ma swój urok my z rodzinką wybralismy sie obok na Knivskjellodden... |
|
|
|
 |
Lechosław
trochę już popisał

Twój sprzęt: fiat dukato/laika
Nazwa załogi: funatycy
|
Wysłany: 2010-06-12, 14:20
|
|
|
OOO!!! To mnie zaskoczyło, bo podobno te białe noce...Wiem, ze krótko z czasem, ale na więcej mnie nie stać - obowiązki. Dzięki za wiedzę.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MILUŚ

|
Wysłany: 2010-06-12, 14:49
|
|
|
Lechosław napisał/a: | OOO!!! To mnie zaskoczyło, bo podobno te białe noce...Wiem, ze krótko z czasem, ale na więcej mnie nie stać - obowiązki. Dzięki za wiedzę.Pozdrawiam |
Norwegia to kraj gdzie napewno wrócisz ...........
Posłuchaj bardzo dobrej rady darbocha : podziel sobie zwiedzanie na części , więcej zdołasz przyswoić wrażeń z pobytu tam .......... po jakimś czasie z natłoku doznań obojętniejesz ......... po pewnym czasie nie będziesz pamiętał gdzie ta skała,gdzie jaki fiord i jak się nazywał zwiedzany lodowiec .A za rok zaplanuj zwiedzanie następnej części tego pięknego kraju . Ja planuje znów tam wrócić bo będąc trzy tygodnie nie napatrzyłem się wszystkiego ...i ciągle mi mało
P.S.: weż jeszcze jedną okoliczność pod uwagę : planując trasy miej na uwadze promy wewnątrz Norwegii .To ,że trasa na mapie ma np.60 km może oznaczać ...... 3-4 h jazdy bo możesz się promowac 2-3 razy . Promy , tunele bardzo skracają drogę ale też kosztują majątek . W sumie darmowe są tylko te tunele które z racji wybudowania ich dawno temu się norwegom już spłaciły. |
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

|
|
|