|
|
|
Brak ogrzewania wody w Rapido |
| Autor |
Wiadomość |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2010-07-03, 17:56
|
|
|
Otworem nr 10 wypływa woda która się skrapla podczas grzania wody |
|
|
|
 |
sparkson
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato Rapido
|
Wysłany: 2010-07-04, 00:22
|
|
|
| W takim razie zostaje mi już tylko serwis Trumy we Wrocławiu. Ponieważ nie wiem jak uruchomić boiler... |
|
|
|
 |
t_rapido
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Rapido 972M
|
Wysłany: 2010-07-04, 17:16 brak ogrzewania wody w rapido
|
|
|
| jestem posiadaczem rapido 972m - u mnie nie działa bojler ani kuchenka gazowa jezeli nie jest włączony przycisk na panelu sterowania komputera [ prąd ]-jezeli zgaśnie czerwona lampka nalezy poczekać około 10min na ciepłą wodę-również przełączyłbym wszystkie sterowniki w panelu gazowym kontakt tel.515152525 obecnie jestem na campingu pod krokwią |
|
|
|
 |
sparkson
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-04, 22:00
|
|
|
Po części udalo mi się uruchomić boiler. Sytuacja wygląda tak: ustawiam pokrętło na Winter, przełącznik na 70 stopnii i słychać jak płynie gaz oraz stuka zapalnik. Przez cały czas stukania zapalnika słychać jak bulgocze woda w zbiorniku bpilera. Niestety po pewnym czasie zapalnik przestaje działać, zapala się czerwona lampka a woda przestaje się grzać ponieważ ogień gaśnie.
Jutro będe starał się wyczyścić dysze aby już normalnie wszystko działało, mam nadzieje że to pomoże. |
|
|
|
 |
sparkson
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-08, 21:39
|
|
|
| Uporałem się z problemem, rozebrałem wszystko wyczyściłem i działa, niestety cieknie teraz woda z połączeń. Ale to przez to że robiłem to w pośpiechu. Inny problem to urządzenie nazwane Duomatic a konkretnie regulator ciśnienia z czujnikiem poziomu gazu z którego cieknie gaz i nie da się z niego korzystać :/ Czy da się to naprawić lub kupić element zamienny w celu używaniu dwóch butli? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|