szyba przednia fiat liberty 6500 r.1990 - RATUNKU |
Autor |
Wiadomość |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-05, 13:03 szyba przednia fiat liberty 6500 r.1990 - RATUNKU
|
|
|
Witam
Czy ktoś orientuje się na temat szyby przedniej do LMC Liberty 6500 rocznik 1990?
Jestem w terenie, ledwie wyjechał a pierwszego ranka na dzień dobry przez cała szybę mam pajęczynkę pęknięć.
Jestem zielony w temacie. Wypożyczyłem kamper pierwszy raz w życiu. Obdzwoniłem kilka punktów z szybami ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czy są w stanie zdobyć taką szybę.
Może ktoś z forumowiczów wie coś więcej o tym kamperze ewentualnie o jakieś zorientowanej firmie.
Ten kamper jest zrobiony na bazie fiata ducato ale czy szyba przednia jest standardowa?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
ps. przyznam, że nie czytałem regulaminu. W razie błędów proszę o łagodny wymiar kary, jestem potrzebujący. |
|
|
|
 |
chris
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Gru 2008 Piwa: 3/1 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-07-05, 13:25
|
|
|
Witaj, jeżeli jest to zabudowa typu alkowa lub półintegral to szyba jest standardowa. Jeżeli natomiast integral to masz problem. Poszukaj na forum tematów związanych z tego typu szybami. Może coś znajdziesz. Generalnie sprawa nie jest prosta. |
|
|
|
 |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-05, 13:34
|
|
|
To jest taki integral http://www.motorhomes.mob...lSize/23598.jpg
Im więcej czytam tym bardziej właśnie widzę w jakie kosmiczne gówno wdepnąłem, dramat
W innych postach niestety konkretnych informacji brak. |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
|
|
|
 |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-05, 15:09
|
|
|
Dzięki za link.
Szyba niestety nie jest płaska.
Obdzwaniam, mejluje i walczę ale generalnie temat jest rzeczywiście beznadziejny.
Jak to ktoś napisał w podanym przez Ciebie temacie integral to zło ;( |
|
|
|
 |
relabi
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Mirage
Nazwa załogi: Hela
|
Wysłany: 2010-07-05, 22:20
|
|
|
Bez paniki!!!! zajedz do warsztatu gdzie wstawiają szyby dotną grubą plexi bedzie jak orginał,zamontują w uszczelkę i spędzaj dalej udane wakacje,po przyjeżdzie zamówicie szybę i po stresie nie potrzebnie się zamartwiasz a przede wszystkim szukanie na biegu tego rodzaju szyby to strata czasu i pieniędzy |
|
|
|
 |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-06, 16:01
|
|
|
Dzięki wszystkim za rady i informacje.
Szyba to niestety już druga poważna przygoda z tym kamperem więc jednak rozstajemy się z nim a urlop zepsuty i zmarnowany. Pierwsze znajomość z kamperem kończy się dla nas nokautem. Choć na przyszłość nie poddajemy się. Dużo lekcji z tej "przygody".
Jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
 |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-15, 17:06
|
|
|
Jednak nawialiśmy na resztki urlopu osobówką i wracam do tematu (którym niestety muszę się zając)
KOGUT napisał/a: | a pierwsza awaria jaka była? |
Wybuch/rozerwanie tylnej opony. Jazda po równiutkiej drodze (autostrada), jakieś 100km/h
KOGUT napisał/a: | nie zrażaj się , kamper to fajna sprawa , zwyczajnie miałeś pecha jak każdy . |
Nasilenie pecha jest oszałamiające Nie zrażam sie. Tylko to jest szalenie bolesna lekcja
KOGUT napisał/a: | opowiadaj co z tą szybą dalej się stało i dzieje... |
Tak jak pisałem tematem, czyli szybą, muszę dalej się zajmować. Na kilka dni uciekliśmy od cywilizacji, przed wyjazdem wysłałem trochę mejli z pytaniem. Niestety na razie same pudła.
http://agroglas.pl/ - to jedyny sensowny kontakt który znalazłem. Dorabiają szyby jeśli są gięte w jednej płaszczyźnie. Oczywiście z moim ostatnim pechem mają jakiś przestuj i nie przyjmują zleceń.
Pisaliście o tymczasowym rozwiązaniu w postaci pleksi. Podzwoniłem trochę i zastanawiam się czy to prawda?
Po pierwsze po chyba 10 telefonach nigdzie w Warszawie nie chcą czegoś takiego zrobić a w kilku punktach wręcz mówią że nie można, w domyśle nielegalne.
Po drugie sprawa nalepki rejestracyjnej. Wstawialiście pleksi i jeździliście bez tej nalepki? |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/602 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2010-07-15, 18:51
|
|
|
willi napisał/a: | Po drugie sprawa nalepki rejestracyjnej. |
Taką nalepkę kupisz w swoim Wydziale Komunikacji |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-07-16, 14:28
|
|
|
Ci co wymieniają szyby wiedzą jak przeklejać |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
willi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-16, 15:00
|
|
|
maszakow napisał/a: | Ci co wymieniają szyby wiedzą jak przeklejać |
Już załapałem że nalepka do duperel.
Wydaje mi się też że zastępstwo w postaci pleksi(plexi) czy tworzywa poliwęglanowego to mit.
Czy też ktoś tutaj może potwierdzić że miał/widział kamper z wstawioną z przodu pleksi ? |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-07-16, 15:05
|
|
|
willi napisał/a: | Czy też ktoś tutaj może potwierdzić że miał/widział kamper z wstawioną z przodu pleksi ? |
Nikt przy zdrowych zmysłach tego nie zrobi ...... boczna mozesz taka wsadzić ..... ale nie przednią ..... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2010-07-16, 16:40
|
|
|
Na pewno bezpieczniej jeżdzić z pękniętą ( najwyżej dowód stracisz albo badań nie przejdziesz),a w razie (odpukać kolizji,wypadku) nic ci głowy nie utnie. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2010-07-16, 18:23
|
|
|
willi napisał/a: | Czy też ktoś tutaj może potwierdzić że miał/widział kamper z wstawioną z przodu pleksi ? |
potwierdzam widziałem,
ba, wielu innych widziało to samo
fakt, uginało się toto i mocno podatne na zarysowania |
|
|
|
 |
Malefisto
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mobilvetta design driver 57s
|
Wysłany: 2010-07-17, 07:02
|
|
|
Witaj
Skoro wypożyczyłeś kampera to firma wypożyczająca ma ubezpieczenie, dzwonisz do nich i po sprawie.
Chyba że pożyczyłes od znajomego prywatnie to wtedy co innego. |
|
|
|
 |
|