|
|
Ceny campingow w Danii |
Autor |
Wiadomość |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2010-07-14, 08:06 Re: Ceny campingow w Danii
|
|
|
Ted69 napisał/a: | Mam pytanie jako ze nie bylem tam nigdy - jak wygladaja ceny campingow w Danii.
Wiem ze kraj jest drogi, oglam strone z dunskimi campingami - http://www.danskecampingp...t?OpenForm&s=uk i powiem szczerze - niewiele rozumiem.
Przyklad:
Bilberg's Camping (573)
i nie widze tam w ogole ceny za postawienie kampera, chyba ze € 552,00 to jest ta cena ale dosc absurdalna
W kilku innych podobnie - cena za doroslego, dziecko, psa, prad - ale nie widac ceny za kampera. Czy tam jest tak ze nie wazne jak spimy - placimy tylko za osoby ? |
witam
* Preise
* Erwachsene € 6,20
* Kinder € 3,44
* Hund € 0,70
* Platz € 1,38 to cena za platz
* Strom € 3,44 |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-07-14, 10:39
|
|
|
Rzeczywiście, duńskie kempingi są drogie. Za dwie osoby i małego kamperka płaciłem od 70 do 100 zł. Przeliczam od razu na złotówki.
Funkcjonuje tam forma zwana quickstop. Jest to pobyt 14-ciogodzinny od godz. 20.00 do 10.00, ale wówczas za prysznic i tak płaci się osobno. Za tę formę żądano 135 koron czyli około (wtedy)67 zł.
Po pobycie na kempingu w Kopenhadze, postanowiliśmy omijać z daleka takie luksusy. Nocowaliśmy na dziko, ale przyjemnie i za friko, a pełną obsługę kampera zapewniały nam serwisy na autostradach. Przy stacjach benzynowych, zazwyczaj w oddaleniu ok. 50 m znajduje się pełny serwis dla karawaningu, darmowy. Jest tam również parking dla kamperów i przyczep oraz wygrodzony teren zielony do odpoczynku, połączony często z trasą spacerową. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2010-07-14, 11:28
|
|
|
tutaj to widac
http://www.roerbak.dk/
Preise
Kinder: 4,02
Erwachsene: 8,05
Anderes
Hund: 0,67
przed i po sezonie
Preisnidikation für 2 Erwachsene in der Nebensaison.:
Die Preisangaben sind inkl. aller Gebühren und ohne Stromkosten. 16,10
sezon glowny
Preisnidikation für 2 Erwachsene + 2 Kinder in der Hauptsaison.:
Die Preisangaben sind inkl. aller Gebühren und ohne Stromkosten. 24,14
ceny bez pradu , nie wiem dlaczego ale nie ma ceny na energie
Ted69 napisał/a: | Dziwnie to wszystko wyglada - patrze sobie np na taki camping - http://www.roerbak.dk/
Ceny:
dorosly - 8,05 E
dziecko - 4,02 E
I jak sami pisza:
Cytat: | Estimated price for 2 adults + 2 children during peak season:
Estimated prices include all fees but do not include electricity 24.14 |
Liczac na piechote: 2x8,05 + 2x4,02 = 24,14 czyli nie ma innych kosztow niz te podane wyzej
W moim przypadku - jeden czlowiek w kamperze - cena analogiczna do ceny w kraju (okolo 30 zl za noc)
Co do noclegow "na dziko" mam mieszane uczucia - na wielu portalach jest napisane ze takie praktyki w Danii sa zabronione. |
|
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-07-15, 08:38
|
|
|
Heja!
Ceny duńskich kempingów są niezaprzeczalnie duże, a w pierwszej kolejności ich wysokość kształtuje lokalizacja.
Cena generalnie wylicza się ze składowych kamper+osoby+zwierzyna+prąd
W tym roku (2010) na kempingach które odwiedziliśmy lub chcieliśmy odwiedzić ceny wchały się pomiędzy 250 a 450 koron.
Jak wspomniał Tadzio jest jeszcze quick-stop czyli coś na zasadzie noclegu dla kamperów, oferowany przez niektóre kempingi. Taka przyjemność kosztowała 150- 200 koron.
Odnośnie Kopenhagi- w samym mieście widziałem tylko jeden kemping- na ul. Hvidkildevej. (Kemping to bardzo szumana nazwa dla tego miejsca, w porównaniu z innymi duńskimi kempingami). Doba 2+2+pies kosztowała 280 koron.
W bliskich okolicach miasta natomiast widzieliśmy jeszcze cztery kempingi. Greve, Ischoj i Brondby Strand oraz Charlottenlund. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2010-07-15, 08:55
|
|
|
A co do kempingowania na dziko.. zależy co przez to rozumieć.
W niektórych miastach przebywaliśmy na parkingach publicznych bezpłatnych (np. w Ribe) gdzie gromadzą się kamperki. Bez problemu można zatrzymać się na 2-3 dni. Często jest miejsce na spuszczenie ścieków i zatankowanie wody. Nidopuszczalne w takim miejscu jest palenie grilla na leżaku pod rozłożoną markizą. Jednak pobyt i noclegi w tych miejscach w żaden sposób nie są piętnowane.
Również z noclegiem poza miastem na dzikich plażach nie mieliśmy żadnych kłopotów ( warunek, że nie był to teren prywatny).
PS
Paliwo w Danii wacha się od 8,2 do 9,5 korony |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2010-07-16, 07:24
|
|
|
Ted69 napisał/a: | Dzisiaj kupiłem korony - po 0,57 wiec paliwo wyszłoby 4,67 - 5,41 - myślałem ze będzie gorzej |
Dokładnie taki kurs wyszedł z płatności kartą po przeliczeniu przez banki kursów koron na euro, a później na złotówki.
I pamiętaj, że wejściówki dla osób dorosłych oscylują w granicach 100-150 koron. |
|
|
|
 |
BoHuN
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Pilote 390, 1990
Nazwa załogi: Gusio`s
|
Wysłany: 2010-07-18, 12:20 Legoland
|
|
|
Witam serdecznie, mam pytanie odnosnie campingów w okolicach legolandu, czy ktoś tam był i jesli tak, to jaki camping by zaproponował, bo wybieram sie tam z rodziną. Dorwałem przewodnik ADAC z Niemiec, miły opis wszystkich campingów, ale zaufalłbym jednak forumowiczom ocenę i ewentualne zalety poszczególnych campingów. Spodobał mi sie z przewodnika ADAC camping o obiecującej nazwie Blaavand Hvidbjerg Strand Feriepark. Cieszyłbym się z kazego wpisu dot. tematu LEGOLAND. Pozdro:-) |
|
|
|
 |
BoHuN
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-18, 12:27
|
|
|
No to fajnie O coś takiego mi chodziło - jade sobie przez Danie cały dzień a na wieczór chce sie gdzieś zatrzymać i po prostu przenocować (nie campingowac), bez markizy, bez grila itp.
Hehe, jak ty będziesz jechał cały dzień przez Danię to zdazysz przejechac ją wzdłuż i wszerz wracając na to samo miejsce:-) Ale racją jest że super-sprawą są możliwości parkowania camperków przy stacjach benzynowych i przu okazji "oporządzenie" ich chociażby w wode, cenię sobie również mozliwość campowania w miejscach, gdzie jest to dozwolone, a jednak na dziko, bez opłat. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2010-07-19, 07:35 Re: Legoland
|
|
|
BoHuN napisał/a: | Witam serdecznie, mam pytanie odnosnie campingów w okolicach legolandu, czy ktoś tam był i jesli tak, to jaki camping by zaproponował, bo wybieram sie tam z rodziną. |
Chyba najbliżej w okolicy Legolandu i Lalandii położony jest kemping sieci FDM przy ul. Ellehammers. Koszt pobytu liczony za dobę w konfiguracji kamper 2+2 to ok. 350 koron.
W ciągu dnia możliwy jest oczywiście postój na płatnym parkingu Legolandu, jednak po godz 22 obowiązuje zakaz parkowania kamperów i przyczep. |
|
|
|
 |
BoHuN
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-20, 22:19 Re: Legoland
|
|
|
Chyba najbliżej w okolicy Legolandu i Lalandii położony jest kemping sieci FDM przy ul. Ellehammers. Koszt pobytu liczony za dobę w konfiguracji kamper 2+2 to ok. 350 koron.
W ciągu dnia możliwy jest oczywiście postój na płatnym parkingu Legolandu, jednak po godz 22 obowiązuje zakaz parkowania kamperów i przyczep. [/quote]
Wielkie dzieki, juz zaklepalem sobie nocleg, skorzystalem z oferty 3 dni za 65 euro inkl. 4 osoby, pozdrawiam kolege. |
|
|
|
 |
orfik11
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-08-13, 23:18
|
|
|
Witam. Poproszę znawców o kilka rad. Wybieram się do Świnoujścia i na kilka dni chcemy pojechać nad Morze Północne w okolice miejscowości Ballum, Esbjerg lub do Aabenryy. Mamy zamiar spać w samochodzie lub na polu namiotowym pod namiotem oczywiście. Czy ktoś może mi napisać gdzie można rozbić namiot, czy tylko na polach, ewentualnie czy w okolicy coś takiego jest. jaka jest cena? jakie są zasady parkowania w danii w mieście? Będzę wdzięczny za każdą informację. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-15, 10:25
|
|
|
Co do parkowaniaw miastach jest tak, jak u nas w kraju. Do godz. 18 opłata w parkomacie- w ścisłłych centrach miast postój max. dwie godziny.
Co do kempingu- w Esbjergu jest kemping Adalens, a znajduje się przy ulicy Guenavej 20. Cena to 150 koron za dwie osoby.
Powiem szczerze, że podczas naszego pobytu w Danii nie spotkaliśmy (poza kempingami) ludzików w namiotach.
PS
W Danii po 15 sierpnia jest już poza sezonem urlopowym, więc ceny generalnie będą już znacznie niższe. |
|
|
|
 |
orfik11
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-08-15, 17:52
|
|
|
Witam. Kolego bardzo dziękuję, naprawdę. Pozwolę sobie jeszcze zapytać. Czy cena jaką podałaś dotyczy noclegu pod namiotem i obejmuje wszelkie opłaty a więc namiot, osoby, samochód czy też nie? Nie wiesz jak tam się ma sprawa z noclegiem z jamnikiem?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-15, 20:46
|
|
|
Opłaty w zależności od ilości osób. O ile się nie mylę, to za ciapka 10 koron. A za prąd 30 koron. |
|
|
|
 |
Darek1968 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-07, 09:50
|
|
|
w tym roku w lipcu cena za noc ok 250 zł, camper, dwoje dzieci i dwoje dorosłych najdrożej, gdzie płaciłem za camping, w cenie basen i dwa place zabaw, prąd, prysznic i etc. w Kopenhadze na miejskim parkingu było taniej, facet brał w euro 25 za dobę, ale doba kończy się o 18.00 a nie jak wszędzie tam o 12.00 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|